Johhny_ 14 Μαίου 2011 #1 Share 14 Μαίου 2011 Παιδια δεν ξερω γιατι στα καλα καθουμενα βλεπω ολα τα guppy συνεχεια στην επιφανεια του νερου ενω τα πλατυ ειναι φυσιολογικα.Επισης ενα απο τα guppy που ειναι εγκυο δεν τρωει σχεδον καθολου.Τι συμβαινει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 14 Μαίου 2011 #2 Share 14 Μαίου 2011 Καλησπέρα φίλε μου! Όταν λες στην επιφάνεια τι εννοείς?Κάνουν βόλτες ή μένουν ακίνητα?Αν κάνουν βολτίτσες δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι να σε φοβίζει. Τα guppy,απ΄όσο ξέρω,όταν είναι έγκυα απομονώνονται πολύ.Παρατήρησε τη συμπεριφορά της γενικά και μετά πράξε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 14 Μαίου 2011 Author #3 Share 14 Μαίου 2011 Μενουν ακινηταμετα κολυμπανε λιγο μετα παλι μενουν ακινητα.Εχω και μια αλλη εγκυο η οποια κολυμπαει φυσιολογικα αλλα η συγκεκριμενη σθνεχεια στη γωνια ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 14 Μαίου 2011 #4 Share 14 Μαίου 2011 Μενουν ακινηταμετα κολυμπανε λιγο μετα παλι μενουν ακινητα.Εχω και μια αλλη εγκυο η οποια κολυμπαει φυσιολογικα αλλα η συγκεκριμενη σθνεχεια στη γωνια ειναι Και τα δικά μου το ίδιο κάνουν,μην αγχώνεσαι!!Τα guppys παίζουν σε όλο τον όγκο του ενυδρείου και πιθανόν να κουράζονται.Το ανησυχητικό θα ήταν να έμεναν συνέχεια στο βυθό ή να είχαν παράξενη ¨πλεύση¨. Η θηλυκιά σου μήπως αράζει εκεί επειδή στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει δυνατή ροή για να ξεκουράζεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 14 Μαίου 2011 Author #5 Share 14 Μαίου 2011 Παιζει ρολο που εκανα αλλαγη με απιονισμενο το πρωι?Βεβαια τωρα ξαναεκανα αλλαγη με κανονικο που εχει πε χα 7.5 και οχι 6 οπως το απιονισμενο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 14 Μαίου 2011 #6 Share 14 Μαίου 2011 Παιζει ρολο που εκανα αλλαγη με απιονισμενο το πρωι?Βεβαια τωρα ξαναεκανα αλλαγη με κανονικο που εχει πε χα 7.5 και οχι 6 οπως το απιονισμενο Ίσως να ψιλοφταίει αυτό,εγώ δεν έχω τόση πείρα για να σου απαντήσω.Πάντως,όλα τα ψάρια ανεξαιρέτως,αν τους μεταβάλλεις τόσο απότομα τις συνθήκες διαβίωσης στρεσάρονται.Στα guppys μην βάζεις απιονισμένο,είναι ψάρια που ζούν σε ph>7,δεν υπάρχει λόγος να τα υποβάλεις σε τέτοια διαδικασία. Και να θυμάσαι......είναι από τα ευκολότερα ψάρια(ειδικά για εμάς τους αρχάριους) αλλά συνάμα και πολύ ευαίσθητα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 14 Μαίου 2011 Author #7 Share 14 Μαίου 2011 Τουε εκανα ηδη μια αλλαγη για να ανεβασω το πεχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 14 Μαίου 2011 #8 Share 14 Μαίου 2011 Τουε εκανα ηδη μια αλλαγη για να ανεβασω το πεχα Έκανες αλλαγή το πρωί και ξανάκανες και τώρα? Μην τα ξεθεώνεις,άστα να ηρεμήσουν λίγο!Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε ότι και αν κάνουμε,πόσο μάλλον όταν αφορά ζωντανούς οργανισμούς! Έχω κάνει κι εγώ πολλά λάθη στους 6 μήνες που έχω ενυδρείο και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να χάνεις τα "μωράκια" σου! Μην κάνεις λοιπόν τίποτα βιαστικό,χαλαρά και με σκέψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 14 Μαίου 2011 Author #9 Share 14 Μαίου 2011 Για ποιο λογο ομως βρισκονται συνεχεια στην επιφανεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 15 Μαίου 2011 #10 Share 15 Μαίου 2011 Για ποιο λογο ομως βρισκονται συνεχεια στην επιφανεια? Φιλαράκι δεν ξέρω σ'αυτό να σου απαντήσω,δεν έχω τόσες γνώσεις. Ίσως έχεις δυνατή ροή και ψάχνουν μέρος να ξεκουράζονται. Τα δικά μου σε 26λίτρα το "οργώνουν" όλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 15 Μαίου 2011 Author #11 Share 15 Μαίου 2011 Καλα τοσο τεμπελικα ψαρια πηρα!Θα δοκιμασω να στρεψω αλλου τη ροη και θα δουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 15 Μαίου 2011 #12 Share 15 Μαίου 2011 Καλα τοσο τεμπελικα ψαρια πηρα!Θα δοκιμασω να στρεψω αλλου τη ροη και θα δουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 15 Μαίου 2011 Author #13 Share 15 Μαίου 2011 Καπως καλυτερα τα πραγματα με εξαιρεση το εγκυο....θα δειξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 15 Μαίου 2011 #14 Share 15 Μαίου 2011 Καπως καλυτερα τα πραγματα με εξαιρεση το εγκυο....θα δειξει Είπαμε....ΥΠΟΜΟΝΗ!!!! Όλο και κάποιος πιο έμπειρος guppας θα βρεθεί να σου πει περισσότερα από εμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 15 Μαίου 2011 Author #15 Share 15 Μαίου 2011 Ακομα κατι που θα ηθελα να ρωτησω.Το ενα πλατυ εχει στην ουρα ενα γκρι μικρο σημαδακι....μηπως ειναι καποια μολυνση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 15 Μαίου 2011 #16 Share 15 Μαίου 2011 Ακομα κατι που θα ηθελα να ρωτησω.Το ενα πλατυ εχει στην ουρα ενα γκρι μικρο σημαδακι....μηπως ειναι καποια μολυνση? Δεν έχω καμιά ιδέα γιατί είμαι άσχετος από αυτά τα ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 15 Μαίου 2011 Author #17 Share 15 Μαίου 2011 Οκ.Αν και δεν πιστευω να ειναι τιποτα σοβαρο γτ εχει μειωθει παρα πολυ απο τοτε που το πηρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 16 Μαίου 2011 Author #18 Share 16 Μαίου 2011 Σημερα ειχα την πρωτη μου απωλεια! Το θυληκο γκαπυ μετα απο 2 μερες που καθοταν συνεχεια στη γωνια βρεθηκε στον πατο......... Επισης παρατηρησα οτι οι ουρες των ψαριων ειναι λιγο φαγωμενες αλλα οχι απο αλλο ψαρι Τι συμβαινει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 16 Μαίου 2011 #19 Share 16 Μαίου 2011 Σημερα ειχα την πρωτη μου απωλεια! Το θυληκο γκαπυ μετα απο 2 μερες που καθοταν συνεχεια στη γωνια βρεθηκε στον πατο......... Επισης παρατηρησα οτι οι ουρες των ψαριων ειναι λιγο φαγωμενες αλλα οχι απο αλλο ψαρι Τι συμβαινει? Εχει και τιποτα ασπρα σημαδια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 16 Μαίου 2011 #20 Share 16 Μαίου 2011 Σημερα ειχα την πρωτη μου απωλεια! Το θυληκο γκαπυ μετα απο 2 μερες που καθοταν συνεχεια στη γωνια βρεθηκε στον πατο......... Επισης παρατηρησα οτι οι ουρες των ψαριων ειναι λιγο φαγωμενες αλλα οχι απο αλλο ψαρι Τι συμβαινει? Φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 16 Μαίου 2011 Author #21 Share 16 Μαίου 2011 To πλατυ ναι εχει λιγο γκρι κατω στα πτερυγια Φωτο σε λιγο να βρω την ψηφιακη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 16 Μαίου 2011 Author #22 Share 16 Μαίου 2011 Eδω το γκαπυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 16 Μαίου 2011 Author #23 Share 16 Μαίου 2011 Εδω το πλατυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 16 Μαίου 2011 Author #24 Share 16 Μαίου 2011 Τιποτα κανεις καμια διαγνωση-θεραπεια.......δεν θελω να χασω κ αλλο ψαρακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 16 Μαίου 2011 #25 Share 16 Μαίου 2011 Τιποτα κανεις καμια διαγνωση-θεραπεια.......δεν θελω να χασω κ αλλο ψαρακι στισ φωτο δεν φαινεται κατι..αλλα συμπτωματα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος