Jump to content

Recommended Posts

Καλημερα! Σημερα καθως πηγα να αλαξω τον υαλοβαμβακα στο ενυδριο, εβγαλα το καπακι το πλαστικο του ενυδριου και ειδα στην γωνια πανω δεξια αυτα που βλεπετε στην εικονα απο κατω... αυγα ειναι? αν ναι απο τι?CIMG1741.jpg

Καλημερα! Σημερα καθως πηγα να αλαξω τον υαλοβαμβακα στο ενυδριο, εβγαλα το καπακι το πλαστικο του ενυδριου και ειδα στην γωνια πανω δεξια αυτα που βλεπετε στην εικονα απο κατω... αυγα ειναι? αν ναι απο τι?CIMG1741.jpg

εχεις golden apple snails? ή οτι διποτε σαλιγκάρι?

ναι εχω golden apple snails μεσα αλλα τα εχω πολυ λιγο καιρο .. ουτε 3 βδομαδες.Επισης εχω και λαθρεπιβατες.Τα μηλοσαλιγκαρα τα ειχα δει κανα 2-3 φορες το ενα πανω στο αλλο... λες???? :)

Έγινε επεξεργασία - lkastritis

ναι εχω golden apple snails μεσα αλλα τα εχω πολυ λιγο καιρο .. ουτε 3 βδομαδες.Επισης εχω και λαθρεπιβατες.Τα μηλοσαλιγκαρα τα ειχα δει κανα 2-3 φορες το ενα πανω στο αλλο... λες???? :D

Λεω!!! αλλα περιμενε και αλλες απαντήσεις!! :)

Αυγά από aplle snail :D

Αν έχουν υγρασία θα σκάσουν σε δυο βδομάδες :)

Αυγά από aplle snail :D

Αν έχουν υγρασία θα σκάσουν σε δυο βδομάδες :)

:D

αα τελεια!! καλα και αυτα τοσο πολυ αγαπημενα ειναι? ακομα δεν μπηκανε και αμεσως? :) απο υγρασια εχω μπολικια.. :D τωρα αυτα θελουν καπιοα παραπανω περιποιηση τωρα και μετα αφου σκασουν?

αα τελεια!! καλα και αυτα τοσο πολυ αγαπημενα ειναι? ακομα δεν μπηκανε και αμεσως? :) απο υγρασια εχω μπολικια.. :D τωρα αυτα θελουν καπιοα παραπανω περιποιηση τωρα και μετα αφου σκασουν?

Κράτα την θερμοκρασία μεταξύ 18 και 28°C (65-82°F),επίσης όσο πιο ψιλή η θερμοκρασία είναι τόσο γρήγορα θα εκκολαφτούν αλλα πάντα μελετά τις απαίτησης τον ψαριών πριν προέβης σε ανέβασμα θερμοκρασίας για τα αυγά..

Τα αυγά σε 25°C "χριαζουνε" περίπου 14 μέρες..και από εκεί και πέρα ανάλογα με την θερμοκρασία..στους 27 περίπου 11 με 12 μέρες.

Επίσης όταν εκκολαφτούν μερικά από αυτά μπορεί να "πεθάνουν"..αλλα εκείνα που θα μείνουν θα μεγαλώσουν γρήγορα..περίπου 2.5 cm σε 2-5 μήνες ανάλογα!

Μπορούν επίσης να συμβιώσουν με τους γονείς χωρίς φόβο να φαγωθούν

Μετά από 1 ώρας εκκολαφσης.

pomacea_can_babies.jpg

Έγινε επεξεργασία - christos k

ωραιοσ χρηστο! η θερμοκρασια ειναι σταθερα 25.. μοπρει να την παω 26.. τα τιγρακια δεν εχουν φοβο να τα φανε? απο τροφη? θελουν καμια ειδικη?

ωραιοσ χρηστο! η θερμοκρασια ειναι σταθερα 25.. μοπρει να την παω 26.. τα τιγρακια δεν εχουν φοβο να τα φανε? απο τροφη? θελουν καμια ειδικη?

Δεν νομιζω να τα πειράξουν..Αλλα δεν ειμαι 100% σίγουρος.. τροφή θα βρούνε οπως βρίσκουν και οι γονείς!

οκ! οποτε περιμενω τωρα να μεγαλωσουν! ποσα θα βγουνε περιπου? υπαρχει περιπτωση να ξαναγεννησουν? Αμα μεγαλωσουν τι τα κανω τα μικρα? τα πουλαω η τα κραταω?

Εγω θελω μερικα!!! :)

Βεβαια τα κρατας εκτος αν δεν τα θες

Έγινε επεξεργασία - Johhny_

οκ γιαννη.. αμα ειναι και βγουν 10-20 θα σου δοσω εννοειτε αλλα αμα βγουν 2-3 δεν το βλεπω.. :)

οκ γιαννη.. αμα ειναι και βγουν 10-20 θα σου δοσω εννοειτε αλλα αμα βγουν 2-3 δεν το βλεπω.. :)

:D:D

:D:D

Μην κοροιδευετε να ευχεστε να βγουν μπολικα χαχα :):D

Έγινε επεξεργασία - Johhny_

Ωραίος, αιντε να βγουν αρκετα να δώσεις και στον φίλο.

Johhny_ είδα ότι είσαι στον νομό Έβρου. Πως θα πάρεις τα σαλιγγάρια από Αθήνα?

Ρωτάω μήπως υπάρχει τρόπος να πάρουμε και μεις από Κύπρο από το φόρουμ διότι εδώ δεν βρίσκουμε τίποτα. Μόνο σε ένα πετ σοπ είδα μέχρι τώρα Golden Apple Snails αλλά είναι τα Pomacea canaliculata τα οποία είναι σκέτη καταστροφή σε ενυδρείο με φυτά. http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Thema...ea_bridgesi.htm

Ωραίος, αιντε να βγουν αρκετα να δώσεις και στον φίλο.

Johhny_ είδα ότι είσαι στον νομό Έβρου. Πως θα πάρεις τα σαλιγγάρια από Αθήνα?

Ρωτάω μήπως υπάρχει τρόπος να πάρουμε και μεις από Κύπρο από το φόρουμ διότι εδώ δεν βρίσκουμε τίποτα. Μόνο σε ένα πετ σοπ είδα μέχρι τώρα Golden Apple Snails αλλά είναι τα Pomacea canaliculata τα οποία είναι σκέτη καταστροφή σε ενυδρείο με φυτά. http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Thema...ea_bridgesi.htm

Αληθεια τρωνε φυτα αυτα???εχω και εγω ενα κιτρινο σαλλιγκαρι αλλα δεν ξερω τι ειδος ακριβος ειναι...!!χθες μαλιστα ειδα την bacoba Μου να επιπλει..και φενοταν σαν δαγξωμενη...μωρ λες?? :):D

ειναι ιδιο με αυτο

Έγινε επεξεργασία - nio92

Ξεχωρίζοθν εύκολα από το κέλυφος. Κράτησέ το όπως δείχνει στην φώτο στο μέσο του άρθρου http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Thema...ea_bridgesi.htm

και θα καταλάβεις αμέσως.

Μια σακουλα με νερο τα βαζεις μεσα βαζεις ακομα μια απο πανω για σιγουρια τις τοποθετεις σε ενα χαρτοκουτο με εφημεριδα γυρω γυρω το δενεις καλα και το στελνεις

Φιλαράκι είσαι άτυχος!! η απλά δεν πηγες σε όλα :)

ξέρω κάνα 2 καταστήματα που έχουνε!!

επίσης τα "πομακεα" canaliculata δεν τρώνε ακριβώς τα "φυτακια" μας..αλλα συνήθως τα σάπια φιλα ..

Και να φανταστεις...οταν ρωτησα τον πετσοπα μου ειπε...δεν νομιζω να σε πειραξει κατι...αα θα τον :D:)

να και οι πρωτες γεννες μπραβο Λεωνιδα :):D:D

σε βλεπω το δευτερο ενυδρειο να ειναι μεγαλυτερο :D:rasp::rasp:

εννοειτε γιωργο!! :)

Έγινε επεξεργασία - lkastritis

• 2 weeks later...

παιδια σημερα ειδα και αλλο ενα σακουλακι με αυγα.. το πρωτο δεν εχει γινει ακομα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...