Jump to content

Διαρροή Fluval 405

BiggBilly

Recommended Posts

Έχω παρατηρήσει ότι το Fluval 405 στάζει νερό όταν το σηκώνω να το μεταφέρω. Όσο είναι όρθιο στην θέση του δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά μόλις πάω να το αδειάσω ναι μεν βγαίνει νερό απο την είσοδο-έξοδο αλλά και απο την ένωση του καπακιού. Είναι συνηθησμένο αυτό σε όλα τα Fluval?

Σήμερα πρόσεξα αρκετό νερό στο πάτωμα. Έβγαλα το φίλτρο απο την πρίζα (χωρίς να κλείσω απορρόφηση-επιστροφή) και ξαφνικά άρχισε να χάνει νερό απο το καπάκι. Μολις το έβαλα στην πρίζα σταμάτισε. Πρώτη φορά μου το έκανε αυτό. Το φίλτρο δουλεύει σχεδόν ένα μήνα και πάντα βάζω λίγο ελαιόλαδο στο o-ring.

Διάβασα κάπου ότι αν ανοίξω το φίλτρο, και το κλείσω πάλι ενώ έχει νερό μέσα κάνει κακό. Συμπιέζεται και μπορεί να μετακινήσει λίγο το o-ring προκαλόντας διαρροή. Έχετε προσέξει κάτι τέτοιο?

Ποσο καιρο τρεχει το φίλτρο?

Ισως χρειαστεις αλλαγη το o-ring.

ΠΑντως να ξερεις κανμια φορα μενει λίγο νερακι λίγο κατω απο το ο-ring και τρεχει σταγονα σταγονα μεχρι να φυγει αυτο που εχει πεσει στο σημειο αυτό. Σε κατι σχισμουλες δλδ που φαινονται οταν ειναι ανοιχτό το καπακι.

Αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα με το 205, άλλαξα O-ring και όλα οκ. Αλλά από ότι λες το φίλτρο είναι καινούριο, οπότε λίγο δύσκολο να έχει από τώρα πρόβλημα το Ο-ring.

Μήπως έχει πιάσει τίποτα το λαστιχάκι πχ. κανένα πετραδάκι ή οτιδήποτε που μπορεί να το κάνει να μην στεγανοποιεί καλά? Δοκίμασε να το καθαρίσεις για καλό και για κακό.

Το ξανάνοιξα και σίγουρα στάζει απο o-ring. Οπτικά δεν φαίνεται να έχει κάτι αλλα δεν εξηγειται αλλιώς. Δυσκολεύτηκα αρκετά να το ξαναβάλω μπρος γιατί αν ανοίξω την βάνα να γεμίσει το φίλτρο και γεμίσει αρχίζει να τρέχει νερό. Μόλις βάλω την τρόμπα στην πρίζα σταματάει!

Δηλαδή αν κάτι γίνει και μου κοπεί το ρέμα παει :thumbup:

Το φίλτρο τρέχει ένα μήνα αλλά το έχω ανοίξει πολλές φορές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...