grigoros 21 Μαίου 2011 #1 Share 21 Μαίου 2011 Πριν απο λίγο καιρό είχα πάρει 10 ψαράκια endlers αρσενικά και θηλυκά απο μέλος του φόρουμ συγκεκριμένα απο τον κύριο Γιάννη απο την Φλώρινα τον οποίο και ευχαριστώ πολύ για την χαρά που μου έδωσε σήμερα γιατί καθώς πήγα να ταίσω τα ψάρια είδα κάτι που στην αρχή δεν κατάλαβα τι ήταν αλλά κοιτώντας καλύτερα διαπίστωσα ότι ήταν γεννητούρια απο τα endlers, ορίστε και μερικές φωτό απο κάποια που είδα και πιστεύω ότι πρεπει να υπάρχουν και άλλα Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν θέλουν κάποια ιδιαίτερη φροντίδα γιατί το ενυδρείο που έχω είναι κοινωνικό με pleco, αγγελόψαρα, ροδόστομους και blue tetra, υπάρχει περίπτωση να μην επιβιώσουν; Βασικά επειδή έχω και φυτά πλατύφυλλα τα οποία φτάνουν μέχρι την επιφάνεια του νερού είναι εκεί πάνω και όποτε ρίχνω τροφή παίρνουν και αυτά άνετα χωρίς να χρειάζεται να κινηθούν παραπέρα και πιστεύω ότι προστατεύονται λίγο και γενικά το ενυδρείο μου είναι πυκνοφυτεμένο δίνοντας αρκετή προστασία απο επιθέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingistis 22 Μαίου 2011 #2 Share 22 Μαίου 2011 Καλημέρα και να σου ζήσουν τα μικρά!!! Γενικά τα μικρά δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα... θα υπάρξουν απώλειες αλλά όλο και κάμποσα επιβιώνουν. Τα αγγελόψαρα τα φοβάμαι περισσότερο, αλλά εάν έχεις πυκνοφυτεμένες περιοχές αρκετά μικρά θα κρύβονται εκεί με σχετική ασφάλεια. Σε λίγο θα σου γεννάνε όλα τα θηλυκά και θα επιβιώνει ένας σημαντικός αριθμός από τα μωρά. Αν δεις ότι δεν επιβιώνει κανένα τότε το πιο σωστό είναι να τα βάλεις για λίγες εβδομάδες σε άλλο ενυδρείο, αλλά νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί. Από τροφή μπορείς να ρίχνεις την ειδική τροφή σε σκόνη που είναι για γόνο ή να τρίβεις φυλλαράκια κλπ σε σκόνη. Πάντως φάση έχουν τα μικρά έτσι;;; Περιμένουμε τις εμπειρίες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 22 Μαίου 2011 Author #3 Share 22 Μαίου 2011 Ευχαριστώ πολύ Γιάννη, αφού επιβίωσαν εκείνα τα μικρά που μου είχες δώσει τότε από τα αγγελοψαρα νομίζω ότι θα την γλιτώσουν και αυτά, άσε που αυτά προσέχουν και πιο πολύ, από χτες που τα είδα για πρώτη φορά μέχρι σήμερα δεν άλλαξε τίποτα στον αριθμό τους, παραμένουν τα ίδια, κρύβονται επανω στα πλατύφυλλα που είναι στην επιφάνεια και τρώνε πρώτα πρώτα από την τροφή που ρίχνω, από τροφή τρώνε αυτή που εχω και για τα μεγάλα αλλά τριβω λίγη για να γίνει σκόνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος