Jump to content

Sub ή εξωτερικό φίλτρο.

skoros

Recommended Posts

Στο 350 λύτρων ενυδρείο με μπόλικα εύκολα φυτάκια έχω ένα εξωτερικό φίλτρο με κυκλοφορία 900 λύτρα την ώρα και 5 λύτρα κάδο και ένα εσωτερικό με αλλά 900 λύτρα την ώρα αλλά με ελάχιστο χώρο για υλικά.

Για την μύωση του ph και για λίπανση των φυτών έχω και μια μπουκάλα co2.

Μιας και θέλω να καταργήσω το εσωτερικό φίλτρο που ουσιαστικά δεν βοηθάει ιδιαίτερα το ενυδρείο σκέφτομαι 'η να κατασκευάσω ένα diy εξωτερικό φίλτρο που θα δουλεύει παράλληλα με το υπάρχων ή να κατασκευάσω ένα sub με αντλία 1500 λύτρα την ώρα και να καταργήσω όλα τα υπόλοιπα φίλτρα.

Ενώ το sub φαίνεται πολύ καλή ιδέα φοβάμαι μήπως

1. Απελευθερώνετε το co2 και ανεβαίνει το ph του ενυδρείο λόγο της ανατάραξης που θα έχω στο νερό.

2. Δεν έχω καλή κυκλοφορία λόγο του ότι η υπερχείλιση του sub είναι στην επιφάνεια σε αντίθεση με το φίλτρο που απορροφάει νερό από τον βυθό του ενυδρείου.

είναι το μεγαλύτερο post που έχω γράψει ποτέ, ελπίζω να μην σας κούρασα!

Μήπως "στεγνώσει" το ενυδρείο με την προσθήτη ενός sump?

Απο ότι κατάλαβα το ενυδρείο είναι φυτεμένο.

ναι είναι φυτεμένο!

τι πρόβλημα παρουσιάζει το sub στα φυτεμένα;

Δεν υπάρχει κανένας με φυτεμένο και sub να μας πει τις εντυπώσεις του;

επιδη το νερο στο σαμπ συνεχεια οξυγωνονει το νερο δεν θα μπορεις να βαλεις διοξιδιο γιατι αν βαλεις διοξιδιο τοτε το οξυγωνο το αχρηστευει...

Σύμφωνα με ένα άρθρο του takashi amano για 350 lt προτείνει αντλία 20λτ το λεπτό.

http://www.thesmileyfish.com/?p=36

Ναι αλλά τα φίλτρα με 20 λίτρα το λεπτό δηλαδή 600 λίτρα την ώρα έχουν κάδο 5 λίτρα που στην πράξη χωράνε 2 λίτρα βιολογικό υλικό το οποίο είναι πολύ λίγο για τα 350 λίτρα ενυδρείο.

δεν ξερω τι λετε αλλα εμενα το ενυδρειο μου εχει 100 λιτρα σαμπ και περιπου 500 λιτρα πανω και κλαδευω καθε βδομάδα :) και ειμαι και πολλυ ευχαριστημενος,εχω καμια 160 φυσ,το λεπτο :D

όσοι έχετε sub, πως επιτυγχάνετε κυκλοφορία του νερού στον βυθό του ενυδρείου;

μπορεις με 1-2 εσωτερικους κυκλωφοριτες μεσα... και η εξοδος απο το σαμπ εκει που θα σκαει θα κανει κυκλωφορια....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...