Johhny_ 14 Μαίου 2011 #1 Share 14 Μαίου 2011 Θα ηθελα τη συμβουλη σας.Στο εσωτερικο φιλτρο που πηρα απο το πετ υπαρχει ανθρακας ο οποιος οπως μου ειπε ο ανθρωπος απο το πετ δεν κανει τιποτα ειναι μονο για να συγκρατει τις χοντρες βρωμιες ελεος δηλαδη.Βεβαιως εγω τον αφησα μεσα αλλα τωρα που κοιταξα στις οδηγιες των βιταμινων λεει ξεκαθαρα πως πρεπει να αφαιρεθει ο ανθρακας απο το φιλτρο πραγμα που με προβληματισε και τον αφαιρεσα συμπληρωνοντας το κενο με σφουγγαρακι απο αλλο φιλτρο που δεν χρησιμοποιω.Εκανα σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 14 Μαίου 2011 Author #2 Share 14 Μαίου 2011 Να συμπληρωσω οτι το ενυδρειο προς το παρων δεν ειναι φυτεμενο αλλα θα μπουν φυτα ευκολα σε λιγες μερες,φιλοξενει μεσα ενα χαρεμακι απο γκαπυ και πλατυ και ειναι 45 λιτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geo100 14 Μαίου 2011 #3 Share 14 Μαίου 2011 Να συμπληρωσω οτι το ενυδρειο προς το παρων δεν ειναι φυτεμενο αλλα θα μπουν φυτα ευκολα σε λιγες μερες,φιλοξενει μεσα ενα χαρεμακι απο γκαπυ και πλατυ και ειναι 45 λιτρα Δηλαδή τώρα έχει μόνο σφουγγάρι μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 14 Μαίου 2011 Author #4 Share 14 Μαίου 2011 Ναι οπως και το παλιο φιλτρο που ειχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geo100 14 Μαίου 2011 #5 Share 14 Μαίου 2011 Ναι οπως και το παλιο φιλτρο που ειχα Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα... αλλά αν βάλεις βιολογικό υλικό για μικρά φίλτρα και ένα κομμάτι απο το σφουγγάρι για να μαζεύει σκόνες και φυλλαράκια απο τα φυτά... ίσως να είναι καλύτερο... ασ περιμένουμε και έναν πιο έμπειρο να μας πει...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 14 Μαίου 2011 Author #6 Share 14 Μαίου 2011 Βασικα ο ανθρακας βρισκεται σε ενα κουτακι το οποιο ανοιξα κια βλεπω πως το μισο ειναι ανθρακας και το μισο χαλικι λεπτο ενυδρειου.....να το γεμισω με χαλικι απο το ενυδρειο μου και να το βαλω παλι πισω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 14 Μαίου 2011 #7 Share 14 Μαίου 2011 Να βγαλεις τον ανθρακα (τον βαζουμε για λιγες μερες σε καινουργιο ενυδρειο η μετα απο καποια θεραπεια με φαρμακα που εχουμε κανει)και να βαλεις μινι syporax για να αποκτησει βιολογια.Μετρησεις κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 14 Μαίου 2011 Author #8 Share 14 Μαίου 2011 Mini syporax?τι ειναι αυτο Δηλαδη μια χαρα μου βγηκε 5 εβδομαδες εχει το ενυδρειο που λειτουργει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 14 Μαίου 2011 #9 Share 14 Μαίου 2011 Mini syporax?τι ειναι αυτο Δηλαδη μια χαρα μου βγηκε 5 εβδομαδες εχει το ενυδρειο που λειτουργει! Αυτό είναι βιολογικο υλικό και μπαίνει ανάμεσα στα διαμερίσματα με τα σφουγγαρια επίσης Αυτό το υλικό δεν το πλενουμε με νερό βρυσης εκτός απο την πρώτη φορά που θα το τοποθετήσουμε μετα μόνο ξέπλυμα αραιά και που με νερό ενυδρειου Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 14 Μαίου 2011 #10 Share 14 Μαίου 2011 Mini syporax?τι ειναι αυτο Δηλαδη μια χαρα μου βγηκε 5 εβδομαδες εχει το ενυδρειο που λειτουργει! Ειναι κατι σαν ελαφροπετρα που εκει αποικουν τα καλα βακτηρια .για να θρεφονται με με τα χημικα που δημιουργουν τα αποβλητα.5 εβδομαδες δεν μου λεει και πολλα ,αν δεν κανεις μετρησεις .Υπαρχουβ φθηνα στικς που μπορεις να κανεις μετρησεις,που ειναι απολυτα απαρετητα για καθε ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 14 Μαίου 2011 #11 Share 14 Μαίου 2011 Αυτό είναι βιολογικο υλικό και μπαίνει ανάμεσα στα διαμερίσματα με τα σφουγγαρια επίσης Αυτό το υλικό δεν το πλενουμε με νερό βρυσης εκτός απο την πρώτη φορά που θα το τοποθετήσουμε μετα μόνο ξέπλυμα αραιά και που με νερό ενυδρειου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 14 Μαίου 2011 Author #12 Share 14 Μαίου 2011 Απο τεστ εχω μονο PH και μου βγαζει 7.4 αλλα τεστ δεν εχει εδω που μενω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 14 Μαίου 2011 #13 Share 14 Μαίου 2011 Απο τεστ εχω μονο PH και μου βγαζει 7.4 αλλα τεστ δεν εχει εδω που μενω Πρέπει να βρεις όμως φίλε ειδικά για αμωνιες νιτρικα και αλλα τέτοια Πάρε απο Ίντερνετ και Εγώ που Είμαι επαρχία μόνο Ίντερνετ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 14 Μαίου 2011 Author #14 Share 14 Μαίου 2011 Επειδη δεν ειμαι και πολυ του ιντερνετ ενα site μεσω π.μ. θα βοηθουσε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 14 Μαίου 2011 #15 Share 14 Μαίου 2011 Επειδη δεν ειμαι και πολυ του ιντερνετ ενα site μεσω π.μ. θα βοηθουσε!! εαν κοιταξεις στο φορουμ υπαρχει ενοτητα με καταστηματα ...εγω παντως ψωνιζω απο το petcumulus.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 14 Μαίου 2011 Author #16 Share 14 Μαίου 2011 Οκ σας ευχαριστω!Τελικα στο κουτακι να βαλω και αλλες πετρουλες και να το βαλω μεσα η δε χρειαζεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 14 Μαίου 2011 #17 Share 14 Μαίου 2011 Οκ σας ευχαριστω!Τελικα στο κουτακι να βαλω και αλλες πετρουλες και να το βαλω μεσα η δε χρειαζεται? Τι εννοεις πετρουλες.Στο φιλτρο βαζουμε μονο λιγο σφουγγαρι,και παραπολυ syporax mono Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 14 Μαίου 2011 #18 Share 14 Μαίου 2011 Οκ σας ευχαριστω!Τελικα στο κουτακι να βαλω και αλλες πετρουλες και να το βαλω μεσα η δε χρειαζεται? Στο φίλτρο βάλε σιποραξ μινι που σου είπαν και παραπάνω ή eheim substrat pro, ή κανένα σφουγγαράκι μπλε, όλα αυτά πιάνουν βιολογία. Χαλίκι από το ενυδρείο στο φίλτρο δεν το έχω ακούσει να χρησιμοποιούμε για φίλτρανση και κατά πόσο κάνει δουλειά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 14 Μαίου 2011 Author #19 Share 14 Μαίου 2011 Στο κουτακι του ανθρακα.....η καλυτερα δε θα τον βαλω καθολου θα βαλω αυτο το syporax οπως λες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 14 Μαίου 2011 #20 Share 14 Μαίου 2011 Τι εννοεις πετρουλες.Στο φιλτρο βαζουμε μονο λιγο σφουγγαρι,και παραπολυ syporax mono Μήπως είναι ελαφρόπετρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 14 Μαίου 2011 #21 Share 14 Μαίου 2011 Στο κουτακι του ανθρακα.....η καλυτερα δε θα τον βαλω καθολου θα βαλω αυτο το syporax οπως λες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 14 Μαίου 2011 Author #22 Share 14 Μαίου 2011 Ειναι πολυ πολυ μικρες ασπρες πετρες.......Τετοιες εχει και το χαλικι απο το ενυδρειο μου αλλα αν ειναι ελαφροπετρα δεν ξερω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 14 Μαίου 2011 #23 Share 14 Μαίου 2011 Ειναι πολυ πολυ μικρες ασπρες πετρες.......Τετοιες εχει και το χαλικι απο το ενυδρειο μου αλλα αν ειναι ελαφροπετρα δεν ξερω Εγω σου ειπα σαν ελαφροπετρα,Οχι το χαλικι δεν κανει για φιλτρο ,να κανεις αυτο που σου ειπα ποιο πανω,μονο syporax και λιγο σφουγγαρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 14 Μαίου 2011 Author #24 Share 14 Μαίου 2011 ΟΚ ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος