GuppyLover21 12 Μαίου 2011 #1 Share 12 Μαίου 2011 Εχω ενα προβλημα στο νεο ενυδρειο μου . Εχω τοποθετησει ενα ξυλο μοπανι το οποιο εχει γεμισει κατι σαν μουχλα και μου φενετε πως εξαπλωνετε σε ολα τα φυτα τα οποια εχουν ασπρους κοκκους πανω στα φυλα τους.Μπορειτε να μου προτεινετε καποια πραγματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Μαίου 2011 #2 Share 12 Μαίου 2011 Αν ειναι σαν μια ασπρη γλιτσα ειναι μυκητας. Θα κανει κυκλο και θα φυγει Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 12 Μαίου 2011 #3 Share 12 Μαίου 2011 αν ειναι αυτοσ ο μυκητασ θα ενδιαφερονται για αυτο...εγω εχω ενα πλατακι που τρεφεται μονο απο αυτο.. εχω εντυπωσιαστει Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuppyLover21 12 Μαίου 2011 Author #4 Share 12 Μαίου 2011 Δηλαδη δεν προκειτε να μου χαλασει κανα φυτο ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 12 Μαίου 2011 #5 Share 12 Μαίου 2011 Αν είναι αυτό που ανέφερε ο Δίας, όχι. Θα φύγει μόνο του. Για να είσαι σίγουρος, ανέβασε μιά φωτογραφία για να δούμε περί τίνος πρόκειται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuppyLover21 12 Μαίου 2011 Author #6 Share 12 Μαίου 2011 Αν είναι αυτό που ανέφερε ο Δίας, όχι. Θα φύγει μόνο του. Για να είσαι σίγουρος, ανέβασε μιά φωτογραφία για να δούμε περί τίνος πρόκειται. Δεν μπορω να βγαλω καλη φωτο διοτι δεν εχω καλη ποιοτητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuppyLover21 13 Μαίου 2011 Author #7 Share 13 Μαίου 2011 Παιδια αρχιζω και ανυσηχω.Βλεπω νεκρες τις γαριδουλες μου μια μια.Εκανα μετρησεις ολα νορμαλ.Λετε να φτεει το πολλυ ταισμα δηλαδη εννοω να τρωνε απο αυτον τον μυκητα και να τρωνε και με το φαγητο που τους ριχνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 13 Μαίου 2011 #8 Share 13 Μαίου 2011 Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου? Οι γαρίδες αν και σε γενικές γραμμές είναι ανθεκτικές, αν δεν υπάρχει στρωμένος βυθός δύσκολα θα επιζήσουν. Δεν νομίζω οτι το πρόβλημα είναι το πολύ φαί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuppyLover21 13 Μαίου 2011 Author #9 Share 13 Μαίου 2011 Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου? Οι γαρίδες αν και σε γενικές γραμμές είναι ανθεκτικές, αν δεν υπάρχει στρωμένος βυθός δύσκολα θα επιζήσουν. Δεν νομίζω οτι το πρόβλημα είναι το πολύ φαί. Δεν τρεχει πανω απο 3 εβδομαδες.Εχω παρατηρησει στον βυθο πολλες βρομιες και ακαθαρησιες λες να ειναι αυτο το προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 13 Μαίου 2011 #10 Share 13 Μαίου 2011 Οταν λες οτι οι μετρήσεις είναι εντάξει εννοείς οτι δεν έχεις και αμμωνία? Δεν ξέρω με ποιό τρόπο έστρωσες το ενυδρείο σου αλλά μέσα σε τρεις εβδομάδες που λειτουργεί, λογικά δεν είναι στρωμένο και κατά συνέπεια δεν θα έπρεπε να έχεις βάλει μέσα ακόμα γαρίδες. Νομίζω πως αυτός είναι ο λόγος που ψοφάνε. Πάντως καλό θα ήταν να μας έγραφες τις μετρήσεις που έχεις κάνει για να σου πουμε και ποιό σίγουρα πράγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuppyLover21 13 Μαίου 2011 Author #11 Share 13 Μαίου 2011 (edited) Οταν λες οτι οι μετρήσεις είναι εντάξει εννοείς οτι δεν έχεις και αμμωνία? Δεν ξέρω με ποιό τρόπο έστρωσες το ενυδρείο σου αλλά μέσα σε τρεις εβδομάδες που λειτουργεί, λογικά δεν είναι στρωμένο και κατά συνέπεια δεν θα έπρεπε να έχεις βάλει μέσα ακόμα γαρίδες. Νομίζω πως αυτός είναι ο λόγος που ψοφάνε. Πάντως καλό θα ήταν να μας έγραφες τις μετρήσεις που έχεις κάνει για να σου πουμε και ποιό σίγουρα πράγματα. Το εστρωσα με μπολι.Να και οι μετρησεις μου NO3: 10-20 NO2: 0 GH: 6 KH: 6 PH: 7.8 Να αναφαιρω πως εχω βαλει και μερικα γκαπακια μεχρι να μεγαλωσουν τα οποια ζουν χωρις κανενα προβλημα Έγινε επεξεργασία 13 Μαίου 2011 - GuppyLover21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 13 Μαίου 2011 #12 Share 13 Μαίου 2011 Δεν βλέπω μέτρηση για αμμωνία/αμμώνιο. NH3 / NH4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuppyLover21 13 Μαίου 2011 Author #13 Share 13 Μαίου 2011 Δεν βλέπω μέτρηση για αμμωνία/αμμώνιο. NH3 / NH4? παραβλεψη μου ειναι <0.04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 13 Μαίου 2011 #14 Share 13 Μαίου 2011 Αν πας στη κλίμακα που έχει το τεστ θα δεις πως με ΝΗ4 -0,04 και PH- 7.8 είσαι σε ένδειξη βλαβερό σε μακροχρόνια έκθεση, που σημαίνει πως το ενυδρείο σου παρόλο που χρησιμοποίησες μπόλι για στρώσιμο δεν ειναι ακόμα απόλύτα έτοιμο και ο βυθός σου δεν είναι ακόμα ώριμος τουλάχιστον για τις γαριδούλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuppyLover21 13 Μαίου 2011 Author #15 Share 13 Μαίου 2011 Αν πας στη κλίμακα που έχει το τεστ θα δεις πως με ΝΗ4 -0,04 και PH- 7.8 είσαι σε ένδειξη βλαβερό σε μακροχρόνια έκθεση, που σημαίνει πως το ενυδρείο σου παρόλο που χρησιμοποίησες μπόλι για στρώσιμο δεν ειναι ακόμα απόλύτα έτοιμο και ο βυθός σου δεν είναι ακόμα ώριμος τουλάχιστον για τις γαριδούλες. Οντως το παρατηρησα!Δηλαδη να τις βγαλω απο το ενυδρειο και να τις γυρισω στο κοινωνικο ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 13 Μαίου 2011 #16 Share 13 Μαίου 2011 Με πάρα πολύ καλή προσαρμογή γιατί έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuppyLover21 13 Μαίου 2011 Author #17 Share 13 Μαίου 2011 Με πάρα πολύ καλή προσαρμογή γιατί έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί Δηλαδη για ποσο να της κρατησω για την προσαρμογη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος