Jump to content

χρώματα ειδικά για ενυδρεία


babis_gr

Recommended Posts

Γεια σε όλους!

είναι η δεύτερη μέρα μου στο forum, και ξεκινάω με μία απορία. :)

έχω φτιάξει ένα background από φελιζόλ το οποίο 8α ήθελα να το βάψω μαύρο, αν ξερει κάποιος να μου προτείνει κάτι θα το εκτιμίσω ιδιαίτερα. Το προβλημα δεν είναι μόνο στο να ειναι φυσικό προς το περιβάλλον(ενυδρείο) αλλα να μην δημιουργηθεί και πρόβληματα στην άμεση επαφή του με το φελιζόλ γιατί συνήθως οι διαλύτες των χρωμάτων το καταστρέφουν. ευχαριστώ για το χρόνο σας

(στην φωτογραφία ειναι το background που θέλω να βάψω.)

Link to comment
Share on other sites

Γεια σε όλους!

είναι η δεύτερη μέρα μου στο forum, και ξεκινάω με μία απορία. :)

έχω φτιάξει ένα background από φελιζόλ το οποίο 8α ήθελα να το βάψω μαύρο, αν ξερει κάποιος να μου προτείνει κάτι θα το εκτιμίσω ιδιαίτερα. Το προβλημα δεν είναι μόνο στο να ειναι φυσικό προς το περιβάλλον(ενυδρείο) αλλα να μην δημιουργηθεί και πρόβληματα στην άμεση επαφή του με το φελιζόλ γιατί συνήθως οι διαλύτες των χρωμάτων το καταστρέφουν.  ευχαριστώ για το χρόνο σας

(στην φωτογραφία ειναι το background που θέλω να βάψω.)

1892[/snapback]

To μόνο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέσα στο ενυδρείο σου άφοβα είναι η εποξική μπογιά.

Ένα πολύ καλό άρθρο θα βρείς ΕΔΩ για κατασκευή background και χρήση εποξικής.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ! θα το δοκιμάσω με την πρωτη ευκαιρία, αν βεβαια καταφέρω να βρω εποξική μπογιά. Πάντως με λαδομπογιά που δοκιμασα ήταν σκέτη αποτυχία(το φελιζόλ αρχισε να λιώνει) και πιθανόν να είναι και τοξική για τα ψάρια.

Link to comment
Share on other sites

έχω φτιάξει ένα background από φελιζόλ το οποίο 8α ήθελα να το βάψω μαύρο, αν ξερει κάποιος να μου προτείνει κάτι θα το εκτιμίσω ιδιαίτερα.

Γειά σου Μπάμπη

Το εγχείρημα σου το εχω δοκιμάσει με επιτυχία πριν απο 12 χρόνια περίπου.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τσιμέντο ανακατεμένο με τσιμεντόχρωμα και να το βάψεις

Οταν στεγνώσει πολύ καλά πρέπει να το περάσεις μερικά χέρια λούστρο σατινέ.

Εδώ μπορείς να δεις το αποτέλεσμα

http://tsamisaquarium.com/Selides/Themata/proistoria3.htm

Έγινε επεξεργασία - lasal
Link to comment
Share on other sites

πολύ καλη η ιδέα σου και αρκετα ενδιαφέρον το αρθρο σου. Την τεχνική αυτή τη χρησιμοποιώ για να φτιάχνω απομίμηση πέτρας για διακόσμιση εσωτ. χώρων. Αυτό που φοβάμαι όμως είναι το βερνίκι που ουσιαστηκά είνα άχρωμη λαδομπογιά. Αρα αν το έχεις δοκιμάσει και δεν είχαν πρόβλημα τα ψάρια, τότε καταλήγουμε στο γεγονός ότι η λαδομπογιά μπορει να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε θέλουμε να βάψουμε και να το τοποθετήσουμε μέσα σε ένα ενυδρείο. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σε όλους.Είμαι εντελός άσχετος με τα ενυδρεία,τώρα θέλω να ξεκινήσω,αλλά θεωρώ ότι ειμαι ειδικός στα χρώματα.Πασις φύσεως χρώματα.Κάθε πραγμα στον καιρό του και ο κολίος τον Αυγουστο.Ετσι λοιπόν κάθε χρώμα κάνει για μια συγκεκριμένη χρήση.Οι λαδομπογίες είναι για βάφουν σίδερα, ξύλα κλπ.Τα epoxy δεν είναι όλα ιδια.Υπάρχουν epoxy για σίδερα και πισίνες για δάπεδα για πλοία.Κάνένα όμως απο αυτα δεν φτιάχτηκε για ενυδρείο.Εκτός απο τα epoxy πισίνας που αντέχουν κάτω απο το νερό όλα τα άλλα κάτω απο το νερό,με τον καιρό θα αρχίσουν σιγά σιγα να διαβρώνονται και να αφήνουν σιγά σιγα στοιχεια τους στο νερό.Ειδικα τα epoxy έχουν μηδενικές αντοχες ακόμη και στην βροχή.Παθένουν κυμωλίαση.Δηλαδη ελευθερώνουν το ανθρακιό ασβέστιο που περιέχουν.Εσείς δεν θα το δείτε αλλά θα το καταλάβουν τα ψαράκια σας γιατί θα αναίβει η σκλήροτητα του νερου.Το μεγάλο κακο είναι όμως οτι το 2ο συστατικο των epoxy είναι αμίνη.Σιγα σιγα λοιπόν αυτη ελευθερώνετε και σε λίγο καιρό τα ψαράκια σας θα βλέπουν τον βυθό ανάποδα :blush: Τα epoxy πισίνας αντέχουν κάτω απο το νερό αλλά ,δεν έχουμε προβλήματα ανθρακικού ασβεστίου αλλα οι αμίνες φέυγουν.Εμας δεν μας νοιάζει γιατι μόνο κολυμπάμε αλλά τα ψαράκια......

Υπάρχει βέβαια και epoxy χρώμα για δεξαμενες πόσιμου νερου.Αυτό κάνει αλλά δεν μπορείτε να το βρείτε πουθενά.Το έχουν μόνο εταιρίες χρώμάτων που φτιάχνουν χρώματα για πλοία και βάφονται οι δεξαμενές των πλοίων που μεταφέρουν νερό στα νησιά.Αν ντε και καλά θέλετε να βάψετε , πάρτε ακρυλικό χρώμα για τοίχους , καλής ποιότητας , απο ένα χρωματοπωλείο βάψτε και αφηστε το να στεγνώσει για 30 μέρες και η Παναγιά μαζί σας.Εγώ πάντος δεν θα έβαφα ούτε με αυτό. :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυση σου για τα epoxy χρώματα. Οι αμίνες όμως όταν εισέρχονται στο νερό του ενυδρείου σε τι μετατρέπονται?

Το πρόβλημα με τα χημικά είναι να μην δημιουργούν κάτι στο νερό που είναι τοξικό σε επικίνδυνο βαθμό για τα ψάρια μας.

Link to comment
Share on other sites

Σε συνδυασμό με τα νιτρικά μετατρέπονται στις νιτροζαμίνες που είναι πολύ τοξικά και κακά πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά δεν ξέρω τι πηράζει τα ψάρια και τι όχι.Αλλά θα μάθω.Ισως ο Neon να εχει δίκιο.Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι όταν το νέρο περιέχει αμίνες θεωρείτε μη πόσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...