grigoros 15 Μαίου 2011 #1 Share 15 Μαίου 2011 Έχω εδώ και λίγο καιρό ένα θαλασσινό ενυδρείο στα 120 λίτρα, εχω για φωτισμό του ένα κρεμαστο φωτιστικό της Solarmax m.h. στα 70 watt στα 20.000 Kelvin, ρώτησα ένα φίλο μου που έχει κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού για τις ταινίες led να μου πει τα χαρακτηριστικά τους γιατί σκέφτομαι να βάλω σαν δεύτερο φωτισμό σε μπλε απόχρωση, υπάρχουν μου είπε οι φθηνές οι ταινίες led με ένα λεντάκι στα 4,8 watt σύνολο 60 στην σειρά στο 1 μετρο και τιμή στα 10 ευρώ το μέτρο και οι ακριβές με τριπλό λεντάκι κατά σειρά με τριπλάσια απόδοση και τιμή στα 25 ευρώ το μετρό, αυτό που θέλω να μάθω από κάποιον που γνωρίζει το θέμα φωτισμός led είναι αν μπορεί να μου προσφέρει καλό φωτισμό σε οικονομική κατανάλωση και ποιά να διαλέξω, την φθηνή ή την ακριβή λυση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLYCHRONAKIS NIKOS 16 Μαίου 2011 #2 Share 16 Μαίου 2011 Φίλε Γρηγόρη αν τα λεντ δεν είναι power-led και πάνω από 1 να μη σου πω 3watt ανά led δεν θα δεις καμία διαφορά.Οι λεντοταινίες κάνουν μόνο για moonlight. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 16 Μαίου 2011 Author #3 Share 16 Μαίου 2011 Φίλε Νίκο τον συγκεκριμένο φωτισμό τον θέλω για δεύτερο, δεν θα καταργήσω το φωτιστικό που μου έστειλες, απλώς το θέλω να δώσει περισσότερο χρώμα και watt στο ενυδρείο και να είναι ανοικτός και τις βραδυνές ώρες, σκέφτομαι να επιλέξω το συγκεκριμένο λόγω της οικονομίας απόδοσης σε watt και κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, η δεύτερη λεντοταινία είναι τριπλάσια σε απόδοση σε σχέση με την απλή λεντοταινία αλλά κοστίζει και περισσότερο, γενικά λεντοταινία σαν δεύτερο φωτισμό μου προτείνεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekampanis 18 Μαίου 2011 #4 Share 18 Μαίου 2011 Φιλε μου εγω Με 2,5m LED STRIP (14Watt) συντηρουσα Mini Reef με μ****α κορραλια επι 1 χρονο χωρις κανενα προβλημα... Το μονο που θα πρεπει να προσεξεις ειναι τα watt και το τι φως χρειαζεσε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 18 Μαίου 2011 Author #5 Share 18 Μαίου 2011 Λοιπόν σήμερα πήρα τελικά την μπλε λεντοταινία μετά από συζήτηση αρκετης ώρα με τον άνθρωπο που έχει το κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού με τρία λεντακια ανά led και αυτό που εχω να πω είναι ότι είναι πραγματικά υπέροχο το αποτέλεσμα και μόνο με 20 ευρώ κόστος μαζί με τον μετασχηματιστή, έφτιαξα και μια βεργα από λευκό plexi glass, την έβαλα εκεί την λεντοταινία και την τοποθετησα μπροστά από το κρεμαστο φωτιστικο, αύριο θα βάλω και φωτό από το έργο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 18 Μαίου 2011 #6 Share 18 Μαίου 2011 Πρέπει να προσέξεις γιατί η ταινία των 14,4 watt θερμαίνεται αρκετά και υπάρχει περίπτωση να αρχίσουν να σου καίγονται τα λεντ ή να πέφτει η απόδοσή τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 18 Μαίου 2011 Author #7 Share 18 Μαίου 2011 Αυτή την περίπτωση ότι μπορεί να χαλάσουν τα led αυτό που μου είπε ο ανθρωπος από το κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού είναι όταν αντί για μετασχηματιστή συνεχούς ρεύματος που πρέπει να έχεις βάλεις εναλλασσόμενου, τότε θα έχουν μεγαλύτερη ένταση φωτεινοτητας τα led και μετά θα αρχίσουν σιγά σιγά να καίγονται, δεν μου είπε τίποτα για την υπερθέρμανση, θα περάσω αύριο να τον ρωτήσω, ευχαριστώ Aiole. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 21 Μαίου 2011 Author #8 Share 21 Μαίου 2011 Ορίστε και κάποιες φωτό απο τον φωτισμό με ταινία led ( τρια λεντάκια ανά led ) που έβαλα στο θαλασσινό ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 21 Μαίου 2011 Author #9 Share 21 Μαίου 2011 Έκοψα μια βέργα λευκή απο plexi glass στους 65 πόντους και στους 3 πλάτος και τοποθέτησα την λεντοταινία, μετά την κόλλησα με λευκή σιλικόνη μπροστά απο το κρεμαστό φωτιστικό που έχω και όλη η δουλειά μου βγήκε 20 ευρώ μαζί με τον μετασχηματιστή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος