ARIS F 19 Μαίου 2011 #1 Share 19 Μαίου 2011 Σημερα αγορασα τα παραπανω φυτα! Η κοπελα στο μαγαζι μου ειπε οτι ειναι ευκολα,αλλα ειδα απο τα site της tropica οτι το Crinum calamistratum ειναι δυσκολο φυτο. Για αυτη την vallisneria δεν βρηκα κατι. Θα ηθελα τις συμβουλες σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 19 Μαίου 2011 #2 Share 19 Μαίου 2011 Το calamistratum δεν ειναι δυσκολο φυτο. Ισως πιο ευαισθητο απο τα αλλα ειδη Crinum αλλα δυσκολο δεν το λες ! Φυτεψε το με τον μισο βολβο να ειναι εξω απο το βυθο και αν δεν εχεις θρεπτικο υποστρωμα, βαλε μια ταμπλετα λιπανσης κοντα στις ριζες του. Του αρεσει η καλη ροη και να προβλεψεις να εχει χωρο γιατι γινεται πολυ μεγαλο (αν και αργει). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 19 Μαίου 2011 Author #3 Share 19 Μαίου 2011 Απο χωρο δεν εχω καθως και αυτο θα παει στο 25λιτρο,βυθο με θρεπτικα συστατικα εχω,θα το βαλω στην εισοδο του φιλτρου ωστε να εχει καλη ροη και εκει εχει και καλο φωτισμο!!! Αν παει καλα και μεγαλωσει (τωρα ειναι πολυ μικρο), τοτε θα το δωσω σε κανεναν με μεγαλο ενυδρειο. Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!!! Η βοηθεια σου ειναι πολυ σημαντικη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 19 Μαίου 2011 #4 Share 19 Μαίου 2011 Χωρις να ξερω πολλα για αυτο το φυτο θα σου πω τη εμπειρια μου. Το εχω με πολυ καλο υποστρωμα και πολυ καλο φωτισμο. Το εχω σε ενα 30 λιτρο με υποστρωμα flourish, και φωτισμο 2x11 watt με πολυ καλη ροη. Το φυτο στο ποιο πσιλα σημεια του που το βλεπει αρκετα ο φωτισμος μου μαυριζει. Πιο χαληλα ειναι μια χαρα.Απο αυτο σημπερενω οτι δεν θελει πολυ φωτισμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 19 Μαίου 2011 Author #5 Share 19 Μαίου 2011 Απο φωτισμο ειμαι στα 11W,οποτε το πολυ σε εμενα ειναι σχετικο! Θελω να αναβαθμισω το φωτισμο αλλα δεν ξερω ακομα το πως θα το κανω,πρεπει να το συζητησω με τους εμπειρους στην συναντηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 19 Μαίου 2011 #6 Share 19 Μαίου 2011 Απο φωτισμο ειμαι στα 11W,οποτε το πολυ σε εμενα ειναι σχετικο! Θελω να αναβαθμισω το φωτισμο αλλα δεν ξερω ακομα το πως θα το κανω,πρεπει να το συζητησω με τους εμπειρους στην συναντηση... Να ερθεις.. Δες πως τα παει και περιμενουμε εξεληξεις.! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 19 Μαίου 2011 Author #7 Share 19 Μαίου 2011 Ηταν να ερθω αυτη την τεταρτη αλλα τελευταια στιγμη στραβωσε και δεν τα καταφερα! Εχω ερθει αλλες 2 φορες. Το φυτο θα το φυτεψω,στο ενυδρειο για το οποιο προοριζεται,την αλλη πεμπτη.Τωρα φιλοξενειται σε ενα αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 22 Μαίου 2011 Author #8 Share 22 Μαίου 2011 Μεσα σε λιγες μερες και το crinum μου μεγαλωσε αρκετα!!! Νομιζα οτι αυτο αργει να μεγαλωσει,ετσι ειπε ο RAVEN και η tropica. Πεταξε καινουριο φυλλαρακι και μερικα απο τα αλλα μεγαλωσαν επισης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 22 Μαίου 2011 #9 Share 22 Μαίου 2011 Tα πρωτα φυλλα του Crinum γινονται σχεδον διπλασια απο τα παλια που ειχε οταν το αγορασες. Γι αυτο εχεις την εντυπωση οτι μεγαλωνει. Αυτο που εννοουσα , ειναι οτι αργει να παρει το τελικο του μεγεθος που ειναι γυρω στο 1,10εκ υψος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 22 Μαίου 2011 Author #10 Share 22 Μαίου 2011 Ευχαριστω για την διευκρινιση! Το ειδα να μεγαλωνει γρηγορα ,ειδικα τα νεα του φυλλα και ειχα βαλει στο μυαλο μου (μονος μου απο αυτα που ειχα διαβασει) οτι καποια στιγμη θα βγαλει και καινουριο φυλλο... οτι αυτα που εχει ισως μακρυνουν λιγο... Ελπιζω να μην παθει τιποτα οταν παει στο ενυδρειο για το οποιο το προοριζω,καθως αυτο που το εχω τωρα ειναι 5 λιτρα,με το ιδιο μεν υποστρωμα,αλλα με λαμπα μιση ασπρη μιση μπλε 5W και κυκλοφορητη 150 λιτ/ωρα,ενω το αλλο ειναι ενα sicce 25 με 11W λαμπα και τον κυκλοφορητη που ειχε κανονικα(δεν λεει ποια ειναι η ταχυτητα του). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 22 Μαίου 2011 #11 Share 22 Μαίου 2011 Γενικα στα Crinum δεν αρεσει το ξεπατωμα-ξαναφυτεμα αλλα δεν θα παθει τιποτα, απλα θα ξανακοπει η αναπτυξη του μεχρι να ριζωσει στο νεο του σπιτι. Καλυτερα αν το ειχες κρατησει μεσα στο γλαστρακι του αφου ειχες σκοπο να το πας σε αλλο ενυδρειο συντομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 22 Μαίου 2011 Author #12 Share 22 Μαίου 2011 Μου ειπαν στο μαγαζι να το βγαλω απο το γλαστρακι γιατι ο βολβος ηταν ολοκληρος μεσα στο βαμβακι και υπηρχε πιθανοτητα να μουχλιασει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 22 Μαίου 2011 #13 Share 22 Μαίου 2011 Καλα σου ειπαν. Ο βολβος πρεπει να ειναι παντα τουλαχιστον ο μισος εκτεθειμενος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 22 Μαίου 2011 Author #14 Share 22 Μαίου 2011 Αρα καλα εκανα... Ειναι δυσκολο το να εχεις ενυδρειο στην επαρχεια!!! Αναγκαζεσαι να κανεις καποιες εκπτωσεις δυστυχως στα πρεπει και στα μη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 28 Μαίου 2011 Author #15 Share 28 Μαίου 2011 Απο πολυ χαμηλα στην βαση σχεδον του βολβου στο crinum εχει βγει κατι σαν φυλλο,αλλα πιο χοντρο απο αυτα που βγαζει στην κορυφη του. Τι σημαινει αυτο για το φυτο; Ακομα μια απορια που εχω ειναι,το πως φυτευουμε τις vallisneries,δηλαδη μεχρι πιο σημειο το φυτο πρεπει να καλυπτεται απο το χαλικι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 29 Μαίου 2011 #16 Share 29 Μαίου 2011 (edited) Απο πολυ χαμηλα στην βαση σχεδον του βολβου στο crinum εχει βγει κατι σαν φυλλο,αλλα πιο χοντρο απο αυτα που βγαζει στην κορυφη του. Τι σημαινει αυτο για το φυτο; Ακομα μια απορια που εχω ειναι,το πως φυτευουμε τις vallisneries,δηλαδη μεχρι πιο σημειο το φυτο πρεπει να καλυπτεται απο το χαλικι; Αυτο που βλεπεις στο Crinum ειναι ενα νεο φυτο που γεννιεται. Μην το πειραξεις ακομα, ασε να μεγαλωσει αρκετα πριν το διαχωρισεις απο το μητρικο φυτο. Το δικο μου , μου εχει δωσει μεχρι τωρα 4 νεα φυτα που εχω χαρισει σε φιλους. Για τις Βαλισνεριες ξερω οτι και σε αυτες δεν αρεσει να ειναι πολυ βαθια φυτεμενες. Έγινε επεξεργασία 29 Μαίου 2011 - Raven Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 29 Μαίου 2011 Author #17 Share 29 Μαίου 2011 Ευχαριστω πολυ για αλλη μια φορα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 31 Μαίου 2011 #18 Share 31 Μαίου 2011 Αν κατάλαβα καλά θέλεις να βάλεις το crinum που τα φύλλα του φτάνουν το 1 μέτρο σε ένα sicce 25, δηλαδή σε 20 λίτρα; Λίγο δυσκολο το βλέπω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 31 Μαίου 2011 Author #19 Share 31 Μαίου 2011 Εφοσον τα φυλλα του ειναι λεπτα και δημιουργουν κυκλους,πιστευω οτι θα ειναι ενταξει. Αν με το καλο μεγαλωσει πολυ,θα δωσω το κεντρικο και θα κρατησω κανενα απο τα μικρα που θα βγαλει. Το σκεφτομαι λαθος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος