lasal 14 Μαίου 2011 #1 Share 14 Μαίου 2011 Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο για τους φούρνους μικροκυμάτων και με προβλημάτισε. Διαβάστε και το άρθρο Τελικά πόσο αξιόπιστες είναι οι έρευνες που έχουν γίνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johhny_ 14 Μαίου 2011 #2 Share 14 Μαίου 2011 Παντα ημουν κατα του Φ.Μ.Απο τη στιγμη που λενε να μην καθεσαι μπροστα απο το φουρνο λογω των κυματων σκεψου τι γινεται μεσα με το προιον που θερμαινεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 14 Μαίου 2011 #3 Share 14 Μαίου 2011 (edited) Ρε παιδιά το ένα λέει απιονισμένο νερό και το άλλο νερό φούρνου μικροκυμάτων... Εγώ λέω και κάτι άλλο, αν είναι απιονισμενα και τα δυο δεν περιέχουν καμία ουσία μέσα πάρα καθαρό νερό. Την σύσταση του νερού δεν μπορεί να την αλλάξει τίποτα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό το πείραμα.. Έγινε επεξεργασία 14 Μαίου 2011 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thalamofilakas 14 Μαίου 2011 #4 Share 14 Μαίου 2011 Ρε παιδιά το ένα λέει απιονισμένο νερό και το άλλο νερό φούρνου μικροκυμάτων... Εγώ λέω και κάτι άλλο, αν είναι απιονισμενα και τα δυο δεν περιέχουν καμία ουσία μέσα πάρα καθαρό νερό. Την σύσταση του νερού δεν μπορεί να την αλλάξει τίποτα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό το πείραμα.. Από όσο ξέρω από το απιονισμένο νερό έχουν αφαιρεθεί τα άλατα. Οχι οι μικροοργανισμοί και τα βακτήρια. Αλλο πράγμα το απολυμασμένο και άλλο το απιονισμένο. Εσύ αναφέρεσαι σε αποστεγμένο νερό. Η ερώτηση μου λοιπον είναι η εξής: Αν ο φούρνος μικροκυμάτων "απολύμαινε" το νερό περισσότερο απο όσο πρέπει (λόγω της πολύ απότομης αύξησης της θερμοκρασίας) το πείραμα θα φαινόταν αληθινό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
thalamofilakas 14 Μαίου 2011 #5 Share 14 Μαίου 2011 Δεν πείστηκα ούτε κι εγώ για την αλήθεια του πειράματος και έχω μετανιώσει για τον τίτλο. Θα προτιμούσα κάτι πιο ουδέτερο από την άποψη ότι έτσι είναι. Ομως τα γραπτά μένουν. Πάντως, επειδή το θέμα το έψαξα, όχι πολύ αλλά το έψαξα, στους συνδέσμους στα σχόλια θα δείτε πολλές συζητήσεις για το θέμα, ασχέτως πειράματος (που αν δεν επαναλάβουμε εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε). Το συμπέρασμα που κατέληξα, είναι ότι δεν υπάρχει ούτε μία σοβαρή μελέτη για το θέμα. Οπως σχολίασε κάποιος αναγνώστης, το ίδιο συμβαίνει και με τα κινητά, και με την ασπαρτάμη και πολλά άλλα. Και όπως σχολίασε ένας άλλος αναγνώστης, η ώρα δεν είναι να ασχοληθούμε με αυτό, αλλά με την πατρίδα μας που την χάνουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 14 Μαίου 2011 #6 Share 14 Μαίου 2011 Δεν πείστηκα ούτε κι εγώ για την αλήθεια του πειράματος και έχω μετανιώσει για τον τίτλο. Θα προτιμούσα κάτι πιο ουδέτερο από την άποψη ότι έτσι είναι. Ομως τα γραπτά μένουν. Πάντως, επειδή το θέμα το έψαξα, όχι πολύ αλλά το έψαξα, στους συνδέσμους στα σχόλια θα δείτε πολλές συζητήσεις για το θέμα, ασχέτως πειράματος (που αν δεν επαναλάβουμε εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε). Το συμπέρασμα που κατέληξα, είναι ότι δεν υπάρχει ούτε μία σοβαρή μελέτη για το θέμα. Οπως σχολίασε κάποιος αναγνώστης, το ίδιο συμβαίνει και με τα κινητά, και με την ασπαρτάμη και πολλά άλλα. Και όπως σχολίασε ένας άλλος αναγνώστης, η ώρα δεν είναι να ασχοληθούμε με αυτό, αλλά με την πατρίδα μας που την χάνουμε. Τη χασαμε!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 15 Μαίου 2011 #7 Share 15 Μαίου 2011 Από όσο ξέρω από το απιονισμένο νερό έχουν αφαιρεθεί τα άλατα. Οχι οι μικροοργανισμοί και τα βακτήρια. Αλλο πράγμα το απολυμασμένο και άλλο το απιονισμένο. Εσύ αναφέρεσαι σε αποστεγμένο νερό. Η ερώτηση μου λοιπον είναι η εξής: Αν ο φούρνος μικροκυμάτων "απολύμαινε" το νερό περισσότερο απο όσο πρέπει (λόγω της πολύ απότομης αύξησης της θερμοκρασίας) το πείραμα θα φαινόταν αληθινό; Στο απιονισμένο άμα κρατηθεί σε σωστές συνθήκες είναι τελείως καθαρό χωρίς τίποτα μέσα. Αν μολυνθεί, με το βράσιμο θα το αποστειρώσεις ξανά από βακτήρια-μικροοργανισμούς. Πάντως το πείραμα δεν είναι καλά οργανωμένο από όλες τις πλευρές.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thalamofilakas 15 Μαίου 2011 #8 Share 15 Μαίου 2011 (edited) Δε θα διαφωνήσω μαζί σου, αλλά αν δεις τους συνδέσμους στα σχόλια, θα δεις ότι όντως δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για την ασφάλεια των τροφών στους φούρνους μικροκυμάτων. Επίσης υπάρχουν άπειρες δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Έγινε επεξεργασία 15 Μαίου 2011 - thalamofilakas Link to comment Share on other sites More sharing options...
thalamofilakas 15 Μαίου 2011 #9 Share 15 Μαίου 2011 Τη χασαμε!!!!! Με εντυπωσιάζει η κυνικότητα με την οποία δηλώνεις ότι χάσαμε την πατρίδα μας. Σαν να χάσαμε το κασκόλ μας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 15 Μαίου 2011 #10 Share 15 Μαίου 2011 Δε θα διαφωνήσω μαζί σου, αλλά αν δεις τους συνδέσμους στα σχόλια, θα δεις ότι όντως δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για την ασφάλεια των τροφών στους φούρνους μικροκυμάτων. Επίσης υπάρχουν άπειρες δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Συμφωνώ ότι ο φούρνος μικροκυμάτων δεν είναι ότι το καλύτερο Φαίνεται και στην γεύση αυτό Το πείραμα είναι μάπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 16 Μαίου 2011 #11 Share 16 Μαίου 2011 Με εντυπωσιάζει η κυνικότητα με την οποία δηλώνεις ότι χάσαμε την πατρίδα μας. Σαν να χάσαμε το κασκόλ μας... Εχεις καποια αλλη πληροφορηση που να δειχνει οτι δεν την χασαμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος