Jump to content

Βοηθεια με αγορα υποστροματος

Recommended Posts

Γεια σε ολους,θα ηθελα σε λιγο καιρο να αλλαξω set up στο ενυδρειο μου και θα ηθελα να σας ρωτησω πιο ειναι κατα την γνωμη σας "το καλητερο" υποστρομα σε χαμηλη τιμη/?(μεχρι 20ευρο)!!!Το υποστρομα παιζει πολυ σημαντικο ρολο στην αναπτηξη των φυτων?Απο υποστρομα σε υποστρομα υπαρχει μεγαλη διαφορα(π.χ απο ενα που κανει 10 ευρο και απο ενα αλλο που κανει 27 ευρο)....σκευτομαι να αγορασω το deponit mix classic 60 της dennerle ή το deponit mix professional 60 επισης της dennerle,πιο ειναι καλητερο?(η διαφορα τους ειναι 8 ευρο περιπου)

Έγινε επεξεργασία - argife

Γεια σε ολους,θα ηθελα σε λιγο καιρο να αλλαξω set up στο ενυδρειο μου και θα ηθελα να σας ρωτησω πιο ειναι κατα την γνωμη σας "το καλητερο" υποστρομα σε χαμηλη τιμη/?(μεχρι 20ευρο)!!!Το υποστρομα παιζει πολυ σημαντικο ρολο στην αναπτηξη των φυτων εαν ειναι απαιτητικα και τρεφονται απο τις ριζες?Απο υποστρομα σε υποστρομα υπαρχει μεγαλη διαφορα(π.χ απο ενα που κανει 10 ευρο και απο ενα αλλο που κανει 27 ευρο)....σκευτομαι να αγορασω το deponit mix classic 60 της dennerle ή το deponit mix professional 60 επισης της dennerle,πιο ειναι καλητερο?(η διαφορα τους ειναι 8 ευρο περιπου)

συγνωμη αλλα νομιζω οτι απαντας σχεδον σε ολες τις ερωτησεις σου... καταρχην δεν μας λες ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο... δευτερον τι ψαρια εχεις μεσα και τριτον τι φυτα.. εαν δεν εχεις απαιτητικα φυτα μην βαλεις υποστρωμα... βαλε κατευθειαν χαλικι.. εαν εχεις γατοψαρα βαλε αμμο.

Κατα την γνωμη μου μην βαλεις υποστρωμα αλλα κατευθειαν βυθο. εαν ριχνεις τα λιπασματα σου κανονικα μια χαρα θα ειναι τα φυτα σου...καλη συνεχεια!

Έγινε επεξεργασία - Satum

Το συγκεκριμενο ενυδρειο ειναι 60λιτρα και θελω να βαλω λιγο δυσκολα φυτα.Θελω να βαλω ''γρασιδι''(μπορει glossostigma).......τι υποστρομα να παρω?

Συμφωνώ απόλυτα με τον Satum, το ίδιο έκανα και εγώ, μην ξεσηκώνεις το ενυδρείο σου.

Η διαφορά του απλού Deponit με το pro είναι πως στο pro έχει μέσα και υλικά τα οποία χρησιμεύουν σαν τροφή για τα αναερόβια βακτήρια. Εγώ θα σου έλεγα Deponit mix απλό και ένα θερμοκαλώδιο (σε χαμηλά βατ) και θα είσαι οκ από το έδαφος σου. Αλλά έχει σημασία και το τι ψάρια θα βάλεις.

Τι ακριβως κανει το θερμοκαλοδιο(εχω ακουσει πολλα αλλα δεν ξερω την ακριβης χρηση του).......ποσο κανει περιπου ενα ερμοκαλοδιο?Τα φυτα σε τι τα βοηθαει?

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...%EB%FE%E4%E9%EF

Μερικές φορές αρκεί μία αναζήτηση στο forum.

Άλλες φορές φυσικά ένα ερώτημα προκαλεί γόνιμη συζήτηση.

Συχνά ένα ερώτημα μένει μετέωρο γιατί απλά όλοι όσοι πέρασαν από το thread σκέφτηκαν ή ότι δεν τους ενδιαφέρει το θέμα είτε (το πιο πιθανό) "γιατί δεν κάνει άραγε μία αναζήτηση πρώτα?"

:):D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...