Jump to content

Εσωτερικά Παράσιτα / Μονομάχος / Τάισμα

Recommended Posts

Γειά... Εδώ και μερικές μέρες ο μονομάχος μου επιπλέει τις περισσότερες ώρες.. Απ'τις 7 μέρες τις 4 ήταν συνεχώς στην επιφάνεια, και τις υπόλοιπες μπορούσε να κολυμπίσει κανονικά.

Αρχικά νόμισα πως ήταν απ'το πολύ φαγητό (του έδινα λίγο περισσότερο για ένα διάστημα) και τον άφησα χωρίς φαγητό και του έδωσα αρακά χωρίς όμως αποτέλεσμα. Διάβασα τα πάντα για νυκτική κύστη και δεν πρόκειτε περι constipation ή γενετικό προβλημα/τραυματισμό. Χθές πρόσεξα μακριά λεπτά περιττώματα, πράγμα που υποδηλώνει εσωτερικά παράσιτα.

Φαγητό: Πρόσφατα τάιζα με Atison Betta γιατί μου είχαν στείλει λάθος, αλλά προχθές πήρα πάλι Atison's Betta Pro. Μόνο που βλέπει το κουτί τρελένεται. 4-5 pellets την μέρα. Αν δώ ότι επιπλέει δεν τον ταίζω...

Λίτρα: 15

Μετρήσεις Υγρα Kit:

Αμμωνία: ~0

Νιτρώδη/Νιτρικά: Δεν Διαθέτω Κιτ

pH: ~7

Θερμοκρασία: ~25.5

Πρόσφατα πήρα και API Aquarium Salt.

Αλλαγές νερού: κάθε 5-7 μέρες ανάλογα και αποτοξίνωση νερού με Prime Plus+.

Τον έχω αρχίσει με Myxazin εδώ και 4 μέρες, και έχω παραγγείλει Octozin που είναι περισσότερο για εσωτερικά παράσιτα.

Να σημειώσω ότι δεν είναι νοχελικός, απλα μένει ακίνητος μερικές φορές για αρκετή ώρα μετά απο εξαντλιτηκές προσπάθειες να κολυμπήσει προς τα κάτω/

Να σημειωθεί ότι ο μονομάχος στην επιφάνεια φαινεται να "τρώει" τις φουσκάλες.. (όχι bubble nest.. τις κανονικές).

Η ερωτήσεις μου: Καθώς περιμένω το Octozin για να αρχίσω την θεραπεία για τα παράσιτα, τον ταίζω; Φαίνεται να έχει λεπτίνει κάπως αλλα απο πτερύγια μια χαρά... Και όταν έχει τα παράσιτα το φαγητό που τρώει πάει σ'αυτόν η στα παράσιτα; Να ψηλώσω την θερμοκρασία κοντά στους 27; Μπορώ να κάνω κάτι άλλο όσο περιμένω για το Octozin;

Πως αναπνέει το ψάρι?

Τα βράγχια του λειτουργούν κανονικά?

Φαίνεται να λειτουργούν κανονικά και αναπνέει κανονικά απο την επιφάνεια. . Δεν ξέρω τον λόγω που κάνει αυτό με τις φουσκάλες και απ'τη μέρα που επιπλέει το κάνει καθημερινά... Και φαίνεται να φουσκώνει απο αυτό που κάνει και να γεμίζει αέρα...

[Σχετικό Βίντεο]

Γιατί το νερό είναι στάσιμο?

Επειδή όπως διάβασα και όπως μου είπαν σ'αυτό το φόρουμ ο μονομάχος δεν χρειάζεται φίλτρο αέρα και η κίνηση στο νερό τον ενοχλεί.

(Τον έχω 8 μήνες)

Επειδή όπως διάβασα και όπως μου είπαν σ'αυτό το φόρουμ ο μονομάχος δεν χρειάζεται φίλτρο αέρα και η κίνηση στο νερό τον ενοχλεί.

(Τον έχω 8 μήνες)

Φιλε μου καλησπερα,δεν υπαρχει απολυτως κανενα ψαρι,ασπονδυλο,μαλακιο η οτιδηποτε υδροβιο πλασμα το οποιο να μην εχει αναγκη της φιλτρανσης,στασιμο νερο ισουται με νερο κακης ποιοτητας.Η ιδιαιτεροτητα του μονομαχου ειναι οτι δεν θελει μεγαλη ροη εντος του ενυδρειου..

Νοουμένου και οτι δεν γίνονται συχνές αλλαγές νερού. Πέρα απ'αυτό, ναι εννοείται πως κάποιου είδους φίλτρανση είναι πάντα σημαντικό αλλά όπως ανέφερα σε ένα άλλο ποστ μου το "σπίτι" αυτού του μονομάχου είναι προσωρινό...

Στο θέμα μας όμως, έχει κάποιος εμπειρία με τέτοια παράσιτα για κάποια συμβουλή; Σήμερα ανέβασα την θερμοκρασία στους 26.5, δεν ξέρω αν έπαιξε κάποιο ρόλο αλλά κολυμπάει κανονικά τώρα

Έγινε επεξεργασία - s0crates

Τα παρασιτα στα οποια φανταζομαι οτι αναφερεσαι παρουσιαζονται συνηθως σε κακης ποιοτητας νερου και σε φτωχη διατροφη(λαθος η κακως διατηρημενη τροφη.

Επιπλεον τα φαρμακα τα οποια χρησιμοποιυνται για αυτες τις παθησεις ειναι ισχυρα λογω υψηλης περιεκτικοτητας σε χαλκο οποτε και η χρηση τους χωρις φιλτρανση επιφερει αντιθετα αποτελεσματα.

Φίλε Nick σε λίγες μέρες θα έχω και ένα φίλτρο (μάλλον όταν θα έχω και το Octozin) και θα ξεκινήσω την θεραπεία.

Στο θέμα της τροφής είναι πιθανόν να έκανα ** που διατηρούσα τα πιο παλιά pellets στο ψυγείο. Την νέα τροφή που πήρα τώρα την έχω έξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...