jimmis1974 12 Μαίου 2011 #1 Share 12 Μαίου 2011 στα δυο ενυδρεια που εχω υπαρχει σοβαρο προβλημα απο απταισιες , ειδικα στο ενα εχει ξεφυγει ο ελενχος και εχει γεμησει σχεδον ολο το ενυδρειο. Γνωριζω οτι οι Pepermint ειναι καλες στην καταπολέμηση της απταισιας αλλα ψαχνω εδω και πολλους μηνες και δεν μπορω να βρω με τιποτα . Ειχα βαλει και chelmon rostatus πριν κανα 2μηνο αλλα βεβαιως δεν αντεξε, μονο μια μερα εβγαλε. Οποτε σκεφτομαι την λυση με ενεση , εχω ακουσει για καυτο νερο , ξυδι , λεμονι.... Το καυτο νερο το δοκιμασα , τιποτα .... ασε που ασπριζει τον βραχο καταστρεφοντας την κοραλινη, ομοιως κανει και το ξυδι, οποτε θα προσπαθησω με λεμονι, το ερωτημα ειναι ποσο μπορω να βαλω , μπορει να κανει τιποτα στο νερο το λεμονι και ναχουν τα ζωντανα προβλημα , η βαζω αφοβα γιατι θα το τραβηξει ο ανθρακας του φιλτρου και το σκιμερ? Aυτο το ξερει κανεις ?? Το σκεφτομαι να το παρω , λογικα θα κανει δουλεια και ισως δεν θα βλαψει και το νερο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 12 Μαίου 2011 #2 Share 12 Μαίου 2011 (edited) Γεια σου φίλε. Θα σου πω την προσωπική μου γνώμη και το τι εχω κάνει εγω, χωρις να σημαίνει οτι αυτός ειναι ο κανόνας. Λοιπόν, με καυτό νερό, λεμόνια και ξυδιά, δεν εχω δοκιμάσει, αλλα δεν θεωρώ οτι ειναι και πολύ σοβαρές λύσεις, για σοβαρά προβλήματα, όπως είναι το δικό σου.(ίσως κάποιοι να έχουν βρεί λύση, αλλα είναι και θέμα τύχης να σου κάτσει με τα συγκεκριμένα). Αυτο που εγώ έχω κάνει, είναι οι γνωστές γαρίδες peppermint(οχι 1-2, αλλα τουλάχιστον 5) και υπομονή. Μπορεί να κτυπήσουν την aptaisia σε ένα βράδυ, μπορεί και σε 1 μήνα. Προσωπικά, έβλεπα επι 2 μήνες μια, που δεν την πείραζα, γιατι ηταν μικρή και δεν με ενοχλούσε. Ωσπου ενα πρωί δεν την ξαναείδα ποτέ... 2η λύση εξίσου καλή, αλλα άμεση, ειναι τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Εχω ακούσει καλές κριτικές για το Aptaisia kill, αλλα δεν το έχω δοκιμάσει. Αυτο που έχω τσεκάρει και ειναι τέλειο, είναι το Joe's Juice.(το οποιο δεν ξερω αν κυκλοφορεί στην Ελλάδα, εγω το είχα παραγγείλει απο έξω). Μιλάμε για άμεση λύση. Τα άλλα κόλπα, δηλαδή καυτο νερό, ξύδι, λεμόνι κτλ, είναι σαν να έχεις 40 πυρετό και να μην πέρνεις φάρμακο, αλλα να περιμένεις να γίνεις καλά απο μόνος σου. Αν εισαι τυχερός, μπορεί να γίνεις καλά, αν όχι μπορεί να πας στο νοσοκομείο με πνευμονία.... Η επιλογή είναι δική σου. Προσωπική μου άποψη είναι οτι, επειδή οι aptaisia είναι ένα θέμα που αν το αφήσεις μπορεί να ξεφύγει απο τον έλεγχο σου, θα πρέπει κάθε ενυδρείο να έχει μερικές απο τις θαυματουργές γαρίδες(οι οποίες να πούμε οτι οταν τις ρίξεις μέσα, μπορεί και να μην τις ξαναδείς ποτέ, γιατί κρύβονται στα βράχια) και ένα μπουκαλάκι απο το σκεύασμα για λύση έκτακτης ανάγκης. Με τίποτα μην προσπαθήσεις να της αφαιρέσεις με μηχανικό τρόπο, γιατι θα αποκτήσεις ένα ενυδρείο μόνο με αυτές. Έγινε επεξεργασία 12 Μαίου 2011 - giannispass Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 12 Μαίου 2011 Author #3 Share 12 Μαίου 2011 φιλε giannispass το βρηκα το joes juice που λες , το παραγγελνω αμεσως αν ειναι αυτο ???? (εχω λογαριασμο στο ebay παραγγελνω συνεχεια) , οποτε αυτο το ριχνεις με σιριγγουλα πανω στην απταισια ? οποτε με φτανει ενα μπουκαλι των 20 ml ??? Λογικα θα ριχνεις ελαχιστο σε καθε απταισια, ισως λιγοτερο και απο ml, θαχει δοσομετρικο η σιριγγουλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 12 Μαίου 2011 Author #4 Share 12 Μαίου 2011 εδω φενεται με το joes juice να τραβαει με την σιριγγα νερο απο το ενυδρειο και να ξεκαζει τις απταισιες , οποτε αν ειναι ετσι μπορω να σκωτοσω παρα πολλες με ενα μπουκαλακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 12 Μαίου 2011 #5 Share 12 Μαίου 2011 όχι όλες την ίδια μέρα. λίγες λίγες. Και ανάλογα σκευάσματα υπάρχουν και εδώ , δεν χρειάζεται να παραγγείλεις από το ebay. Βάλε και peppermint για να βοηθήσουν την κατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 12 Μαίου 2011 Author #6 Share 12 Μαίου 2011 όχι όλες την ίδια μέρα. λίγες λίγες. Και ανάλογα σκευάσματα υπάρχουν και εδώ , δεν χρειάζεται να παραγγείλεις από το ebay. Βάλε και peppermint για να βοηθήσουν την κατάσταση. ναι λιγες μια μερα λιγες την αλλη , εδω πατρα δεν εχουν οποτε τι να το παραγγηλω απο μαγαζι Αθηναικο τι απο ebay μια η αλλη μου ερχεται , και πιο φτηνα βγαινει στο ebay. Eυκολο να το λεμε να βαλω peppermint , δυκολο να τις βρω , καπου στους 4 με 5 μηνες ψαχνω χωρης αποτελεσμα !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 12 Μαίου 2011 #7 Share 12 Μαίου 2011 Έχοντας μεγάλο πρόβλημα όχι μόνο με απτεζιες αλλά και με άλλες παρασιτικές ανεμώνες.. Ο παρακάτω ‘ασχημομούρης’, έκανε πολύ καλή δουλειά τις τελευταίες 15μερες που τον φιλοξενώ Acreichthys tomentosus, Seagrass Filefish Υπάρχει στα μαγαζιά τις Αθήνας και μπορούν να σου τα στείλουν. Τα υγρά σεβάσματα είναι χρήσιμα στα αρχικά στάδια και η γνωστή γαρίδα συνήθως αργεί πολύ να στραφεί προς τα αυτές καθώς ντροπαλό και δειλό πλάσμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος