Jump to content

ενυδρείο με Guppy

ΔΗΜΟΣ Χ

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.Πρίν λίγες μέρες έβαλα στο ενυδρείο μου των 50 λίτρων 3 guppys,1 αρσενικό και 2 θυλικά(Είναι το πρώτο μου ενυδρείο),αλλα έχω μερικούς προβληατισμούς!! :thumbup: Αρχικά δεν θέλω να βάλω άλλα ψαράκια γιατί τα θεορώ αρκετά και επίσης θέλω να ζούν με άνεση(αν γεννήσουν),αλλα μερικές γαριδούλες(5 περίπου).

Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής:

1)Θα έχω πρόβλημα με τα λίτρα του ενυδρείου μου αργότερα??Αν ναι τι μου προτήνεται να κάνω,διότι δεν μπορώ να πάρω άμμεσα αλλο ενυδρείο και τα λυπάμε αν γενιθούν :D (γι'αυτό έβαλα 2 θυλικά και οχι 3 για να κάνω χαρέμι)??

2)να βάλω γλύφτη ή οι γαρίδες θα τρώνε την άλγη....φοβάμαι για τον γλύφτη γιατί μεγαλώνει πολύ!

3)κάθε πότε να κανω αλλαγες νερού(το 1/3).Μου είπαν απο το pet shop να κάνω ανα 1 μήνα...ισχύει??

4)Οι 2 guppyνες έχουν και οι δύο το μαύρο τρίγονο σηματάκι στην κοιλιά...θα κάνουν μικρά,ή απλά το έχουν πάντα και απλά μεγαλώνει όταν είναι έτοιμες να γεννήσουν??

5)Το φίλτρο μου είναι κρεμαστό....θα χρειαστώ να κανω τίποτα άμμεσα για να το καθαρίσω?Αν ναι τι να κάνω?

6)Όταν ξαναπαω στο pet shop θα δόσω νερό για να μου κάνουν ακριβείς μετρήση(θα εχω 1 εβδομάδα τα guppies μέσα) τι θα πρέπει να δείξουν αυτές?Να πάρω χαρτάκια για να μετράω μόνος μου μετά?

Σας κούρασα με τις ερωτήσεις,αλλα τι να κάνω.....είμαι νέος στο χόμπι :thumbup:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Καλησπέρα σας.Πρίν λίγες μέρες έβαλα στο ενυδρείο μου των 50 λίτρων 3 guppys,1 αρσενικό και 2 θυλικά(Είναι το πρώτο μου ενυδρείο),αλλα έχω μερικούς προβληατισμούς!! :thumbup: Αρχικά δεν θέλω να βάλω άλλα ψαράκια γιατί τα θεορώ αρκετά και επίσης θέλω να ζούν με άνεση(αν γεννήσουν),αλλα μερικές γαριδούλες(5 περίπου).

1)Θα έχω πρόβλημα με τα λίτρα του ενυδρείου μου αργότερα??Αν ναι τι μου προτήνεται να κάνω,διότι δεν μπορώ να πάρω άμμεσα αλλο ενυδρείο και τα λυπάμε αν γενιθούν :thumbup: (γι'αυτό έβαλα 2 θυλικά και οχι 3 για να κάνω χαρέμι)??

2)να βάλω γλύφτη ή οι γαρίδες θα τρώνε την άλγη....φοβάμαι για τον γλύφτη γιατί μεγαλώνει πολύ!3)κάθε πότε να κανω αλλαγες νερού(το 1/3).Μου είπαν απο το pet shop να κάνω ανα 1 μήνα...ισχύει??

4)Οι 2 guppyνες έχουν και οι δύο το μαύρο τρίγονο σηματάκι στην κοιλιά...θα κάνουν μικρά,ή απλά το έχουν πάντα και απλά μεγαλώνει όταν είναι έτοιμες να γεννήσουν??

5)Το φίλτρο μου είναι κρεμαστό....θα χρειαστώ να κανω τίποτα άμμεσα για να το καθαρίσω?Αν ναι τι να κάνω?

6)Όταν ξαναπαω στο pet shop θα δόσω νερό για να μου κάνουν ακριβείς μετρήση(θα εχω 1 εβδομάδα τα guppies μέσα) τι θα πρέπει να δείξουν αυτές?Να πάρω χαρτάκια για να μετράω μόνος μου μετά?

Σας κούρασα με τις ερωτήσεις,αλλα τι να κάνω.....είμαι νέος στο χόμπι :thumbup:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Το ενυδρειο σου ειναι στρωμενο?Πρεπει να παρεις τα τεστακια για να ξερεις που ειναι το ενυδρειο.

Ν3Ν4 Αμμωνια 0

ΝΟ 2 Νιτρωδη Ο

ΝΟ 3 νιτρικα καυω απο 15

ΡΗ για τα ψαριασου δεν ξερω,διαβασε το προφιλ τους και θα το βρεις

Στο φιλτρο μεσα τι εχει?

Δεν μας κουραζεις καθολου,ειμαστε εδω για να βοηθαμε ο ενας τον αλλον :D

Ευχαριστω για την απάντηση.Το ενυδρείο μου είναι στρομένο εδω και 1 μήνα και κάτι(έβαλα για 6 μερες βακτήρια και μετα δούλευε για 1 μήνα χωρίς ψάρια και έριχνα τροφή)βέβαια δεν έχω κάνει καθόλου μετρήσεις.Τώρα θα γίνουν.Αν δεν βγούν αυτοί οι αριθμοί θα πρέπει να κάνω κάτι??

Το φίλτρο έχει στην αρχή σφουγγάρι και μετά άνθρακα σε υαλοβάμβακα νομίζω,αλλα δεν είμαι σύγουρος γιατι το φιλτρο ήταν μαζι με το ενυδρείο και δεν ξέρω ακόμα καλά... :thumbup:

Καλησπέρα σας.Πρίν λίγες μέρες έβαλα στο ενυδρείο μου των 50 λίτρων 3 guppys,1 αρσενικό και 2 θυλικά(Είναι το πρώτο μου ενυδρείο),αλλα έχω μερικούς προβληατισμούς!! helpsmilie.gif Αρχικά δεν θέλω να βάλω άλλα ψαράκια γιατί τα θεορώ αρκετά και επίσης θέλω να ζούν με άνεση(αν γεννήσουν),αλλα μερικές γαριδούλες(5 περίπου).

1)Θα έχω πρόβλημα με τα λίτρα του ενυδρείου μου αργότερα??Αν ναι τι μου προτήνεται να κάνω,διότι δεν μπορώ να πάρω άμμεσα αλλο ενυδρείο και τα λυπάμε αν γενιθούν sad.gif (γι'αυτό έβαλα 2 θυλικά και οχι 3 για να κάνω χαρέμι)??

2)να βάλω γλύφτη ή οι γαρίδες θα τρώνε την άλγη....φοβάμαι για τον γλύφτη γιατί μεγαλώνει πολύ!

3)κάθε πότε να κανω αλλαγες νερού(το 1/3).Μου είπαν απο το pet shop να κάνω ανα 1 μήνα...ισχύει??

Σας κούρασα με τις ερωτήσεις,αλλα τι να κάνω.....είμαι νέος στο χόμπι thumbup.gif

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

καλησπερα φιλε.....καλα κανεις και ρωτας....λοιποοοοοον.....εχεις βαλλει φυτα στο ενυδρειο σου????εαν ναι ασε ταα γκαπυ να γεννανε μιας και τα μικρα θα εχουν να κρυφτουν και θα ζησουν τα ποιο ικανα....σε συντομο χρονικο διαστημα οχι δεν θα εχεις κανενα προβλημα αλλα στο μελλον ναι θα χρειαστεις ποιο μεγαλο ενυδρειο.....εαν εχεις φυτεμενο με μερικα φυτακια μεσα βαλλε σιγουρα γαριδες και οχι πλεκο γιατι οπως ειπες μεγαλωνει πολυ....για τις αλλαγες τωρα θα σ προτεινα να κανεις 1-2 φορες την εβδομαδα το 30%....οι θυλικιες παντα εχουν το τριγωνακι αλλα για το ποτε θα ειναι ετοιμες θα το δεις μονος σου οταν η κοιλια τους θα ειναι αρκετα φουσκωμενη και θα εχει μεγαλωσει το τριγωννακι....θα σ προτεινα τα υγρα τεστ αλλα και οι ταινιες καλες ειναι.....εγω αυτα ειχα να σου πω φιλε μου και κατι ακομα μην βαλλεις τα γκαπυ σε γεννηστρες....ελευθερα αστα να γεννανε.....δεν μας κουραζεις καθολου γι'αυτο ειμαστε εδς για να βοηθαμε ο ενας τον αλλον οπως ειπε και ο φιλος kixlidatos.....α οσο για το ΡΗ τα γκαπυ θελουν για να ξερεις 7.5-8 και σκληρο νερο

Αν εχει ανθρακα βγαλτον και βαλε μεσα μινι syporax.

Αν δεν ειναι η μετρισης σου ετσι πρεπει να μας το πεις και θα χρειασθει αλλαγη νερου.Καθε εβδομαδα μια αλλαγη νερου :thumbup:

Δέν εχω βάλει φυτά μέσα,αλλα σκεύτομαι να βάλω κερατόφυλο για τα μικρά.Φοβάμαι να βαλω κάτω φυτά(μπορείται να μου προτήνεται εύκολα φυτα.....ειμαι νεος και φοβάμαι λιγο να πώ την αλήθεια)Αν δεν βάλω φυτά να μην βάλω γαρίσες??τώρα εχω πλαστικα και 2 βράχους ιδανικούς για αυτές.

Ευχαριστώ για τις απαντησεις.Με κάληψαν αρκετα!! :thumbup:

λοιπον φιλε μ....εγω θα σ προτεινα να βαλλεις φυτα γιατι ετσι θα διξι ποιο ομορφο το ενυδρειο σου....ναι εινα σχεδον απαραιτητα για τις γαριδες τα ζωντανα φυτα...εαν βαλλεις φυτακια και γαριδες θα εχεις μαλλον και γεννες...λοιπον ευκολα φυτα ειναι 1)σιγουρα κερατοφυλλο 2)cobomba caroliniana 3)vallisneria 4)anubia δες εικονες στο google.....τα πλαστικα εαν θες να εχεις ενα ομορφο ενυδρειο βγαλτα και μν ξαναβαλλεις τιποτα ψευτικο....στη θεση σ θα εβγαζα βραχουσ και ψευτικα φυτα και θα εβαζα 1-2 ριζες και φυτακια

Φιλικα Θανασης

Ευχαριστώ φίλε Θανάση για τις συμβουλές σου.Τους βράχους θα τους αφήσω γιατι πραγματικα είναι τρομεροί,αλλα για τα φυτά θα το σκευτώ πολύ σοβαρά,ιδικά για τους δύο πρώτους που μου άρεσαν πολύ!! :thumbup:

τιποτα φιλε μ......κρατησε τους τους βραχους.....

βαλλε και τα φυτακια σου μεσα και θα εισαι μια χαρα...

εαν πας στο γλυκο νερο κατηγορια εκει στο ππρωτο γενικα που λεει θα δεις ενα θεμα που εχω ανοιξει για ενα βραχο

Μην ξεχάσεις να δέσεις την ανούμπια σε ένα βραχάκι και όχι να την φυτέψεις γιατι είναι πιθανο να σαπίσει... :thumbup:

Μην ξεχάσεις να δέσεις την ανούμπια σε ένα βραχάκι και όχι να την φυτέψεις γιατι είναι πιθανο να σαπίσει... :thumbup:

:D

ΑΑ!!!Να την αφήσω δηλαδί όπως θα την πάρω και απλά να την δέσω σε ένα βράχο?Αυτά τα φυτά(caroliniana,vallisneria,anubia)όμως θέλουν λιπάσματα,γιατι έχω άγνοια..... :thumbup:

ΑΑ!!!Να την αφήσω δηλαδί όπως θα την πάρω και απλά να την δέσω σε ένα βράχο?Αυτά τα φυτά(caroliniana,vallisneria,anubia)όμως θέλουν λιπάσματα,γιατι έχω άγνοια..... :thumbup:

Ένα υγρό σκεύασμα ή κάποιες ταμπλέτες από το petstore σου θα είναι okay για τα φυτά σου, με μια δοσολογία μια φορα την εβδομάδα θα dis καλά αποτελέσματα!

Για τεστ μην πάρεις στικς (χαρτάκια).

Προτίμησε υγρά, λίγο ακριβότερα αλλά θα είσαι σίγουρος για τις μετρήσεις που θα κάνεις. Εχουν πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια.

Τα υλικά του φίλτρου όποτε χρειαστεί να τα καθαρίσεις, να τους κάνεις ένα ξέπλυμα μόνο με νερό του ενυδρείου. Για το πότε θα χρειαστεί καθάρισμα θα το καταλάβεις από τη ροή του, αν μειωθεί αρκετά θα πρέπει να ξεπλύνεις λίγο τα υλικά, μάλλον θα έχουν αρχίσει να μπουκώνουν.

Ευχαριστω πολύ,τότε θα πάρω υγρά τέστ αφού είναι καλύτερα. :thumbup:

Παιδιά,έκανα τις μετρήσεις σε ένα μεγάλο κατάστημα στην Κηφισιά και βγήκαν αυτές: ph=7,6 GH=7 KH=6 NO2=0 NO3=10 NH3/NH4=0.Πιστεύω είναι αρκετά καλές εκτός απο την σκληρότητα που είναι 7 ενώ τα guppy θέλουν απο 10-20 με ιδανικό το 15... :D .Τι λέτε,θα έχω κανένα πρόβλημα;Ακόμη έβαλα 1 γλύφτη ο οποίος όμως δεν μεγαλώνει πολύ(τώρα είναι ίσα με τα guppy,περίπου 4 εκ.) και μου είπαν οτι φτάνει το πολύ 6εκ. καθώς και 2 γαρίδες caridina και δεν βλέπω να κακοπερνάνε στο ενυδρείο μου!! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...