dsidir 16 Μαίου 2011 #1 Share 16 Μαίου 2011 Σήμερα παρατήρησα ότι η peppermint που έχω είναι γεμάτη αυγά. Έχω ξεκινήσει να διαβάζω στο διαδίκτυο πιθανές λύσεις, για να σώσω ότι μπορώ δεδομένου ότι έχω μόνο ένα ενυδρείο 230 λίτρα. Δώστε τα φώτα σας. Σκέφτομαι ακόμη και να στήσω ένα μικρό, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει με το στρώσιμο , κτλ... και αν θα προλάβω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nervas 16 Μαίου 2011 #2 Share 16 Μαίου 2011 Πατριώτη μου(μιας και είμαι από Παραλία Κατερίνης ) δεν υπάρχει λύση, για να μαζέψεις τις μορμόλυκες(προνυμφικές μορφές ασπόνδυλων0 και να καταφέρεις να τις διατηρήσεις μέχρι να φτάσουν σε τέτοιο στάδιο έκδυσης που να μπορούν να σταθούν μόνες τους τότε θα είσαι ήρωας, χωρίς να σε κάνω να απελπιστείς πλήρως, είναι πάρα πολύ δύσκολο ως απίθανο να το πετύχεις σε συνθήκες ενυδρείου, εκτός και αν έχεις τεράστιο οικοσύστημα πολλών τόνων και θα μπορέσουν κάποιες να περιπλανηθούν(μέσα από εκατομμύρια) και να φτάσουν σε στάδιο που θα την γλυτώσουν. Αυτά γιατί την έψαξα πάρα πολύ και εγώ ένα διάστημα , δυστυχώς και ευτυχώς είναι ένα από τα καλύτερα φαγητά για τα ψάρια και τα κοράλλια, αν ξεκινήσουν να σου γεννούν θα γεννάν εναλλάξ ανα μια με δυο εβδομάδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 16 Μαίου 2011 Author #3 Share 16 Μαίου 2011 Όντως με αυτά που διαβάζω και σε διάφορα άρθρα... δύσκολα τα πράγματα και πολύ δύσκολη και λεπτή φαίνεται να είναι όλη η διαδικασία. Μάλλον δεν είμαι έτοιμος για κάτι τέτοιο, αλλά με την ευκαιρία θα κοιτάξω να στήσω ένα μικρό ενυδρείο μόνο για γαρίδες και μερικά φραγκάκια. ίσως μελλοντικά να καταφέρω κάτι. Ενδιαφέρον βρήκα αυτό το post , οπότε το ανεβάζω για όποιον ενδιαφέρεται. http://www.reefkeeping.com/issues/2002-10/nftt/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nervas 16 Μαίου 2011 #4 Share 16 Μαίου 2011 Ωραίο αρθράκι , ευχαριστούμε φυσικά τρομερά δύσκολο στην επίτευξη του, αλλά όχι ουτοπικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 17 Μαίου 2011 #5 Share 17 Μαίου 2011 βοήθεια θα βρεις στο βιβλίο how to raise & train your peppermint shrimp APRIL KIRKENDOLL Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 21 Μαίου 2011 Author #6 Share 21 Μαίου 2011 thanks, αλλά μάλλον για μελλοντικά. Θα ξεκινήσω ένα μικρό reef την επόμενη εβδομάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 21 Μαίου 2011 Author #7 Share 21 Μαίου 2011 Θα ήθελα προτάσεις για εξοπλισμό και λίτρα, καθώς και για skimming. Σκέφτομαι όχι πάνω από 30-40 λίτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος