Geo100 13 Μαίου 2011 #1 Share 13 Μαίου 2011 Στοιχεία ενυδρείου 30 λίτρα μεικτά εσωτερικό φίλτρο με βιολογικό υλικό Θερμοκρασια 25-26 οC Φωτισμός 8 ώρες Υπόστρωμα Εβδομαδιαίο Υγρό Λίπασμα... (florena) NH4/NH3 0 ( με υγρό τεστ) ΝΟ2 0 ( με στικσ) ΝΟ3 15 (με στικσ) pH 7.4 (με υγρό τεστ) ΚΗ 6o d (με στικσ) GH κάπου στο 10ο d (με στικσ) Συγκάτοικοi: Μονομάχος, ζέμπρα σαλιγκάρι Άλλα φυτά: Camboda Caroliana (βγάζει νέα φύλλα και κλαδάκια), Echinodorus bleheri νομίζω (στάσιμος με κάποια ελαφρώς κίτρινα στίγματα σε παλιά φύλλα φυσιολογικό?) Αnubia: Περιγραφή Πρόβλήματος: 1 μεγάλο και παλιό φύλλο έχει ωχρές-καφές κιλήδες επάνω του... και ένα άλλο σε ένα σημείο στην άκρη έχει γίνει σαν διάφανο... Παρόλα αυτά παρατήρησα την ανάπτυξη καινούριων φύλλων και κάτι που ίσως μοιάζει με λουλούδι ή νέο φύλλο...! Στο σημέιο που βρίσκεται δέχεται πολύ φώς... θα ήταν καλύτερα να ρίξω απο πάνω ένα κερατόφυλλο να της κάνει σκία...? Δεν μπορώ να της αλλάκω θέση είναι μικρό το ενυδρειο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 13 Μαίου 2011 #2 Share 13 Μαίου 2011 Αυτό που φαίνετε πάνω δεξια νομίζω πως είναι καινούργιο φύλλο. Τώρα όσον αφορά αυτό που ονομάζεις κηλίδες πάνω στο παλιό φύλλο δεν είναι τίποτα που να σε ανησυχεί. Προσπάθησε μαλακά με τα δακτυλά σου να το καθαρίσεις. Η ανούμπια είναι φυτό που δεν θέλει έντονο φως επάνω της, γιατί τα πλατιά της φύλλα πιάνουν εύκολα άλγη. Προσπάθησε να της προσφέρεις λίγη σκιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geo100 13 Μαίου 2011 Author #3 Share 13 Μαίου 2011 Αυτό που φαίνετε πάνω δεξια νομίζω πως είναι καινούργιο φύλλο. Τώρα όσον αφορά αυτό που ονομάζεις κηλίδες πάνω στο παλιό φύλλο δεν είναι τίποτα που να σε ανησυχεί. Προσπάθησε μαλακά με τα δακτυλά σου να το καθαρίσεις. Η ανούμπια είναι φυτό που δεν θέλει έντονο φως επάνω της, γιατί τα πλατιά της φύλλα πιάνουν εύκολα άλγη. Προσπάθησε να της προσφέρεις λίγη σκιά Δεν φεύγει με το τρίψιμο... πως να φέρω σκιά? ειναι μικρό το ενυδρείο και δεν μπορώ να μετακινήσω την πέτρα... καμιά ιδεα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 13 Μαίου 2011 #4 Share 13 Μαίου 2011 Δεν φεύγει με το τρίψιμο... πως να φέρω σκιά? ειναι μικρό το ενυδρείο και δεν μπορώ να μετακινήσω την πέτρα... καμιά ιδεα? Mπορείς να βάλεις κάποιο φυτό επιφανείας από πάνω, κερατόφυλλο, hydrocotyle leucocephala, pistia stratiotes κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geo100 13 Μαίου 2011 Author #5 Share 13 Μαίου 2011 Mπορείς να βάλεις κάποιο φυτό επιφανείας από πάνω, κερατόφυλλο, hydrocotyle leucocephala, pistia stratiotes κλπ ευχαριστώ πολύ... μιας και έχω μονομάχο πιστεύω θα το εκτιμήσει το κερατόφυλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 13 Μαίου 2011 #6 Share 13 Μαίου 2011 Προτημισε πιστία εαν δεν υπάρχει μεγάλη ροή απο το φιλτρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geo100 13 Μαίου 2011 Author #7 Share 13 Μαίου 2011 (edited) Προτημισε πιστία εαν δεν υπάρχει μεγάλη ροή απο το φιλτρο! Η ροή είναι μετρια το σπραυ μπαρ χτυπάει στο τζάμι... οι φυσαλίδες του μονομάχου δεν έχουν πρόβλημα ας πουμε...! μήπς όμως επεκταθει σε όλη την επιφάνεια? έχω κι άλλα φυτά μεσα... μοιάζει με το φυτό που καλύπτουν τις λίμνες του βοτανικού κήπου....! αυτό ειναι? Έγινε επεξεργασία 13 Μαίου 2011 - Geo100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 13 Μαίου 2011 #8 Share 13 Μαίου 2011 http://www.tropica.com/plants/plantdescription.aspx?pid=128 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 14 Μαίου 2011 #9 Share 14 Μαίου 2011 θα καλυψει την επιφάνεια για αστείο ! εαν υπαρχουν τα στοιχεία που χρειάζεται για να μεγαλόσει ενα οποιοδήποτε φυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geo100 14 Μαίου 2011 Author #10 Share 14 Μαίου 2011 θα καλυψει την επιφάνεια για αστείο ! εαν υπαρχουν τα στοιχεία που χρειάζεται για να μεγαλόσει ενα οποιοδήποτε φυτό. άρα πάμε στο κερατόφυλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIAN500 14 Μαίου 2011 #11 Share 14 Μαίου 2011 η ανούμπια είναι από τα πιο εύκολα φυτά μήν σε αγχώνει κάτι δώσε απλά χρόνο στο φυτό και σκιά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisazre 22 Μαίου 2011 #12 Share 22 Μαίου 2011 Geo100 με το τρίψιμο δεν φεύγει η καφέ άλγη από ότι έγραψες. Με την σκιά είδες αποτέλεσμα; Έχω το ίδιο θεματάκι με την δικιά μου ανούμπια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geo100 22 Μαίου 2011 Author #13 Share 22 Μαίου 2011 (edited) Geo100 με το τρίψιμο δεν φεύγει η καφέ άλγη από ότι έγραψες. Με την σκιά είδες αποτέλεσμα; Έχω το ίδιο θεματάκι με την δικιά μου ανούμπια... αα έτσι είχα καταλάβει... δεν μπορώ να βρώ κανένα τροπο να της κάνω σκια... είναι και μεγάλη!... θα δοκιμάσω τα indian leaves και θα σου πω...! παρατήρησα όμως οτι τα κατηφορικά φύλλα δεν πιάνουν αυτο το φιλμάκι.... μια απάντση που βρήκα στο ιντερνετ Answer Dear -------, Anubias is a slow growing plant and stores energy through its rhizomes and I read that sometimes when there's too much being stored the plant have a hard time utilizing this energy thus causing some leaves to turn yellow and have spots or something like that. From personal experience, Its usually caused by either too much lighting, excessive fertilization, or lack of fertilization. My anubias had the same spots ans stayed there for ages without the leaves melting or anything. From your picture it looks like its getting too much light.I don't think that algae growing on Anubias leaves is necessarily a sign of poor health. I don't think that the health of the plant plays much of a role in determining whether or not algae can attach. Thanks. Good Luck. Έγινε επεξεργασία 22 Μαίου 2011 - Geo100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisazre 24 Μαίου 2011 #14 Share 24 Μαίου 2011 αα έτσι είχα καταλάβει... δεν μπορώ να βρώ κανένα τροπο να της κάνω σκια... είναι και μεγάλη!... θα δοκιμάσω τα indian leaves και θα σου πω...! παρατήρησα όμως οτι τα κατηφορικά φύλλα δεν πιάνουν αυτο το φιλμάκι.... μια απάντση που βρήκα στο ιντερνετ Answer Dear -------, Anubias is a slow growing plant and stores energy through its rhizomes and I read that sometimes when there's too much being stored the plant have a hard time utilizing this energy thus causing some leaves to turn yellow and have spots or something like that. From personal experience, Its usually caused by either too much lighting, excessive fertilization, or lack of fertilization. My anubias had the same spots ans stayed there for ages without the leaves melting or anything. From your picture it looks like its getting too much light.I don't think that algae growing on Anubias leaves is necessarily a sign of poor health. I don't think that the health of the plant plays much of a role in determining whether or not algae can attach. Thanks. Good Luck. Ωραίο το αρθράκι ... εγώ έχω βάλει εδώ και 10 μέρες κερατόφυλλο και πιστια στην επιφάνεια και δεν περνάει πολύ φως. Βλέπω επιτέλους βελτίωση, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι περισσότερο αισθητικό το πρόβλημα παρά ασθένεια. Ούτως η άλλως καινούρια φύλλα πετάει τακτικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος