filoxenos 2 Νοεμβρίου 2006 #26 Share 2 Νοεμβρίου 2006 - Κάνε μια καλή αλλαγή νερού (40-50 %) με καλό σιφωνάρισμα βυθού. - Ανακάτεψε/διέλυσε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ σε ένα κουβά με το φρέσκο αποχλωριωμένο νερό που θα ρίξεις, τόσο ενυδρειακό αλάτι ώστε να έχει αναλογία 0,3% (3 γραμμάρια/λίτρο) στο ενυδρείο σου. Παράδειγμα: Αν το ενυδρείο έχει καθαρά 30 λίτρα νερό μέσα, βάζεις 30 χ 3 = 90 γραμμάρια αλάτι... => 90:15 = 6 κουταλιές της σούπας γεμάτες. Να το βάλεις σχετικά αργά μέσα, ώστε να ανακατευτεί καλά με το παλιό και να μην "κάψει" τα ψάρια. - Ανέβασε τη θερμοκρασία στο 29. Αυτή τη θεραπεία, θα πρέπει να την κρατήσεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ για 10 ημέρες, ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος του παράσιτου και να εξοντωθεί πλήρως. Παράλληλα, τάιζε λιγότερο. Μετά, κάνε πάλι μια αλλαγή 50% για να απομακρυνθεί το πολύ αλάτι (πάλι με πολύ καλό σιφωνάρισμα) και σε 3-4 ημέρες άλλη μία και λογικά θα "καθαρίσεις". Μετά ρίξε και βιταμίνες. Αν κατά τη διάρκεια της θεραπείας κάνεις αλλαγή νερού στο ενυδρείο, θα πρέπει να προσθέσεις πάλι το αλάτι που αφαιρείς με την αλλαγή (όσα λίτρα νερό αλλάξεις επί 3 = τα γραμμάρια αλατιού που θα ρίξεις), ώστε να υπάρχει συνεχώς αυτή η δοσολογία μέσα στο ενυδρείο. Καλή επιτυχία. Υ.Σ.: Εκεί που πρέπει να εστιάσεις, είναι το γιατί έχουν ich τα ψάρια... Βρες το, ώστε να καταπολεμήσεις την αιτία μια και έξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
satrianius 5 Νοεμβρίου 2006 Author #27 Share 5 Νοεμβρίου 2006 (edited) Παιδιά ευχαριστώ και πάλι. Η θεραπεία πήγε μια χαρά, clown loach και japonica μια χαρά, ζούν και βασιλεύουν! . Στην δοσολογία μετά το πρώτο 48ωρο έβαλα την μισή για να ελαχιστοποιήσω οσο το δυνατόν περισσότερο τον κίνδυνο για τις γαριδες και όταν τέλειωσε η θεραπεία έκανα αλλαγή νερού 25% προσθέτοντας και άνθρακα. Σε λιγάκι, μετά την πάροδο των 7 ημερών, αφαιρώ τον άνθρακα και τέλος! Να προσθέσω οτι αυτή την εβδομάδα της ανάρρωσης που πέρασε πρόσθεσα και 3 φορές βιταμίνες στην τροφή τους για να δυναμώσουν. Έγινε επεξεργασία 5 Νοεμβρίου 2006 - satrianius Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος