lifo 9 Μαίου 2011 #1 Share 9 Μαίου 2011 Καλησπερα, Πριν λιγες μερες ξεκινησα το στρωσιμο του ενυδρειου μου (130lt) απο την αρχη θελοντας να φτιαξω ενα απλο ενυδρειο με μερικα φυτα μεσα και στο τελος του στρωσιματος να τοποθετηθουν καρδιναλιοι και μερικα κοπαδια αλλα σε αναλογο και λιγο μεγαλυτερο μεγεθος. Το αδειασα, το επληνα με ξυδι στην συνεχεια αγορασα ενα καινουργιο εσωτερικο φιλτρο το Fluval U3 Underwater Filter και εβαλα μεσα καποια sera για την βιολογια γιατι μου ειπαν οτι αυτα που εχει μεσα δεν ειναι καλης ποιοτητας (συγχωρεστε με αν δε τα λεω καλα αλλα ακομα διαβαζω και "μαθαινω") μετα πηρα ενα υποστρωμα τις DENNERLE (το Classic) αν θυμαμαι καλα και το απλωσα στον πατο και απο πανω πηρα ενα "χωμα" με κοκκομετρία 1-2mm χρωματος καφε. Επισης αγορασα ενα ξυλο το οποιο το εβρασα σιγουρα 7 φορες ισως και παραπανω και τελος μια πετρα. Αφου ξεπληνα το χωμα αρχισα να γεμιζω το ενυδρειο με ενα πιατο στον βυθο (για να μην ανακατευθει υποστρωμα και χωμα) και στο τελος και αφου ολα φαινονταν καλα μετα απο λιγη ωρα το ενυδρειο εγινε παρα πολυ θολο τοσο που δεν βλεπεις καλα απο την αλλη πλευρα. Επισης ξεχασα να αναφερω οτι εριξα NUTRAFIN AQUAPLUS (αντιχλωριο) 30ml την πρωτη μερα και NUTRAFIN CYCLE (βακτηρια) 75ml την δευτερη και 30ml σημερα. Εχω τον θερμοστατη στα 25 και το ενυδρειο εχει πιασει την θερμοκρασια αλλα η θολουρα μετα απο 3 μερες δεν εχει φυγει. Αναφορικα τα φυτα που θα βαλω δεν θελουν CO2 οποτε δεν πηρα μηχανημα. Μερικα απο αυτα ειναι A) Echinodorusosiris(x 2) Anubiasbarterivar. caladiifolia Γ) Vallisneriaamericanavar. gigantea(x 2) Δ) Pogostemonhelferi(AquaDecor) E) Microsorumpteropus(AquaDecor) ΣΤ) Anubiasbarterivar nana(AquaDecorx 2) H) Vesiculariadubyana Christmas (Δεν θα ειναι ολα αυτα ακριβως καθως δεν τα βρηκα ολα αλλα θα αντικατασταθουν 1-2 με κατι αναλογου ειδους-δυσκολιας και εμφανισης) Τι μπορει να φταιει?γιατι ειναι τοσο θολο το νερο?και τι πρεπει να κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 9 Μαίου 2011 #2 Share 9 Μαίου 2011 Καλησπερα, Πριν λιγες μερες ξεκινησα το στρωσιμο του ενυδρειου μου (130lt) απο την αρχη θελοντας να φτιαξω ενα απλο ενυδρειο με μερικα φυτα μεσα και στο τελος του στρωσιματος να τοποθετηθουν καρδιναλιοι και μερικα κοπαδια αλλα σε αναλογο και λιγο μεγαλυτερο μεγεθος. Το αδειασα, το επληνα με ξυδι στην συνεχεια αγορασα ενα καινουργιο εσωτερικο φιλτρο το Fluval U3 Underwater Filter και εβαλα μεσα καποια sera για την βιολογια γιατι μου ειπαν οτι αυτα που εχει μεσα δεν ειναι καλης ποιοτητας (συγχωρεστε με αν δε τα λεω καλα αλλα ακομα διαβαζω και "μαθαινω") μετα πηρα ενα υποστρωμα τις DENNERLE (το Classic) αν θυμαμαι καλα και το απλωσα στον πατο και απο πανω πηρα ενα "χωμα" με κοκκομετρία 1-2mm χρωματος καφε. Επισης αγορασα ενα ξυλο το οποιο το εβρασα σιγουρα 7 φορες ισως και παραπανω και τελος μια πετρα. Αφου ξεπληνα το χωμα αρχισα να γεμιζω το ενυδρειο με ενα πιατο στον βυθο (για να μην ανακατευθει υποστρωμα και χωμα) και στο τελος και αφου ολα φαινονταν καλα μετα απο λιγη ωρα το ενυδρειο εγινε παρα πολυ θολο τοσο που δεν βλεπεις καλα απο την αλλη πλευρα. Επισης ξεχασα να αναφερω οτι εριξα NUTRAFIN AQUAPLUS (αντιχλωριο) 30ml την πρωτη μερα και NUTRAFIN CYCLE (βακτηρια) 75ml την δευτερη και 30ml σημερα. Εχω τον θερμοστατη στα 25 και το ενυδρειο εχει πιασει την θερμοκρασια αλλα η θολουρα μετα απο 3 μερες δεν εχει φυγει. Αναφορικα τα φυτα που θα βαλω δεν θελουν CO2 οποτε δεν πηρα μηχανημα. Μερικα απο αυτα ειναι A) Echinodorusosiris(x 2) Anubiasbarterivar. caladiifolia Γ) Vallisneriaamericanavar. gigantea(x 2) Δ) Pogostemonhelferi(AquaDecor) E) Microsorumpteropus(AquaDecor) ΣΤ) Anubiasbarterivar nana(AquaDecorx 2) H) Vesiculariadubyana Christmas (Δεν θα ειναι ολα αυτα ακριβως καθως δεν τα βρηκα ολα αλλα θα αντικατασταθουν 1-2 με κατι αναλογου ειδους-δυσκολιας και εμφανισης) Τι μπορει να φταιει?γιατι ειναι τοσο θολο το νερο?και τι πρεπει να κανω? Οταν λες χωμα θελω να πιστευω πως εβαλες αμμο στο ανωτερο στρωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lifo 9 Μαίου 2011 Author #3 Share 9 Μαίου 2011 αμμο νομιζω μπορω να το χαρακτηρισω αναφερω και την κοκκομετρία 1-2mm αν δεν απατωμαι. Καμια ιδεα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 9 Μαίου 2011 #4 Share 9 Μαίου 2011 Καλό θα ήταν να είχαμε τα στοιχεία (μάρκα, τύπο, φωτογραφία) της συσκευασίας του "χώματος" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 9 Μαίου 2011 #5 Share 9 Μαίου 2011 Το υπόστρωμα το κάλυψες καλά με την άμμο? Υπάρχει καμιά περίπτωση να σου βγήκε στην επιφάνεια (έπειτα από φύτεμα για παράδειγμα)? Επίσης , μήπως τα βακτήρια που χρησιμοποιείς θολώνουν το νερό, όπως αυτά της sera (biontrivec)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lifo 9 Μαίου 2011 Author #6 Share 9 Μαίου 2011 δυστηχως τα πεταξα ολα δεν ελεγε και τιποτα το ιδιαιτερο παντως. Μηπως ηθελε πιο πολυ πλησιμο το χωμα? το ξεπληνα 2-3 φορες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 9 Μαίου 2011 #7 Share 9 Μαίου 2011 Πολύ πιθανό να ήθελε περισσότερο πλύσιμο. Αλλά και παλι, αφού έβαλες πιάτο κάτω άρα δεν είχες καθόλου ανατάραξη του βυθού ή είχες ελάχιστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 9 Μαίου 2011 #8 Share 9 Μαίου 2011 Το υπόστρωμα το κάλυψες καλά με την άμμο? Υπάρχει καμιά περίπτωση να σου βγήκε στην επιφάνεια (έπειτα από φύτεμα για παράδειγμα)? Επίσης , μήπως τα βακτήρια που χρησιμοποιείς θολώνουν το νερό, όπως αυτά της sera (biontrivec)? Tα ΣΕΡΑ Βιονιτριβεκ μου ειχαν θολωση το νερο για 4 μερες εμενα..Ασπρη θολούρα. Απολυτα φυσιολογικο σε πολλα λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 9 Μαίου 2011 #9 Share 9 Μαίου 2011 (edited) δυστηχως τα πεταξα ολα δεν ελεγε και τιποτα το ιδιαιτερο παντως. Μηπως ηθελε πιο πολυ πλησιμο το χωμα? το ξεπληνα 2-3 φορες Αυτο το 1 με 2 mm που εβαλες πανω απο το υποστρωμα βυθου ηταν σαν ψιλο χαλικακι η σαν χοντρη αμμο ή ειχε και χωμα μεσα; Απο την αλλη να ξερεις πως εφοσον το υποστρωμα σου ειναι οκ μετα απο μια εβδομαδα το πολυ θα ξεθολωσει το νερο μια που τωρα λογικα υπαρχει βακτηριακη εξαρση και ειναι φυσιολογικη αυτη η υπερβολικη θολουρα. Υ.Γ. Μηπως εβαλες αυτα τα προιοντα; http://www.dennerle.eu/global/index.php?op...119〈=en http://www.dennerle.eu/global/index.php?op...120〈=en Έγινε επεξεργασία 9 Μαίου 2011 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
lifo 9 Μαίου 2011 Author #10 Share 9 Μαίου 2011 Πολύ πιθανό να ήθελε περισσότερο πλύσιμο. Αλλά και παλι, αφού έβαλες πιάτο κάτω άρα δεν είχες καθόλου ανατάραξη του βυθού ή είχες ελάχιστη. ελαχιστη εως καθολου Link to comment Share on other sites More sharing options...
lifo 9 Μαίου 2011 Author #11 Share 9 Μαίου 2011 Το υπόστρωμα το κάλυψες καλά με την άμμο? Υπάρχει καμιά περίπτωση να σου βγήκε στην επιφάνεια (έπειτα από φύτεμα για παράδειγμα)? Επίσης , μήπως τα βακτήρια που χρησιμοποιείς θολώνουν το νερό, όπως αυτά της sera (biontrivec)? Οχι οχι δεν εχω φυτεψει τιποτα ακομα μεσα μου ειπαν να περιμενω λιγες μερες και μετα. Αναφερω πιο πανω πια βακτηρια εχω βαλει δεν ξερω αν φταινε αυτα για να πω την αληθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
lifo 9 Μαίου 2011 Author #12 Share 9 Μαίου 2011 Rik κατα 99% νομιζω οτι ειναι αυτο στην φωτογραφια αφου θυμαμαι την σακουλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
lifo 9 Μαίου 2011 Author #13 Share 9 Μαίου 2011 Αυτο το 1 με 2 mm που εβαλες πανω απο το υποστρωμα βυθου ηταν σαν ψιλο χαλικακι η σαν χοντρη αμμο ή ειχε και χωμα μεσα; Απο την αλλη να ξερεις πως εφοσον το υποστρωμα σου ειναι οκ μετα απο μια εβδομαδα το πολυ θα ξεθολωσει το νερο μια που τωρα λογικα υπαρχει βακτηριακη εξαρση και ειναι φυσιολογικη αυτη η υπερβολικη θολουρα. Υ.Γ. Μηπως εβαλες αυτα τα προιοντα; http://www.dennerle.eu/global/index.php?op...119〈=en http://www.dennerle.eu/global/index.php?op...120〈=en δεν ξερω πως να περιγραψω ακριβως το πανω απο το υποστρωμα θα ελεγα πολυ χοντρη αμμο μαλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lifo 9 Μαίου 2011 Author #14 Share 9 Μαίου 2011 θα ελεγα πως αυτο εδω μοιαζει παρα πολυ και στο χρωμα και στο μεγεθος. αμμο ειναι ή χαλικακι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 9 Μαίου 2011 #15 Share 9 Μαίου 2011 Αμμοχαλικο Πλακα κανω, οπως το παρει κανεις, λογικα δεν εχεις προβλημα, εαν το ειχες ξεπλυνει καλυτερα ισως να ειχες λιγο λιγοτερη θολουρα. Μην ανυσηχεις κανε λιγο υπομωνη και θα ξεθολωσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lifo 9 Μαίου 2011 Author #16 Share 9 Μαίου 2011 ειναι καλη ιδεα να αδειασω το μισο και να το γεμισω παλι ξαναβαζοντας αντιχλωριο και να συνεχισω τα βακτηρια απο εκει που τα αφησα ή μπα? θα δω καμια αλλαγη? οχι τιποτα αλλο εχω αρχισει να ξεμενω και απο "ρευστο" και τα πηρα 12 ευρω το ενα αν θυμαμαι καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 10 Μαίου 2011 #17 Share 10 Μαίου 2011 ειναι καλη ιδεα να αδειασω το μισο και να το γεμισω παλι ξαναβαζοντας αντιχλωριο και να συνεχισω τα βακτηρια απο εκει που τα αφησα ή μπα? θα δω καμια αλλαγη? οχι τιποτα αλλο εχω αρχισει να ξεμενω και απο "ρευστο" και τα πηρα 12 ευρω το ενα αν θυμαμαι καλα. Το να βάζουμε βακτήρια σε ένα ενυδρείο και να μην βάζουμε ψάρια στο διάστημα που λένε οι οδηγίες του σκευάσματος είναι πεταμένα λεφτά. http://www.hagen.com/uk/aquatic/nutrafin/index.cfm Link to comment Share on other sites More sharing options...
lifo 10 Μαίου 2011 Author #18 Share 10 Μαίου 2011 Το να βάζουμε βακτήρια σε ένα ενυδρείο και να μην βάζουμε ψάρια στο διάστημα που λένε οι οδηγίες του σκευάσματος είναι πεταμένα λεφτά. http://www.hagen.com/uk/aquatic/nutrafin/index.cfm το διαβασα αλλα δεν "επιασα" το νοημα ποτε πρεπει να τα βαλω μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 10 Μαίου 2011 #19 Share 10 Μαίου 2011 *Nutrafin Cycle will allow immediate stocking of fish when all necessary conditions have been provided, including correct temperature, proper filtration and the application of Nutrafin Aqua Plus. Fish should be introduced gradually over several weeks. * O Κύκλος Nutrafin επιτρέπει την άμεση εισαγωγή των ψαριών όταν έχουμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που προβλέπονται, μεταξύ άλλων σωστή θερμοκρασία, σωστό φιλτράρισμα και την εφαρμογή των Nutrafin Aqua Plus. Τα ψάρια θα πρέπει να εισαχθούν σταδιακά με την πάροδο αρκετών εβδομάδων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lifo 10 Μαίου 2011 Author #20 Share 10 Μαίου 2011 *Nutrafin Cycle will allow immediate stocking of fish when all necessary conditions have been provided, including correct temperature, proper filtration and the application of Nutrafin Aqua Plus. Fish should be introduced gradually over several weeks. * O Κύκλος Nutrafin επιτρέπει την άμεση εισαγωγή των ψαριών όταν έχουμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που προβλέπονται, μεταξύ άλλων σωστή θερμοκρασία, σωστό φιλτράρισμα και την εφαρμογή των Nutrafin Aqua Plus. Τα ψάρια θα πρέπει να εισαχθούν σταδιακά με την πάροδο αρκετών εβδομάδων. Τωρα μαλιστα ε ετσι θα εκανα ελεγα να βαλω λιγα την παρασκευη ή το σαββατο και μετα σιγα σιγα μεσα σε 2 και κατι εβδομαδες να τα συμπληρωνω. Αρχικα μου ειπαν οτι ειναι καλο να βαλω 6-7 crossocheilus latius λογω λιτρων και μετα οτι αλλο θελω. Τα φυτα ποτε να τα βαλω?μπορω και σημερα-αυριο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 10 Μαίου 2011 #21 Share 10 Μαίου 2011 Φυτά μπορείς να βάλεις άμεσα. 6-7 crossocheilus latius είναι πολλά για τα λίτρα σου. 1 ή 2 το πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lifo 10 Μαίου 2011 Author #22 Share 10 Μαίου 2011 (edited) Φυτά μπορείς να βάλεις άμεσα. 6-7 crossocheilus latius είναι πολλά για τα λίτρα σου. 1 ή 2 το πολύ. στο pet shop μου ειπαν τοσα πολλα για 130lt που εχω. ειναι πολυ μικρα για να πω την αληθεια οπως τα ειδα. 1-2 μονο? Ασχετη ερωτηση αλλα ειδα καπου που χαζευα 3 ειδη που μου αρεσουν πολυ αλλα ψαχνω και δεν ξερω απο που να τα παρω ειναι τα Celestial Pearl Danio, Devario devario - Bengal Danio και Devario acuticephala Έγινε επεξεργασία 10 Μαίου 2011 - lifo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος