grigoros 7 Μαίου 2011 #1 Share 7 Μαίου 2011 Εχω μια απορία σχετικά με την ροή της κυκλοφορίας στο θαλασσινό ενυδρειο, αν είναι ο κυκλοφορητής πολύ δυνατός για τα λίτρα του ενυδρείου με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να είναι και αυτή πολύ δυνατή χωρίς μακρά σημεία αλλά τα ψαρακια που είναι μέσα να δυσκολεύονται να κολυμπήσουν, αυτό είναι καλό ή όχι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 7 Μαίου 2011 Author #2 Share 7 Μαίου 2011 Διόρθωση: ( μακρά σημεία ) λάθος λέξη, εννοούσα νεκρά σημεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 7 Μαίου 2011 #3 Share 7 Μαίου 2011 ... κάτι σαν πλυντήριο δηλαδή !!! Δοκίμασε να στρέψεις τους κυκλοφορητές προς τα τζάμια και προς την επιφάνεια ώστε να πετύχεις μια πιο χαλαρή ροή και ταυτόχρονα ανατάραξη της επιφάνειας. Το θέμα της κυκλοφορίας είναι πολύ σύνθετο και έχει σχέση τόσο με το τι οργανισμούς φιλοξενείς όσο και με το στήσιμο του βράχου... που σημαίνει ότι πρέπει να πειραματιστείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 7 Μαίου 2011 Author #4 Share 7 Μαίου 2011 Κάπως έτσι, επειδή είμαι πολύ νέος στο θαλασσινό πειραματίζομαι εδώ και ενάμισι μήνα αλλά χωρίς ψαρακια μέχρι σήμερα που πήρα δύο κλοουνακια αλλά τα βλέπω να ζοριζονται πολύ από το ρεύμα, λες να υπάρξει θέμα και να μην αντέξουν; Να τον κλείσω και να βρω κάτι μικρότερο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 8 Μαίου 2011 #5 Share 8 Μαίου 2011 Κάπως έτσι, επειδή είμαι πολύ νέος στο θαλασσινό πειραματίζομαι εδώ και ενάμισι μήνα αλλά χωρίς ψαρακια μέχρι σήμερα που πήρα δύο κλοουνακια αλλά τα βλέπω να ζοριζονται πολύ από το ρεύμα, λες να υπάρξει θέμα και να μην αντέξουν; Να τον κλείσω και να βρω κάτι μικρότερο; Εγώ θα έκανα πρώτα αυτό που σου είπε ο Αίολος: "στρεψτον προς το τζάμι και προς τα πάνω". Επίσης καλό θα ήταν να μας έλεγες και την "δύναμη" του κυκλοφορητή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Μαίου 2011 #6 Share 8 Μαίου 2011 Το κατά πόσο θεωρεί κάποιος ισχυρή τη ροή είναι όπως καταλαβαίνεις πολύ σχετικό, ειδικά εάν δεν υπάρχει ανάλογη εμπειρία. Καλό θα ήταν να γνωρίζαμε τις διαστάσεις του ενυδρείου σου καθώς και την δύναμη των κυκλοφορητών ..... θα βοηθούσε και ένα βίντεο Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 8 Μαίου 2011 Author #7 Share 8 Μαίου 2011 Ο κυκλοφορητής είναι της sun sun διπλός με κυκλοφορία στα 12000 l/h και τον έχω σε ενυδρείο 120 λίτρων, τον έστρεψα προς την επιφάνεια και προς το τζάμι αλλά μου ξεσήκωσε τον αραγωνίτη, χτες το βράδυ έβγαλα και την προπελιτσα από τον ένα και δουλεύει ο ένας τώρα αλλά τα κλοουνάκια πάλι ζορίζονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Μαίου 2011 #8 Share 8 Μαίου 2011 Βρίσκω υπερβολή την επιλογή αυτών των κυκλοφορητών για τα λίτρα σου. Θα μπορούσες να βάλεις 2 αντικριστά με χαμηλότερη ροή και να πειραματιστείς ως προς την κλήση που θα έχουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 8 Μαίου 2011 Author #9 Share 8 Μαίου 2011 Αυτό που με απασχολεί άμεσα είναι αν τα ψαρακια που έβαλα θα αντεξουν στην κυκλοφορία που υπάρχει αυτή την στιγμή ή να τους αλλάξω και να βάλω μικρότερους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Μαίου 2011 #10 Share 8 Μαίου 2011 Θεωρητικά και βάση από τα λεγόμενα σου υπάρχει πρόβλημα όπως μας το περιγράφεις.... αλλά δεν μπορεί να γνωρίζει κάποιος τρίτος το μέγεθος του "προβλήματος" τη στιγμή με δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 8 Μαίου 2011 Author #11 Share 8 Μαίου 2011 Οπότε θα τους βγάλω και θα βάλω μικρότερους για να μην υπάρξει προβλημα, οκ ευχαριστώ Αίολε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 8 Μαίου 2011 #12 Share 8 Μαίου 2011 ειναι τεραστιος αυτος ο κυκλοφοριτης για τα κυβικα σου αντι για αυτον βαλε 3 των 3000λαω Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 8 Μαίου 2011 Author #13 Share 8 Μαίου 2011 Ναι αυτό θα κάνω παιδιά, θα βάλω μικρότερους, σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος