stormtrooper 12 Μαίου 2011 #1 Share 12 Μαίου 2011 Το βαθύτερο σημείο των ωκεανών βρίσκεται στην Ειρηνικό Ωκεανό, στην τάφρο Mariana, κοντά στα νησιά Mariana στην Ιαπωνία. Το πιο βαθύ σημείο της τάφρου αυτής (κοντά στη νήσο Γκουάμ, με βάθος 11.035 μέτρα – δύο περίπου χιλιόμετρα βαθύτερη από το ύψος του Έβερεστ) εντοπίσθηκε το 1951 από το βρετανικό ερευνητικό σκάφος Challenger II, που έδωσε και την ονομασία του στο σημείο, “The Challenger Deep”. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον σχηματισμό της "τάφρου των Μαριανών": Για να πάρετε μια μικρή γεύση απο το βάθος της τάφρου πατήστε στην εικόνα που ακολουθεί: Το 2009 ένα αμερικανικό ρομποτικό βαθυσκάφος με την ελληνική ονομασία «Νηρέας» κατάφερε να καταδυθεί στην περίφημη «Αβυσσο Τσάλεντζερ», στην Τάφρο των Μαριάνων, στο δυτικό Ειρηνικό. Έγινε έτσι το τρίτο σκάφος στην ιστορία που μπόρεσε να φθάσει σε τέτοια βάθη, μετά το ελβετικό βαθυσκάφος «Τριέστε» αλλά και το ιαπωνικό τηλεχειριζόμενο ρομποτικό βαθυσκάφος «Κέικο». Δείτε στην συνέχεια μερικά απο τα παράξενα πλάσματα που συνάντησαν τα βαθυσκάφη στην εξερεύνηση τους: Πηγή: http://www.dinfo.gr/?p=12343 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Μαίου 2011 #2 Share 12 Μαίου 2011 Πολυ ωραιο θεμα ρε φιλε Απιστευτα πλασματα,και ποιος ξερει τι αλλο υπαρχει ακομα......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 12 Μαίου 2011 Author #3 Share 12 Μαίου 2011 Απιστευτα πλασματα,και ποιος ξερει τι αλλο υπαρχει ακομα......... Αν ποτέ φτιάξω θαλασσινό θα σου πω... Εμένα μου αρκούνε μόλις λίγα λίτρα για να εμφανίσω σημεία και τέρατα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Μαίου 2011 #4 Share 12 Μαίου 2011 Αν ποτέ φτιάξω θαλασσινό θα σου πω... Εμένα μου αρκούνε μόλις λίγα λίτρα για να εμφανίσω σημεία και τέρατα! Το γνωριζω πολυ καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 12 Μαίου 2011 #5 Share 12 Μαίου 2011 Τέλειο θέμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnb 12 Μαίου 2011 #6 Share 12 Μαίου 2011 πω πω....!!μας εντυπωσιασες....!!τι πλασαματα ειναι αυτα...λες και ειναι εξωγηινα απο αλλον πλανητη...και ποσα εχουν να ανακαλυψουν ακομα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 12 Μαίου 2011 #7 Share 12 Μαίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 12 Μαίου 2011 #8 Share 12 Μαίου 2011 Και πόσα άλλα είδη υπάρχουν που δεν τα έχουμε δει ακόμα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 12 Μαίου 2011 #9 Share 12 Μαίου 2011 πολύ καλό βγήκε, μπράβο Νικόλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 12 Μαίου 2011 #10 Share 12 Μαίου 2011 Εντυπωσιακό ! Μπραβο ρε τρούπι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 12 Μαίου 2011 #11 Share 12 Μαίου 2011 πολύ καλό το άρθρο... πραγματικά εντυπωσιακό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 12 Μαίου 2011 #12 Share 12 Μαίου 2011 Ενα απο τα πιο ενδιαφεροντα πραγματα που διαβασα στο forum απο τοτε που γραφτηκα...!!Μπραβο σου πραγματικα εκπλυκτικο ...!!Παντως...τι υπαρχει στον κοσμο μας...και δεν εχουμε παρει χαμπαρι ακομα...!Τα "πλασματακια" του βυθου παντος μιαζουν με ψαρια βγαλμενα απο ταινια του Hollywood..!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 13 Μαίου 2011 Author #13 Share 13 Μαίου 2011 Μ'αρέσει που αραδιάζεται τα "μπράβο" σε μένα λες κι εγώ έγραψα το άρθρο ή τράβηξα τις φωτογραφίες Το θέμα είναι όντως εντυπωσιακό κι ευχαριστώ τον Βαγγέλη (Vaggef) που μου προώθησε το mail με τις πληροφορίες και με συνεργασία το ανεβάσαμε. Απ'όσο λένε, έχει χαρτογραφηθεί μόλις το 10% των ωκεανών μαζί με τα ζωντανά τους... Σκεφτείτε τι μπορεί να βρίσκεται στο υπόλοιπο 90%... Μακάρι να'μαστε εδώ να τα μελετάμε μαζί Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 13 Μαίου 2011 #14 Share 13 Μαίου 2011 Συγχαρητηρια για το θεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
lege 13 Μαίου 2011 #15 Share 13 Μαίου 2011 καλα λεμε η κλιμακα ειναι τελεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος