argife 10 Μαίου 2011 #1 Share 10 Μαίου 2011 Θα ηθελα να ρωτησω πιο απο τα παρακατω ψαρια κανουν πιο ευκολα αναπαραγωγες σε ενυδρειο:red turquoise,blue snakeskin,solid turquoise,red pigeon Ποιο απο αυτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 10 Μαίου 2011 #2 Share 10 Μαίου 2011 Θα ηθελα να ρωτησω πιο απο τα παρακατω ψαρια κανουν πιο ευκολα αναπαραγωγες σε ενυδρειο:red turquoise,blue snakeskin,solid turquoise,red pigeon Ποιο απο αυτα? Αν και δεν έχω πολύ γνώση στο συγκεκριμένο θέμα για τους δίσκους..κάπου διάβασα πως είναι οι red turquoise αλλα περίμενε να σου πει κάποιος έμπειροτερος περισσότερα. φιλικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeepas 11 Μαίου 2011 #3 Share 11 Μαίου 2011 Αν αποφύγεις τα ανοιχτόχρωμα strains (πχ. Pigeon Blood, albino, White Butterfly, Snow White κλπ.) που αντιμετωπίζουν μια δυσκολία τα νεαρά δισκάκια να τους βρουν και να "κολλήσουν" επάνω τους λόγω της ανοιχτής απόχρωσής τους, με τα υπόλοιπα πάνω-κάτω δεν θα έχεις πρόβλημα. Πιστεύω όμως πως εξαρτάται και από άλλους παράγοντες όπως η ηλικία του ψαριού, ο χαρακτήρας, οι εμπειρίες του, η κατάστασή του, η γυάλα, η διαμόρφωση στη γυάλα κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argife 11 Μαίου 2011 Author #4 Share 11 Μαίου 2011 Ποιοι απο του δισκους που προανεφερα ειναι πιο ''ευκολος''?(ξερω οτι ολοι οι δισκοι ειναι δυσκολα ψαρια αλα λεω μηπως υπαρχει καμια ''εξερεση'') Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marker 11 Μαίου 2011 #5 Share 11 Μαίου 2011 Φιλε arqife εγω εχω ενα ζευγαρι pigeon blood κ απο την εμπειρια που απεκτησα πανω στο ζευγαρι,καταλαβα πως ολα εχουν να κανουνε με την εμπειρια της μανας!!!Στις πρωτες γενναις χανανε ενα ποσοστο απο τα μικρα γυρο στο 60% κ τωρα μετα απο πολλες γενναις το πολυ να χασουνε ενα 5% απο τα μικρα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 11 Μαίου 2011 #6 Share 11 Μαίου 2011 Απο δική μου εμπειρία πιστεύω πως πρέπει τα δισκάκια σου να είναι πάνω απο 13-14 μηνών και να τα αφήσεις να γεννήσουν 5-6 φορές πριν δείς αποτελέσματα. Τα πάντα είναι αρχικά στην εμπειρία των γονιών και φυσικά το setup και οι συνθήκες. Εγω είδα ουρίτσες και μωρά μετά απο 15 προσπάθειες. Καλό θα είναι να κρύψεις και 3 πλευρές του ενυδρείου σου με κάτι ώστε να νιώθουν ασφάλεια. Και ρίξε σκληρότητες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 11 Μαίου 2011 #7 Share 11 Μαίου 2011 Παιδιά, αυτό που ρωτάει ο φίλος agrife είναι: με όλα τα άλλα ίδια, υπάρχει διαφορά στην ευκολία αναπαραγωγής κάποιας ποικιλίας έναντι των υπολοίπων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 11 Μαίου 2011 #8 Share 11 Μαίου 2011 Ασχολουμαι αρκετα μεγαλο διαστημα.... με τις αναπαραγωγες δισκων, αλλα αυτο που ρωτας πρωτη φορα το ακουω.Δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο ειδικα στους δισκους εκτροφης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argife 11 Μαίου 2011 Author #9 Share 11 Μαίου 2011 Ξερω οτι μπορει και να μην ισχυει αλλα δεν ξερω τιποτα απο δισκους και για αυτο ρωτησα!!!Τωρα λεω να κανω μια "αποπειρα"!Τι αναλογια αρσενικων-θυλικων υπαρχει στους δισκους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 11 Μαίου 2011 #10 Share 11 Μαίου 2011 Τι ενοεις με το:<<Τι αναλογια αρσενικων-θυλικων υπαρχει στους δισκους?>> Εχεις ζευγαρι για να κανεις αποπειρα;;;Οταν λες αποπειρα τι ενοεις;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 11 Μαίου 2011 #11 Share 11 Μαίου 2011 Ξερω οτι μπορει και να μην ισχυει αλλα δεν ξερω τιποτα απο δισκους και για αυτο ρωτησα!!!Τωρα λεω να κανω μια "αποπειρα"!Τι αναλογια αρσενικων-θυλικων υπαρχει στους δισκους? Αν μου επιτρέπεις, νομίζω πως έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα. Ακόμη και αν κάποια ποικιλία δίσκων ήταν "ευκολότερη" στην αναπαραγωγή της -συγκριτικά πάντα με τους υπόλοιπους δίσκους- το όλο εγχείρημα θεωρείται αρκετά (αν όχι εξαιρετικά ) δύσκολο και απαιτεί γνώσεις, εμπειρία και χρόνο. Και δυστυχώς, ακόμη και αν υπάρχουν τα παραπάνω κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί το αποτέλεσμα. Ο δίσκος δεν είναι το ψάρι με το οποίο θα κάνεις πειράματα ή "απόπειρες". Η γνώμη μου είναι πως αν θέλεις να κάνεις αναπαραγωγή δίσκων, πρέπει να ξεκινήσεις με την συντήρηση κάποιων για ένα διάστημα και αν τα πράγματα πάνε κατ' ευχήν να έχεις πετυχημένη γέννα και νεογνά. Όλα τα παραπάνω σου τα εύχομαι ολόψυχα μιας και θα ήθελα και ‘γω να μπορέσω να τα καταφέρω κάποτε. Φιλικά, Κων/νος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeepas 11 Μαίου 2011 #12 Share 11 Μαίου 2011 Παιδιά, αυτό που ρωτάει ο φίλος agrife είναι: με όλα τα άλλα ίδια, υπάρχει διαφορά στην ευκολία αναπαραγωγής κάποιας ποικιλίας έναντι των υπολοίπων? Και δεν απαντήθηκε το ερώτημά του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argife 11 Μαίου 2011 Author #13 Share 11 Μαίου 2011 Γεια συντηρηση θα αγορασω ενα ζευγαρη αλλα για να μαθω πιο πολλα για τους δισκους εκανα αυτο το θεμα!!!Υπαρχη ειδος δισκου που να ειναι λιγοτερο απαιτιτικο απο τα αλλα ειδη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 11 Μαίου 2011 #14 Share 11 Μαίου 2011 Οχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 12 Μαίου 2011 #15 Share 12 Μαίου 2011 Και δεν απαντήθηκε το ερώτημά του? Τώρα πια σίγουρα ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 12 Μαίου 2011 #16 Share 12 Μαίου 2011 Γεια συντηρηση θα αγορασω ενα ζευγαρη αλλα για να μαθω πιο πολλα για τους δισκους εκανα αυτο το θεμα!!!Υπαρχη ειδος δισκου που να ειναι λιγοτερο απαιτιτικο απο τα αλλα ειδη? Όχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argife 12 Μαίου 2011 Author #17 Share 12 Μαίου 2011 Σας ευχαριστω πολυ ολους παιδια!!!Α και μια αλλη "χαζη" ερωτηση:η καρδια τι ειναι(τροφη?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 12 Μαίου 2011 #18 Share 12 Μαίου 2011 Σας ευχαριστω πολυ ολους παιδια!!!Α και μια αλλη "χαζη" ερωτηση:η καρδια τι ειναι(τροφη?) κατεψυγμενη τροφη(απο μοσχαρι πχ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
argife 12 Μαίου 2011 Author #19 Share 12 Μαίου 2011 Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες που μου δωσατε παιδες!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 12 Μαίου 2011 #20 Share 12 Μαίου 2011 Καλή επιτυχία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argife 12 Μαίου 2011 Author #21 Share 12 Μαίου 2011 Ευχαριστω πολυ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος