Jump to content

Αρχάρια ζητά συμβουλές

Recommended Posts

Καλησπέρα ! Προ μηνός(ίσως και λίγο περισσότερο) μου έκαναν δώρο ένα χρυσόψαρο που εάν δεν απατώμαι υπάγεται στο γένος Eggfish (Maruko)- σε ένα petshop που πήγα αργότερα μου το είπαν "κοκκινοσκουφίτσα". Ο πατέρας μου στη συνέχεια μου αγόρασε ενυδρείο (πάνω αναγράφει SICCE - Moby Dick 25l) το οποίο, εάν το μέτρησα σωστά, έχει περίπου μήκος 37,5 - πλάτος 19,5 - ύψος 26 cm. Το πρώτο χρυσόψαρο (την κοκκινοσκουφίτσα) το εγκατέστησα 11/5, αμέσως μόλις γέμισα το ενυδρείο και έριξα και την ποσότητα αντιχλωρίου που είχαν συστήσει στον πατέρα μου. Η επόμενη προγραμματισμένη αλλαγή νερού είναι στις 26/5. Το ενυδρείο διαθέτει αντλία 230V~50 Hz (όπως αναγράφει) και ο φωτισμός αντιστοιχεί σε 1x 11 Watt. Είναι στρωμένο με ψιλό χαλίκι(μπλε+κίτρινο εάν έχει κάποια σημασία). Έχει μέσα, στην πίσω αριστερή γωνία μία αρχαία στάμνα σπασμένη στα ανάλογα σημεία για να μπαινοβγαίνουν τα χρυσόψαρα, δεξιά και πίσω μία αρχαία μάσκα(σε μέγεθος ούτε το 1/3 τησ στάμνας), στην πρόσθια δεξιά γωνία ένα πλαστικό φυτό ύψους 11cm (είχα διαβάσει για τις ανούμπιες αλλά όταν ζήτησα φυτά στο petshop μού έδειξε ένα σωρό πλαστικά οπότε εγκατέλειψα την ιδέα) και διάσπαρτα 3 κοχύλια.Αυτά όσον αφορά το εσωτερικό. Επειδή διάβασα κάπου ότι τα χρυσόψαρα είναι πολύ κοινωνικά αποφάσισα να ενισχύσω το ενυδρείο. Είπα τις διαστάσεις του ενυδρείου στο petshop και μου είπαν ότι άνετα ζουν σε αυτό 6-8 ψάρια. Τα θεώρησα πολλά όμως και τελικά πήρα άλλο ένα χρυσόψαρο (Shubunkins αν δεν κάνω λάθος), έναν μονομάχο (μου είπε ότι μπορεί ένας να συμβιώσει με τα υπόλοιπα) και έναν γλείφτη για να καθαρίζει το ενυδρείο(βέβαια κάπου διάβασα εκ των υστέρων ότι είναι για τροπικό ενυδρείο ο γλείφτης- δεν γνωρίζω εάν ισχύει). Κάθε μέρα δίνω 3(το πολύ 4) φύλλα Tetra στο shubunkin και το μονομάχο(επειδή δεν μπορούν να καταναλώσουν τα Tetra sticks, τα οποία προτιμά η κοκκινοσκουφίτσα). Και επίσης πέρα παρά μέρα δίνω sera viformo για τον γλείφτη. Τις 3 τελευτείες ημέρες δεν ανάβω καθόλου το φως του ενυδρείου επειδή φοβάμαι μήπως υπερθερμαίνει το νερό. Χθες, λοιπόν παρατήρησα ότι το shubunkin καθόταν κάτω στα χαλίκια πίσω από τη στάμνα και δεν κινούνταν- ευτυχώς ανέπνεε. Όταν ήταν ώρα για φαγητό σηκωνόταν και κολυμπούσε στην επιφάνεια όπου και κατανάλωνε κανονικά την τροφή του. Μόλις τελείωνε πάλι κάτω. Μην ξέροντας τι να κάνω απευθύνομαι σε εσάς, όποιος γνωρίζει να μου δώσει κάποια καθοδήγηση. Προς το παρόν έχω απομονώσει στη γυάλα το shubunkin και του έδωσα ένα φυλλαράκι παραπάνω τροφή και όπως το βλέπω κινείται μια χαρα εκεί- ανασήκωσε και λίγο το ραχιαίο του πτερύγιο που το είχε κατεβασμένο. Ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο μου μήνυμα απλώς προσπαθώ να δώσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ σε όσους μπορούν να βοηθήσουν. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...