Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα,

το χρυσόψαρό μου έχει μάλλν Swibblader, από ότι διάβασα στο ιντερνετ και συμφωνα με τις ενδείξεις. Κολυμπάει ανάποδα η πλάγια, καθόλου ζωντάνια και παρασέρνεται απότο νερό.

Διάβασα οδηγίες για τη θεραπεία, οπότε έκανα αλλαγή νερού με αντιχλώριο αλλά έχω δύο ερωτήσεις.

1) αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να βρω τυροκομικό αλάτι (βρίσκομαι στο εξωτερικό). το μόνο που έχω είναι ένα με μειωμένο νάτριο, κάνει?

2)έβρασα μπιζέλια αλλά αρνείται πεισματικάνα τα φάει.φανταστίτε έφαγε ένα και μετά το έφτυσε. πως μπορώ να το ταίσω.τώρα έχω αφήσει δύο κομματάκια μέσα στο ενυδρείο μπας και φάει

οι μετρήσεις μου είναι σχεδόν μηδενικές. το ψάρι ήταν τελεια για 2-3 μήνες μέχρι που προχθές έβαλα στο ενυδρείο άλλο ένα μικρό χρυσόψαρο και από τότε είναι χάλια.υπάρχει περίπτωση να του κόλησε κάτι το άλλο ψάρι?το οποίο όμως φαίνετε να είναι μια χαρά

ευχαριστώ πολύ

Παρατήρησες μηπως τσακώνονται τα 2 ψάρια?

Σε τι ενυδρειο βρίσκονται τα 2 ψάρια?

Δωσε λιγες πληροφορίες ακομα αν θέλεις :)

βασικά δεν είναι δικό μου το ενυδρείο αλλά μιας φίλης.

δεν τσακώνονται ιδιαίτερα, έως καθόλου θα έλεγα. το ενυδρείο είναι μικρό η αλήθεια είναι 20λίτρα, με μικρό φίλτρο και αεραντλία. έχι μέσα εναν μικρό κορμό και λίγες πέτρες. και ένα μικρό σαλιγκάρι

το θέμα είναι ότι όσο αρακά και να έβαλα, 2-3 μπάλες, τον έφαγε σχεδόν όλο το καινούριο ψάρι και το πρωί που έφυγα ο ''άρρωστος'' μάλλον ήταν ένα βήμα πριν πεθάνει.ξαπλωμένος στο βυθό κια ανέσαινε με εμγάλη δυσκολία...

αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως έγινε ξαφνικά με το που έβαλα το καινούριο ψάρι μέσα...υπάρχει περίπτωση να μετέφερε αρρώστεια? γιατί πριν ήταν σούπερ...και αν είναι έτσι ο καινούριος γιατί είναι μια χαρά?

Συνήθως οταν το περιβάλλον είναι περιοσμένο η πορσθήκη ενος νέου ψαριού επιβαρύνει τις παραμέτρους του νερού.Τι χρυσόχαρο είναι ακριβώς?fantail μήπως?Απο διατροφή πόσο ταίζει και ποια ακριβώς τροφή?

ναι αλλά οι μετρήσεις ήταν κανονικές, τουλάχιστον όσον αφορά ΝΟ2, ΝΟ3...η αλήθεια είναι ότι δεν πρόσεξα σκληρότητα..αλλά πάλι, τόσο γρήγορα, από εκεί που ήταν σούπερ....και η συγκεκριμένη ασθένεια πως εξηγείται??

είναι τα άσπρα με λίγο κόκκινο χρυσόψαρα (δε θυμάμαι όνομα) ακι τάιζα flakes..η αλήθεια είναι ότι δεν τις μούλιαζα και τις έτρωγε λαίμαργα από την επιφάνεια...απλά είναι τρομερή η σύμπτωση να γίνει αυτό με το που μπήκε ο καινούριος...

pearls??

βασικά όπως είπα και πιο πάνω είμαι στη δουλειά τώρα κα θα πάω σπίτι σε 4-5 ώρες...να πω την αλήθεια δε νομίζω να έχει επιβιώσει...

μόλις γύρισα σπίτ και το ψάρι ζει μεν, αλλά σε άθλια κατάσταση...είναι στο βυθό, μισοαναπνέει, και έχει στραβώσει κυριολεκτικά (δείτε φώτος).και δεν κουνιέται καθόλου...τι να κάνω???να κάνω αλλαγή νερού???(έκανα προχθές και χθες μία μικρή), να το βάλω μόνο του σε μια καθαρή λεκάνη, να το ταίσω??(αν και δεν πρόκειται να φάει)

από φάρμακα έχω το sera omnipur αλλά δε νομίζω ότι κάνει για αυτήν την περίπτωση...

το αλάτι που προανέφερα κάνει??

SOS

post-4888-1305135469_thumb.jpg

post-4888-1305135477_thumb.jpg

Δοκιμασε αλατι αλλα δεν ειναι πολλα αυτα που μπορεις να κανεις για να βοηθησεις το ψαρι σου...

το κατάλαβα...πέθανε...

αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι αν έχει επηρεαστεί το άλλο ψάρι....αν και φαίνεται μια χαρά..υπάρχει κάτι που μππορώ να κάνω προληπτικά???έχω τα φώτα κλειστά για δύο μέρες και έχω ταίσει μπιζέλια για 2 μέρες...

καμιά άλλη συμβουλή?

Ταισμα με μέτρο και μικρές και συχνες αλλαγές νερου θα σου πρότεινα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...