ΜΑΝΤΑΛ 17 Μαίου 2011 #1 Share 17 Μαίου 2011 Καλημέρα, στους θαλασσινούς και από εμένα. Επιτέλους ξεκίνησα στα αλάτια με μικρό, βέβαια, ενυδρείο όπως πριν μερικά χρόνια ξεκίνησα με μικρό στο γλυκό. Είμαι στην φάση του στρωσίματος. Είχα φτιάξει νερό με αλάτι ( νερό βρύσης ), το έβαλα στο ενυδρείο, έβαλα τον αραγωνίτη, έβαλα φίλτρο εσωτερικό με άνθρακα και αντιφώσφορο και έβαλα το << skimmer >> της DENNERLE να δουλεύει. ( ουσιαστικά είναι skimmer επιφανείας αν θα το ονόμαζα κάπως ). Επίσης, μετά από 5 ημέρες έβαλα 3 κιλά βράχο. Τα φώτα τα ανάβω 2 ώρες για αρχή. Εδώ θα ήθελα την βοήθειά σας : - τα φώτα να τα έχω τελείως σβηστά μέχρι να μηδενίσω τα νιτρικά ? - τα φώτα να τα ανάψω φουλ 10 ώρες μέχρι να κάνουν τον κύκλο τους οι άλγες ? Έχω ακούσει και τις δύο απόψεις και θα ήθελα την συμβουλή σας για να μπω στο επόμενο βήμα. Ευχαριστώ Παναγιώτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 17 Μαίου 2011 #2 Share 17 Μαίου 2011 το θέμα είναι ότι αν ανάψεις τα φώτα και αναπτυχθούν άλγες, τα προϊόντα του κύκλου θα τα ρουφάνε αυτές και όχι η βιολογία σου ώστε να αναπτυχθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 17 Μαίου 2011 Author #3 Share 17 Μαίου 2011 Ευχαριστώ, άρα προτείνεις να τα έχω σβηστά τελείως ή να τα ανάβω 2-3 ώρες? Επίσης, ο ένας βράχος έχει πάνω μικρά κόκκινα δισκόσωμα, θα πεθάνουν χωρίς φως ή θα αντέξουν μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου ? Αυτά για αρχή....όσοι πιστοί προσέλθετε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 17 Μαίου 2011 #4 Share 17 Μαίου 2011 Άσ' τα τελείως σβηστά. Τα διάφορα γκαργκανούλια είναι συνήθως αρκετά ανθεκτικά, αφού κατάφεραν να επιβιώσουν τόσο καιρό πάνω στο βράχο χωρίς κυκλοφορία και φως. Απλά βεβαιώσου ότι έχεις καλή κυκλοφορία χωρίς νεκρά σημεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 18 Μαίου 2011 Author #5 Share 18 Μαίου 2011 (edited) Και λίγες φωτο... Πρέπει να τις μικρύνω...Θα προσπαθήσω αύριο Έγινε επεξεργασία 18 Μαίου 2011 - ΜΑΝΤΑΛ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 18 Μαίου 2011 Author #6 Share 18 Μαίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 18 Μαίου 2011 #7 Share 18 Μαίου 2011 Θα σου πρότεινα να "αραίωνες" λίγο τους βράχους ώστε να υπάρχουν δίοδοι για καλύτερη κυκλοφορία του νερού, αλλά και να δημιουργηθούν σπηλιές και κρυψώνες για τα λίγα έστω ψαράκια που θα βάλεις στο μέλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 18 Μαίου 2011 #8 Share 18 Μαίου 2011 Επίσης το skimmer σ αυτά τα λίτρα δεν είναι απαραίτητο (όχι ότι θα σου έκανε κακό) και μπορείς να αρκεστείς σε μικρές εβδομαδιαίες αλλαγές νερού. Θα σε βοηθούσε να δεις αυτό το θέμα... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50474 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 18 Μαίου 2011 Author #9 Share 18 Μαίου 2011 Κατ' αρχήν να σας ευχαριστήσω που ασχοληθήκατε με το νάνο μου! Ο βράχος έχει τοποθετηθεί σαν τους βράχους του stonehenge, δηλ. περιμετρικά και σχεδόν στο κέντρο έχει τρύπα. Έχει, όμως, κενά μεταξύ των βράχων.Νομίζω στην 3 φώτο, που την έχω τραβήξει από τα πλάγια ίσως φαίνεται καλύτερα. Πως σας φαίνεται ο βράχος ? Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 18 Μαίου 2011 #10 Share 18 Μαίου 2011 ο βραχος φαινεται μια χαρα σαν ποιοτητα αλλα αυτο θα το δειξει το ενυδρειο,δηλ ποση ζωη εχει πανω του και ποσο γρηγορα θα σου στρωσει τα νερα αλλα και οτι αλλο μπορει να κουβαλαει.... οσο για το στησιμο πιστευω πως μπορεις να κανεις πολυ πιο ομορφο και λειτουργικο.... ψαξε διαφορες φωτο και παιδεψετο τωρα γιατι μετα που θα στρωθει δεν θα ειναι καλο για τον υφαλο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 20 Μαίου 2011 Author #11 Share 20 Μαίου 2011 Άλλαξα την διαμόρφωση στις πέτρες χθες βράδυ. Είναι κάπως καλύτερα τώρα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 20 Μαίου 2011 Author #12 Share 20 Μαίου 2011 (edited) Επειδή ακούω τηλεφωνικά παράπονα, να αναφέρω ότι το project ξεκίνησε και προχωράει με την ευγενική χορηγία του ΝΙΚΟΣ_56..............χεχεχεχεχε ο οποίος και μου έκανε δώρο το nano marinus. Υ.Γ. Ελπίζω να μην έχεις παράπονο τώρα ....... Καλοφάγωτη η σύνταξη και το εφάπαξ......χεχεχεχεχε Έγινε επεξεργασία 20 Μαίου 2011 - ΜΑΝΤΑΛ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝΙΚΟΣ_56 20 Μαίου 2011 #13 Share 20 Μαίου 2011 Επειδή ακούω τηλεφωνικά παράπονα, να αναφέρω ότι το project ξεκίνησε και προχωράει με την ευγενική χορηγία του ΝΙΚΟΣ_56..............χεχεχεχεχε ο οποίος και μου έκανε δώρα το nano marinus. Υ.Γ. Ελπίζω να μην έχεις παράπονο τώρα ....... Καλοφάγωτη η σύνταξη και το εφάπαξ......χεχεχεχεχε Ευχαριστώ για τις ευχές , να είμαστε καλά να πάρουμε και μεγαλύτερο !!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 25 Μαίου 2011 Author #14 Share 25 Μαίου 2011 Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής : όταν εξατμίζεται το νερό στο ενυδρείο προσθέτω απιονισμένο ( μέχρι να έρθει η Α/Ο ). Βλέπω όμως να μεταβάλλεται η αλατότητα. Τι να κάνω ? Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Παναγιώτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 25 Μαίου 2011 #15 Share 25 Μαίου 2011 Καθώς εξατμίζεται το νερό και ανάλογα με το ποσοστό εξάτμισης, αυξάνεται η αλατότητα διότι το αλάτι δεν εξατμίζεται. Για να μην έχεις μεγάλες μεταβολές στην αλατότητα καλό είναι να προσθέτεις απιονισμένο νερό σε συχνή βάση Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 25 Μαίου 2011 Author #16 Share 25 Μαίου 2011 Ευχαριστώ. Προς το παρόν προσθέτω καθημερινά λίγο απιονισμένο και θερμοκρασία έχω 25,6. Έχει ξεκινήσει να εμφανίζεται καφέ άλγη και περιμένω σε 15 περίπου μέρες να έχω μηδενικές μετρήσεις. Μέχρι τότε αλλάγες νερού να κάνω? Συγγνώμη αν κουράζω με τις πολλές ερωτήσεις όμως έχω κάποιες απορίες που δεν τις έχω διαβάσει ξεκάθαρα σε διάφορα post. Παναγιώτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 26 Μαίου 2011 #17 Share 26 Μαίου 2011 Φιλε μου, περνας την ωραιοτερη φαση στο θεμα ενυδρειου...αυτη που το στηνεις, το στρωνεις, διαβαζεις, ψαχνεις, πας απο δω κι απο κει να βρεις τα εξαρτηματα που θελεις...Το εχεις κανει πολυ ωραιο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 27 Μαίου 2011 #18 Share 27 Μαίου 2011 Αν δεν μπορείς να στήσεις αυτόματη αναπλήρωση, βάλε ένα σημαδάκι στη στάθμη του νερού και όταν συμπληρώνεις να την φέρνεις πάντα εκεί. Αλλά ειδικά τώρα το καλοκαίρι θα πρέπει να είσαι συνέχεια από πάνω σε τόσο λίγα λίτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 27 Μαίου 2011 Author #19 Share 27 Μαίου 2011 Το πακέτο της dennerle έχει έναν διάφανο αυτοκόλλητο δείκτη που τον κολλάς στο ενυδρείο και σου δείχνει μέχρι 5 λίτρα από την επιφάνεια του νερού. Οπότε τοπαρακολουθώ κάθε απόγευμα και προσθέτω απιονισμένο νερό. Μετράω αμμωνία και νιτρώδη μηδενικά και αυριο θα έχω και τεστ για νιτρικά. Αλλαγές νερού εβδομαδιαίες, κάνουμε πριν στρωθεί το ενυδρείο? Μπορώ να βάλω σαλιγκάρια strobus, για αρχή, όταν στρωθεί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 30 Μαίου 2011 Author #20 Share 30 Μαίου 2011 Καλημέρα, σήμερα το πρωι είδα πάνω στο βράχο κάτι σαν σαρανταποδαρούσα... Τι είναι ? Πρέπει να βγάλω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 30 Μαίου 2011 #21 Share 30 Μαίου 2011 Μάλλον bristleworms... Συνηθισμένα και συνήθως ακίνδυνα. Ακούραστοι καθαριστές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 5 Ιουνίου 2011 Author #22 Share 5 Ιουνίου 2011 Φιλε μου, περνας την ωραιοτερη φαση στο θεμα ενυδρειου...αυτη που το στηνεις, το στρωνεις, διαβαζεις, ψαχνεις, πας απο δω κι απο κει να βρεις τα εξαρτηματα που θελεις...Το εχεις κανει πολυ ωραιο! Δεν το είχα σκεφτεί αυτό που λες!! Όμως, τελικά έτσι είναι..... Για κάποιο λόγο κάθομαι και χαζεύω τον κόκκινο και ροζ βράχο!!!!! Καμία σχέση με το γλυκό full planted που έχω..... Σε ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 5 Ιουνίου 2011 Author #23 Share 5 Ιουνίου 2011 Επίσης το skimmer σ αυτά τα λίτρα δεν είναι απαραίτητο (όχι ότι θα σου έκανε κακό) και μπορείς να αρκεστείς σε μικρές εβδομαδιαίες αλλαγές νερού. Θα σε βοηθούσε να δεις αυτό το θέμα... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50474 Φίλε μου, αν δεν είχατε φτιάξει αυτή την πολύ ωραία παρουσιάση .......δεν θα έκανα την αρχή!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 7 Ιουνίου 2011 Author #24 Share 7 Ιουνίου 2011 Και μερικές καινούργιες φώτο. Έχουν μηδενιστεί αμμωνία, νιτρώδη, νιτρικά, φωσφορικά, ΚΗ 9 Μία πρώτη εισαγωγή ενός γοβιού και ενός ζωανθούς. Περιμένω παρατηρήσεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 29 Ιουνίου 2011 Author #25 Share 29 Ιουνίου 2011 Και μερικές ακόμα φωτο .... Εν τω μεταξύ στήνουμε με υπομονή και όρεξη, το ριο 125 και σε λίγο καιρό θα λέω στήνουμε το ριο 240 και μετά στήνουμε το ριο 400 και μετά μετακομίζουμε και κάνουμε ειδική κατασκευή .......και γενικότερα δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τίποτα!!!!!! και ποτέ!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος