almuros 7 Μαίου 2011 #1 Share 7 Μαίου 2011 Καλησπερα σκευτομαι να αγορασω ενα ρεφρακτομετο απο e-bay εχει παρει κανεις καποιο και αν ναι απο που αν μπορει ας μου στειλει link ...ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 7 Μαίου 2011 #2 Share 7 Μαίου 2011 Εχει ο petcumulous με 50 Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 7 Μαίου 2011 Author #3 Share 7 Μαίου 2011 θα το ψαξω....ξερει κανεις καποιο αλλο απο αθηνα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 7 Μαίου 2011 #4 Share 7 Μαίου 2011 Εγώ και 1-2 φίλοι μου έχουμε πάρει αυτό http://cgi.ebay.co.uk/Salinity-Refractomet...023548326674970 Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 8 Μαίου 2011 Author #5 Share 8 Μαίου 2011 Εγώ και 1-2 φίλοι μου έχουμε πάρει αυτό http://cgi.ebay.co.uk/Salinity-Refractomet...023548326674970 αυτο εχει την απαραιτητη ακριβεια; ....λεω να το παραγκειλω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 8 Μαίου 2011 #6 Share 8 Μαίου 2011 Μέχρι στιγμής φαίνεται πως ναι. Ούτε αποκλίσεις σε σχέση με άλλα που έχω δοκιμάσει παράλληλα, ούτε τυχαία σφάματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 8 Μαίου 2011 Author #7 Share 8 Μαίου 2011 Μέχρι στιγμής φαίνεται πως ναι. Ούτε αποκλίσεις σε σχέση με άλλα που έχω δοκιμάσει παράλληλα, ούτε τυχαία σφάματα. οκ εκλεισε .... θα σου πω μολις το παρω τα αποτελεσματα ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 24 Μαίου 2011 Author #8 Share 24 Μαίου 2011 Εγώ και 1-2 φίλοι μου έχουμε πάρει αυτό http://cgi.ebay.co.uk/Salinity-Refractomet...023548326674970 Μολις μου ηρθε το ρεφρακτομετρο θελει καποιο καλιμπραρισμα; σε ποια θερμαοκρασια πρεπει να γινει; στις οδηγιες λεει οτι πρεπει να γινει στους 20 πως γινεται ακριβως γιατι δεν εχω καταλαβει . οι μετρησεις γινονται στους 20 βαθμους η μπορουν να γινουν σε οποιαδηποτε θερμκρασια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 24 Μαίου 2011 #9 Share 24 Μαίου 2011 (edited) Τι λεει το συγκεκριμενο? Σκεφτομαι και εγω να το παραγγείλω? ειναι αξιόπιστο? Πόσο στοιχισε μαζι με τα μεταφορικά? Επειδη εχει αλλαξει το link, ποιο απο ολα αυτα ειναι? Έγινε επεξεργασία 24 Μαίου 2011 - giannispass Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 24 Μαίου 2011 #10 Share 24 Μαίου 2011 αυτό εδώ http://cgi.ebay.co.uk/Salinity-Refractomet...9#ht_3498wt_974 το καλιμπράρισμα το κάνεις με νερό όσμωσης ή και βρύσης με το κατσαβιδάκι. βάλε νερό και στρίψε τη βίδα μέχρι να δείξει 0. Η θερμοκρασία δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο, αλλά καλού κακού κάνε το καλιμπράρισμα το βράδυ έξω στο μπαλκόνι πχ, αν και το νερό έρχεται γρήγορα στη θερμοκρασία του οργάνου λόγο ποσότητας αλλά και μεγάλης/λείας επιφάνειας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 24 Μαίου 2011 Author #11 Share 24 Μαίου 2011 εμενα μου ηρθε 24 ευρω περιπου με μεταφορικα ...και πιστευω αξιζει ... για το καλυμπραρισμα το νερο πρεπει να ειναι οσμωσης 3 σταδιων η μονο τεσσαρων? αν το κανω με νερο βρυσης που πρεπει να βρισκεται η θερμοκρασια του ...λογικα θα πρεπει να γινει στην ιδια θερμοκρασια που θα γινονται και οι μετρησεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 24 Μαίου 2011 #12 Share 24 Μαίου 2011 Μην ανησυχείς για τη θερμοκρασία. Ούτε τα στάδια παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο. Αλατότητα μετράει, οπότε θεωρητικά δεν το επηρεάζουν και τόσο τα διάφορα του νερού της βρύσης. Όποιον κι αν έχω ρωτήσει, ακόμα και με ακριβά επώνυμα ρεφρακτόμετρα, δεν παίρνει διαφορετική μέτρηση ακόμα και με νερό βρύσης. Προληπτικά το κάνουμε μπας και... Αν έχεις κάν' το με όσμωσης ή απιονισμένο Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 24 Μαίου 2011 Author #13 Share 24 Μαίου 2011 μου δειχνει στο μηδεν το νερο οσμωσης 3 σταδιων χωρις να πειραξω το βιδακι... λειτουργει σωστα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 24 Μαίου 2011 #14 Share 24 Μαίου 2011 Ε φαντάζομαι ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 25 Μαίου 2011 Author #15 Share 25 Μαίου 2011 το καλιμπραρισα σημερα και ολα βαινουν καλως ...σε μετρησεις που το τσεκαρα και με αλλα ακριβοτερα δεν εχει καποια αποκλιση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος