Naias 10 Μαίου 2011 #1 Share 10 Μαίου 2011 Αν διαβάσατε την χθεσινή πατατιά του Presvi με τα dexion που τα έριξε όλα κάτω, είμαστε σε στάδιο ανακατασκευής... Λοιπόν για να μπώ απευθείας στο θέμα θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για το αν θα μπορούσε να δουλέψει, ένα φίλτρο με τρία ένυδρεία. Παραθέτω foto για καταλάβεται τι εννοώ... Το έχει ξαναδοκιμάσει κανείς έτσι; Σκεφτόμαστε να βάλουμε ένα φίλτρο για κάθε τριάδα ενυδρείων, έτσι ώστε να μπορούμε εν μέρη να χωρίσουμε σκληρά νερά, μαλακά, κλπ !!! Ελπίζω σε αναλυτικές απαντήσεις !!! Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 10 Μαίου 2011 #2 Share 10 Μαίου 2011 Προσωπικα πιστευω οτι δεν γινεται... Θεωρω οτι δεν υπαρχει περιπτωση οσο νερο τραβαει απο το καθε ενυδρειο, το ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ να επιστρεφει... Μονο με σαμπ και υπερχειλισεις γινεται σιγουρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 10 Μαίου 2011 #3 Share 10 Μαίου 2011 Φίλε μου μην το επιχειρήσεις Και ένα γραμμάριο να πηγαίνει λιγότερο σε ένα από τα τρία σε λίγη ώρα θα πλημμυρίζει το ένα και τα άλλα θα αδειάζουν ή το αντίστροφο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 10 Μαίου 2011 Author #4 Share 10 Μαίου 2011 Το μόνο που θα μπορούσε να παίξει δηλαδή είναι κάποια υπερχείλιση με pvc και sump απο κάτω. Αυτο που με φοβίζει σε αυτό είναι το ύψος των πάνω - πάνω ενυδρείων που είναι στα 2 μέτρα. Πόσο θα καίει η αντλία για να ανεβάζει εκει πάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 10 Μαίου 2011 #5 Share 10 Μαίου 2011 Φίλε μου θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες! Πολύ ωραία η σκέψη σου αλλά δεν θα προχωρήσει. Αν μου επιτρέπεις....να αντιπροτείνω κάτι? Μπορείς να ενώσεις τα 3 ενυδρεία στη σειρά,το κάθε επόμενο να είναι ελαφρώς κοντύτερο από το προηγούμενο και έτσι το νερό να κινείται με υπερχύλιση.Στο 1ο θα πέφτει η κατάθλιψη και από το τελευταίο θα χύνεται η αναρρόφηση προς το φίλτρο. Και η δική μου ιδέα δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει θεωρώ ότι έχει πιό πολλές πιθανότητες να πιάσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 10 Μαίου 2011 #6 Share 10 Μαίου 2011 Αυτο που γραφει ο Νικιτας μπορει να δουλεψει. Απο τη στιγμη που εισαι διατεθειμενος να εχεις κοινο νερο στα ενυδρεια με ο,τι κινδυνους αυτο συνεπαγεται, μπορεις να ενωσεις ψηλα τα ενυδρεια, βαζεις την εισαγωγη στο πρωτο και την επιστροφη στο τελευταιο και εισαι ΟΚ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
presvis 10 Μαίου 2011 #7 Share 10 Μαίου 2011 Φίλε μου θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες! Πολύ ωραία η σκέψη σου αλλά δεν θα προχωρήσει. Αν μου επιτρέπεις....να αντιπροτείνω κάτι? Μπορείς να ενώσεις τα 3 ενυδρεία στη σειρά,το κάθε επόμενο να είναι ελαφρώς κοντύτερο από το προηγούμενο και έτσι το νερό να κινείται με υπερχύλιση.Στο 1ο θα πέφτει η κατάθλιψη και από το τελευταίο θα χύνεται η αναρρόφηση προς το φίλτρο. Και η δική μου ιδέα δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει θεωρώ ότι έχει πιό πολλές πιθανότητες να πιάσει! Μου αρέσει πολύ η ιδέα... Θα την δουλέψω στο μυαλό μου, θα μετρήσω και τον χώρο που υπάρχει να δώ αν με πέρνει και το συζητάμε. Και βέβαι περιμένω τις προτάσεις σας, γι' αυτο το έθεσα το θέμα για να βρούμε μία λύση. Η ιδέα με τα ενυδρεία σε σειρά θάβετε και προχωράμε. Ελπίζω και σε άλλες ιδέες, τι θα κάνατε αν ήταν δικό σας; Πως θα το αντιμετοπίζατε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
presvis 10 Μαίου 2011 #8 Share 10 Μαίου 2011 * Συγνώμη που πετάχτηκα έτσι αλλά είναι κοινό μας πρόβλημα τον Ναιας !!! Σε περίπτωση που δεν το ξέρεται, μαζί κρατάμε τα ενυδρεία αλλά τελικός θα συνεχίσει μόνος του μιας και η υπηρεσία μου με στέλνει πολύ "ψηλά" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 11 Μαίου 2011 Author #9 Share 11 Μαίου 2011 Τσου ρε λάκη, δεν έχει τίποτα αφου φεύγεις δεν έχεις δικαιώματα πλέων !!! Και κοίτα μην φτιάξεις καμια λίμνη εκει πάνω μόνος σου θα σε τσακίσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 11 Μαίου 2011 #10 Share 11 Μαίου 2011 Παντως σε μια ασθενεια καταλαβαινεις πως η εποικοινωνια των ενυδρειων εχει μονο αρνητικα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος