thanashs 14 Μαίου 2011 #1 Share 14 Μαίου 2011 λοιποοοοοον γεια σας και καλησπερα σας σε ολους.... θα ηθελα ν ρωτησω το ενυδρειο μ εχει πανω 2 λαμπες 20 βαττ η καθε μια συνολο 40.....+ ανακλαστηρες 9α ειναι φυτεμενο ειναι 200 λιτρα......τι επιπλεον λαμπες θα χρειαστω και ποσες????και σε μεγε9ος το ενυδρειο εχει μηκος 81 εκατοστα ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 14 Μαίου 2011 #2 Share 14 Μαίου 2011 λοιποοοοοον γεια σας και καλησπερα σας σε ολους.... θα ηθελα ν ρωτησω το ενυδρειο μ εχει πανω 2 λαμπες 20 βαττ η καθε μια συνολο 40.....+ ανακλαστηρες 9α ειναι φυτεμενο ειναι 200 λιτρα......τι επιπλεον λαμπες θα χρειαστω και ποσες????και σε μεγε9ος το ενυδρειο εχει μηκος 81 εκατοστα ευχαριστω ολα εξαρτωνται απο το τι φυτα θελεις να βαλεις ....τα ευκολα θελουν απο 0.3watt/lt ...αλλα κατσε να σε ενημερωσουν οι εμπειροι στα φυτεμενα ...πιστευω ομως οτι αυτο το θεμα επρεπε να το ανοιξεις στην ενοτητα του φωτισμου Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIAN500 14 Μαίου 2011 #3 Share 14 Μαίου 2011 200 λιτρα με 80 εκατοστα μήκος? τι ύψος έχει το ενυδρείο? μια ενδιάμεση λύση ειναι μία αναλογία 0,5 watt ανα λίτρο μικτα. επειδή το μήκος ειναι 80 εκατοστά πιθανώς το ενυδρείο πρέπει να είναι ψηλό. αρα χρειάζεσαι και αρκετα lumen διάβασε τα σχετικά άρθρα. λογικά θα χρειαστείς λάμπες τ5.επειδή το μήκος έιναι μικρό λάμπες τ5 για τέτοιο μέγεθος περιορίζονται σε 59 εκατοστα.τέτοιες λάμπες βγάζουν 28watt άρα υπολόγισε ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον τρεις τέτοιες και για την αναλογία που σου είπα τέσσερις.άρα θανάσση θα χρειαστεί να βάλεις και άλλα ballast. ιδιοκατασκευή είναι το ενυδρείο ή του εμπορίου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 15 Μαίου 2011 Author #4 Share 15 Μαίου 2011 ειναι 60 εκατοστα το υψος του ενυδρειου.....οπως σ ειπα εχει πανω 2 λαμπες απο 20 βατ η καθε μια και εχει κ ανακλαστηρες.....ειναι του εμποριου.....ξερω οτι χρειαζεται επιπλεον φωτισμο και εχω ενα φιλο ηλεκτρολογο που θα μ βαλει τις λαμπες.....αλλα αυτο δεν ξερω τι λαμπες δηλαδη βαττ και ποσες θα χρειαστω.....τι ειναι το lumen???? σε ευχαριστω φιλε που βοηθας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 15 Μαίου 2011 #5 Share 15 Μαίου 2011 ειναι 60 εκατοστα το υψος του ενυδρειου.....οπως σ ειπα εχει πανω 2 λαμπες απο 20 βατ η καθε μια και εχει κ ανακλαστηρες.....ειναι του εμποριου.....ξερω οτι χρειαζεται επιπλεον φωτισμο και εχω ενα φιλο ηλεκτρολογο που θα μ βαλει τις λαμπες.....αλλα αυτο δεν ξερω τι λαμπες δηλαδη βαττ και ποσες θα χρειαστω.....τι ειναι το lumen???? σε ευχαριστω φιλε που βοηθας Διάβασε τα παρακάτω link και θα σου λυθούν πιστεύω οι απορίες περί lumen, lux, watt, kelvin κλπ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=56782 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=60005&hl= Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 15 Μαίου 2011 Author #6 Share 15 Μαίου 2011 ok.....thnx Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIAN500 15 Μαίου 2011 #7 Share 15 Μαίου 2011 Επειδή το ενυδρείο σου από οτι καταλαβαίνω έχει λάμπες τ8 θα χρειαστεις τουλάχιστον άλλες για να έχεις μια καλή αναλογία του 0.4 watt Άβα λιτρο.σχετικά με το ειδος λαμπτήρων διαβασε το λινκ που σου δούλης παραπάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 15 Μαίου 2011 Author #8 Share 15 Μαίου 2011 φιλοι μ οκ ναι τα διαβασα.....αν σας πω πως δεν καταλαβα τπτ θα με πιστεψετε???? εγω σαν εμπειρη που ειστε θελω ν μ πειτε εαν εισασταν στη θεση μ ποσες λαμπες επιπλεον θα βαζατε και ποσα βατ....αυτο να μ πειτε θελω γ να παω να τισ παρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 15 Μαίου 2011 #9 Share 15 Μαίου 2011 φιλοι μ οκ ναι τα διαβασα.....αν σας πω πως δεν καταλαβα τπτ θα με πιστεψετε????εγω σαν εμπειρη που ειστε θελω ν μ πειτε εαν εισασταν στη θεση μ ποσες λαμπες επιπλεον θα βαζατε και ποσα βατ....αυτο να μ πειτε θελω γ να παω να τισ παρω Να πάρεις ακόμη δύο ίδιες και θα είσαι ΟΚ. Για εύκολα ως μεσαία φυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 15 Μαίου 2011 Author #10 Share 15 Μαίου 2011 1000000000000 ευχαριστω φιλε μ Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 18 Μαίου 2011 Author #11 Share 18 Μαίου 2011 καλησπερα σε ολους σας.... λοιπον οπως σας εχω πει το ενυδρειο εχει 2 λαμπες των 20 βατ οι καθε μια.....θα βαλλω ακομα 2 ιδιες.... μπορω να βαλλω και μια μπλε????εαν εχει χωρο το καπακι.....εαν ναι εχχουν σημασια τα βατ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 18 Μαίου 2011 #12 Share 18 Μαίου 2011 καλησπερα σε ολους σας....λοιπον οπως σας εχω πει το ενυδρειο εχει 2 λαμπες των 20 βατ οι καθε μια.....θα βαλλω ακομα 2 ιδιες.... μπορω να βαλλω και μια μπλε????εαν εχει χωρο το καπακι.....εαν ναι εχχουν σημασια τα βατ???? Και γιατί να βάλεις μπλε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 18 Μαίου 2011 Author #13 Share 18 Μαίου 2011 για την νυχτα για καμια ωρα και γ ομορφια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 19 Μαίου 2011 #14 Share 19 Μαίου 2011 (edited) Βάλε τότε ένα τέτοιο αν βρεις (γιατί σταμάτησε η παραγωγή του) υπάρχουν ακόμη στα μαγαζιά. Έγινε επεξεργασία 19 Μαίου 2011 - Andreas301 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 19 Μαίου 2011 Author #15 Share 19 Μαίου 2011 Βάλε τότε ένα τέτοιο αν βρεις (γιατί σταμάτησε η παραγωγή του) υπάρχουν ακόμη στα μαγαζιά. αυτο μπενει μεσαα στο ενυδρειο ετσι???? σε μαγαζι με ηλεκτρολογικα υπαρχει περιπτωση ν το βρω???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 19 Μαίου 2011 #16 Share 19 Μαίου 2011 αυτο μπενει μεσαα στο ενυδρειο ετσι???? σε μαγαζι με ηλεκτρολογικα υπαρχει περιπτωση ν το βρω???? Εγώ φίλε έχω βάλει μια ταινία led ενός μέτρου έχει παρα πολυ λίγο φως για το βράδυ είναι ότι πρέπει Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 19 Μαίου 2011 Author #17 Share 19 Μαίου 2011 σε μαγαζι με ηλεκτρολογικα την πειρες???? σε τι αλλα μαγαζια εχει???????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 19 Μαίου 2011 #18 Share 19 Μαίου 2011 σε μαγαζι με ηλεκτρολογικα την πειρες???? σε τι αλλα μαγαζια εχει???????? Ναι σε μαγαζί με ηλεκτρολογικα μου είχαν βαλει και τον μετασχηματιστη πάνω Εγώ απλώς συνδεσα με ένα δικλωνο καλώδιο το φις για να το βάλω στη πρίζα μου στοίχισε όλο 20 ευρώ ΄΄΄΄σε αλλα μαγαζιά δεν ξέρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος