nikoloutso 16 Μαίου 2011 #26 Share 16 Μαίου 2011 επεσαν λοιπον τα μπετα .. αυριο ξεκαλουπονουμε την επομενη τσιμεντογωνια και μετα γεμιζουμε σιγα σιγα το πολυ την παρασκευη θα μπουν ψαρακια Ποτε έπεσαν τα μπετα? Ποτε θα ξεκαλουπωσεις? Ποτε θα μπει η κονια και ποτε τα ψαρια? Στο μπετο ριξατε τίποτα χημικά? Επιταχυντες ας πουμε? Δωσε λεπτομεριες, για να μην εχουμε προβλημα μετα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 16 Μαίου 2011 #27 Share 16 Μαίου 2011 εχεις σκευτει κατι με την φιλτρανση σου? κατι σε στιλ υπερχιλιση? σκιμερ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 17 Μαίου 2011 #28 Share 17 Μαίου 2011 βροχη οι ερωτησεις ...ενδιαφερον θεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 17 Μαίου 2011 Author #29 Share 17 Μαίου 2011 Τελικά πόσα λίτρα θα σου βγει? Αποφάσισες αν θα χρησιμοποιήσεις liner η θα χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο μονωτικό υλικό? Μην βιαστείς να βάλεις ψαράκια. Σιγουρέψου ότι όλα είναι σωστά… Καλή συνέχει και ανέβασε και άλλες φώτος !!! αν δεν κανω λαθος ειναι γυρω 2050-2100λτ οχι λινερ αν ενοουμε το ειδικο ναυλον απο κατω.... ειμαι κατα αυριο θα το καουν πεταχτω σοβαντισμα και 2-3 μερες που θα στεγνωσει τσιμεντογωνια για να πετυχουμε καμπυλες και ρυσεις μεσα στο μπετο εχει πρσοστεθει ριβενεχ ειναι για να κανει το μπετο ποιο παχυρευστο και για να καλητερες μονοσεις πανω απο την τσιμεντογωνια θα μπει aquatan το οποιο ειναι στεγανωτικο και συμφωνα με πληρωφοριες μου ειναι 100% αποτελεσματικο σε γνωστους μου ανθρωπους.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 17 Μαίου 2011 Author #30 Share 17 Μαίου 2011 Ποτε έπεσαν τα μπετα? Ποτε θα ξεκαλουπωσεις? Ποτε θα μπει η κονια και ποτε τα ψαρια? Στο μπετο ριξατε τίποτα χημικά? Επιταχυντες ας πουμε? Δωσε λεπτομεριες, για να μην εχουμε προβλημα μετα..... λοιπον παμε απο την αρχη σκαφτικε 9/5 ριχτικε το καθαριστικο μπετο μετα απο 2 μερες καλουποθηκε 15/5 το μπετο επεσε 16/5 και 17/5 ξεκαλουποθηκε στης επομενες 1-2 μερες θα περαστει πεταχτει τσιμεντογωνια και μετα απο 2-3 μερες η κανονικη τσιμεντογωνια ενα μετα 1-2 μερες θα μπει το μονοτικο υλικο.. αρα σε μια βδομαδα με καθυστερισεις θα ειναι υλικα φτιαγμενη και μετα αναλογα σε τι σταδιο ειμαι στα γυρω γυρω θα δουμε ποτε μπενει το νερο.. ρεβινεχ στο μπετο επιτανχυτης και μονοτικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 17 Μαίου 2011 Author #31 Share 17 Μαίου 2011 εχεις σκευτει κατι με την φιλτρανση σου? κατι σε στιλ υπερχιλιση? σκιμερ? [/quo οσο για την φυλτρανση θα φτιαξω εξωτερικο φιλτρι χτυστο με τρια σταδια οπου το νερο θα βγαινει απο κει με υπερχηληση και θα καταληγει καπως σε καταρακτη εχω περασει σωληνες μεσα απο το μπετο αρα δεν θα φενεται τπτ στο φιλτρο θα υπαρχουν σγουγαρια καμια 15αρια αστερακια bio-chem και ενα πακετο μεγαλουτσικο μακαρονι σερα και μετικα φυτα επιφανιας απο πανω σκευτομαι στο φιλτρο που θα μεινει χωρος να ριξω και ελαυφροπετρα να το ενυσχισω γτ μακαρονια και αστερακια δν εχω αλλα λευτακια... εσυ τι λες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 17 Μαίου 2011 Author #32 Share 17 Μαίου 2011 ξεκαλουωσαμε λοιπον να και μερικες φοτο ερωτηση αν στο σκαλι που θα βαλω της γλαστρες το σηκωσωλιγο με τσιμεντακι και το κανω αλιτανα και βγαλω τα φυτα και τα βαλω χυμα εκει θα εχω προβλημα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 17 Μαίου 2011 Author #33 Share 17 Μαίου 2011 ξεκαλουωσαμε λοιπον να και μερικες φοτο ερωτηση αν στο σκαλι που θα βαλω της γλαστρες το σηκωσωλιγο με τσιμεντακι και το κανω αλιτανα και βγαλω τα φυτα και τα βαλω χυμα εκει θα εχω προβλημα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 17 Μαίου 2011 Author #34 Share 17 Μαίου 2011 ξεκαλουωσαμε λοιπον να και μερικες φοτο ερωτηση αν στο σκαλι που θα βαλω της γλαστρες το σηκωσωλιγο με τσιμεντακι και το κανω αλιτανα και βγαλω τα φυτα και τα βαλω χυμα εκει θα εχω προβλημα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 17 Μαίου 2011 Author #35 Share 17 Μαίου 2011 να ενα σχεδιαγραμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 17 Μαίου 2011 #36 Share 17 Μαίου 2011 Μια χαρά είναι το σκαλοπάτι για φυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 17 Μαίου 2011 Author #37 Share 17 Μαίου 2011 Μια χαρά είναι το σκαλοπάτι για φυτά σκεφτομουνα γτ δν μου αρεσουν οι γλαστρες μες την λυμνη μηοω το εκανα το σκαλοπατακι σαν κουβαδακι και τα εβαζα εκει με το χωμα τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 17 Μαίου 2011 #38 Share 17 Μαίου 2011 Το έχω δει και σε άλλους με λίμνες και είναι πολύ ωραίο.. Άσε που δεν έχεις και άγχος αν θα πέσει η γλάστρα από τον αέρα ή από κάνα ψάρι Με 2-3 τουβλάκια (σε ύψος) θα είναι ότι πρέπει για να φτιάξεις τον μακρόστενο κουβά με το χώμα που θές. Από ότι θυμάμαι και ο «yiannossavva» στην δικιά του λίμνη το έχει κάνει. Ωραίος…. Την λίμνη θα την γεμίσεις από το πηγάδι που έχεις δίπλα? Έχεις μετρήσει τις τιμές που σου δίνει το νερό αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 17 Μαίου 2011 Author #39 Share 17 Μαίου 2011 λεω να την γεμισω απο το πιγαδι θα βγαλω ενα κουβα να κανω μια μετρηση αλλα δν νομιζω να υπαρχει προβλημα... ΥΓ. το πιγαδι ειναι λιγο μακρυα αυτο το πιγαδακι που εχω στο σχεδιο θα το φτιαξω εγω πετροχτυστω και θα ενωνεται με την λυμνη θα εχει βαθος μικρο10-20 ποντους στενο για ομορφια εχω και κατι παλια σιδερενια που τα χαν οι παλοιοι πανω και θα τα φτιαξω να φενεται σαν κανονικο... σκευτικα οτι εκει μπορει να μπαινουν και τα ψαρια για κρυψωνες και σκια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 17 Μαίου 2011 #40 Share 17 Μαίου 2011 ωραιος! θα ηθελα αναλυτικα τα υλικα για την μονοση του μπετου μιας και κανω κατι αναλογο και γω! παρακολουθω με ενδιαφερον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 18 Μαίου 2011 Author #41 Share 18 Μαίου 2011 ριβονεχ στα μπετα αλλα και στην ντσιμπετογωνaquatan πανω απο την τσιμεντογωνια 1 στραση Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 18 Μαίου 2011 #42 Share 18 Μαίου 2011 λοιπον παμε απο την αρχη σκαφτικε 9/5 ριχτικε το καθαριστικο μπετο μετα απο 2 μερες καλουποθηκε 15/5 το μπετο επεσε 16/5 και 17/5 ξεκαλουποθηκε στης επομενες 1-2 μερες θα περαστει πεταχτει τσιμεντογωνια και μετα απο 2-3 μερες η κανονικη τσιμεντογωνια ενα μετα 1-2 μερες θα μπει το μονοτικο υλικο.. αρα σε μια βδομαδα με καθυστερισεις θα ειναι υλικα φτιαγμενη και μετα αναλογα σε τι σταδιο ειμαι στα γυρω γυρω θα δουμε ποτε μπενει το νερο.. ρεβινεχ στο μπετο επιτανχυτης και μονοτικο Το χρονικό περιθώριο που αφηνεις μεταξύ των σταδίων ειναι πολύ μικρο και φοβαμαι πολυ για τις επιπτωσεις που θα έχεις. Ο μαστερας που το ανελαβε έχει ξαναφτιαξει λίμνη? Χνωριζεις οτι θα "ξερασει" αυτη η κατασκευη στα νερα αν δεν ολοκληρωθεί ο κύκλος σκληρυνσης του αν δε μπει νερο? Γνωριζεις τι μπορει να επιφερει το μπετό αν το σαβατισεις 2 μερες μετα τη σκυροδετηση? Επαναλαμβανω... εχει ξανα κανει λιμνη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 18 Μαίου 2011 #43 Share 18 Μαίου 2011 Το χρονικό περιθώριο που αφηνεις μεταξύ των σταδίων ειναι πολύ μικρο και φοβαμαι πολυ για τις επιπτωσεις που θα έχεις. Ο μαστερας που το ανελαβε έχει ξαναφτιαξει λίμνη? Χνωριζεις οτι θα "ξερασει" αυτη η κατασκευη στα νερα αν δεν ολοκληρωθεί ο κύκλος σκληρυνσης του αν δε μπει νερο? Γνωριζεις τι μπορει να επιφερει το μπετό αν το σαβατισεις 2 μερες μετα τη σκυροδετηση? Επαναλαμβανω... εχει ξανα κανει λιμνη? τα ιδια αναρωτιεμαι και εγω...τα εκανες ολα πολυ γρηγορα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 18 Μαίου 2011 Author #44 Share 18 Μαίου 2011 Το χρονικό περιθώριο που αφηνεις μεταξύ των σταδίων ειναι πολύ μικρο και φοβαμαι πολυ για τις επιπτωσεις που θα έχεις. Ο μαστερας που το ανελαβε έχει ξαναφτιαξει λίμνη? Χνωριζεις οτι θα "ξερασει" αυτη η κατασκευη στα νερα αν δεν ολοκληρωθεί ο κύκλος σκληρυνσης του αν δε μπει νερο? Γνωριζεις τι μπορει να επιφερει το μπετό αν το σαβατισεις 2 μερες μετα τη σκυροδετηση? Επαναλαμβανω... εχει ξανα κανει λιμνη? φιλε μ παρατηρα της ημ/νιες το ξερω και οπως βλεπει αφεινω 2 μερες μεταξυ ξεκαλουποματος για πεταχτω και τρεις μερες για τσιμεντογωνια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 18 Μαίου 2011 #45 Share 18 Μαίου 2011 (edited) φιλε μ παρατηρα της ημ/νιες το ξερω και οπως βλεπει αφεινω 2 μερες μεταξυ ξεκαλουποματος για πεταχτω και τρεις μερες για τσιμεντογωνια!! Φίλε μου.... Το γνωριζεις οτι το σκυροδεμα σκληραινει με εξώθερμες χημικες αντιδρασεις? Γνωριζεις οι εξωθερμες αυτες αντιδρασεις που θα ειναι καλυμμένες με κονια και μαλιστα μονωτική πως θα αντιδρασουν? Τι ριγματωσεις θα φερουν? Το γνωριζεις οτι για οσο σκλυραινει και θελει συντηρηση? Γνωριζεις οτι η ιδανική συντηρηση ειναι 100% υγρασία και 20 βαθμους κελσιου θερμοκρασία? Το γνωριζεις οτι απαιτειτει 28 μερες για το ξεκαλουπωμα και καλή συντηρηση μεχρι τοτε? (αλλα για την κατασκευη που κανεις και με 3 ειναι οκ.) Το γνωριζεις οτι θελει τουλαχιστον 28 μερες απο την ημερα σκυροδετησης για να προχωρησουμε στο επομενο σταδιο? (Το ιδανικό για μενα, μετα απο ερευνες που εχω κανει, 56 μέρες) Γνωριζεις τι συμπεριφορά θερμοσυστολοδιαστολής θα έχει η συγκεκριμενη κονια σε συναρτηση με το πεταχτό και με το θερμό σκυρόδεμα?? Γνωριζεις το χημικα θα αποβαλει η υγρομονωτική τσιμεντοκονια αν δεν στεγνωσει 100%?? Παρατηρησα τις 2-3 μερες που αφηνεις κενό. Εσυ μετα απο τις παραπ;νω ερωτησεις που σου κανω, τις 2 μερες τις θεωρεις αρκετες?? Έγινε επεξεργασία 18 Μαίου 2011 - nikoloutso Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 18 Μαίου 2011 #46 Share 18 Μαίου 2011 Ξεχασα να αναφερω οτι και το πεταχτό και η τριμεντοκονία παραγονται με τα ίδια υλικα που παραγετε και το σκυροδεμα. Δηλαδή όλα εχουν νερό, τσιμεντο και αδρανη υλικα. Η μονες διαφορες του είναι στις αναλογίες και στις ποσότητες. Η γενικη συμπεριφορα ιδια. Ετσι απλα το σκυροδεμα περιεχει μεγαλης διαβαθμισης αδρανη υλικά. Το πεταχτό μικρης διαβαθμισης και μικρης κοκκομετριας αδρανή υλικά. Η τσιμεντοκονια συνηθως διαθετει ελαχιστα εως καθολου αδρανη, γιατι τη θεση τους την περνουν τα χημικα συστατικα που του προσδίδουν τη μηδενικη υδατοπερατότητα και υδατοαπορροφητικότητα. Επανερχομαι λοιπον στα παραπανω ερωτηματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 19 Μαίου 2011 Author #47 Share 19 Μαίου 2011 κοιτα να δεις ολα καλα δεν διαφωνω απλα ολα αυτα που λες ειναι ακρεα... να σου πω εγω την γνωριζω και που διαφωνω .. το ξεκαλουπωμα πρεπει να γινει την επομενη μερα για 3 λογους 1 να παρει αερα το μπετο για να μιν σκασει να βρεχουμε το μπετο παντου για να μην σκασει και τριτον για να ελανξουμε την κατασκευη αν εχει κενο πουθενα και χρειαζεται συμπληρωμα να το προλαβουμε φρεσκο γτ το συμληρωμα κολαει που σωστα.. επεισεις για το πεταχτω θα διαφωνισω γτ οσους μαστορους εχω ρωτησει (πριν τον διαλεξω ειχα ρωτησει τον απαντω για να μαθω ) αλλα και ανθρωους που κανουν αυτην την δουλεια σε κηπους ακομα και αυτους που φτιαχνουν πισινες μου ειπαν οτι πρεπει να μ μπει1-2 μερες μετα το ξεκαλουπομα που ειναι φρεσκια η κτασκευη μας για να κολλησει καλα... και μετα την τσιμεντογωνια απο 3 μερες και πανω καλητερα γτ σκληρενει το πεταχτω και ειναι καλητερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 19 Μαίου 2011 #48 Share 19 Μαίου 2011 Θα σου ελεγα να ακουσεις αυτα που σου λεει ο ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟ γιατι εχεις παρα πολλες γνωσεις πανω στο συγκεκριμενο θεμα κ να ακολουθησεις οτι ακριβως σου πει. Αυτα στα λεω παντα φιλικα κ οχι για να σου την πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 19 Μαίου 2011 Author #49 Share 19 Μαίου 2011 δεν ειναι οτι δεν τα ακουω ισα ισα που οπως μπορειτε να δειτε τα ακουω και μερικα τα εφαρμοζω στο περιπου οπως οτι ηταν να ριξω το πεταχτω ποιο συντομα αλλα το καθυστερω και την τσιμεντογωνια εχω ομως και ενα περιθωρειο χρονου π δν μ επιτρεπει να κανω τοσο πολυ (56 μερες )μου φενεται παρα πολυ υπερβολικο για να πω την αληθεια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 19 Μαίου 2011 #50 Share 19 Μαίου 2011 (edited) κοιτα να δεις ολα καλα δεν διαφωνω απλα ολα αυτα που λες ειναι ακρεα... να σου πω εγω την γνωριζω και που διαφωνω .. το ξεκαλουπωμα πρεπει να γινει την επομενη μερα για 3 λογους 1 να παρει αερα το μπετο για να μιν σκασει να βρεχουμε το μπετο παντου για να μην σκασει και τριτον για να ελανξουμε την κατασκευη αν εχει κενο πουθενα και χρειαζεται συμπληρωμα να το προλαβουμε φρεσκο γτ το συμληρωμα κολαει που σωστα.. επεισεις για το πεταχτω θα διαφωνισω γτ οσους μαστορους εχω ρωτησει (πριν τον διαλεξω ειχα ρωτησει τον απαντω για να μαθω ) αλλα και ανθρωους που κανουν αυτην την δουλεια σε κηπους ακομα και αυτους που φτιαχνουν πισινες μου ειπαν οτι πρεπει να μ μπει1-2 μερες μετα το ξεκαλουπομα που ειναι φρεσκια η κτασκευη μας για να κολλησει καλα... και μετα την τσιμεντογωνια απο 3 μερες και πανω καλητερα γτ σκληρενει το πεταχτω και ειναι καλητερα... Το ξεκαλουπομα ο Κανονισμος Τεχνολογιας Σκυροδεματος το επιτρεπει μετα την 7 ημερα. (κανονικα 28, αλλα κανενας εργολαβος δεν αφηνει τα καλουπια του 1 μηνα!!) Υπαρχει εξηγηση για αυτο, αλλα δεν ειναι της παρουσης να αναλυθει. Κοιτα γυρω σου... σε ποσες οικοδομες εχεις δει νωριτερα απο 1 εβδομαδα να αφαιρουνται τα καλουπια? αν δεν εχει σκληρυνθει καλα ΔΕ θα μπορεσει καν να σταθει. Θα πεσει πχ το δοκαρι στο κεφαλι αυτου που θα ξεκαλουπωσει!! Μετα το ξεκαλουπωμα, Αν ελεγξουμε την κατασκευη και διαπιστωσουμε μακροσκοπικά οτι εχει "κενα" που μπορει να επιφεροιυν σοβαρες επιπτωσεις στην κατασκευη μας, τα διορθωνουμε, αλλα ΟΧΙ αμεσα!! Ποτε πριν απο το περας 3 μηνων!! Γιατι αν δεν σκληρυνθεί εντελως το συροδεμα, απαγορευεται οποιαδηποτε διόρθωση. Σε καμια περιπτωσει δεν προκειται να κολλήσει καν τετοιου ειδους επεμβαση σε διαστημα 3-4 ημερων. Εχεις δει ποτε σε καμια κατασκευη μετα απο 1-2 μερες να ξεκινανε το σοββατισμα?? Εχεις δει οτι αφου βαλουν τα τουβλα, μετα απο 1 εβδομαδα παλι ξεκηνουν το σοββατισμα?? Οσο για τη συνεχη υγρασια, ο λογος είναι για να μην εμφανιστουν ρωγμες απο την αφυδατωση που προκαλουν οι εξωθερμες αυτες αντιδρασεις και να κρατησται χαμηλα η θερμοκρασια και να μην επιφερουν πολλες συστολοδιαστολες. Τα καλουπια εχουν λαδι που βοηθουν σε αυτό. Σε καμια περιπτωση δε θα σου ελεγα νε περιμενεις 56 μερες. Αλλα σιγουρα τουλαχιστον 7 μερες αναμονη μετα απο καθε σταδιο. Εγω τη συμβουλες μου πανω στο σκυροδεμα και το κονιαμα στις εδωσα και στις τεκμιρίωσα. Απο εκει και πέρα αποφασιζεις εσυ τι θα κανεις. Απλα να ξερεις οι αυτα που σου λεω ειναι απο τον Ελληνικό κανονισμο τεχνολογιας σκυροδεματος που ειναι εν ενεργεια στην παρουσα φαση και απο την προσωπικη μου εμπειρα σε ερευνες πανω σε σκυροδεμα και κονιαματα. Απο κει και περα, πραττεις οπως νομιζεις. Έγινε επεξεργασία 19 Μαίου 2011 - nikoloutso Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος