Jump to content

Φίλτρανση

Recommended Posts

Γειά σε όλους.Σαν νέο μέλος θα ήθελα τα φώτα σας.Εχω ενα Lido 120, που εδώ και 1.5 μήνα το έχω γυρίσει σε θαλασσινό με ζωντανό βράχο μέσα 9,5 κιλών.

Η απορία μου είναι αν μπορώ παράλληλα με το εσωτερικό φίλτρο ,να έχω και ένα εξωτερικό σε λειτουργία.Οι γνώμες πολλές ότι ενα εξωτερικό ενδέχεται να καταστρέψει το βράχο.

Χτές όμως σε γνωστό πετ σοπ, σε μια σχετική αναφορά όχι μόνο είχε εξωτερικό σε ενυδρείο γεμάτο κοράλια,και μου το έδειξε,αλλά μου είπαν οτι η επίδραση του φίλτρου πάνω στο βράχο σε θαλασσινό, δεν έχει καμία μα καμία σχέση.....

Θά ήθελα τις γνώμες σας πάνω σε αυτό

ευχαριστώ

Γειά σε όλους.Σαν νέο μέλος θα ήθελα τα φώτα σας.Εχω ενα Lido 120, που εδώ και 1.5 μήνα το έχω γυρίσει σε θαλασσινό με ζωντανό βράχο μέσα 9,5 κιλών.

Η απορία μου είναι αν μπορώ παράλληλα με το εσωτερικό φίλτρο ,να έχω και ένα εξωτερικό σε λειτουργία.Οι γνώμες πολλές ότι ενα εξωτερικό ενδέχεται να καταστρέψει το βράχο.

Χτές όμως σε γνωστό πετ σοπ, σε μια σχετική αναφορά όχι μόνο είχε εξωτερικό σε ενυδρείο γεμάτο κοράλια,και μου το έδειξε,αλλά μου είπαν οτι η επίδραση του φίλτρου πάνω στο βράχο σε θαλασσινό, δεν έχει καμία μα καμία σχέση.....

Θά ήθελα τις γνώμες σας πάνω σε αυτό

ευχαριστώ

Το φιλτρο φίλε μου η εξωτερικό η εσωτερικό είναι για την ίδια δουλειά να φιλτραρει το νερο

Αναλογως τα υλικα του εξωτερικου.Αν εχει πχ σφουγγαρια και υαλοβαμβακα ειναι οκ αλλ πρεπει να αλλαζονται συχνα γιατι ανεβαζουν νο3.Αν ειναι μακαρονι δεν κανει γιατι οπως ειπα πριν ανεβαζει και αυτο νο3.Τωρα υπαρχουν διαφορα υλικα για θαλασσινο εκτος απο τον ανθρακα και το αντιφωσφορο οπως denitrators,αποροφιτες οργανικων,αλλων ρυπων,χαλκου,αλλων μεταλλων.Αυτα ναι,προοριζονται για θαλασσινο.Αλλα σφουγγαρια και αλλα οχι.Και το οτι αυτος τα ειχε,δεν σημαινει οτι κανει και το σωστο.Αυτα απο μενα(πες μας ομως τι υλικα ειχε μεσα:)

Αναλογως τα υλικα του εξωτερικου.Αν εχει πχ σφουγγαρια και υαλοβαμβακα ειναι οκ αλλ πρεπει να αλλαζονται συχνα γιατι ανεβαζουν νο3.Αν ειναι μακαρονι δεν κανει γιατι οπως ειπα πριν ανεβαζει και αυτο νο3.Τωρα υπαρχουν διαφορα υλικα για θαλασσινο εκτος απο τον ανθρακα και το αντιφωσφορο οπως denitrators,αποροφιτες οργανικων,αλλων ρυπων,χαλκου,αλλων μεταλλων.Αυτα ναι,προοριζονται για θαλασσινο.Αλλα σφουγγαρια και αλλα οχι.Και το οτι αυτος τα ειχε,δεν σημαινει οτι κανει και το σωστο.Αυτα απο μενα(πες μας ομως τι υλικα ειχε μεσα:)

τώρα μου βάζεις δύσκολα....εγώ πάντως είχα βάλει στο μάτι ενα ecco pro 200 της eheim.

Αυτό κάνει για θαλασσινό ???

Εφ'όσον έχεις ζωντανό βράχο και στο εσωτερικό σου φίλτρο

θα έχεις φαντάζομαι άνθρακα και αντιφόσφωρο, γιατί θες να

προσθέσεις και άλλο ένα φίλτρο;Υπάρχει λόγος που σε κάνει

να πιστεύεις ότι δεν φτάνει;

Εφ'όσον έχεις ζωντανό βράχο και στο εσωτερικό σου φίλτρο

θα έχεις φαντάζομαι άνθρακα και αντιφόσφωρο, γιατί θες να

προσθέσεις και άλλο ένα φίλτρο;Υπάρχει λόγος που σε κάνει

να πιστεύεις ότι δεν φτάνει;

Ναί σωστά, στο εσωτερικό έχω και άνθρακα και αντιφώσφορο, οπότε αρκούν αυτά???

και σκίμερ βέβαια.

Ναί σωστά, στο εσωτερικό έχω και άνθρακα και αντιφώσφορο, οπότε αρκούν αυτά???

και σκίμερ βέβαια.

:)

:)

Ευχαριστώ παιδιά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...