Jump to content

υποστρωμα

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους.σκεφτομαι να αλλαξω το set up του ενυδρειου μου γιατι με σκετο χαλικι τα φυτα πανε δεν πανε και να βαλω ενα τις jbl το manado,

το οποιο δεν θελει και χαλικι.το βρηκα σε αλυσιδα πετ στην τιμη των 17 euro τα 10 λιτρα.

θελω να ρωτησω αν το εχει δοκιμασει καποιος και αν η τιμη του ειναι καλη.

τα φυτα ειναι ανουμπιες, microsorum pteropus, valisneries.

καλησπερα σε ολους.σκεφτομαι να αλλαξω το set up του ενυδρειου μου γιατι με σκετο χαλικι τα φυτα πανε δεν πανε και να βαλω ενα τις jbl το manado,

το οποιο δεν θελει και χαλικι.το βρηκα σε αλυσιδα πετ στην τιμη των 17 euro τα 10 λιτρα.

θελω να ρωτησω αν το εχει δοκιμασει καποιος και αν η τιμη του ειναι καλη.

τα φυτα ειναι ανουμπιες, microsorum pteropus, valisneries.

κανεις δεν το εχει δοκιμασει βρε παιδια?

θα ειμαι ο πρωτος?

Βασικά από τα φυτά που έχεις μόνο οι βαλισνέριες φυτεύονται και τρέφονται από τη ρίζα τους.

Η φτέρη και η ανούμπια δένονται σε ξύλο ή πέτρα και εάν φυτευτούν τότε ο οριζόντιος κορμός με το ρίζωμα επάνω πρέπει να είναι έξω γιατί αλλιώς με τον καιρό θα σαπίσουν.

Αν δεν σκέφτεσαι να βάλεις κι άλλα φυτά που τρέφονται και από τις ρίζες τους τότε ποιος ο λόγος να πάρεις υπόστρωμα?

Δεν έχω χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο αλλά από αυτά που διαβάζω φαίνεται να είναι πολύ καλό.

Βασικά από τα φυτά που έχεις μόνο οι βαλισνέριες φυτεύονται και τρέφονται από τη ρίζα τους.

Η φτέρη και η ανούμπια δένονται σε ξύλο ή πέτρα και εάν φυτευτούν τότε ο οριζόντιος κορμός με το ρίζωμα επάνω πρέπει να είναι έξω γιατί αλλιώς με τον καιρό θα σαπίσουν.

Αν δεν σκέφτεσαι να βάλεις κι άλλα φυτά που τρέφονται και από τις ρίζες τους τότε ποιος ο λόγος να πάρεις υπόστρωμα?

Δεν έχω χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο αλλά από αυτά που διαβάζω φαίνεται να είναι πολύ καλό.

φιλε alpha σωστα τα λες.σκεφτομουν ομως αφου θα βαλω υποστρωμα να φυτεψω και κανενα εχινοδορο

ισως και τιποτα ακομη.παντωςτωρα επειδη εχω μονο χαλικι λαβας ιδιος το πτεροπους ειναι στα μαυρα του

τα χαλια.κανω λιπανση με ταμπλετες ριχνω και υγρο λιπασμα αλλα δεν λεει να ανακαμψει.το ενυδρειο τρεχει

1 χρονο.γι αυτο ελεγα οτι μια γενικη αλλαγη στο τοπιο ισως διορθωθουν τα πραγματα.

παντως σε ευχαριστω για το σχολιο σου

Mπορείς να βάλεις φωτογραφία?

Δε νομίζω το πρόβλημα της φτέρης και της ανούμπιας να είναι το υπόστρωμα. Είναι φυτά που δεν το χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Ούτε ταμπλέτες χρειάζονται.

Mπορείς να βάλεις φωτογραφία?

Δε νομίζω το πρόβλημα της φτέρης και της ανούμπιας να είναι το υπόστρωμα. Είναι φυτά που δεν το χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Ούτε ταμπλέτες χρειάζονται.

σημερα μου ειπαν οτι φταιει ο πολυς φωτισμος.εχω 2 λαμπες 15watt η μια.φωτοπεριοδο 5 ωρες τι αλλο να πω

alpha?κολλησε το μυαλο μου.

Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου?

Οι ανούμπιες και η java fern δεν έχουν κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις στο θέμα του φωτισμού. Ειδικά οι ανούμπιες προτιμούν κάπως ποιο σκιερά μέρη.

Από την φωτογραφία πάντως δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει κάτι το φυτό. Βασικά μια χαρά μου φαίνετε και από ότι βλέπω βγάζει και νέα φύλλα στο κάτω μέρος.

Να ξέρεις ότι έχουν πολύ αργή ανάπτυξη και τα δύο.

Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου?

Οι ανούμπιες και η java fern δεν έχουν κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις στο θέμα του φωτισμού. Ειδικά οι ανούμπιες προτιμούν κάπως ποιο σκιερά μέρη.

Από την φωτογραφία πάντως δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει κάτι το φυτό. Βασικά μια χαρά μου φαίνετε και από ότι βλέπω βγάζει και νέα φύλλα στο κάτω μέρος.

Να ξέρεις ότι έχουν πολύ αργή ανάπτυξη και τα δύο.

κανουν καποιες τρυπες τα φυλλα απο την φτερη και μετα σιγα σιγα γινονται καφε και διαλυονται.

βεβαια πεταει καινουρια φιλαρακια.αυτο ειναι ενθαρυντικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...