Jump to content

Ερωτηση για λαμπα

Recommended Posts

Γεια σε ολους,εχω μια ερωτηση που με απασχολει απο τοτε που αγορασα το ενυδρειο μου.Εχω λοιπον την εξης απορια:Στο καπακι κατω απο την λαμπα υπαρχει ενα πλαστικο το οποιο δεν ξερω αν πρεπει να το αφησω στο ενυδρειο ή να το βγαλω.Το ενυδρειο ειναι αυτο στο συγκεκριμενο βιντεακι.....και το καπακι στην αρχη ειναι ανοιχτο και φαινεται το πλαστικο καπακι για το οποιο εχω την απορια!!!Τι να κανω?"Μειωνει καθολου τον φωτισμο¨?Πως μπορω να βαλω δευτερη λαμπα σε αυτο το ενυδρειο?

Γεια σε ολους,εχω μια ερωτηση που με απασχολει απο τοτε που αγορασα το ενυδρειο μου.Εχω λοιπον την εξης απορια:Στο καπακι κατω απο την λαμπα υπαρχει ενα πλαστικο το οποιο δεν ξερω αν πρεπει να το αφησω στο ενυδρειο ή να το βγαλω.Το ενυδρειο ειναι αυτο στο συγκεκριμενο βιντεακι.....και το καπακι στην αρχη ειναι ανοιχτο και φαινεται το πλαστικο καπακι για το οποιο εχω την απορια!!!Τι να κανω?"Μειωνει καθολου τον φωτισμο¨?Πως μπορω να βαλω δευτερη λαμπα σε αυτο το ενυδρειο?

βιντεακι? που?

Ευχαριστω πολυ φιλε μου για την παρατηρηση σου......συγνωμη νωμιζα οτι το ειχα κανει επικοληση.Το βιντεακι ειναι αυτο:

Έχω το ίδιο ενυδρείο στα 30 λίτρα.

1. Να μην το βγάλεις το πλαστικό έχει σχέση με τη διατήρηση στεγανότητας

2. Δεν μπορείς δυστυχώς να προσθέσεις δεύτερη λάμπα (δεν ξέρω κανένα που να το κατάφερε στο ενυδρείο αυτό). Μπορείς να αφήσεις ανοιχτό το ένα καπάκι και να βάλεις εξωτερικό φωτισμό εκεί.

3. Ο φωτισμός του πάντως είναι επαρκέστατος για τα λίτρα του (είναι τύπου power compact)

4. Να προμηθευτείς μία λάμπα ρεζέρβα γιατί δεν τη βρίσκεις στα καταστήματα ηλεκτρικών και θα ταλαιπωρηθείς όταν καεί (από ενυδρειομάγαζο θα βρεις)

5. Μακροπρόθεσμα θα χρειαστεί να αλλάξεις όλο το καπάκι γιατί μετά από 2-3 χρόνια χρήσης το πλαστικό θα χαλάσει από την υγρασία (ναι τα κάνει και η Tetra αυτά) και κάποια στιγμή θα σου κάψει το τροφοδοτικό. Τότε χρειάζεσαι καπάκι ολόκληρο γιατί είναι όλα fixed μέσα στο σύστημα. Εκτός αν πιάνει το χέρι σου και βρεις αντίστοιχο τροφοδοτικό.

6. Έχω δοκιμάσει όλα τα παραπάνω, τελικά τώρα έχω καινούργιο καπάκι (τέσσερα χρόνια χρήσης περίπου)

7. Γενικά είναι ένα καλό ενυδρείο με επαρκές φίλτρο, καλό είναι να βάλεις ακόμη ένα εσωτερικό για σιγουριά γιατί η αντλία του εσωτερικού κάποια στιγμή θα καεί και αυτή (μετά από καμιά διετία)

8. Αντλία που ταιριάζει για το δικό του φίλτρο μπορείς να βρεις από τη σειρά pico της hydor

Έγινε επεξεργασία - Andreas301

Ευχαριστω για τις συμβουλες σου!!!Κα'ι'κε ειδε η λαμπα(μεσα σε 7-8 μηνες) και την αλλαξα με μια osram fluora......ελεγα να βαλω με glo φωτησικο σαν αυτο με μια λαμπα ομως τ8 15w στο πισω μερος του ενυδρειο(με το ανοιχτο καπακι που ειπες! :thumbup: ......απο φιλτρανση εχω αγορασει ενα εξωτερικο φιλτρο Hydor 400l/h και ειμαι καλημενος.Απλος θελω να βαλω πιο δυσκολα φυτα στο ενυδρειο π.χ:glossostigma,cuba κ.α (χρησιμοποιοντας co2 diy) :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...