Jump to content

Επιλογή Chiller

StanleyQ

Recommended Posts

Καλησπέρα,

εδώ και πέντε μήνες περίπου έχω ενα red sea max 250lt το οποίο προσπαθώ να το στήσω για reef. Απ' ότι έχω καταλάβεικαι για να μπορέσει το ενυδρείο να τη "βγάλει" το καλοκαίρι μάλλον πρέπει να αγορασω ένα chiller. Από μία μικρή έρευνα που έκανα στο internet έχω καταλήξει στα παρακάτω chiller από τα οποία δεν μπορώ να καταλήξω ποιο απ'όλα να αγοράσω και θα ήθελα τη βοηθεια σας. Η sort list έχει ως εξης:

1. Aqua medic titan 150 (περίπου €370)

2. DD DC 300 (περίπου €400)

3. TECO TR5, TC5 (περίπου €400)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια :)

εγω εχω στα 150 λιτρα teco tr10 και ειμαι ευχαριστημένος το με το 5 που λες δεν θα την "παλέψεις" στα λιτρα σου :)

Χτες σύνδεσα το chiller που ειχα (Aqua medic titan 150) στα 260λτ, μιας και οι θερμοκρασια αγγιζει τους 27,2 απο 26,6 που ειμαι συνηθως. Για το καλοκαιρι εκει με βλεπω 27-28 βαθμους.

Αρνητικο για μενα στο συγγεκριμενο chiller ειναι το ευρος και η διαβαθμιση του θερμοστατη του.

Εχει ευρος απο 5-28C και διαβαθμιση (step) ανα 1 βαθμο.

Καλησπέρα,

εδώ και πέντε μήνες περίπου έχω ενα red sea max 250lt το οποίο προσπαθώ να το στήσω για reef. Απ' ότι έχω καταλάβεικαι για να μπορέσει το ενυδρείο να τη "βγάλει" το καλοκαίρι μάλλον πρέπει να αγορασω ένα chiller. Από μία μικρή έρευνα που έκανα στο internet έχω καταλήξει στα παρακάτω chiller από τα οποία δεν μπορώ να καταλήξω ποιο απ'όλα να αγοράσω και θα ήθελα τη βοηθεια σας. Η sort list έχει ως εξης:

1. Aqua medic titan 150 (περίπου €370)

2. DD DC 300 (περίπου €400)

3. TECO TR5, TC5 (περίπου €400)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια :)

Για να μπορέσεις και εσυ να την βγάλεις .... !!!! Διαφορετικά θα πρέπει να είσαι κάθε μέρα με τα κουβαδακια να γεμίζεις νερό για την εξάτμιση (βλεπε ανεμιστιρακια) ...!!!

Υ.Γ. Πάρε κάτι μεγαλύτερο απο τα λίτρα σου διότι :

1) Ενα μεγαλύτερο ψυκτικό ,κάνει λιγότερη ώρα να ψύξει το νερό ...οπότε θα ζεσταίνει και το χώρο ,για λιγότερη ώρα .

2) Μπορεί να σου χρειαστεί αργότερα ...

3) Συνήθως τα μεγαλύτερα κλιματιστικά ....καίνε λιγότερο !!!

Υ.Γ.2

Το TECO TR5 δεν σου κάνει σίγουρα , το TR 10 είναι οριακό ( το έχω σε 300 λίτρα) ....

JBJ ARTICA DBA-075 (500lt) = 388.00euro

JBJ ARTICA DBA-075 (500lt) = 388.00euro

ευχαριστώ φίλε. Πες μου σε παρακαλώ που το βρηκες (internet, κατάστημα κλπ), και εαν η τιμή που λες συμπεριλαμβάνει και τα μεταφορικά? :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...