pepos 5 Ιουνίου 2011 Author #76 Share 5 Ιουνίου 2011 Είμαι Αθήνα για τελετής φορά ίσως οπότε θα ήθελα οποίος μπορεί να μ δώσει οτιδήποτε π μπορεί να με βοηθεισει είτε ψαρακι είτε φυτακια θατον ευχαριστουσα πολυ,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 6 Ιουνίου 2011 #77 Share 6 Ιουνίου 2011 Είμαι Αθήνα για τελετής φορά ίσως οπότε θα ήθελα οποίος μπορεί να μ δώσει οτιδήποτε π μπορεί να με βοηθεισει είτε ψαρακι είτε φυτακια θατον ευχαριστουσα πολυ,,, Αφου εισαι Αθηνα έλα την Τεταρτη στο ΑΖΜΡ να τα πουμε απο κοντα, και όλο και καποια φυτα μπορει να παρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 7 Ιουνίου 2011 Author #78 Share 7 Ιουνίου 2011 Αφου εισαι Αθηνα έλα την Τεταρτη στο ΑΖΜΡ να τα πουμε απο κοντα, και όλο και καποια φυτα μπορει να παρεις. Φίλε νικολουτσο μακάρι να μπορούσα.. Αλλ αναιβηκα 2 μέρες να πάρω τα κατάλυμα πράγματα για την λυμνη να κατεβασω και το ενυδρειο στο νησί γιατί το είχα 1. 1,5 μήνες μόνο του και θέλει περιποίηση,,, αν ξανά αναιβω όμως κάποια στιγμή. Θα φροντισω να συμπεφτουν οι ημερονομινιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 10 Ιουλίου 2011 #79 Share 10 Ιουλίου 2011 Εχουμε κανενα νεώτερο απο την κατασκευη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 9 Σεπτεμβρίου 2011 Author #80 Share 9 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδιά πλέον η λυμνη λειτουργεί κανονικά εδώ μια 1 μήνα κ κάτι τα ψαράκια ζουν όλα ... Κ τα φυτά μ μεγαλώνουν εκτός απο τα νουφαρα εκ τον όποιον έχω απογοητευτεί πολυ.. Καθώς απο τα τρία π είχα ανοίξει φύλλα κάμποσα ξαφνικά το ένα σταμάτησε τελείως και τα φύλα του κόπηκαν κ δεν χαναβγαλε τπτ... Το άλλο σταθερά χαλάει ένα φύλα βγάζει άλλο κ το μικρότερο ξαφνικά άρχισε έβγαζε φύλλα.. Ακόμα έχει έβγαλε λουλούδι κ μετα απο 2 μέρες που το είδαμε βουτιξε μέσα και μαρενεται ακόμα... Πλέον έχω τα 3 κοι μ 6-7 χρυσοψαρακια 2 ξύλινα κουνουποψαρα και καμία 15αρια κεράκια μικρά που μάζεψαν απο λυμνη κος τα στην περιοχή μ... Αα και μην ξεχάσω την χελωνιτσα μ .. Την πείρα απο το πετ σοπ και την έβαλα μέρες που έχει πολυ ζέστη της είχα φτιάξει όμορφο μέρος να βγαίνει , και ζει εδώ και 25 μέρες τρώει μαζει μετα ψάρια κανονικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 9 Σεπτεμβρίου 2011 #81 Share 9 Σεπτεμβρίου 2011 Τα νέα είναι ευχάριστα, στο ότι λειτουργεί η λίμνη. ΟΜΩΣ έχεις κάνει τραγικά λάθη φίλε μου. Έχεις μπλέξει κοι με χρυσόψαρα, θα προκύψουν υβρίδια.. Έχεις βάλει χελώνα στην λίμνη η οποία σου τρώει τα φυτά, και θα σου φάει τα ψάρια μόλις μπορέσει... Θα σου πρότεινα να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα του τι ψάρια θες, αν και καλύτερα να κρατήσεις μόνο τα χρυσόψαρα γιατί τα κοι θα χρειαστούν πολλά λίτρα σε λίγα χρόνια. Όσο για την χελώνα δεν το συζητώ, δεν είναι για τέτοιου είδους λίμνη.. Μην παρεξηγηθείς, δικιά σου είναι η λίμνη, απλώς σου τονίζω τα λάθη τελείως φιλικά για να μην υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 18 Σεπτεμβρίου 2011 Author #82 Share 18 Σεπτεμβρίου 2011 δεν ξερω αλλα νομιζω οτι οι περρισοτεροι π εχουν λυμνη εδω στο φορουν εχουν ανακατεψει αυτα τα δυο ειδη χρυσοψαρα με κοι κ δεν εχωμ ακουσει προστοπαρον τουλαχιστον κανενα προβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 18 Σεπτεμβρίου 2011 #83 Share 18 Σεπτεμβρίου 2011 δεν ξερω αλλα νομιζω οτι οι περρισοτεροι π εχουν λυμνη εδω στο φορουν εχουν ανακατεψει αυτα τα δυο ειδη χρυσοψαρα με κοι κ δεν εχωμ ακουσει προστοπαρον τουλαχιστον κανενα προβλημα... Και ειναι το σωστο να μπλεκουμε δυο διαφορετικα ειδη; ή επειδη το κανουν οι αλλοι το κανουμε και εμεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 19 Σεπτεμβρίου 2011 Author #84 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 δεν τα μπλεκουμε.. εμεισ εκεινα αν θενε δικαιωμα τους ειναι πως οι ανθρωποι ζουν ολοι μαζι ασπροι μαυροι κιτρινοι κοντοι χοντροι ψηλοι ετσι και τα ψαρια ... και δεν εχω ακουσει στο φορουμ πουθενα να εχουν βρει υδροβια απο αυτα τα δυο ψαρια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 19 Σεπτεμβρίου 2011 #85 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 Ο Πάνος έχει δίκιο, τα δυο είδη υβριδίζουν και το αποτέλεσμα δεν είναι καλό... επίσης πρόσεξε ΠΟΛΥ το άλλο που σου γράφει η χελώνα ΘΑ ΦΑΕΙ ψάρι μόλις της το επιτρέψει το μέγεθος και η ταχύτητά της. Επίσης οι χελώνες παράγουν απείρως περισσότερες ακαθαρσίες από τα ψάρια και θα σου επιβαρύνει το νερό κατά πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 19 Σεπτεμβρίου 2011 Author #86 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 OK για την χελωνα το γνωριζω αλλα δεν νομιζς να μπορεσει να φτασει στο επειθημητο μεγεθοσ τα ψαρακια μου μεγαλωνουν και δεν νομιζω οτι απο την στιγμη που θα εχουν μεγαλωσει μαζι 1-2 χρονια και εχουν φαγητο να τα κυνηγησει... εχω δει αρκετα βιντεακια που τα εχουν μαζι χρυσοψαρα και χελωνα .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 19 Σεπτεμβρίου 2011 #87 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) δεν τα μπλεκουμε.. εμεισ εκεινα αν θενε δικαιωμα τους ειναι πως οι ανθρωποι ζουν ολοι μαζι ασπροι μαυροι κιτρινοι κοντοι χοντροι ψηλοι ετσι και τα ψαρια ... και δεν εχω ακουσει στο φορουμ πουθενα να εχουν βρει υδροβια απο αυτα τα δυο ψαρια.... Φίλε μου πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω. Σου λέμε κάτι γιατί μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρουμε. Θες να τα βάλεις; Βαλτα δικιά σου είναι η λίμνη. Μέτα αν προκύψουν προβλήματα τουλάχιστον στο είχαμε πει. "εμεισ εκεινα αν θενε δικαιωμα τους ειναι πως οι ανθρωποι ζουν ολοι μαζι ασπροι μαυροι κιτρινοι κοντοι χοντροι ψηλοι ετσι και τα ψαρια" Συγνώμη αλλά αυτό είναι λογική μικρού παιδιού. Αν είναι έτσι να βάλουμε όλα τα ψάρια μαζί σε ένα ενυδρείο.. Υβρίδια μάλλον ήθελες να πεις, έχουν προκύψει, κανε μια αναζήτηση στο google και θα βρεις πάρα πολλές αναφορές. Η σωστή λίμνη γίνεται με σωστές επιλογές φυτών και ψαριών ώστε να δημιουργηθεί ένα ισορροπημένο οικοσύστημα, κόι σε πολλούς τόνους λίμνη και προσοχή στα φυτά, χρυσόψαρα σε μικρές και μεγάλες λίμνες, δεν θα πειράξουν τα φυτά. Η επιλογή των φυτών γίνεται με τις θερμοκρασίες ανά εποχή που έχει ο κάθε τόπος. Από εκεί και πέρα κανε ότι θες. Έγινε επεξεργασία 19 Σεπτεμβρίου 2011 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 15 Μαίου 2013 Author #88 Share 15 Μαίου 2013 καλησπερα μετα απο πολυ πολυ καιρο η λυμνουλα συνεχιζει να τρεχει το χειμωνα την παραμελω συνηθωσ γτ λειπω .. φετος προς εκπηξη μου ειδα κατι π δεν το περιμενα.. καθως το προιγομενο καλοκαιρι ειχα ριξει μεσα 2 νεροχελωνακια απο τα γνωστα που ειναι στα πετ σοπ φετος λειπον ενα απο τα δυο οχι απλα εζησε αλλα μεγαλωσε αρκετα κ εδω κ κ 11 μερες π μετακομισα παλι στο νιση ειναι κ λιαζεται κατηε μερα εξω στα βραχακια κ το αλλο καλο ειναι τα μορα κεφαλοπουλα π ειχα ριξει επεζησαν κ μεγαλωσαν και αυτα δεν σζηταω για κοι κ χρυσοψαρα μεγαλωσαν ζουν τα 14 απο τα 16 π ειχα τουλαχιστον τοσα μετραω απο πανω καθως θελει ενα καθαρισματακι το λυμνακι μετα απο ενα 6-7μηνω ηρεμιας π ελειπα .. να σημειωθει οτι ολο τον χειμωνα δεν ταιζα τα ψαρακια παρολα αυτα μεγαλωσαν παρα πολυ αυτο σημενει κατι γτ την λυμνη οτι εχει καλη αναπτυξη η απλα ετρωγαν οτι επεφτε μεσα.. η μηπως τρωνε γαριδε οι οποιες εχουν γεμισει φτα φιλτρα της αλλα κ εχδον ολα τα ωραχακια απο κατω..? (2 χρονια σχεδον λειτοθργειασ της γονο μωρα δν εχω δει ποτε.. αν και εχει πολλες κρυψωνες να ζησουν.. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 15 Μαίου 2013 Author #89 Share 15 Μαίου 2013 (edited) καλησπερα μετα απο πολυ πολυ καιρο η λυμνουλα συνεχιζει να τρεχει το χειμωνα την παραμελω συνηθωσ γτ λειπω .. φετος προς εκπηξη μου ειδα κατι π δεν το περιμενα.. καθως το προιγομενο καλοκαιρι ειχα ριξει μεσα 2 νεροχελωνακια απο τα γνωστα που ειναι στα πετ σοπ φετος λειπον ενα απο τα δυο οχι απλα εζησε αλλα μεγαλωσε αρκετα κ εδω κ κ 11 μερες π μετακομισα παλι στο νιση ειναι κ λιαζεται κατηε μερα εξω στα βραχακια κ το αλλο καλο ειναι τα μορα κεφαλοπουλα π ειχα ριξει επεζησαν κ μεγαλωσαν και αυτα δεν σζηταω για κοι κ χρυσοψαρα μεγαλωσαν ζουν τα 14 απο τα 16 π ειχα τουλαχιστον τοσα μετραω απο πανω καθως θελει ενα καθαρισματακι το λυμνακι μετα απο ενα 6-7μηνω ηρεμιας π ελειπα .. να σημειωθει οτι ολο τον χειμωνα δεν ταιζα τα ψαρακια παρολα αυτα μεγαλωσαν παρα πολυ αυτο σημενει κατι γτ την λυμνη οτι εχει καλη αναπτυξη η απλα ετρωγαν οτι επεφτε μεσα.. η μηπως τρωνε γαριδε οι οποιες εχουν γεμισει φτα φιλτρα της αλλα κ εχδον ολα τα ωραχακια απο κατω..? (2 χρονια σχεδον λειτοθργειασ της γονο μωρα δν εχω δει ποτε.. αν και εχει πολλες κρυψωνες να ζησουν.. ) Έγινε επεξεργασία 15 Μαίου 2013 - pepos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 15 Μαίου 2013 #90 Share 15 Μαίου 2013 Όταν λες γαρίδες στην λίμνη σου τι εννοείς ? Που τις βρήκες και τις έβαλες. Τι είδος? Τα pet shop πουλάνε μόνο τροπικές αν δεν κάνω λάθος. Έχεις στην δικιά σου λίμνη και έχουν επιζήσει? Δώσε και άλλες πληροφορίες. Κεφαλόπουλα? Για δώσε και εδώ και άλλες πληροφορίες. Ίσως να μην έχεις δει γόνο ακόμα λόγω των χελωνών. Η καλύτερη τροφή για αυτές. Το χειμώνα γενικός σταματάμε το τάϊσμα. Πέφτουν οι λειτουργίες και οι κινητικότητα των ψαριών και δεν χρειάζονται φαγητό. Οι χελώνες πέφτουν σε χειμερινή νάρκη. Το καλοκαίρι όμως αλλάζουν τα πράγματα. Ανέβασε και καμιά φώτο από όλη την λίμνη όπως είναι τώρα να χαρούμε λίγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 15 Μαίου 2013 Author #91 Share 15 Μαίου 2013 οι γαριδες ειναι οι κλασικες τον πετ σοπ τις ειχα σε ενα ενυδρειο γεμισα κ εριξα μερικες μεσα στο φιλτρο ,, σκεπτομενος οτι ειχα λαμπα υν αναμαινει ολο το χειμωνα κ ειχε μια μικρη ζεστη πειγαν στην λυμνη σαν γονος η με την υπερχηληση κ γεμισε η λυμνη αυτο ειναι συμβαν απο την πρωτη χρονια κ ζουν ακομη το καλοκαιρι ειχα φτασει σε σημειο κοντα στο φυτα π ειναι ριχα να της βλεπω η να βαζω τα δαχτυλα μ να περπατανε πανω μ.. ειχαν προσαρμοστει 100% μπορω να πω η μονη διαφορα ειχαν σκουρινει τ χρωματα τουσ που νομιζω οτι ειναι κ πολυ λογικο.. τα κεφαλοπουλα τα ειχα μαζεψει απο αμουδιες σε σημεια π γενανε οπου το νερο ειναι υφαλμυρο πεφτει ο ποταμοσ στην θαλασσα και αυτα ωγαινοθν εκει κ γεννανε ειχα μαζεψει καμια 15αρια μικρα γονο στην ουσια το ποιο μεγαλο ηταν οσο το νυχη τυ αντυχειρα κ τωρα εχουν φτασει να ειναι οσο εν δαχτυλο μας.. ζησανε 3-5 αποτι μπορω να διακρινω γτ ακομα ειμαι στον καθαρισμο τηης λυμνουλας και ειναι αρκετα θολο το νερο οσο για τον γονο μπορει αν και μια ειναι και δεν χωαει στα βραχακια η στα φυτα αναμεσα.. το αλλ π εχω φερει μαζει με τα κεγαλοπουλα ειναι ενα φυτο το οποιο εχει κανει πολυ καληδουλεια.. με την ενεια οτι κ επιασε κ επεκτυνεται με αποτελεσμα να μπορει να κρυφτει στης ριζες του το οτιδιποτε σε μεγεθος γονου γαριδεας κτλπ.. φοτο σε λιγακι .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 16 Μαίου 2013 Author #92 Share 16 Μαίου 2013 μερικες φοτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 16 Μαίου 2013 Author #93 Share 16 Μαίου 2013 μερικες φοτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
simone 17 Μαίου 2013 #94 Share 17 Μαίου 2013 ωραία φαίνεται η λίμνη σου....και εφόσον συντηρείται τόσο καιρό μονή της κατι κάλο εχεις φτιάξει αντε βάλε και κανα βιντεακι να δουμε........ οσο άφορα τα υβρίδια για να προκύψουν χρειάζεται επιτυχείς γέννες.....αρα δεν ειναι άμεσο πρόβλημα αλλα αν θες διάβασε ενα άρθρο...http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=9778899 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 17 Μαίου 2013 Author #95 Share 17 Μαίου 2013 http://imageshack.us/v_images.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 17 Μαίου 2013 Author #96 Share 17 Μαίου 2013 http://imageshack.us/v_images.php μερικες φοτο ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 31 Μαίου 2013 #97 Share 31 Μαίου 2013 Δοκίμασε πάλι να ανεβάσεις τις φωτογραφίες γιατί δεν φαίνεται τίποτα στο link που έδωσες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 31 Μαίου 2013 Author #98 Share 31 Μαίου 2013 (edited) url=http://s1349.photobucket.com/user/petrostratouris/media/My%20lake/IMG_1433_zps31c1643b.jpg.html Έγινε επεξεργασία 31 Μαίου 2013 - pepos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος