Giorgos LA 18 Μαίου 2011 #1 Share 18 Μαίου 2011 Καλησπερα..σημερα αγορασα της waterlife TropiFLora...plant food ...Με αλλα λογια λιπασμα για φυτακια μου...και πηρα της Serra το florenette A...Ταμπλετες...!!Μια απορεια..πιο ειναι καλητερο το waterlife η της serra για λιπασμα σε υγρη μορφη??Της serra ειναι καπως πιο φτυνο...!! ΕΠισης...μπορω να τα βαλω μετα απο μια αλλαγη νερου...δλδ ειναι καλο να μπουν μαζι με το αντιχλοριο η αργοτερα με τα βακτηρια???Επισης μου ειπαν τις ταμπλετες τις βαζω μια φορα τις 15 μερες...και δεν βαζω μια ταμπλετα σε καθε ριζα απο φυτο αληθευει??ΕΥχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 18 Μαίου 2011 Author #2 Share 18 Μαίου 2011 Ξερει κανεις ακομα αν...αργοτερα βαλω CO2 Θα τα χρειαστω τα λιπασματα και αυτα??EΠισης...μπανισα το CO2 της σερα Start δουλευει με ταμπλετες CO2...αξιζει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 18 Μαίου 2011 #3 Share 18 Μαίου 2011 Εγώ εχω και το Sera florena το υγρό λίπασμα και το Sera florenette τις ταμπλετες, βάζω μια φορά στις 15 μέρες το υγρό λίπασμα σε δοσολογία 5ml ανά 20 λίτρα νερού και ταμπλετες πάλι μια φορά στις 15 μέρες εναλαξ, η δοσολογία είναι 1 ταμπλετα ανά 20 λίτρα νερού, παροχή Co2 πρέπει να έχεις στα φυτά σου σε συνδυασμό με τα λιπάσματα, εγώ αυτα τα λιπάσματα που σου προανέφερα τα χρησιμοποιώ εδώ και 2,5 χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα. Το Sera Co2 start είναι μέχρι τα 120 λίτρα ενυδρείου και η δοσολογία εξαρτάται με τα λίτρα που έχεις, από ότι θυμάμαι στα 120 λίτρα είναι μια ταμπλετα ανά 2 μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 18 Μαίου 2011 Author #4 Share 18 Μαίου 2011 Εγώ εχω και το Sera florena το υγρό λίπασμα και το Sera florenette τις ταμπλετες, βάζω μια φορά στις 15 μέρες το υγρό λίπασμα σε δοσολογία 5ml ανά 20 λίτρα νερού και ταμπλετες πάλι μια φορά στις 15 μέρες εναλαξ, η δοσολογία είναι 1 ταμπλετα ανά 20 λίτρα νερού, παροχή Co2 πρέπει να έχεις στα φυτά σου σε συνδυασμό με τα λιπάσματα, εγώ αυτα τα λιπάσματα που σου προανέφερα τα χρησιμοποιώ εδώ και 2,5 χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα. Το Sera Co2 start είναι μέχρι τα 120 λίτρα ενυδρείου και η δοσολογία εξαρτάται με τα λίτρα που έχεις, από ότι θυμάμαι στα 120 λίτρα είναι μια ταμπλετα ανά 2 μέρες. Ευχαριστω για τις απαντησεις...το sera florane ειπα να παρω για εγω αλλα αυτο που πηρα ηταν πιο ακριβουτσικο και αυτος μου ειπε εχει καλητερα αποτελεσμα απο προσοπικη εμπειρια μου λεει...!!Εχω ενα 170 λιτρα καθαρα καθαρα...εσυ βαζεις εναλλαξ μου ειπες...ο πετσοπας μου ειπε μια φορα την εβδομαδα υγρο και μια στις 15 ταμπλετα ...χμμμ...!!Εσυ τι αποτελεσματα βλεπεις στα φυτακια σου ??Τωρα για CO2 δεν θελω να δωσω τα κερατα μου για μια μπουκαλα και τετοια...γιατι παει πανω απο 60ρι...γυρο στο 30(Max) ειναι καλα...και μπανισα αυτο της serra start...εσυ το εχεις??Πως σου φενετε??Εχω και μια πολυ μικρι αεραντλια...στο μελον θα εχω προβλημα με το CO2 ??Ευχαριστω πολυ φιλε...συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις Μπανισα και αυτο αλλα δεν ξερω τι ρολο βαραει ακομα Υ.Γ Το λιπασμα και η ταμπλετα η δοσολογια τους πανε αναλογος και με τα φυτα...και ποσα εχεις???Γιατι η συσκευασια δεν λεει διευκρινησεις...μονο μια αοριστη δοσολογια...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 18 Μαίου 2011 #5 Share 18 Μαίου 2011 Αν θέλεις μπες στο site της reptilica, είναι Γερμανικό και έχει πολύ καλές τιμές στα συγκεκριμένα προϊόντα, είναι λίγο αργοί μόνο στην παράδοση της παραγγελίας, το Sera Co2 start δεν το χρησιμοποιώ, χρησιμοποιώ όμως το σύστημα της Bio-Line Co2 με μπουκαλες με gel που έχουν 7,5 ευρώ η καθεμία και κρατάει για πάνω από 1 μήνα, αν θέλεις μετά κρατάς το σύστημα και φτιάχνεις μόνος σου Co 2 με μάγια και ζάχαρη σε δοσολογία και κρατάει μέχρι 2 βδομάδες, το τελευταίο διάστημα αυτό κάνω, για τα λίτρα σου θα είναι μια χαρά, μπες εκεί που σου είπα και δες τα όλα αυτα που σου λέω και σύγκρινε και τις τιμές. Την δοσολογία για τα λιπάσματα σου την είπα ποια είναι όσο για τα φυτά μου η ανάπτυξη τους όλο αυτό το διάστημα είναι πολύ καλή. Σε ότι άλλο μπορώ να σε βοηθήσω μην διστασεις να με ρωτήσεις, δεν με κουραζεις φίλε μου, άλλωστε αυτό το φορούν για αυτό τον λόγο υπάρχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 19 Μαίου 2011 #6 Share 19 Μαίου 2011 Θα έλεγα ότι είναι καλό να αποφεύγετε το εν λόγω site (reptilica) για αγορές. Πολλές είναι οι περιπτώσεις των ταλαιπωρημένων αγοραστών ελάχιστες των ευχαριστημένων. Για τα λιπάσματα θα έλεγα ότι ταμπλέτες ανά 15 μέρες ή και 30 μέρες είναι ίσως υπερβολή. Βάζεις και βλέπεις. Το ιδανικό για τα υγρά λιπάσματα είναι η δόση να μοιράζεται μέσ σε όλες τις μέρες της εβδομάδας (πχ 5 ml = 1 ml την ημέρα) αλλά εγώ προσωπικά δεν το κάνω απλά γιατί στη ζωή έχουμε κι άλλες δουλειές και γι αυτό δεν διατηρώ υψηλών απαιτήσεων φυτεμένα. Μπορείς λοιπόν να βάζεις υγρό λίπασμα μια φορά την εβδομάδα (και όχι πριν την αλλαγή νερού αλλά μετά από καμιά μέρα). Το CO2 δεν είναι πάντα απαραίτητο. Αν δώσεις υπερβολικά λιπάσματα και CO2 και τα φυτά σου δεν είναι σε θέση να καταναλώσουν όλο αυτό το υλικό θα πάρει το πάνω χέρι η άλγη. Γι αυτό με φειδώ. Ξεκινάς με μισές δοσολογίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 19 Μαίου 2011 #7 Share 19 Μαίου 2011 Αν δώσεις υπερβολικά λιπάσματα και CO2 και τα φυτά σου δεν είναι σε θέση να καταναλώσουν όλο αυτό το υλικό θα πάρει το πάνω χέρι η άλγη. Γι αυτό με φειδώ. Ξεκινάς με μισές δοσολογίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 19 Μαίου 2011 #8 Share 19 Μαίου 2011 Εγώ είμαι από τους ευχαριστημένους πελάτες πάντως, οι ταμπλετες είναι χρήσιμες όταν δεν υπάρχει υπόστρωμα, την συχνότητα των δόσεων την κανονιζεις αναλόγως τις απαιτήσεις τους, το υγρό λίπασμα σίγουρα μπαίνει μετά την αλλαγή νερού αλλά αν ακολουθησεις την σωστή δοσολογία δεν δημιουργείται πρόβλημα άλγης, τουλάχιστον εγώ δεν εχω μέχρι τώρα, στο Co2 καλά θα είναι να μην υπερβαλεις γιατι υπάρχει και κίνδυνος να δεις τα ψάρια σου ανάποδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 19 Μαίου 2011 #9 Share 19 Μαίου 2011 reptilica??? μακριαααα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 20 Μαίου 2011 Author #10 Share 20 Μαίου 2011 Αν θέλεις μπες στο site της reptilica, είναι Γερμανικό και έχει πολύ καλές τιμές στα συγκεκριμένα προϊόντα, είναι λίγο αργοί μόνο στην παράδοση της παραγγελίας, το Sera Co2 start δεν το χρησιμοποιώ, χρησιμοποιώ όμως το σύστημα της Bio-Line Co2 με μπουκαλες με gel που έχουν 7,5 ευρώ η καθεμία και κρατάει για πάνω από 1 μήνα, αν θέλεις μετά κρατάς το σύστημα και φτιάχνεις μόνος σου Co 2 με μάγια και ζάχαρη σε δοσολογία και κρατάει μέχρι 2 βδομάδες, το τελευταίο διάστημα αυτό κάνω, για τα λίτρα σου θα είναι μια χαρά, μπες εκεί που σου είπα και δες τα όλα αυτα που σου λέω και σύγκρινε και τις τιμές. Την δοσολογία για τα λιπάσματα σου την είπα ποια είναι όσο για τα φυτά μου η ανάπτυξη τους όλο αυτό το διάστημα είναι πολύ καλή. Σε ότι άλλο μπορώ να σε βοηθήσω μην διστασεις να με ρωτήσεις, δεν με κουραζεις φίλε μου, άλλωστε αυτό το φορούν για αυτό τον λόγο υπάρχει. Νασε καλα φιλε μου...ευχαριστω για τις απαντησεις ....αυτο με το BIO-line καλο μου ακουγετε...αλλα δεν το εχω μπανισει πουθενα...θα το ψαξω το θεμα παντος...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 20 Μαίου 2011 Author #11 Share 20 Μαίου 2011 Θα έλεγα ότι είναι καλό να αποφεύγετε το εν λόγω site (reptilica) για αγορές. Πολλές είναι οι περιπτώσεις των ταλαιπωρημένων αγοραστών ελάχιστες των ευχαριστημένων. Για τα λιπάσματα θα έλεγα ότι ταμπλέτες ανά 15 μέρες ή και 30 μέρες είναι ίσως υπερβολή. Βάζεις και βλέπεις. Το ιδανικό για τα υγρά λιπάσματα είναι η δόση να μοιράζεται μέσ σε όλες τις μέρες της εβδομάδας (πχ 5 ml = 1 ml την ημέρα) αλλά εγώ προσωπικά δεν το κάνω απλά γιατί στη ζωή έχουμε κι άλλες δουλειές και γι αυτό δεν διατηρώ υψηλών απαιτήσεων φυτεμένα. Μπορείς λοιπόν να βάζεις υγρό λίπασμα μια φορά την εβδομάδα (και όχι πριν την αλλαγή νερού αλλά μετά από καμιά μέρα). Το CO2 δεν είναι πάντα απαραίτητο. Αν δώσεις υπερβολικά λιπάσματα και CO2 και τα φυτά σου δεν είναι σε θέση να καταναλώσουν όλο αυτό το υλικό θα πάρει το πάνω χέρι η άλγη. Γι αυτό με φειδώ. Ξεκινάς με μισές δοσολογίες. Ευχαριστω φιλε μου για τις απαντησεις ...θα δω πως θα πανε τα φυτακια μου με τις ταμπλετες και το λιπασματακι και μετα βλεπουμε ...βαζω μιση ταμλετα σε καθε ριζα απο τα φυτα μου ειναι καλα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 20 Μαίου 2011 Author #12 Share 20 Μαίου 2011 Εγώ είμαι από τους ευχαριστημένους πελάτες πάντως, οι ταμπλετες είναι χρήσιμες όταν δεν υπάρχει υπόστρωμα, την συχνότητα των δόσεων την κανονιζεις αναλόγως τις απαιτήσεις τους, το υγρό λίπασμα σίγουρα μπαίνει μετά την αλλαγή νερού αλλά αν ακολουθησεις την σωστή δοσολογία δεν δημιουργείται πρόβλημα άλγης, τουλάχιστον εγώ δεν εχω μέχρι τώρα, στο Co2 καλά θα είναι να μην υπερβαλεις γιατι υπάρχει και κίνδυνος να δεις τα ψάρια σου ανάποδα. Ναι το εχω ακουσει οτι το CO2 ειναι λιγο επικινδυνο...!Εχω και υποστρωμα...αρα ειναι υπερβολικο μαζι μεμπλετες?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 20 Μαίου 2011 Author #13 Share 20 Μαίου 2011 reptilica??? μακριαααα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 21 Μαίου 2011 Author #14 Share 21 Μαίου 2011 Να σας πω κομα μια απορεια μου???Αγορασα προσφατα βιταμουλες για τα μικρουλια μου ...υπαρχει κινδυνος αν μπαινουν μαζι με αντιχλοριο ...η με το υγρο λιπασμα?? ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 21 Μαίου 2011 #15 Share 21 Μαίου 2011 Να σας πω κομα μια απορεια μου???Αγορασα προσφατα βιταμουλες για τα μικρουλια μου ...υπαρχει κινδυνος αν μπαινουν μαζι με αντιχλοριο ...η με το υγρο λιπασμα?? ευχαριστω Οταν λες να μπαίνουν μαζί εννοείς να τα ανακατέψεις? Τις βιταμίνες για καλύτερα αποτελέσματα τις βάζουμε στην τροφή, όχι στο νερό του ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 21 Μαίου 2011 Author #16 Share 21 Μαίου 2011 Οταν λες να μπαίνουν μαζί εννοείς να τα ανακατέψεις? Τις βιταμίνες για καλύτερα αποτελέσματα τις βάζουμε στην τροφή, όχι στο νερό του ενυδρείου. Oxι να τα ανακατευσω βρε ...να τα "ριξω" κοντα το ενα με το αλλο...ξερεις με μικρη διαφορα λεπτων...! ΑΛηθεια παντος...με τις βιταμινες ο πετσοπιστας μου ειπε να το κανω αυτο οταν βλεπω καποιο να ειναι αδυναμο και ετσι ασε που οι οδιγιες λενε βαζεις απλος 6 σταγονες σε 50 λιτρα...δεν διευκρινιζει καλα...αλλα αμα ειναι ο σωστος τροπος αυτο ετσι θα το κανω οι βιταμινες λεγοντε fishamin της serra ...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 21 Μαίου 2011 #17 Share 21 Μαίου 2011 Oxι να τα ανακατευσω βρε ...να τα "ριξω" κοντα το ενα με το αλλο...ξερεις με μικρη διαφορα λεπτων...! ΑΛηθεια παντος...με τις βιταμινες ο πετσοπιστας μου ειπε να το κανω αυτο οταν βλεπω καποιο να ειναι αδυναμο και ετσι ασε που οι οδιγιες λενε βαζεις απλος 6 σταγονες σε 50 λιτρα...δεν διευκρινιζει καλα...αλλα αμα ειναι ο σωστος τροπος αυτο ετσι θα το κανω οι βιταμινες λεγοντε fishamin της serra ...! Στο site της εταιρίας επίσης αναφέρεται "...Μπορεί να προστεθεί απ' ευθείας στο νερό αλλά είναι καλύτερα να βάζετε 6-7 σταγόνες ανά ψάρι απ' ευθείας πάνω στην τροφή μια φορά την εβδομάδα μερικά λεπτά πριν το τάισμα..." http://www.sera.de/gr/produkte/suesswasser...-fishtamin.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 21 Μαίου 2011 Author #18 Share 21 Μαίου 2011 Στο site της εταιρίας επίσης αναφέρεται "...Μπορεί να προστεθεί απ' ευθείας στο νερό αλλά είναι καλύτερα να βάζετε 6-7 σταγόνες ανά ψάρι απ' ευθείας πάνω στην τροφή μια φορά την εβδομάδα μερικά λεπτά πριν το τάισμα..." http://www.sera.de/gr/produkte/suesswasser...-fishtamin.html Aυτο με τα μερικα λεπτα με απασχολει λιγο...την μουλιαζω ουσιαστικα μεσα σε 6 σταγονες ...!Τεσπα ευχαριστω πολυ φιλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 22 Μαίου 2011 #19 Share 22 Μαίου 2011 Aυτο με τα μερικα λεπτα με απασχολει λιγο...την μουλιαζω ουσιαστικα μεσα σε 6 σταγονες ...!Τεσπα ευχαριστω πολυ φιλε μου Ρίχνεις τις σταγόνες στην τροφή και αφήνεις τις βιταμίνες για λίγο μέχρι να τις απορροφήσει η τροφή και μετά ταίζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 22 Μαίου 2011 Author #20 Share 22 Μαίου 2011 Ρίχνεις τις σταγόνες στην τροφή και αφήνεις τις βιταμίνες για λίγο μέχρι να τις απορροφήσει η τροφή και μετά ταίζεις. Ωραια φιλε μου ευχαριστω ...περιπου μια σταγονιτσα ανα φιλαρακι?Λεω να βαλω την ποσοτητα στο καπακι και θα ριξω εκει τις σταγονιτσες 3-4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος