Jump to content

Ατομ.ειδοποίηση ληξιπροθ.χρεών

Recommended Posts

Κύριοι, έχω καταβάλει την πρώτη δόση της περαίωσης και αδυνατό να συνεχίσω την υπόλοιπη δόση, θα έχω συνέπειες ποινικές ! Σύμφωνα με την ειδοποίηση του TAXIS, είναι υποχρεωμένοι να λάβουν εις βάρος μου μέτρα, βάση του νόμου ! Να βρω τα λεφτά οποσδήποτε, μέσα σε 15 μέρες ( 880 ευρώ), ή να τους αγνοήσω όπως κάνει πολύ κόσμος, όπως και ο πρόεδρος του σωματείου μας.

Η δική μου περαίωση...

IMG_4970.jpg

:):D:D

Πόσο "καθαρός" ή "βρώμικος" είσαι στα βιβλία σου? Από αυτό εξαρτώνται όλα. Βέβαια έχεις ήδη καταβάλει τη μία δόση και δεν ξέρω αυτό τι μπορεί να σημαίνει. Εγώ δεν έδωσα τίποτα και απλά τους περιμένω...

Εχω ψιλικά,κάνω δήλωση όλα τα τιμολόγια κανονικά, ΦΠΑ, σύμφωνα με τον λογιστή μου, όπως λέει πρέπει να κάνω περαίωση για να μην πολλαπλασιάσουν την εισφορά μου με πρόστιμο ! Αυτό δεν είναι τρομοκρατία στους ελ. επαγγελματίες, δεν φτάνει που κατέστρεψαν την αγορά, το λιανεμπόριο, ζητάνε να τους καταθέσουμε το υστέρημα μας, υπάρχουν νόμοι και δικαιωσύνη σε αυτή την "ευρωπαική" χώρα !

Δεν το κατάλαβα αυτό... Είσαι δηλαδή καθαρός και πλήρωσες περαίωση? Κάτι δεν πάει καλά... Πήρες καμία γνώμη από άλλο λογιστή? Δεν είμαι ειδικός επί του θέματος, αλλά η περαίωση δεν είναι υποχρεωτική.

Δεν το κατάλαβα αυτό... Είσαι δηλαδή καθαρός και πλήρωσες περαίωση? Κάτι δεν πάει καλά... Πήρες καμία γνώμη από άλλο λογιστή? Δεν είμαι ειδικός επί του θέματος, αλλά η περαίωση δεν είναι υποχρεωτική.

Ετσι να νωμιζεις :)

Ο λογιστής μου, με εξώθησε να δεχτώ την περαίωση(από το 2002 έχω κάνει περαίωση,μάτωσα), για να μην δεχτώ επίσκεψη από τους ελεγκτές και βάλουν 5πλάσιοα πρόστιμο ! Από την στιγμή που κάνω δήλωση τα πάντα, τι φοβάται αυτός, μήπως δεν είναι "καθαρός", πως θα το διαπιστώσω ! Τώρα έχει και την εξουσιοδλοτηση από το κράτος, να μας καταδόσει, εάν δεν είμαστε εντάξει με τις εισφορές μας και τα λοιπά, με το κράτος, δηλαδή ένας "ρουφ", του το είπα κα΄ταμουτρα και γελούσε.

Ετσι να νωμιζεις :)

Ώπα... Κάτσε για να μην παραπληροφορούμε κι όλας. Η περαίωση 100% δεν είναι υποχρεωτική. Από κει και πέρα είναι θέμα του πόσο καθαρά είναι τα βιβλία. Δεν μπορούν να σου βάλουν κανένα πρόστιμο επειδή δεν πλήρωσες την περαίωση. Απλά έρχονται να σε ελέγξουν κι αν σε βρουν παράνομο θα σου πάρουν και τα σώβρακα, ανάλογα και με το πόσο φοροδιαφυγάς είσαι. Αν δε σου βρουν τίποτα, τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα... Εγώ καθαρός δεν ήμουν, αλλά ούτε να αποδείξουν κάτι μπορούν, ούτε να μου πάρουν κάτι, εκτός κι αν αποδείξουν πως οι κάλτσες που φοράω είναι όντως δικές μου.

Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται στην περίπτωση που έχεις καταβάλει ήδη κάποια δόση περαίωσης. Είναι σα να έχεις συμβιβαστεί ότι έχεις κλέψει το κράτος... Εδώ θέλει κάποιον ειδικό. Πάντως γενικώς ισχύει το 2% ανά μήνα επί του χρωστούμενου ποσού σε περίπτωση καθυστέρησης.

Γνώμη μου είναι να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό... Και γιατί όχι, και περισσότερους από έναν...

Ο λογιστής μου, με εξώθησε να δεχτώ την περαίωση(από το 2002 έχω κάνει περαίωση,μάτωσα), για να μην δεχτώ επίσκεψη από τους ελεγκτές και βάλουν 5πλάσιοα πρόστιμο ! Από την στιγμή που κάνω δήλωση τα πάντα, τι φοβάται αυτός, μήπως δεν είναι "καθαρός", πως θα το διαπιστώσω ! Τώρα έχει και την εξουσιοδλοτηση από το κράτος, να μας καταδόσει, εάν δεν είμαστε εντάξει με τις εισφορές μας και τα λοιπά, με το κράτος, δηλαδή ένας "ρουφ", του το είπα κα΄ταμουτρα και γελούσε.

Όπως σου είπα, κάτι μου βρωμάει. Θα σου κάνανε έλεγχο... Ε, και? Αν βέβαια αυτός σου έχει κάνει τα βιβλία μπάχαλο είναι δικό του θέμα... Τις δηλώσεις τις υπογράφει αυτός ή εσύ?

Ώπα... Κάτσε για να μην παραπληροφορούμε κι όλας. Η περαίωση 100% δεν είναι υποχρεωτική. Από κει και πέρα είναι θέμα του πόσο καθαρά είναι τα βιβλία. Δεν μπορούν να σου βάλουν κανένα πρόστιμο επειδή δεν πλήρωσες την περαίωση. Απλά έρχονται να σε ελέγξουν κι αν σε βρουν παράνομο θα σου πάρουν και τα σώβρακα, ανάλογα και με το πόσο φοροδιαφυγάς είσαι. Αν δε σου βρουν τίποτα, τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα... Εγώ καθαρός δεν ήμουν, αλλά ούτε να αποδείξουν κάτι μπορούν, ούτε να μου πάρουν κάτι, εκτός κι αν αποδείξουν πως οι κάλτσες που φοράω είναι όντως δικές μου.

Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται στην περίπτωση που έχεις καταβάλει ήδη κάποια δόση περαίωσης. Είναι σα να έχεις συμβιβαστεί ότι έχεις κλέψει το κράτος... Εδώ θέλει κάποιον ειδικό. Πάντως γενικώς ισχύει το 2% ανά μήνα επί του χρωστούμενου ποσού σε περίπτωση καθυστέρησης.

Γνώμη μου είναι να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό... Και γιατί όχι, και περισσότερους από έναν...

Εαν βρεις εναν εμπορο ,βιοτεχνη,γενικα αυτο που λεμε μαγαζι να μην εχει κανει περαιωση,εγω θα κανω το ενυδρειο μου Αμαζονιο :) Η ιδια παναγια να εισαι αυτοι κατι θα βρουν,κατι ξερω και εγω που εχω κανει 33 δηλωσης ο ερημος :D

Εαν βρεις εναν εμπορο ,βιοτεχνη,γενικα αυτο που λεμε μαγαζι να μην εχει κανει περαιωση,εγω θα κανω το ενυδρειο μου Αμαζονιο :) Η ιδια παναγια να εισαι αυτοι κατι θα βρουν,κατι ξερω και εγω που εχω κανει 33 δηλωσης ο ερημος :D

Ήμουν δηλωμένος ως εμπορικός αντιπρόσωπος και δεν έχω πληρώσει ποτέ περαίωση... Περιμένω φωτογραφίες Αμαζονίου... Μόνο μη βάλεις δίσκους και συγχυστώ! :D

Σε ενδεχόμενο έλεγχο σε επιχείρηση που δεν έχει πληρώσει περαίωση, μπορεί να βρει ο ελεγκτής πολλά και να κόψει πρόστιμο, ακόμα κι αν τα χαρτιά είναι ολοκάθαρα. Έτυχα σε έλεγχο όπου ζητούσαν τα τιμολόγια από πίνακα ανακοινώσεων ο οποίος βρισκόταν στον συγκεκριμένο χώρο πολλά χρόνια. Ο ιδιοκτήτης δεν το έβρισκε και έπεσε μικρό πρόστιμο. Γνώμη μου είναι πως πράτουμε ανάλογα το ύψος της περαίωσης. Σε καμία περίπτωση εάν είσαι καθαρός, τα όποια πρόστιμα δεν θα είναι μεγαλύτερα της περαίωσης, όποιο κ αν είναι το ύψος της. Και φυσικά ΕΑΝ γίνει έλεγχος.

Τώρα, επειδή πλήρωσες την προκαταβολή δεν γνωρίζω τι γίνεται.

Κανένας λογιστής;;

Κατσε περιμενε ,με μλοκ παροχης υπηρεσιων φανταζομαι,οχι με βιβλια β κατηγοριας?

