mike1247 7 Μαίου 2011 #1 Share 7 Μαίου 2011 φταιχνω το κλασσικο μειγμα για το co2 αλλα αυτο δεν λειτουργει.. το αξιοσημειωτο ειναι οτι οσο κοναω το μπουκαλι εχω παροχη ισωσ και παραπανω απο 200 φυσαλλιδες ανα λεπτο το στησιμο που εχω ειναι το μπουκαλι με το μειγμα σωλινακι κλασσικο αερα μεχρι το πατο του ενυδρειου μου και αεροπετρα.. εχω δοκιμασει και ζαχαρι αχνη, ειμαι πολυ ακριβης στις ποσοτητες, αλλαξα μπουκαλι, αφερεσα την αεροπετρα αλλα τιποτα.. τι να κανω? βοηθεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 7 Μαίου 2011 #2 Share 7 Μαίου 2011 Πόση ώρα έχει περάσει από την ώρα που έφτιαξες το μίγμα? Θέλει κάποιο χρόνο για να ξεκινήσει. Επίσης η αερόπετρα θέλει υψηλότερη πίεση που πολύ πιθανό είναι να μην την έχει το μίγμα, καλύτερα να βάλεις μια σκάλα. Κι εμένα το δικό μου δεν δούλευε καλά με αερόπετρα, ούτε με αυτους τους κεραμικούς διαχυτήρες (τους γυάλινους). Mήπως έχεις καμιά διαροή? Θερμοκρασία πόσο έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike1247 7 Μαίου 2011 Author #3 Share 7 Μαίου 2011 ειμαι εντος οριων θερμοκρασιασ 26 με 27.. η αεροπετρα ειναι παρα πολυ διαπερατη γιατι αφηνει το νερο με την μια να περασει μεσα αμα ξεβιδωσω το καπακι αλλα και χωρις αεροπετρα παλυ παραγει οσο το κοναω.. το μειγμα καθετε ετοιμο μιιαμιση μερα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 7 Μαίου 2011 #4 Share 7 Μαίου 2011 μπορεις να βαλεις λιγο νερο πανω στο καπακι εκει που ειναι η τρυπα με το σωληνακι να τσεκαρεις αν εχει καμια διαρροη Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike1247 7 Μαίου 2011 Author #5 Share 7 Μαίου 2011 το εχω τιγκα στην σιληκονη.. τπτ δεν χαννει το τσεκαρα.. help! Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 7 Μαίου 2011 #6 Share 7 Μαίου 2011 το εχω τιγκα στην σιληκονη.. τπτ δεν χαννει το τσεκαρα.. help! τι εγινε αρχισε ? μετα απο συμβουλη φιλου εβαλα αλλη μια γεματη κουταλια μαγια αφου την ετοιμασα με λιγο ζαχαρη και χλιαρο νερο σε ενα ποτηρακι. βγαζει πολλες φυσαλιδες αλλα κατι μου λεει οτι θα τελιωσει γρηγορα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 7 Μαίου 2011 #7 Share 7 Μαίου 2011 τι εγινε αρχισε ? μετα απο συμβουλη φιλου εβαλα αλλη μια γεματη κουταλια μαγια αφου την ετοιμασα με λιγο ζαχαρη και χλιαρο νερο σε ενα ποτηρακι. βγαζει πολλες φυσαλιδες αλλα κατι μου λεει οτι θα τελιωσει γρηγορα . Οντως λογο μεγαλυτερης ζυμωσης θα τελιωσει γρηγοροτερα. Σιγουρα κατι δεν εκανες καλα ή οντως εχεις καποιο προβλημα κατασκευαστικος. Μηπως εβαλες την μαγια οταν το νερο ηταν ακομα πολυ ζεστο; Εχεις βαλβιδα ανεπιστρωφης; ελενξε την εαν δουλευει κανονικα φυσοντας την. Την επομενη φορα δοκιμασε με μαυρη ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο, μια που κραταει περισσοτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 7 Μαίου 2011 #8 Share 7 Μαίου 2011 πολυ καλο tip η μαυρη ζαχαρη ειναι και πιο υγιεινη οχι δεν εβαλα την μαγια σε ζεστο νερο ακολουθησα πιστα τις οδηγιες απλα μαλλον δεν περιμενα αρκετα.μετα απο 2 ωρες εβαλα extra μαγια Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 7 Μαίου 2011 #9 Share 7 Μαίου 2011 Οντως λογο μεγαλυτερης ζυμωσης θα τελιωσει γρηγοροτερα. Σιγουρα κατι δεν εκανες καλα ή οντως εχεις καποιο προβλημα κατασκευαστικος. Μηπως εβαλες την μαγια οταν το νερο ηταν ακομα πολυ ζεστο; Εχεις βαλβιδα ανεπιστρωφης; ελενξε την εαν δουλευει κανονικα φυσοντας την. Την επομενη φορα δοκιμασε με μαυρη ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο, μια που κραταει περισσοτερο. βαλβιδα δεν εχω βαλει Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike1247 7 Μαίου 2011 Author #10 Share 7 Μαίου 2011 τα τσεκαρα ολα και μετα απο εξαντκιτικουσ ελεγχους μου εκατσε οτι ισως εχανε ι ανεπιστρωφη.. μπλουμ και βλεπω να χανει.. την παρακαμψα και ολα οκ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 7 Μαίου 2011 #11 Share 7 Μαίου 2011 πολυ καλο tip η μαυρη ζαχαρη ειναι και πιο υγιεινη οχι δεν εβαλα την μαγια σε ζεστο νερο ακολουθησα πιστα τις οδηγιες απλα μαλλον δεν περιμενα αρκετα.μετα απο 2 ωρες εβαλα extra μαγια Θελει υπομονη, μπορουν να περασουν και 12 ωρες και παραπανω, αναλογα την ποσοτητα μαγιας μεχρι να φτασει στην καταλληλη πιεση το ολο μειγμα μεσα στο μπουκαλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 7 Μαίου 2011 #12 Share 7 Μαίου 2011 τα τσεκαρα ολα και μετα απο εξαντκιτικουσ ελεγχους μου εκατσε οτι ισως εχανε ι ανεπιστρωφη.. μπλουμ και βλεπω να χανει.. την παρακαμψα και ολα οκ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος