alexander 11 Μαίου 2011 #1 Share 11 Μαίου 2011 Τώρα τελευταία η μια microsorum σε μερικά φύλα έχει το πρόβλημα που φαίνεται στην φωτογραφία. Επίσης 2-3 φύλα της bacopa κιτρίνισαν σε μέσο ύψος απ το έδαφος. Τι μπορεί να φταίει? Σκέπτομαι να αυξήσω λίγο την δόση Potassium και iron. Επίσης τα νιτρικά μου είναι 0 πάντα. Μπορεί να φταίει αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 11 Μαίου 2011 #2 Share 11 Μαίου 2011 Τώρα τελευταία η μια microsorum σε μερικά φύλα έχει το πρόβλημα που φαίνεται στην φωτογραφία. Επίσης 2-3 φύλα της bacopa κιτρίνισαν σε μέσο ύψος απ το έδαφος. Τι μπορεί να φταίει? Σκέπτομαι να αυξήσω λίγο την δόση Potassium και iron. Επίσης τα νιτρικά μου είναι 0 πάντα. Μπορεί να φταίει αυτό? Μπορείς να αυξήσεις λίγο σίδηρο και κάλιο αλλά: Φωτισμό, CO2 και άλλη λίπανση δεν μας είπες. Τι άλλα φυτά έχεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 11 Μαίου 2011 #3 Share 11 Μαίου 2011 Εγω παλι απο τις φωτογραφιες δεν βλεπω σοβαρο προβλημα. Το Microsorum δειχνει μια χαρα, απλα θα πρεπει να κοβεις που και που τα παλια φαγωμενα φυλλα. Οι σκουρες ακρες στην μυτη των φυλλων ειναι φυσιολογικες και δειχνουν οτι το φυλλο μεγαλωνει. Η Bacopa παλι, δεν ειναι σε αριστη κατασταση αλλα δεν δειχνει να εχει και προβλημα μεγαλο. Τα ΝΟ3 που ειναι μηδεν, δεν ειναι σιγουρα καλο (αν ειναι σωστη η μετρηση). Στερεις απο τα φυτα το αζωτο που ειναι βασικη τροφη γι αυτα. Απαντησε και σε αυτα που σε ρωτησε ο Αντρεας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexander 12 Μαίου 2011 Author #4 Share 12 Μαίου 2011 Λοιπόν φίλε Ανδρέα έχουμε και λέμε Juwel vision 180 λίτρα με 2(Τ5)*35 watt + ανακλαστήρες, με φωτοπεριοδο 8 ώρες την μέρα Διοξείδιο περίπου 70 φυσαλίδες το λεπτό Λίπανση: seachem flourish, Potassium και iron από ένα καπάκι την εβδομάδα(5 ml) Φυτά: microsorum pteropus, cryptocoryne walkerili, hydrocotyle leucocephala, vellisneria spiralis, pogostemon helferi, anubias nana και barteri coffefolia, staurogyne spec, Ludwigia glandulosa, Bacopa monnieri Αυτά από εμένα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 12 Μαίου 2011 #5 Share 12 Μαίου 2011 Εαν αυξήσεις τα νιτρικά σου θα πάνε πολύ καλυτερα τα φυτά. Είναι κρίμα όλα αυτά που ρίχνεις και το διοξίδιο τωρα που δεν υπάρχουν νιτρικά Ανεπάρκια σιδίρου δεν βλέπω καπου στις φωτογραφίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexander 12 Μαίου 2011 Author #6 Share 12 Μαίου 2011 Μπορείτε να μου προτείνεται κάποιο τρόπο, εγώ σαν φανατικός οπαδός της seachem σκεπτόμουν να αγοράσω το αντίστοιχο προϊόν. Είναι καλή λύση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 12 Μαίου 2011 #7 Share 12 Μαίου 2011 Λοιπόν μετά από τα παραπάνω νομίζω ότι γενικά δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. Τα φυτά σου είναι γενικά εύκολα, λίπανση τυπική, φωτισμό επαρκή. Ίσως να έδινα λίγο παραπάνω διοξείδιο (μέτρα πάντως kh - ph) και standby. Και τέλος seachem nitrogen αλλά και πάλι ..... εμένα μου φαίνεται κάπως να ρίχνω νιτρικά συμπλήρωμα όταν απλά μπορούν να παράγονται από τα οργανικά των ψαριών μου και ίσως από λίγη παραπάνω τροφή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexander 13 Μαίου 2011 Author #8 Share 13 Μαίου 2011 Λοιπόν μετά από τα παραπάνω νομίζω ότι γενικά δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. Τα φυτά σου είναι γενικά εύκολα, λίπανση τυπική, φωτισμό επαρκή. Ίσως να έδινα λίγο παραπάνω διοξείδιο (μέτρα πάντως kh - ph) και standby. Και τέλος seachem nitrogen αλλά και πάλι ..... εμένα μου φαίνεται κάπως να ρίχνω νιτρικά συμπλήρωμα όταν απλά μπορούν να παράγονται από τα οργανικά των ψαριών μου και ίσως από λίγη παραπάνω τροφή. Όταν λες λίγο παραπάνω? Να το πάω 100 φυσαλίδες το λεπτό? Στο ενυδρείο έχω δυστυχώς χαμηλό kh(4) σε σχέση με το ph(7,2). Άμα δώσω λίγο παραπάνω γκάζι στο διοξείδιο πέφτει μονό το πεχα ή επηρεάζει και το kh? Και για το δεύτερο που λες, να ανεβάζω τα νιτρικά δίνοντας λίγο παραπάνω τροφή, το δοκίμασα για λίγο καιρό, τα νιτρικά δεν ανεβήκαν και βγήκαν και μερικά σκουλήκια planaria και το σταμάτησα. Το πρόβλημα είναι ότι προς στιγμήν έχω λίγα ψάρια για τα λίτρα, μόλις πάρω κι άλλα ψάρια μάλλον θα ανέβουν τα νιτρικά, αλλά μέχρι τότε μάλλον με βλέπω για nitrogen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 13 Μαίου 2011 #9 Share 13 Μαίου 2011 Ριξε μια ματια και εδω: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=47206&hl= http://www.aquazone.gr/index.php?pid=21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexander 15 Μαίου 2011 Author #10 Share 15 Μαίου 2011 Ριξε μια ματια και εδω: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=47206&hl= http://www.aquazone.gr/index.php?pid=21 Φίλε rik ευχαριστώ για τα λινκς, άρα συμπεράνω επειδή έχω kh 4 θα πρέπει να αυξήσω το διοξείδιο ώστε το πεχα να φτάσει περίπου στο 6,9 – 7 σταθερά. Σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος