mariafd 10 Μαίου 2011 #1 Share 10 Μαίου 2011 δειτε παρακατω το μιρκο μου ενυδρειο. τι λετε να βαλω κανενα μανιταρακι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariafd 10 Μαίου 2011 Author #2 Share 10 Μαίου 2011 και μερικες πληροφοριες το reef μου ειναι 46 λιτρων και εχει απλο φιλτρο εσωτερικο . μονιμο αντιφωσφορο ( το αλλαζω καθε 3 μηνες) ανθρακα . λαμπα που αποστιρωνει το νερο και ζωνατη αμμο και εχει περιπου 4 κιλα πετρες ζωνατνες το ph ειναι 8,2 και η αμωνια ειανι 0,5 ανα λιτρο ( προσπαθω να τοκατεβασω ριχνωντας λιγοτερη τροφη ) αλλαγες νερου κανω κανω καθε 15 μερες και καθε εβδομα κανω μια μικρη αλλαγη . βαζω ιωδιο , πλακτον ασβεστιο και μαγνησιο καθε 15 μερες . οι λαμπες μου ειναι 30w ( 15 λευκη και 15 μπλε) βασικα τι αλλο μπορω να βαλω απο ψαρια ? και απο μανιταρια ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 11 Μαίου 2011 #3 Share 11 Μαίου 2011 Το ενυδρείο πόσο καιρό τρέχει?Τι άνθρακα και τι αντιφώσφορο χρησιμοποιείς?Τι αλατότητα έχεις?και πως την μετράς?Η uv πόσα watt είναι? Κάποιο skimmer έχεις σκεφτεί να βάλεις? Αναπλήρωση έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 11 Μαίου 2011 #4 Share 11 Μαίου 2011 Αν στην τριτη φωτογραφια το κιτρινο ψαρι ειναι tang πρεπει να το βγαλεις το συντομοτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANAGIOTIS07 11 Μαίου 2011 #5 Share 11 Μαίου 2011 εμένα μου μοιάζει για yellow wrasse Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 11 Μαίου 2011 #6 Share 11 Μαίου 2011 κ εμενα για yellow wrasse μου φαινετε... Δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα βλεπω πολλα λαθη.... θα θελαμε ομως καθαρωτερες φωτο γιατι μ αυτες δεν μπορουμε να εχουμε 100% σωστη αποψη.... ωστοσο: ο ενας βραχος ειναι απλα ενα πεθαμενο κοραλλι..... ο αστεριας δεν μπαινει σε τοσα λιγα λιτρα(δεν επαρκει για την διατροφη του) και σε "αστρωτο" ενυδρειο τον καταδικαζεις... ο μανδαρινος ειναι πολυ απαιτητικος στην διατροφη του και θελει πολυ καλα στρωμμενα ενυδρεια και πολλα κιλα βραχο για να μπορεσει να ζησει... απο την στιγμη που εχεις σηκωσει αμμωνια το συστημα σου ειναι αρκετα νεο και δεν μπορει να το σηκωσει... καλυτερα να μας δωσεις κ αλλες πληροφοριες για το ενυδρειο σου και να κατσεις να μελετησεις την κατηγορια με τα "nαnο reef" γιατι μαλλον θα απογοητευτεις γρηγορα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariafd 12 Μαίου 2011 Author #7 Share 12 Μαίου 2011 καλημερα και παλι! λοιπον το reef μου τρεχει 5 μηνες. εχω ανθρακα super carbou sera αντιφωσφορο serra . το αλατι το μετραω με πυκονομετρο και ειναι seewasser sera και μετραει 1018 και 1020 περιπου. καθε εβδομαδα κανω αλλαγες νερου και κανω μετρησεις γιανιτρικα αμωνια και ph Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariafd 12 Μαίου 2011 Author #8 Share 12 Μαίου 2011 θα βαλω το σκ περισοτερες και καθαροτερες φωτογραφιες. ποιος βραχος ειναι πεθαμανο κοραλι? δεν αγορασα κατι τετοιο!!!!!! . τι ειδους απαιτηση εχει ο μαδρινος στην τροφη του? ενωεις ποιο πολλους βραχους ? η καποιο ειδος πλακτον? ξερεις τι με συνχιζει που τα 2 καταστηματα που πηγαινω και περνω ψαρια αλατια και οτι χρειαζεται το ενυδρειο μου .... ξερουν τι ενυδρειο εχω και δεν μου λενε οτι πχ δεν επρεπε να βαλω τον αστερια ! προσπαθω να διαβαζω οτι περναει απο το χερι μου για τα ενυδρεια αλλα πολλα δεν τα καταλαβαινω ... και υπαρχουν πολλες διαφορετικες αποψεις....... το κιτρινο ψαρι ειναι περιπου 3 εκ και ολη την ημερα κυκλοφορει και το βραδυ κοιμαται κατω απο την αμμο. ειναι πολυ ηρεμο γενικα δεν ενοχλει τα υπολλοιπα ψαρια . η uv δεν ξερω ποσα wat ειναι θα πεω σπιτι , θα δω και θα σου πω . οταν λες αναπληρωση , τι ενωεις? την αλλαγη του νερου που κανω ? ειναι απο νερο αντιστροφης οσμωσης ( με 3 φιλτρα). σκιμερ μου ειπαν οτι δεν ειναι απαρετητο για το ενυδρειο μου γιατι ειναι μικρο και δεν εχω κοραλια μεσα. τι λετε να πρεπει να βαλω? και τι ειδους? αυτα με τις αποριες και τις απαντησεις...... οπως καταλαβαμε ολοι εχω πολυ δρομο μπροστα μου , ελπιζω να βοηθησετε οσο μπορειτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariafd 12 Μαίου 2011 Author #9 Share 12 Μαίου 2011 ναι ειναι yellow wrasse Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 12 Μαίου 2011 #10 Share 12 Μαίου 2011 Το ότι έχεις τόση αμμωνία 5 μήνες μετά είναι ανησυχητικό. Πόσο ταΐζεις και τι? Επίσης από κυκλοφορία τι έχεις? Διακρίνω κάτι αριστερά αλλά δεν φαίνεται καλά. Μήπως έχεις περιοχές χωρίς κυκλοφορία? Ο jimmis έχει δίκιο. Αυτό το περίεργο βραχάκι αριστερά είναι μια νεκρή lobophyllia (brain coral) http://www.liveaquaria.com/product/prod_di...&pcatid=437 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariafd 12 Μαίου 2011 Author #11 Share 12 Μαίου 2011 και να φανταστειτε οτι την αγορασα για βραχο!!!!!! θα το βγαλω αμεσως δεν εχω εξτρα κυκλοφωρητη η τουρμπινα εαν αυτο ενωεις. απλα οτι κυκλοφορια εχει απο τις τρυπες που εχει το εσωτερικο φιλτρο και ενα σωλινακι πλαστικο απο οπου περναει το νερο πηγαινει στην λαπμα αποστηρωσης νερου και ξαναγυρναει με ενα αλλο σωλινακι ( αυτο που φαινεται στην φωτο) οπου το εχω να χτυπαει στην επιφανεια του ενυδρειου. χρειαζεται να παρω ? και βασικα τι πρεπει να εχω και δεν εχω ωστε να ζουν ανετα τα ψαρακια μου ? και ταιζω 5 φιλακια το πρωι και 5 μπιλακια το βραδυ ( εχω 3 ψαρια και μια γαριδα που τα τρωνε) ειναι πολλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος