yiazoo 12 Μαίου 2011 #1 Share 12 Μαίου 2011 Παιδιά αν και το έχασα το σκαλαράκι, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις μόνο και για άλλους ενδιαφερόμενους: Στο ενυδρείο με τα σκαλάρια είχα 6 μεγάλα και 4 μικρά. Το ένα μικρό το έχασα ήδη. Τα έχω περίπου 1μιση μήνα, το ένα μικρό δεν μεγάλωνε καθόλου σε σχέση με τα άλλα όπου τελικά πέθανε, δεν ξέρω τί και πως. Το άλλο όμως, ενώ μεγάλωνε κανονικά, τώρα τελευταία δεν είχε κέφια...Σήμερα δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή...και γαμώτο ήμουν μπροστά. Το θέμα είναι ότι παρατήρησα σήμερα τον πρωκτό του και ήταν κόκκινος, διογκωμένος και προεξείχαν κάτι σαν κόκκινες τριχούλες. Ξέρει κανένας τί είναι αυτό; Βάσω και μία ...μεταθανάτια φωτογραφία. Μήπως έχω θέμα και με τα άλλα φοβάμαι. Το ενυδρείο μου είναι αυτό: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=58990 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=58264 Κρίμα...ήταν και όμορφο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 12 Μαίου 2011 #2 Share 12 Μαίου 2011 Βλεπω στο πρωτο θεμα λες οτι δεν εχεις θεμα με την αμμωνια τωρα τελαυτεα εχεις μετρησει καθολου? Αν ναι με τη τεστ μετρας? Τη εππιπεδα εβγαλες? Σε ρωταω ολα αυτα γιατι χωρις να ειμαι σιγουρος το συμαδι που εχει το ψαρακι ειναι (χωρις να ειμαι σιγουρος)συμαδη που αποδικνυει δηλητιριαση απο αμμωνια. Τα αλλα ψαρακια πως τα πανε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 12 Μαίου 2011 Author #3 Share 12 Μαίου 2011 τα άλλα μια χαρά φαίνονται αλλά έχεις δίκιο, αύριο πρωί πρωί φέρνω από το σπίτι να μετρήσω...είναι αυτό με τα 3 μπουκαλάκια, ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 12 Μαίου 2011 #4 Share 12 Μαίου 2011 Φιλε mickey θα προτεινα να κανεις τα αναλογα tests για να δουμε τις μετρησεις σου.Τα ψαρια σου απο αυτα που παρατηρησες και μας εγραψες ειναι φορεις ενδοπαρασιτων,πιθανα μονογενων.Θα προτεινα μια 3ημερη θεραπεια με μετρονιδαζολη.Αμεσα ομως εαν δε θελεις να εχεις και αλλες απωλειες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 12 Μαίου 2011 Author #5 Share 12 Μαίου 2011 ok Nick....πως το κάνουμε αυτό; Έχει φάρμακα τέτοια σε ενυδρειακά μαγαζιά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 12 Μαίου 2011 #6 Share 12 Μαίου 2011 seachem metroplex ειναι το ενα,εαν δε καταφερεις να το βρεις μπορεις να προμηθευτεις flagyl απο το φαρμακειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 13 Μαίου 2011 Author #7 Share 13 Μαίου 2011 Καλημέρα, μόλις έκανα τις μετρήσεις, νομίζω εντάξει είμαι: NO3: 10-25 NO2: 0 GH: 7 KH: 6 PH: 7,2, με στικάκια όλα, και αμμωνία (ΝΗ4 νομίζω αμμώνιο είναι; ) στην κατώτατη βαθμίδα του χρώματος, δηλαδή <0,04 Θερμοκρασία έχω στους 25-26 Θα κάνω μία αλλαγή σήμερα και έναν καθαρισμό βυθού και βλέπουμε! Πάντως τα άλλα ψάρια μια χαρά φαίνονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 13 Μαίου 2011 Author #8 Share 13 Μαίου 2011 ξεκίνησα την θεραπεία με το metroplex γιατί είδα και μία μελανοταινία να απομακρύνεται από την παρέα της, παρατήρησα και τις ίδιες τριχίτσες..ελπίζω να την προλάβω Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 13 Μαίου 2011 #9 Share 13 Μαίου 2011 Καλη επιτυχία,ενημερωσε για οτι νεότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 16 Μαίου 2011 Author #10 Share 16 Μαίου 2011 καλημέρα, έχω κάνει ήδη 2 θεραπείες με το παραπάνω φάρμακο, φαίνεται να πηγαίνουν καλά, η μελανοταινία δείχνει πιο ενεργητική...θα δούμε! NickTheFish ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος