iliana055 11 Μαίου 2011 #1 Share 11 Μαίου 2011 Γεια σας παιδια,εχω απορια!αγορασα πριν εναμιση μηνα περιπου ενα 20λιτρο ενυδριο και εβαλα 8 γκαπυ (4 αρσενικα και 4 θηλυκα)και 2 καθαριστες.Εβαλα ανουμπια δεμενη σε ξυλο.2 απο της θηλυκες τωρα,εχουν πιο μεγαλη κοιλια που ειναι λιγο μαυρη προς την ουρα.Δεν ειμαι σιγουρη αν ειναι εγγυος αλλα παιζουν με τα αρσενικα και αυτα τις τσιμπανε κατω απο την κοιλια.. αμα διαλεγα ενα ζευγαρι και το εβαζα σε 10λιτρη η πιο μικρη γυαλα με κερατοφυλλο η java moss θα ηταν καλο?επισης κατα ποσο ειναι καλο να τα βαλω σε γυαλα?αν και θα κανω συχνους καθαρισμους και αμα τα κανω αυτα και γεννησει τοτε το αρσενικο την κανει και μενει μονο θηλυκο-μωρακια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 11 Μαίου 2011 #2 Share 11 Μαίου 2011 Καλησπέρα! Καταρχάς,από που τα αγόρασες όλα αυτά?Αυτοί που σου τα πούλησαν δεν σου είπαν τίποτα? 1)Τα αρσενικά guppy είναι ζωηρότατα και κυνηγάνε συνεχώς τις θηλυκές με αποτέλεσμα να τις στρεσάρουν. Γι'αυτό το λόγο και ο ιδανικός συνδιασμός είναι 1αρσενικό με 3 θηλυκά. 2)Το πλήθος των ψαριών σου είναι πολύ για τα λίτρα που τα έχεις,χρειάζεσαι μεγαλύτερο ενυδρείο και με πλήρη εξοπλισμό.Η γυάλα είναι απαγορευτική ακόμα και για ένα ψάρι. 3)Όταν το θηλυκό είναι έγκυος το μαύρο τρίγωνο στην ουρά γίνεται εντονότερο και η κοιλίτσα του φουσκώνει σαν να έχει πρηστεί στο φαϊ.Καλό για τις γέννες είναι να αγοράσεις γεννήστρα ή να βάλεις κερατόφυλλο στο ενυδρείο σου για να κρύβονται τα μικρά. Συμβουλές:Πάρε μεγαλύτερο ενυδρείο,πρόσθεσε άλλα 8 θηλυκά(ή διώξε τα 3 αρσενικά),κάνε συνέχεια ερωτήσεις στα παιδιά εδώ μέσα και μην πιστεύεις κανένα "λαμόγιο" πωλητή που απλά πάει να ξεστοκάρει μαζί σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliana055 11 Μαίου 2011 Author #3 Share 11 Μαίου 2011 Σε ευχαριστω πολυ!βασικα οι πωλητες ειναι μια χαρα γνωστες απλα εγω αγορασα απο διαφορετικα pet shop γιατι ο αρχικος μου πωλητης δεν ειχε φερει ακομα θηλυκα..:/ για μεγαλυτερο ενυδρειο δεν το βλεπω γιατι οικονομικη κριση μαλλον θα δοσω μερικα αρσενικα και θα βαλω κερατοφυλλο.Οσο για την γεννηστρα την απορριπτω γιατι ακουω πως στρεσαρει αλλα θελω εναν φυσικο τροπο γεννας!Να λειτουργησει η αλυσιδα της ζωης Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliana055 11 Μαίου 2011 Author #4 Share 11 Μαίου 2011 *Επισης οταν λες το μαυρο τριγωνο στην ουρα εννοεις γυρω απο την ουρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 11 Μαίου 2011 #5 Share 11 Μαίου 2011 (edited) όχι. Εννοεί στο πίσω μερος της κοιλιάς της! Γεννηστρα μια φορα χρησιμοποίησα και για ελαχιστα λεπτά... την πεταξα μετά ! Έγινε επεξεργασία 11 Μαίου 2011 - tsagos Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliana055 12 Μαίου 2011 Author #6 Share 12 Μαίου 2011 (edited) όχι. Εννοεί στο πίσω μερος της κοιλιάς της! Γεννηστρα μια φορα χρησιμοποίησα και για ελαχιστα λεπτά... την πεταξα μετά ! Αχα!!!καλη συμβουλη τελικα η μια γκαπινα πρεπει να ειναι εγγυος θα σας στειλω με κουριερ κανενα μου φαινεται γιατι ξεμεινα απο χωρο... -Ερωτηση:εχω εναν γλυφτη http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://...579&bih=598 που ειναι το πιο μεγαλο ψαρι του ενυδριου και επειδη φοβαται βγαινει οταν εχω σβηστο το φως και πριν λιγο ακουστηκε κατι σαν να σπαρταρουσε ψαρι στην επιφανεια του νερου...και ανοιξα το φως και ηταν 3-4 εκατοστα κατω απο την επιφανεια αυτος.Λετε να το εκανε αυτος?αλλα γιατι? Έγινε επεξεργασία 12 Μαίου 2011 - FotisGt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 12 Μαίου 2011 #7 Share 12 Μαίου 2011 Ισως να το εκανε αυτος. Το λινκ που εβαλες δεν ανοιγει. Τωρα το γιατι. Για εναν γλιφτη τα 20 λιτρα ειναι πολυ λιγα και αναζηταει χωρο. Ειναι ενα ψαρι που γινετε μεγαλητερο απο το ενυδρειο σου. Διευκρινησε μας τη γλιφτης ειναι αν δεν ξερεις βαλε μια φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliana055 23 Μαίου 2011 Author #8 Share 23 Μαίου 2011 Spotted sailfin pleco αυτος ειναι!!!λοιπον...τελικα την επομενη μερα πηδιξε απο το ενυδριο και τον βρηκα το πρωι στο πατωμα αλλα ηταν ζωντανος τον εβαλα σε ενα μπολ με κερατοφυλλο και νερο για να σιγουρευτω και μετα απο λιγες ωρες που ρωτησα τον πετ σοπά μου ειπε να τον βαλω παλι μεσα και απλα να εχω το καπακι κλειστο α!μου ειπε να του παω λιγο νερο απο το ενυδριο μου για να κανει αυτα τα τεστ...τελος παντων η εγκυος γκαπινα γεννησε εχτες!!!!φανταστικη εμπειρια!!!!!ηταν εκτος γεννηστρας και οτιδηποτε.το μωρακι ηταν κρυμμενο στο κερατοφυλλο και το εβαλα προσεχτικα σε μια χειροπιοιτη γεννηστρα(τουλι απο μπομπονιερα ραμενη σε συρματακι που ειναι μεσα σε πλαστικο σωλινακι)μαζι με κερατοφυλλο.ομως δεν τρωει..πρεπει να περιμενω να φυγει ο πλακουντας η κατι τετιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 24 Μαίου 2011 #9 Share 24 Μαίου 2011 Spotted sailfin pleco αυτος ειναι!!!λοιπον...τελικα την επομενη μερα πηδιξε απο το ενυδριο και τον βρηκα το πρωι στο πατωμα αλλα ηταν ζωντανος τον εβαλα σε ενα μπολ με κερατοφυλλο και νερο για να σιγουρευτω και μετα απο λιγες ωρες που ρωτησα τον πετ σοπά μου ειπε να τον βαλω παλι μεσα και απλα να εχω το καπακι κλειστο α!μου ειπε να του παω λιγο νερο απο το ενυδριο μου για να κανει αυτα τα τεστ...τελος παντων η εγκυος γκαπινα γεννησε εχτες!!!!φανταστικη εμπειρια!!!!!ηταν εκτος γεννηστρας και οτιδηποτε.το μωρακι ηταν κρυμμενο στο κερατοφυλλο και το εβαλα προσεχτικα σε μια χειροπιοιτη γεννηστρα(τουλι απο μπομπονιερα ραμενη σε συρματακι που ειναι μεσα σε πλαστικο σωλινακι)μαζι με κερατοφυλλο.ομως δεν τρωει..πρεπει να περιμενω να φυγει ο πλακουντας η κατι τετιο? χαχαχα οχι ...τριβεις την τροφη ?? πρεπει να ειναι σκονη για τα μωρα..(πολουνται και ειδικεσ για μωρα) μην ξεχνασ τα μωρα θελουν συνεχεια καθαρο νερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliana055 24 Μαίου 2011 Author #10 Share 24 Μαίου 2011 σκονη ε....μαλιστα..την εκανα απλα μικρα κομματακια οχι σκονη...ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος