Jump to content

ερωτηση γενικη

Recommended Posts

απο τοτε που ασχοληθηκα με την αφρικη ενα προβλημα που το σκευτομαι μεχρι και τωρα ειναι πως μπορουμε να ξερουμε τι αντοχες που εχει ενα ενυδρειο και το επιπλο του.

γιατι εχω βαλει παρα πολυ κοτρονα και φοβαμε μην το δω στο πατωμα καμια ωρα.

και σκευτομαι να αφαιρεσω .

και εμενα αυτες ειναι οι αποριες με την μονη διαφορα οτι εχω πανω σε ενα επιπλο 30λ και 60λ. λοιπον και κατα καιρους καθομαι και σκεφτομαι διαφορες λυσεις γι αυτο το προβλημα.νομιζω πως το προβλημα ειναι σε εμενα τουλαχιστον να μην πεσει νερο πανω στο επιπλο γιατι μετα σκεβρωνει και ειναι δυσκολα μετα τα πραγματα ...

απο τοτε που ασχοληθηκα με την αφρικη ενα προβλημα που το σκευτομαι μεχρι και τωρα ειναι πως μπορουμε να ξερουμε τι αντοχες που εχει ενα ενυδρειο και το επιπλο του.

γιατι εχω βαλει παρα πολυ κοτρονα και φοβαμε μην το δω στο πατωμα καμια ωρα.

και σκευτομαι να αφαιρεσω .

Να ένας καλός λόγος για να μην ασχολείσαι με την Αφρική :)

Όταν μιλάς για έπιπλο, μιλάς για ενυδρειακό επώνυμο έπιπλο ή κάποιο έπιπλο που το βαφτίσαμε "βάση ενυδρείου"? Νομίζω (χωρίς να παίρνω όρκο) πως τα επώνυμα έπιπλα έχουν και κάποιες προδιαγραφές όσον αφορά το βάρος που μπορούν να σηκώσουν. Φυσικά, πέραν του επίπλου, ρόλο παίζει και το δάπεδο που πατάει το έπιπλο. Αφενός να είναι οριζόντιο και να μη γέρνει γιατί τότε αλλάζουν οι τάσεις στις ενώσεις των επίπλων (από καθετότητα και παραλληλία πάμε σε υπό κλίση) αφετέρου είναι διαφορετική η συμπεριφορά ενός ξύλινου καρφωτού δαπέδου από το πλακάκι ή το μάρμαρο.

Όλα τα παραπάνω έρχονται και σε συσχέτιση με τα λίτρα του ενυδρείου και την κοτρόνα που έχει φορτώσει ο καθένας.

Πρακτικά, από κάποιον μηχανικό στατικής, είναι πολύ εύκολο να βγει άκρη. Επειδή όμως δεν έχουν όλοι αυτές τις γνώσεις καλό είναι είτε να συμβουλεύονται κάποιον, είτε να μη φέρνουν τα πράγματα στα άκρα για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Να ένας καλός λόγος για να μην ασχολείσαι με την Αφρική :rasp:

Όταν μιλάς για έπιπλο, μιλάς για ενυδρειακό επώνυμο έπιπλο ή κάποιο έπιπλο που το βαφτίσαμε "βάση ενυδρείου"? Νομίζω (χωρίς να παίρνω όρκο) πως τα επώνυμα έπιπλα έχουν και κάποιες προδιαγραφές όσον αφορά το βάρος που μπορούν να σηκώσουν. Φυσικά, πέραν του επίπλου, ρόλο παίζει και το δάπεδο που πατάει το έπιπλο. Αφενός να είναι οριζόντιο και να μη γέρνει γιατί τότε αλλάζουν οι τάσεις στις ενώσεις των επίπλων (από καθετότητα και παραλληλία πάμε σε υπό κλίση) αφετέρου είναι διαφορετική η συμπεριφορά ενός ξύλινου καρφωτού δαπέδου από το πλακάκι ή το μάρμαρο.

Όλα τα παραπάνω έρχονται

Πρακτικά, από κάποιον μηχανικό στατικής, είναι πολύ εύκολο να βγει άκρη. Επειδή όμως δεν έχουν όλοι αυτές τις γνώσεις καλό είναι είτε να συμβουλεύονται κάποιον, είτε να μη φέρνουν τα πράγματα στα άκρα για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

αφρικη = power :D

ναι ενυδρειακο επιπλο οχι βαπτισμενο :D

το δικο μου παντος παταει σε πλακακι τωρα αμα γερνει κανα χιλιοστο δεν το ξερω αλλα το επιπλο παταγε σταθερα χωρις να παιζει δεξια αριστερα και χωρις το ενυδρειο πανω.

τωρα με 40 κιλα αραγωνιτη και καμια 60 κιλα κοτρονα μπορει να λεω και λιγα βεβαια κανω τον σταυρο μου :) αλλα εχω προετοιμαστει εχω βαρκα φουσκωτη οταν εχω κοσμο μπρατσακια για μενα κουλουρα για την κορη μου αποχη για τα ψαρια μου και ενα στρωμα για την γυναικα μου :D:rasp:

Έγινε επεξεργασία - GXSARA

αφρικη = power :D

ναι ενυδρειακο επιπλο οχι βαπτισμενο :D

το δικο μου παντος παταει σε πλακακι τωρα αμα γερνει κανα χιλιοστο δεν το ξερω αλλα το επιπλο παταγε σταθερα χωρις να παιζει δεξια αριστερα και χωρις το ενυδρειο πανω.

τωρα με 40 κιλα αραγωνιτη και καμια 60 κιλα κοτρονα μπορει να λεω και λιγα βεβαια κανω τον σταυρο μου :) αλλα εχω προετοιμαστει εχω βαρκα φουσκωτη οταν εχω κοσμο μπρατσακια για μενα κουλουρα για την κορη μου αποχη για τα ψαρια μου και ενα στρωμα για την γυναικα μου :D:rasp:

:rasp::rasp::rasp::thumbup::hysterical::hysterical::hysterical:

Να και κάποιος που δεν έχει να φοβηθεί ούτε τσουνάμι!!!!!!

ο ογκος της πετρας δεν ειναι ιδιαιτερα πιο βαρυς απο τον αντιστοιχο ογκο νερου. δεν εχεις προβλημα.

ο ογκος της πετρας δεν ειναι ιδιαιτερα πιο βαρυς απο τον αντιστοιχο ογκο νερου. δεν εχεις προβλημα.

Αυτό το συμπέρασμα πως βγήκε;

νομιζω κανεις λαθος σαν ογκος στο ενυδρειο ειναι ιδιος αλλα σαν βαρος ειναι πολυ παραπανω :):D

Εγώ θα έλεγα οτι είναι 1 προς 3...

Εγώ θα έλεγα οτι είναι 1 προς 3...

Και βαλε. αναλογα την πετρα.δεν ξερω τι να κανω.να το διαλυσω και να το φτιαξω απο την αρχη με λιγοτερες πετρες.

Αυτό το συμπέρασμα πως βγήκε;

ζυγισε μια πετρα, μετα βαλε την σε ενα δοχειο με νερο εως το πανω χειλος που εχεις ζυγισει πριν, αφαιρεσε την πετρα, ζυγισε παλι το δοχειο για να δεις ποσο βαρος καταλαμβανει και ο ιδιος ογκος νερου που λειπει.

ζυγισε μια πετρα, μετα βαλε την σε ενα δοχειο με νερο εως το πανω χειλος που εχεις ζυγισει πριν, αφαιρεσε την πετρα, ζυγισε παλι το δοχειο για να δεις ποσο βαρος καταλαμβανει και ο ιδιος ογκος νερου που λειπει.

Μπορει να βρεις τον ογκο του νερου που λειπη αλλα το βαρος του νερου και της πετρας δεν θα ειναι ιδιος.δεν εχει σημασια ο ογκος (το μεγεθος) της πετρας αλλα το βαρος της.

αυτό θα σου δείξει μεγάλη διαφορά... εξαρτάται βέβαια την πέτρα, όπως ειπώθηκε παραπάνω.

Όταν ένα πέτρωμα έχει ειδικό βάρος 2,5, σημαίνει ότι ένα κυβικό μέτρο (όγκος) ζυγίζει 2,5 τόνους (μάζα). Η αντιστοιχία για το νερό είναι πως το 1 κυβικό μέτρο (όγκος) ζυγίζει 1 τόνο...

Να το πω απλά... Έχεις ένα μπουκάλι με 1 λίτρο νερό.Το βάρος του είναι περίπου 1 κιλό.

Βγάλε το νερό και γέμισε το μικρές πέτρες.το βάρος θα είναι περίπου 3 κιλά αν δεν υπάρχουν κενά ανάμεσα στις πέτρες.Την ακριβή αναλογία μπορείς να τη βρεις αν υπολογίσεις τον όγκο μιας πέτρας και τη ζυγίσεις.Ο όγκος της υπολογίζεται αν τη βάλεις σε έναν κουβά με νερό και μετρήσεις τον όγκο του νερού που εκτοπίζει.

+1 :)

Μπορει να βρεις τον ογκο του νερου που λειπη αλλα το βαρος του νερου και της πετρας δεν θα ειναι ιδιος.δεν εχει σημασια ο ογκος (το μεγεθος) της πετρας αλλα το βαρος της.

οντως δεν ειναι ειναι ιδιο το βαρος πετρας και νερου αλλα σου λεει να ζυγισεις τον ιδιο ογκο που καταλαμβανει η ιδια πετρα για να δουμε ποση διαφορα εχουν σε βαρος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...