Jump to content

Καφέ Άλγη Παντού

Recommended Posts

Μετά την ανακαίνιση του ενυδρείου που έκανα πριν ενάμιση μήνα άρχισε σιγά σιγά να γεμίζει όλο το ενυδρείο καφέ άλγη, πάνω στις πέτρες, τις ρίζες, στα τζάμια και στα φύλλα των φυτών. Διάβασα ότι κάνει τον κύκλο της και φέυγει αλλά μάταια περιμένω τόσες μέρες. Σήμερα για πρώτη φορά εμφανίστηκε και τριχοειδής.

post-41730-1305324453_thumb.jpg post-41730-1305324467_thumb.jpg

Ενυδρείο 240 μεικτών λίτρων. Στο ενυδρείο έχω εξωτερικό φίλτρο με κεραμικά, βαμβάκι και σφουγγάρι μπλε. Μέχρι σήμερα είχα μέσα μισό κουτί Super Peat της SERA για να πέσει το pH που είχε δώσει αρκετό καφέ χρώμα στο νερό.

Σημερίνες μετρήσεις.

pH 7,5

kH 5

gH 11

Αμμωνία 0,009

NO2 0

NO3 10

Επίσης έχω DIY CO2 με 50-60 φυσαλλίδες το λεπτό. Το τεστ που έχω δείχνει ότι δεν είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα το CO2.

Φωτισμός 3 λάμπες των 30W, 2 FreshWater και μια Tropica της Arcadia. Φωτοπερίοδος, 14:30 - 23:30.

Μέχρι σήμερα δεν είχα κάποιο ψάρι στο ενυδρείο σαν algae eater. Βρήκα σήμερα γαριδούλες Amano και πήρα 6 (βυθός 100χ40cm). έπεσαν με τα μούτρα στην άλγη.

Κάνω κάτι λάθος? Υπάρχει κάτι να την αντιμετωπίσω?

Έγινε επεξεργασία - panstelios22

κυριάκο μέχρι να δώσεις πληροφορίες για το ενυδρείο σου κάνε τα εξής κατά την αποψή μου.

1.Αρχικά σταμάτα εντελώς οποιαδήποτε λίπανση στο ενυδρείο.

2. Μείωσε την φωτοπερίοδο σου σε περίπου 6 ώρες και σβήσε τελείως ή άλλαξε πιθανές λάμπες με πολλά κέλβιν.

3. Κάνε πιο συχνές αλλαγές ανα 2 με 3 ημέρες νερού ώστε να μειωθούν πιθανά νιτρικά

4. η καφέ άλγη εμφανίζεται σε καινούργια ενυδρεία μην ανησυχείς υποχωρεί μόνη της.

5.κλάδεψε την ορατή άλγη

6.καθάρισε τον βυθό καλύτερα ώστε να απομακρυνθούν πιθανές αιτίες αύξησης περιττών συστατικών.

Αυτά για αρχή και βλέποντας πράττεις!

Μετά την ανακαίνιση του ενυδρείου που έκανα πριν ενάμιση μήνα άρχισε σιγά σιγά να γεμίζει όλο το ενυδρείο καφέ άλγη, πάνω στις πέτρες, τις ρίζες, στα τζάμια και στα φύλλα των φυτών. Διάβασα ότι κάνει τον κύκλο της και φέυγει αλλά μάταια περιμένω τόσες μέρες. Σήμερα για πρώτη φορά εμφανίστηκε και τριχοειδής.

post-41730-1305324453_thumb.jpg post-41730-1305324467_thumb.jpg

Ενυδρείο 240 μεικτών λίτρων. Στο ενυδρείο έχω εξωτερικό φίλτρο με κεραμικά, βαμβάκι και σφουγγάρι μπλε. Μέχρι σήμερα είχα μέσα μισό κουτί Super Peat της SERA για να πέσει το pH που είχε δώσει αρκετό καφέ χρώμα στο νερό.

Σημερίνες μετρήσεις.

pH 7,5

kH 5

gH 11

Αμμωνία 0,009

NO2 0

NO3 10

Επίσης έχω DIY CO2 με 50-60 φυσαλλίδες το λεπτό. Το τεστ που έχω δείχνει ότι δεν είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα το CO2.

Φωτισμός 3 λάμπες των 30W, 2 FreshWater και μια Tropica της Arcadia. Φωτοπερίοδος, 14:30 - 23:30.

Μέχρι σήμερα δεν είχα κάποιο ψάρι στο ενυδρείο σαν algae eater. Βρήκα σήμερα γαριδούλες Amano και πήρα 6 (βυθός 100χ40cm). έπεσαν με τα μούτρα στην άλγη.

Κάνω κάτι λάθος? Υπάρχει κάτι να την αντιμετωπίσω?

Βαλε ακομα μια λαμπιτσα γιατι τα σχετικα λιγα λουμεν σε συνδιασμο με το καφε νερο μπορουν να ειναι ο νουμερο ενα λογος της καφε αλγης. :)

Δυστηχώς δεν υπάρχει άλλος χώρος για άλλη λάμπα.

Έβγαλα την τύρφη από το φίλτρο. Θα την βάζω μόνο στο δοχείο προετοιμασίας για την αλλάγη του νερού ίσα ίσα για να κάνει λίγη δουλειά. Έτσι ευελπιστώ να μην χρωματίζεται τόσο το νερό.

Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να βάλεις Άνθρακα στο φίλτρο σου για να καθαρίσει το νερό και να γίνει διαυγές.

Θα καθαρισει το νερο αλλα δε θα κρατησει και ολα τα θρεπτικα συστατικα?

Θα καθαρισει το νερο αλλα δε θα κρατησει και ολα τα θρεπτικα συστατικα?

Σιγουρα αποροφα και καποια θρεπτικα συστατικα. Για να γινω ποιο σαφης εννοω να χρησημοποιηση των ανθρακα για να ξελαμπηκαρη που λεμε σε πρωτη φαση και μετα να τον βγαλει. Απο εκει και περα κανοντας τις ρουτινες οπως και η λιπανση θα ξαναισοροποιση το ολο ενυδρειο μας. :)

• 2 weeks later...

Άρχισε να φεύγει η καφέ άλγη. Έκανε δουλεία και ο Golden Snail (μόνο έναν βρήκα) μαζί με τις 6 Amano. Λίγη τριχοειδής υπάρχει ακόμη. Αυτό που παρατήρησα όμως είναι ότι εκεί που διαλύεται η καφέ άλγη δημιουργείται κάτι άσπρο. Είναι κάτι ανυσηχιτικό η φυσικό επακόλουθο της καφέ άλγης?

post-41730-1306180382_thumb.jpg

Άρχισε να φεύγει η καφέ άλγη. Έκανε δουλεία και ο Golden Snail (μόνο έναν βρήκα) μαζί με τις 6 Amano. Λίγη τριχοειδής υπάρχει ακόμη. Αυτό που παρατήρησα όμως είναι ότι εκεί που διαλύεται η καφέ άλγη δημιουργείται κάτι άσπρο. Είναι κάτι ανυσηχιτικό η φυσικό επακόλουθο της καφέ άλγης?

post-41730-1306180382_thumb.jpg

Μην ανυσηχης θα κανει τον κυκλο του και θα φυγει εγγυημενα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...