Κατσε περιμενε ,με μλοκ παροχης υπηρεσιων φανταζομαι,οχι με βιβλια β κατηγοριας?

Συγκεκριμένα σε ιατρείο φίλου.

Βασικά έθεσα το παραδειγμα για να πω πως αν θέλουν κάτι θα βρουν, αλλά δεν νομίζω πως όποιο πρόστιμο θα είναι υψηλό.

Έγινε επεξεργασία - ilouvatar

Ναι, με παροχής υπηρεσιών. Δεν ξέρω τι κατηγορίας βιβλία είχα... Ήταν μεγάλο, πράσινο, με 50 φύλλα κι έγραφα έσοδα/έξοδα... Σου λέει κάτι? :D

Έχω κλείσει τα βιβλία εδώ κι ένα χρόνο λόγο αλλαγής τρόπου σκέψης και ζωής :)

Ναι, με παροχής υπηρεσιών. Δεν ξέρω τι κατηγορίας βιβλία είχα... Ήταν μεγάλο, πράσινο, με 50 φύλλα κι έγραφα έσοδα/έξοδα... Σου λέει κάτι? :D

Έχω κλείσει τα βιβλία εδώ κι ένα χρόνο λόγο αλλαγής τρόπου σκέψης και ζωής :)

Σε ζηλευω,μακαρι και εγω να μπορουσα.

Αλλο ειναι αυτο που ειχες και αλλο τα βιβλια β κατηγοριας που εχουν ολα τα μαγαζια.Εκει μια μουντζουρα την πληρωσα 3000 δρχ τοτε γιατι εκανα τον μαγκα να μην του δωσω ενα 300αρι :D

Από τη στιγμή που εσύ ξέρεις ότι δεν κάνεις κάτι παράτυπο, ο μόνος λόγος να κάνεις περαίωση είναι να είναι τεμπέλης/τσαπατσούλης ο λογιστής σου.

Τώρα μικρά χαζοπρόστιμα δε νομίζω ότι είναι μεγαλύτερα από την ίδια την περαίωση. Αλλά και αυτά μπορείς να τα φάς έτσι κι αλλιώς. Το ότι δεν θα σου κάνουν έλεγχο για έσοδα περασμένων ετών που έχεις περαιώσει, δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να σου κάνουν έλεγχο γενικά...

Παρεπιπτόντως, μιας και δεν έχεις βιβλία εδώ και ένα χρόνο, για ποιά περίοδο εσόδων πληρώνεις την περαίωση?

Παρεπιπτόντως, μιας και δεν έχεις βιβλία εδώ και ένα χρόνο, για ποιά περίοδο εσόδων πληρώνεις την περαίωση?

Άλλος αυτός που ψάχνεται με την περαίωση και άλλος αυτός που έκλεισε τα βιβλία του εδώ κι ένα χρόνο :)

Εγώ έχω βιβλία Β κατηγορίας (ψιλικά-τσιγάρα), από πέρσι βλέπω ότι έχω και πτώση στο τζίρο τσιγάρων 40.000 ευρώ, αυτό δεν είναι ζημία, πως το αντιλαμβάνονται !

Πριν λίγο μίλησα με φοροτεχνικό από το επιμελητήριο θεσσαλονίκης και μου απάντησε ότι, μπορεί να χάσω την περαίωση και καλύτερα να δώσω κάτι έναντι για την υπόλοιπη δόση. Ρώτησα, αν είναι δυνατόν να μου κάνουν και κατάσχεση και μου απάντησε καταφατικά, ναι. ΠΟΙΟΝ να πιστέψω επιτέλους, έχω μπερδευτεί.

Πριν λίγο μίλησα με φοροτεχνικό από το επιμελητήριο θεσσαλονίκης

Συγγνώμη που ρωτάω, αλλά αυτό δεν είναι επάγγελμα δημοσίου? Ρωτάω γιατί δεν τα ξέρω αυτά τα πράγματα. Αν όντως είναι δημόσιος υπάλληλος, υποθέτω πως έχει ρητές εντολές επί των εισπράξεων, δηλαδή να μαζέψει όσα μπορεί περισσότερα.

Μη πιστέψεις κανένα. Κάνε ένα μικρό έξοδο και πήγαινε ρώτα κανέναν καλό λογιστή που δε θα έχει λόγο να σου πει ψέματα ή να σου κρύψει κάτι. Αυτό θα έκανα εγώ τουλάχιστον!

ΥΓ: Κοίτα να δεις σε τι άγχη μας βάζουν, λες και δε μας φτάνουν όλα τα υπόλοιπα!

Συγγνώμη που ρωτάω, αλλά αυτό δεν είναι επάγγελμα δημοσίου? Ρωτάω γιατί δεν τα ξέρω αυτά τα πράγματα. Αν όντως είναι δημόσιος υπάλληλος, υποθέτω πως έχει ρητές εντολές επί των εισπράξεων, δηλαδή να μαζέψει όσα μπορεί περισσότερα.

Μη πιστέψεις κανένα. Κάνε ένα μικρό έξοδο και πήγαινε ρώτα κανέναν καλό λογιστή που δε θα έχει λόγο να σου πει ψέματα ή να σου κρύψει κάτι. Αυτό θα έκανα εγώ τουλάχιστον!

ΥΓ: Κοίτα να δεις σε τι άγχη μας βάζουν, λες και δε μας φτάνουν όλα τα υπόλοιπα!

Φαντάζομαι Νίκο ότι ο φίλος εννοεί το εμποροβιοτεχνικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Δεν έχει σχέση με δημόσια υπηρεσία.

Προσωπικά μία φορά που μου ζητήθηκε να κλείσω ανέλεγκτες πενταετίας (πριν από 10-12 χρόνια αν θυμάμαι καλά) απλά δεν το έκανα (είχα ήδη πληρώσει πολύ περισσότερα σε φόρους από όσα ζητούσαν αυτοί για να κλείσω τις ανέλεγκτες. Το δίδαγμα προς νομοταγή φορολογούμενο; προφανώς δεν έπρεπε να είχα πληρώσει καθόλου φόρους ή να είχα φοροδιαφύγει όσο πιο πολύ μπορούσα γιατί θα μου έβγαινε φτηνότερα απλά να πληρώσω για την περαίωση όταν αυτή ήρθε, αυτό είναι το σύστημα που οδηγεί τους φορολογούμενους να μην πληρώνουν). Μάλιστα, κάποια στιγμή μου ήρθε ειδοποίηση να περάσω από την εφορία "δια προσωπικήν μου υπόθεσιν" <_< , μάζεψα λοιπόν όλα τα βιβλία μου και παραστατικά και πήγα, όταν με είδανε φρικάρανε και με διώξανε (που να ασχολούμαστε τώρα μαζί σου). Αυτά και με τον έλεγχο που θα μου κάνανε.

"Τα συμπεράσματα δικά σας"

"Τα συμπεράσματα δικά σας"

Ότι ταλαιπωρείς τσάμπα τις δημόσιες υπηρεσίες μας...???

Ότι ταλαιπωρείς τσάμπα τις δημόσιες υπηρεσίες μας...???

<_<:D:huh:

Αγόρι μου το ήξερα ότι θα απαντούσες το σωστό !

Μετά από αυτό έκανα και κλείσιμο του ελεύθερου επαγγέλματος και ησύχασα (τρόπος του λέγειν)

Ευχαριστώ, όλους σας για την συμπαράσταση και την άμεση και τάχυστη ανταπόκριση σας στο δικό μου πρόβλημα και πιστεύω πολλών άλλων ελ. επαγγελματιών. Το πρόβλημα μου το ανέφερα ακόμη και στο σωματείο μου και ακόμη περιμένω απάντηση, η αλληλεγκύη σε όλο της το μεγαλείο ! Πως θα κάνει βήματα μπροστά αυτή η χώρα, όταν δεν ενδιαφερόμαστε για τον πλησίον μας !

Σας ευχαριστώ από καρδιάς και εύχομαι όχι άλλα προβλήματα στους συνέλληνες.

εύχομαι όχι άλλα προβλήματα στους συνέλληνες.

Κι εγώ εύχομαι σήμερα το βράδυ να πλαγιάσω με την Μέγκαν Φοξ, αλλά λέω να κρατήσω τις ευχές μου για κάτι λιγότερο ουτοπικό! Σε συμβουλεύω να κάνεις το ίδιο <_<

Όπως και να έχει ψάξτο καλά... Και θα σου έλεγα να μη συμβουλευτείς τη γνώμη ενός (που πιθανόν να σε συμφέρει κι αυτό που θα ακούσεις), αλλά να διασταυρώσεις τις όποιες απόψεις.

Εγώ που ρώτησα ένα γνωστό μου λογιστή για το θέμα σου, μου είπανε ότι απλά θα πέσεις στο 2% του νόμιμου φόρου ανά μήνα. Δεν ήξερε με λεπτομέρειες τι και πως... Δε θα έλεγα ότι είναι και κανένας λογιστή που ασκεί το επάγγελμα κι έχει εμπειρία, οπότε μη βασιστείς μόνο σε αυτό.

Κάνε μια εγγραφή στο taxisheaven και ρώτα εκεί ότι θέλεις. Είναι φόρουμ λογιστών, πολύ ενημερωμένο και γράφουν επαγγελματίες.

<_<

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...