meet the fish 17 Μαίου 2011 #1 Share 17 Μαίου 2011 Οταν βάζω το φίλτρο βγάζει κάποια μικρά μαύρα πραγματάκια τα οποία αιωρούνται και έπειτα κάθονται στον πάτο... Πήρα το petshop και μου είπαν ότι είναι τα καρβουνάκια που βγάζει το φίλτρο και είναι φυσιολογικά και δεν πειράζουν... Βέβαια βλέπω το ψάρι και πάει και τα τρώει και μετά τα φτύνει... Ανησυχώ και είμαι αρχάριος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 17 Μαίου 2011 #2 Share 17 Μαίου 2011 τι φίλτρο είναι και βασικά τι έχει μέσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 17 Μαίου 2011 #3 Share 17 Μαίου 2011 Οταν βάζω το φίλτρο βγάζει κάποια μικρά μαύρα πραγματάκια τα οποία αιωρούνται και έπειτα κάθονται στον πάτο... Πήρα το petshop και μου είπαν ότι είναι τα καρβουνάκια που βγάζει το φίλτρο και είναι φυσιολογικά και δεν πειράζουν... Βέβαια βλέπω το ψάρι και πάει και τα τρώει και μετά τα φτύνει... Ανησυχώ και είμαι αρχάριος... Τι φιλτρο είναι εσωτερικό φαντάζομαι εχεις άνθρακα στο φιλτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
meet the fish 17 Μαίου 2011 Author #4 Share 17 Μαίου 2011 τι φίλτρο είναι και βασικά τι έχει μέσα? Επειδή είμαι αρχάριος θα σου γράψω ότι γράφει το κουτί sun sun filtration pump jp-012f Αυτό είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 17 Μαίου 2011 #5 Share 17 Μαίου 2011 Τον άνθρακα τον εχεις βάλει χύμα μέσα στο φίλτρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meet the fish 17 Μαίου 2011 Author #6 Share 17 Μαίου 2011 Τον άνθρακα τον εχεις βάλει χύμα μέσα στο φίλτρο? ?? δεν έχω πειράξει τίποτα... όπως ήταν το φίλτρο το έβαλα μέσα, δεν είχε τιποτα άλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 17 Μαίου 2011 #7 Share 17 Μαίου 2011 ?? δεν έχω πειράξει τίποτα... όπως ήταν το φίλτρο το έβαλα μέσα, δεν είχε τιποτα άλλο Καλύτερα να τον βάλεις μέσα σε ένα δίχτυ για να μην στον πετάει στο νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 17 Μαίου 2011 #8 Share 17 Μαίου 2011 Μπορείς να αγοράσεις ένα δυχτάκι από το πετ σοπ και να μαζεψεις όλο τον άνθρακα μέσα και μετά να το βάλεις στο φίλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 17 Μαίου 2011 #9 Share 17 Μαίου 2011 Μέσα το φίλτρο σου πρέπει να έχει ένα μαύρο σφουγγαράκι κι ένα "κουτάκι" με μαύρες μπίλιες? Αν ναι, αυτά πρέπει να αντικατασταθούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 17 Μαίου 2011 #10 Share 17 Μαίου 2011 ?? δεν έχω πειράξει τίποτα... όπως ήταν το φίλτρο το έβαλα μέσα, δεν είχε τιποτα άλλο Κάτσε να σου απαντησει κανεις που έχει την συγκεκριμένη μάρκα αλλα μάλλον ο ανθρακας είναι και τον ξερναει ....συμπληρωματικά σου λέω ότι ο ανθρακας έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής 4 εβδομάδες και χρησιμοποιητε συνήθως για να απομακρυνουμε φάρμακα απο το ενυδρειο η διάφορα χρωστικα Σε κάτι άλλο δεν χρησιμεύει και η χρήση του γενικά πρέπει να γίνεται με προσοχή Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 17 Μαίου 2011 #11 Share 17 Μαίου 2011 Αυτο θα έλεγα κι εγώ τώρα, ότι σε λίγο καιρό θα πρέπει να τον βγάλεις. Στην θέση του να βάλεις μινι σιποραξ για βιολογία η σφουγγάρι μπλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
meet the fish 17 Μαίου 2011 Author #12 Share 17 Μαίου 2011 Καλύτερα να τον βάλεις μέσα σε ένα δίχτυ για να μην στον πετάει στο νερό. Ασχετο , Αιγάλεω μένω κι εγώ. Πάντως προς το παρόν δεν πειράζει δλδ που είναι μέσα ο άνθρακας ε; Δεν παίζει να πάθει τίποτα το ψάρι απο αυτό ε; Να ρωτήσω επίσης το εξής: Ποιά η διαφορά μίας μεγάλης γυάλας (πχ 30 λίτρων) με ένα αντίστοιχο ενυδρείο 30 λίτρων; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 17 Μαίου 2011 #13 Share 17 Μαίου 2011 Το ψάρι δεν θα πάθει τίποτα από τη στιγμή που αλλάζεις τον άνθρακα με καινούριο κάθε φορά, γιατί έχει την ιδιότητα να βγάζει πάλι πίσω στο νερό ότι κράτησε, όταν τον αφήνουμε πολύ καιρό μέσα. Αλλά εάν ρίχνεις λιπάσματα για τα φυτά ή έχεις τύρφη στο νερό σου, τότε αυτά θα τα απορροφήσει και είναι σαν να μην τα έβαλες ποτέ. Οταν λες γυάλα εννοείς την στρογγυλή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meet the fish 17 Μαίου 2011 Author #14 Share 17 Μαίου 2011 Το ψάρι δεν θα πάθει τίποτα από τη στιγμή που αλλάζεις τον άνθρακα με καινούριο κάθε φορά, γιατί έχει την ιδιότητα να βγάζει πάλι πίσω στο νερό ότι κράτησε, όταν τον αφήνουμε πολύ καιρό μέσα. Αλλά εάν ρίχνεις λιπάσματα για τα φυτά ή έχεις τύρφη στο νερό σου, τότε αυτά θα τα απορροφήσει και είναι σαν να μην τα έβαλες ποτέ. Οταν λες γυάλα εννοείς την στρογγυλή? Ναι , ας υποθέσουμε μία στρογγυλή που να χωράει 30 λίτρα νερού... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 17 Μαίου 2011 #15 Share 17 Μαίου 2011 Στρoγγυλές γυάλες δεν κάνουν για ψάρια. Το περιβάλλον του φαίνετε παραμορφωμένο λόγω της καμπυλότητας και θα είναι στρεσαρισμένο (το ψάρι). Επίσης δεν βολεύει τον εξοπλισμό. Με δυσκολία θα μπαίνει (αν μπαίνει) κάποιο φίλτρο, θερμοστάτης. Δεν μπορείς να δημιουργήσεις αρκετές έως και καθόλου κρυψώνες για το ψάρι, με αποτέλεσμα πάλι να είναι μόνιμα στρεσαρισμένο, κι αν είναι στρεσαρισμένο συνέχεια, σύντομα θα αρχίσουν να εμφανίζονται προβλήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος