Jump to content

Πρόβλημα με γαρίδες Αμάνο

Recommended Posts

Πήρα χθές 6 γαρίδες Αμάνο για το ενυδρείο μου.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=59544

Τις έβαλα χθές το βράδυ στο ενυδρείο μετά που είχα κάνει την προγραμματισμένη αλλαγή νερού. Όλα έδειχναν φυσιολογικά, έτραξαν στον βυθό και έπεσαν με τα μούτρα στην άλγη. Το πρωί σε μια γρήγορη ματιά δεν τις είδα. Έλειπα όλη μέρα από σπίτι και όταν ήρθα το βράδυ δεν τις έβρισκα πουθενά. Τελικά βρήκα τις 4 τελείως ψηλά στο ενυδρείο, πάνω στο μπεκ και την θερμάστρα. Έχει 4 ώρες που δεν μετακινήθηκαν από εκεί. Είχα διαβάσει ότι ο βυθός χρειάζεται 2 μήνες να στρώσει. Έχουν περάσει από τις 17/4 σχεδόν 2 μήνες γι αυτό τις πήρα χθές.

Μετρήσεις που είχα κάνει χθες το βράδυ πριν την αλλάγη νερού.

pH 7,5

kH 5

gH 11

Αμμωνία 0,009

NO2 0

NO3 10

Μετά την αλλάγη έριξα αντιχλωρικό, ελάχιστο bionitrivec και πολύ λίγο florena. Στο ενυδρείο υπάρχουν Γκάπεις. Γέννησαν ήδη αρκετά και υπάρχουν καμιά 15 μικρά από διαφορες γέννες. Γενικά υπάρχει κίνηση στον βυθό από τα μικρά και τα γκάπεις που ψάχνουν για υπολοίματα τροφής.

Τι έφταιξέ και τι πρέπει να κάνω? Φταίει ο βυθός, το νερό η τα γκάπεις?

Έγινε επεξεργασία - panstelios22

Πρώτα από όλα έχεις αμμωνία και αυτό πρέπει να σε ανησυχεί.

Δεύτερον, έχεις καλή ανατάραξη;

Έχω ανατάραξη από το μπεκ του φίλτρου. Πρέπει να δημιουργά αρκετές φυσσαλίδες?

Κατ αρχην , προσοχη τις πρωτες μερες....κλειστο καπακι να μην σκαρφαλωσουν εξω απο το ενυδρειο. Εχει συμβει πολλες φορες !

Η αμμωνια ειναι μετρησιμη σε ιχνη. Ακομα κι ετσι οι γαριδες ειναι πολυ ευαισθητες σ αυτην, οποτε μετρα παλι, κι αν ξαναμετρησεις αμμωνια, κανε αλλαγη νερου να μηδενισει. Μπορει απλα να αστοχει και το τεστ. Αληθεια με τι μετρας την αμμωνια, με υγρα τεστ ή στικακια;

Τι θερμοκρασια εχεις; το καλυτερο ειναι να την διατηρεις κατω απο 26 βαθμους. Καλο ειναι να προβλεψεις απο τωρα για συστημα ψυξης για το καλοκαιρι που ερχεται.

Δοσε τους λιγο χρονο να προσαρμοστουν. Δεν ειναι περιεργο να κρυβονται και να παρμενουν ακινητες το πρωτο διαστημα. Αν εκανες καλη προσαρμογη και μηδενισεις και την αμμωνια δεν εχεις κατι να φοβηθεις . Οι αμανο ειναι πολυ ανθεκτικες και θα τις εχεις για χρονια.

Έγινε επεξεργασία - Raven

Κατ αρχην , προσοχη τις πρωτες μερες....κλειστο καπακι να μην σκαρφαλωσουν εξω απο το ενυδρειο. Εχει συμβει πολλες φορες !

Η αμμωνια ειναι μετρησιμη σε ιχνη. Ακομα κι ετσι οι γαριδες ειναι πολυ ευαισθητες σ αυτην, οποτε μετρα παλι, κι αν ξαναμετρησεις αμμωνια, κανε αλλαγη νερου να μηδενισει. Μπορει απλα να αστοχει και το τεστ. Αληθεια με τι μετρας την αμμωνια, με υγρα τεστ ή στικακια;

Τι θερμοκρασια εχεις; το καλυτερο ειναι να την διατηρεις κατω απο 26 βαθμους. Καλο ειναι να προβλεψεις απο τωρα για συστημα ψυξης για το καλοκαιρι που ερχεται.

Βγαινουν στικς για αμμωνια??Δεν νομιζω...!

Εχεις δικιο, νομιζω κανενα στικ δεν μετρα αμμωνια. Κουραση και νυστα... :)

Ευχαριστω για την διορθωση.

Εχεις δικιο, νομιζω κανενα στικ δεν μετρα αμμωνια. Κουραση και νυστα... :D

Ευχαριστω για την διορθωση.

Και εγω λεω να την κανω τωρα..αντε καληνυχτα :)

Με υγρά τεστ της ΣΕΡΑ μετράω. Σε όλες τις μετρήσεις που έχω κάνει από τις 17/4 δείχνει το τεστ ίχνη αμμωνίας. Από 0,003 εώς 0,009. Το ενυδρείο το έστησα πριν από ένα μήνα και μέσα έχω μόνο 14 γκάπεις και γεννητούρια. Δύσκολο δεν είναι να υπάρχει πρόβλημα αμμωνίας? Χθες το βράδυ έκανα αλλάγη 40 λίτρα περίπου στα 240 μεικτά που έχω. Θερμοκρασία είναι στους 25 C

Μετρα και το νερο της βρυσης και αν βρεις κι εκει αμμωνια ειναι πιθανον να αστοχει το τεστ.

Δυσκολο ναι, απιθανο οχι να εχεις αμμωνια. Προσεξε μηπως ταιζεις υπερβολικα και να ξερεις οτι τα μικρα γκαπι ειναι κατρουλιαρικα και ρυπαινουν αρκετα.

Τι φιλτρανση εχεις;

Στη θεση σου θα εκανα αλλαγες νερου 40% ανα 7 μερες.

Έχω εξωτερικό φίλτρο με βαμβακί, μπλε σφουγγάρι και κεραμικά. Θα το δοκιμάσω αύριο το πρωί και βλέπουμε.

Επειδή έιναι και τα μικρά στο ενυδρείο το φυλλαράκι τώρα το διαλύω σε πιο μικρές μπουκιές για να τρώνε και τα μικρά.

Όπως και να έχει τα απότελέσματα του τεστ είναι πάντα τα ίδια.

Δεν ειναι η αμμωνια..δεν ειναι τπτ...και εγω εχω 6 μικρουλικες red cherry Και οταν τις πρωτοπηρα...δεν εβλεπα καμια να περπαταει...τιποτα...αντε καμια φορα πετυχαινα καμια...λεω παει τις φαγαν...!!αλλα ειναι πολυ διλα πλασματακια...θα ξεθαρευσουν περιπου σε μια εβδομαδα...απλως μην ανοιγεις πολλες ωρες τον φωτισμο...!Αστες θα συνηθησουν...και μετα θα βλεπεις ενα κοπαδακι να πηγαινει βολτες στο ενυδρειο σου :)

Επισης τους αρεσει να σκαρφαλωνουν διαφορα μερη :D ...εμενα σκαρφαλωνουν στον θερμοστατη :D

Δεν ειναι η αμμωνια..δεν ειναι τπτ...και εγω εχω 6 μικρουλικες red cherry Και οταν τις πρωτοπηρα...δεν εβλεπα καμια να περπαταει...τιποτα...αντε καμια φορα πετυχαινα καμια...λεω παει τις φαγαν...!!αλλα ειναι πολυ διλα πλασματακια...θα ξεθαρευσουν περιπου σε μια εβδομαδα...απλως μην ανοιγεις πολλες ωρες τον φωτισμο...!Αστες θα συνηθησουν...και μετα θα βλεπεις ενα κοπαδακι να πηγαινει βολτες στο ενυδρειο σου :)

Επισης τους αρεσει να σκαρφαλωνουν διαφορα μερη :D ...εμενα σκαρφαλωνουν στον θερμοστατη :D

Για αυτό τον λόγο ενυδρείο μόνο με ασπόνδυλα είναι τέλειο :D

Μέτρησα και το νερό της βρύσης. Όπως βλέπω το αποτέλεσμα του τέστ υπάρχει αμμώνιο. Δείτε την φώτο και κρίνεται κι εσείς το απετέλεσμα. Κατ΄εμένα η μέτρηση είναι ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη κλίμακα, δηλαδή 0-0,5 mg/l.

post-41730-1305461222_thumb.jpg

Βάση του πίνακα που έχει στο κουτί και λόγω του pH που είναι 7,5+ υπάρχει αμμωνία περίπου 0,009.

Για αυτό τον λόγο ενυδρείο μόνο με ασπόνδυλα είναι τέλειο :)

Το μικρό το ενυδρείο (όταν το τελειώσω :D) κι εγώ θα το έχω μόνο με γαριδούλες.

Επί ευκαιρίας. Πόσο στοιχίζουν οι Αμάνο? Μου φάνηκαν λίγο ακριβές αυτές που αγόρασα. 5 ευρώ η μία και είναι περίπου 3 cm. Τις Red Cherry της κοστολογούσε 10 ευρώ (δεν είχε όμως για να δω μέγεθος)

Το μικρό το ενυδρείο (όταν το τελειώσω :)) κι εγώ θα το έχω μόνο με γαριδούλες.

Επί ευκαιρίας. Πόσο στοιχίζουν οι Αμάνο? Μου φάνηκαν λίγο ακριβές αυτές που αγόρασα. 5 ευρώ η μία και είναι περίπου 3 cm. Τις Red Cherry της κοστολογούσε 10 ευρώ (δεν είχε όμως για να δω μέγεθος)

ακριβες τις πηρες 5 ευρω την μια .

και τις red cherry 10 ευρω την μια απαραδεκτο :D

ουτε μην τις παρεις

βαλε μια αγγελια εδω και καποιος θα εχει να σου δωσει :D:D

ακριβες τις πηρες 5 ευρω την μια .

και τις red cherry 10 ευρω την μια απαραδεκτο :D

ουτε μην τις παρεις

βαλε μια αγγελια εδω και καποιος θα εχει να σου δωσει :):D

Να βάλω δεν έχω πρόβλημα. Κύπρο θα έρθουνε όμως ζωντανές? :D

Να βάλω δεν έχω πρόβλημα. Κύπρο θα έρθουνε όμως ζωντανές? :D

γιατι να μην ερθουν.μακαρι να ειχα να σου εστελνα αλλα σιγουρα καπου θα βρεις. :):D

Έγινε επεξεργασία - GXSARA

Υπάρχουν.

Υπάρχουν.

Αληθεια??Εγω εχω ρωτησει ενα σορο πετσοπ..και ολοι μου λενε δεν βγαινει στικ σε αμμωνια...!ΓΙα να το λες εσυ κατι παραπανω θα ξερεις

Το μικρό το ενυδρείο (όταν το τελειώσω :D) κι εγώ θα το έχω μόνο με γαριδούλες.

Ειχα παρει και εχω μια αμανο 5 ευρο :D ...δεν ξαναπηρα...πηρα απο εναν συνχομπιστα 7 και σε πολυ καλη τιμη :) ...!Ειναι κλεφτες αυτοι οι πετσοπαδες...!!Αα και δεν σου ειπα το καλητερο...η αμανο ψωφισε μετα απο 4 μερες :D:rasp: ...ενω στο ιδιο ενυδρειο οι red cherry ζουν και βασιλευουν...!αρα γνωμη μου ειναι να τις παρεις μικρες για να συνηθισουν τις τιμες του ενυδρειου σου...!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...