Jump to content

Recommended Posts

redcross.gif

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : αρσενικό guppy πριν 2 μέρες ειδα οτι εχει άσπρα στίγματα στο σώμα του και η ουρά του φαίνεται σαν φαγωμένη. ελαφρά κόκκινα βράγχια , και ελαφρώς αποχρωματισμός του ψαριού. κίνηση καλή. δεν ειχα ξανα παρόμοιο περιστατικό στον 1 χρονο λειτουργίας του ενυδρείου!!!

η αλήθεια ειναι οτι εχω 3 βδομάδες να ανανεώσω μερος του νερού.

μετρήσεις δεν κάνω ph κλπ (δεν έκανα ποτέ)

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 50*34*27

- Λίτρα:20 περίπου

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):

- Ψάρια (είδη και αριθμός):2 ενήλικα guppy 1κλοουν 25 νεογέννητα guppy(1 μηνα)

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):2 φορες την ημερα με τετρα τροφή και 1 ταμπλετα tetratabmin για τον κλοουν ανα 2 μερες

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:

- KH:

- GH:

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):

- ΝΟ2 (νιτρώδη):

- ΝΟ3 (νιτρικά):

- Θερμοκρασία: 24 βαθμούς κελσιου και άνοιξα σήμερα το θερμόμετρο για τους 30 βαθμους

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:

- Ιστορικό Ψαριού: 3 μηνες

- Συμπτώματα που παρουσιάζει:

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

1.

2.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

σας παρακολουθώ αρκετα συχνα αλλα πρωτη φορα κανω post

ευχαριστω!!!

Μας παρουσιάζεις πολύ ελλιπείς πληροφορίες... Καταρχήν τα λίτρα σου βάση διαστάσεων είναι κάπου στα 40-45 μεικτά. Το ενυδρειάκι σου δεν έχει φίλτρο? Μετρήσεις δεν έχεις κάνει ποτέ? Χρειάζονται οπωσδήποτε φωτογραφίες του ψαριού, καλό θα ήταν και όλου του ενυδρείου καθώς και του φίλτρου σου κι αν μπορείς να μας φωτογραφίσεις και το εσωτερικό του...

σορρυ εγραφα βιαστικα και ειπα για 20 λιτρα!!! :thumbup: 40 ειναι!!!

εχω ενα μικρο φίλτρο εσωτερικό, μια αντλία που ρουφάει απο την σκάρα βυθού και βγάζει ταυτόχρονα οξυγόνο,

μια έξτρα αντλία αέρα (μικρή) μερικές πέτρες, ενα πλαστικό πράσινο φυτό σε σχήμα μπάλας που πάνε και κρύβονται τα νεογέννητα (αντι για γεννήστρα που ειναι 1000 φορές καλύτερο) 4-5 πλαστικά φυτά.

δεν άλλαξε κάτι στον ενα χρόνο που το έχω, δεν έβαλα καινούρια ψάρια.

είχα ανέκαθεν ενυδρεία(20 χρόνια), απλά πήρα μικρότερο ξέροντας πάντα τα κατά του μικρού ενυδρείου με αρρώστιες κλπ, απλά λόγο χώρου δεν είχα άλλη επιλογή!!! ποτέ δεν έκανα μετρήσεις, οι απώλειες ήταν πάντα περιορισμένες, στα όρια του αποδεκτού.

απλά όποτε είχα κάτι σοβαρό πήγαινα σε κάποιο μαγαζί με το ψάρια.

στο θέμα μας!!!

το ψάρι έχει επάνω του άσπρα μικρά στίγματα και η ουρά του είναι σαν ελαφρά φαγωμένες, αλλά δεν παίζει να την έφαγε άλλο ψάρι επειδή είναι ο μάγκας του ενυδρείου :D η θερμοκρασία ήταν στους 24 βαθμούς και αποφάσισα να ανεβάσω θερμοκρασία στους 30 σταδιακά.

δεν μπόρεσα να ανεβάσω φωτογραφίες απο το κινητό!!!

To φιλτρο σου τι υλικα περιεχει?Σφουγγάρι?τι αλλο?

Οταν κανεις αλλαγες νερού καθαρίζεις και το φιλτρο σου?Με ποιο τρόπο?

Χρησιμοποιείς σκούπα βυθού?Ο clown σε τι κατάσταση βρίσκεται?

Το νερό σου μυρίζει άσχημα?

το φίλτρο εχει ενα μικρο σφουγγάρι για τα χοντρά και πίσω απ' το σφουγγάρι εχει κατι μαύρα κομματάκια σαν πέτρες να τις πω....

ναι σχεδόν όποτε αφαιρώ το 1/5 από το νερό το καθαρίζω κιόλας!!! με νεράκι του θεού. το ανοίγω και τις ξεπλένω μια μια τις πετρουλες και το σφουγγάρι. μετά τα βουτάω για λίγο σε ξίδι και μετά τα ξεπλένω ξανά!!!

όχι δεν χρησιμοποιώ σκούπα βυθού απλά μια φορά στο τόσο μαζεύω το νερό και το κρατάω και ξεπλένω όλη την πετρα απο τον βυθο (1 φορά στους 6 μήνες) και μετά ξαναβάζω το ίδιο νερό.

αυτό για σκούπες βυθού κλπ ειναι ακριβά χομπι και δεν θέλω να εχω ενα χόμπι που θα μου κοστίζει περισσότερο και να με κάνει να μην το χαίρομαι.

ο κλοουν είναι μια χαρά κάτι κουρ..δες ΝΑ 10 εκατοστά βγάζει (με το συμπάθιο) :) !! χαχαχαχα 2πλασιος εχει γινει!!! ωρες ώρες μονάχα πάει σαν τρελός πάνω κάτω...

οχι το νερό δεν μυρίζει ούτε ταγκίλα ούτε κατι άλλο δυσάρεστο!!!

τώρα μετά που ανέβασα θερμοκρασία βλέπω οτι άρχισε να επανέρχεται, αφού έβαλα σχεδόν 120 γρ αλάτι!!!

το φίλτρο εχει ενα μικρο σφουγγάρι για τα χοντρά και πίσω απ' το σφουγγάρι εχει κατι μαύρα κομματάκια σαν πέτρες να τις πω....

ναι σχεδόν όποτε αφαιρώ το 1/5 από το νερό το καθαρίζω κιόλας!!! με νεράκι του θεού. το ανοίγω και τις ξεπλένω μια μια τις πετρουλες και το σφουγγάρι. μετά τα βουτάω για λίγο σε ξίδι και μετά τα ξεπλένω ξανά!!!

όχι δεν χρησιμοποιώ σκούπα βυθού απλά μια φορά στο τόσο μαζεύω το νερό και το κρατάω και ξεπλένω όλη την πετρα απο τον βυθο (1 φορά στους 6 μήνες) και μετά ξαναβάζω το ίδιο νερό.

αυτό για σκούπες βυθού κλπ ειναι ακριβά χομπι και δεν θέλω να εχω ενα χόμπι που θα μου κοστίζει περισσότερο και να με κάνει να μην το χαίρομαι.

ο κλοουν είναι μια χαρά κάτι κουρ..δες ΝΑ 10 εκατοστά βγάζει (με το συμπάθιο) :) !! χαχαχαχα 2πλασιος εχει γινει!!! ωρες ώρες μονάχα πάει σαν τρελός πάνω κάτω...

οχι το νερό δεν μυρίζει ούτε ταγκίλα ούτε κατι άλλο δυσάρεστο!!!

τώρα μετά που ανέβασα θερμοκρασία βλέπω οτι άρχισε να επανέρχεται, αφού έβαλα σχεδόν 120 γρ αλάτι!!!

Τι αλατι εβαλες?

Βαλε μας φωτο του ψαριου και το ενυδρειου ολοκληρου.

Οταν πας να ξεπληνεισ τα υλικα του φιλτρου τα ξεπλενεις με νερο απο το ενυδρειο το νερο τις αλλαγης νερου.

Με τον τροπο που το εκανες εσυ οτι βιολογια εχει το φιλτρο σου την καθαριζεις .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...