vasilios 8 Μαίου 2011 #1 Share 8 Μαίου 2011 Σημερα η ωρα 14,58 γεννισε επιτελους η γκαπινα μου 25 με 30 γκαπακια.... συμβουλες παρακαλω και ταγκαπακια τα ταΪζω ΤΕΤΡΑ ΜΙΝ φυλαρακι το οποιο το εχω σπασει σε απιρα μικρα κοματακια.... μερικα ειναι ομως στον πιθμενα της γενιστρας και δεν κολιμπανε..γιατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 8 Μαίου 2011 #2 Share 8 Μαίου 2011 (edited) Δεν είναι καλό να τα έχεις στην γεννηστρα... Άμα το ενυδρείο έχει μπόλικα φυτά, τα μικρά θα πάνε να κρυφτούνε μόνα τους Η τροφή είναι μια χαρά Να σου ζησουν!! Έγινε επεξεργασία 8 Μαίου 2011 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 8 Μαίου 2011 Author #3 Share 8 Μαίου 2011 νασαι καλα ευχαριστω πολυ το ενυδρειο ειναι 250λιτρα αλλα δεν εχω φυτα...εχω ενα 30λιτρο μπορω να τα μετακομισω εκει και ποτε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 8 Μαίου 2011 #4 Share 8 Μαίου 2011 νασαι καλα ευχαριστω πολυ το ενυδρειο ειναι 250λιτρα αλλα δεν εχω φυτα...εχω ενα 30λιτρο μπορω να τα μετακομισω εκει και ποτε?? να σου ζησουν φιλε...βγαλε τα απο την γεννηστρα γιατι ισως εχεισ απωλειεσ συντομα..αν ειναι στρωμενο το 30λιτρο που εχεισ βαλε τα εκει οσο πιο γρηγορα γινεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 8 Μαίου 2011 #5 Share 8 Μαίου 2011 Εγώ τα πιάνω και τα βάζω σε γεννήστρα. Αν και έχω φυτά και τα μεγάλα δεν τα κυνηγάνε το κάνω περισσότερο για να μπορω να τα ταίζω πιο εύκολα. Αν είναι ελεύθερα στο ενυδρείο συνήθως τα ενήλικα τρώνε ολη την τρόφή ή απλά φοβούνται να μικρά να βγουν να πάρουν την τροφή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 8 Μαίου 2011 #6 Share 8 Μαίου 2011 Εγώ τα πιάνω και τα βάζω σε γεννήστρα. Αν και έχω φυτά και τα μεγάλα δεν τα κυνηγάνε το κάνω περισσότερο για να μπορω να τα ταίζω πιο εύκολα. Αν είναι ελεύθερα στο ενυδρείο συνήθως τα ενήλικα τρώνε ολη την τρόφή ή απλά φοβούνται να μικρά να βγουν να πάρουν την τροφή. παντα μενει τροφη και για τα μικρα..και φοβουνται τισ 3-4 πρωτες μερεσ να βγουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 8 Μαίου 2011 #7 Share 8 Μαίου 2011 φιλε μου γεια σου...χαιρετω ολα τα φιλαρακια του φορουμ.... λοιπον ας παμε στο θεμα μας τωρα.....εγω μιας και εχω μια τρελα με τα γκαπυ θα σ προτεινα να μην τα εχεις στη γενηστρα....δεν τους κανει καλο γιατ πρωτον το νερο δν κυκλοφορει εκει μεσαα και σταδιακα ριχνωντας τροφη θα σ ανεβει η αμμωνια με αποτελεσμα να χασεις τα ψαρακια σου....η γενηστρα καθηστερη την αναπτυξη των μικρων.....απο εκει και περα εγω θα σ προτεινα να τα βγαλεις και να τα αφησεις ελευθερα στο ενυδρειο σου....μιας και ειναι και 250 λιτρα τα ποιο δυνατα και ποιο εξυπνα θα σ επιβιωσουν....αρκει να υπαρχουν μερη να μπορουν να κρυφτουν οπως φυτα ριζες και διαφορα αλλα.....μην κανεις στα ψαρακια σου αυτο με τις γεννηστρες ειναι βασανηστηριο.....μπορει να σ μεγαλωσουν αλλα θα αργησουν πολυ περισοτερο απο οτι στο ενυδρειο ελευθερα και μπορει να σ παρουσιασουν και προβληματα μετα.....ασε την μητερα φυση να κανει την δουλεια της Φιλικα Θανασης Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 8 Μαίου 2011 Author #8 Share 8 Μαίου 2011 ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.τελικα αποφασισα να τα βαλω στο 100λτ,γιατι στο 30λτ εχω εναν μονομαχο και δεν νομιζω να την παλεβουν μαζι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 8 Μαίου 2011 #9 Share 8 Μαίου 2011 τιποτα φιλε μ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 9 Μαίου 2011 Author #10 Share 9 Μαίου 2011 τελικα η 'μητερα φυση' δεν μαρεσει πως λειτουργει..αφησα στα χερια τις τα 42γκαπακια μετριμενα και σημερα βλεπω μονο 6 ζωντανα.... θα περνω την κατασταση στα χερια μου αποδω και περα... "μητερα φυση αντε γεια"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 9 Μαίου 2011 #11 Share 9 Μαίου 2011 φιλε μ μην απογοητευεσαι........ειναι σιγουρα και άλλα αλλά ειναι κρυμενα..... και εγω με γκαπυ ασχολουμαι μονο.....κοιτα να δεις και εγω στις αρχες παλευα με γεννηστρες και τετοια....μετα ομως οταν ειδα καποια πραγματα(θανατους παραμορφωσεις)τα αφησα να μ γεννανε ελευθερα..το πρωτο καιρο μου ετρωγαν ολα μ τα ψαρακια μετα την δευτερη γεννα ομως τα ειχαν συνιθησει σαν ψαρια και οχι σαν τροφη.....βασικα θελουν καλο ταισμα περιπου 2-3 φορες την ημερα ωστε ν μν σ τρωνε τα μικρα.....απο εκει και περα οπως θες φιλε μ....αλλα θα με θυμη9εις καποια στιγμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 9 Μαίου 2011 Author #12 Share 9 Μαίου 2011 θα φτιαξω ενα 60αρι μονο για γενιτουρια μεσα στο καλοκαιρι και ετσι θα τιν βγαζω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 9 Μαίου 2011 Author #13 Share 9 Μαίου 2011 χαχα τελικα σημερα βαζω στην γεννηστρα την αλλη γκαπινα μου και μεσα σε 1ωρα γενησε 30γκαπακια..χεχεχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος