Jump to content

Γατοψαρα

Giorgos LA

Recommended Posts

Καλησπερα...οταν λεμε μια ομαδουλα απο γατοψαρα corydoras...εννουμε ιδιο ειδος???δλδ αν εχουμε διαφορετικα ειδοι?? Οπως παντα...αλμπινο..και αλλα??

Καλό είναι να είναι το ίδιο είδος.

Οκ....αλλα υπαρχουν ειδη απο τον ιδιο ποταμο....τοτε θα συμβιωναν??Θελω να κανω μια ομαδουλα με 5-6...αλλα μου αρεσουν τα αλμνινο...και λεω να βαλω 2 τετοια...2 κανονικα δεν ξερω πως λεγονται...και αλλα 2 που μου αρεσαν...!!Η καλητερα να εστιασω μονο σε ενα ειδος??Και κατι τελευταιο...θελω να βαλω και εναν πλακοστομο....αλλα δεν ξερω αν εχει προβλημα με τα cory....εσεις τι λετε??Ευχαριστω :thumbup:

Για τι διαστάσεις ενυρείου μιλάμε;

Όπως σου είπα, καλύτερα να είναι όλα της ομάδας ίδια. Η επιλογή όμως είναι δική σου.

Φαντάζομαι πως όλες τις προυποθέσεις για να φιλοξενήσεις cory τις έχεις λάβει υπόψη σου...(πχ άμμο για βυθό)

Για τι διαστάσεις ενυρείου μιλάμε;

Όπως σου είπα, καλύτερα να είναι όλα της ομάδας ίδια. Η επιλογή όμως είναι δική σου.

Φαντάζομαι πως όλες τις προυποθέσεις για να φιλοξενήσεις cory τις έχεις λάβει υπόψη σου...(πχ άμμο για βυθό)

Ναι αμμο θα βαλω...μιλαμε για ενα 200ρι...πες 180 καθαρα...!Αλλα σε μερικα σημεια θα εχω χαλικακι...μικρο μεν ιδιο χροματος με την αμμο...Οχι ανακατωμενα...!

Ο βυθός πρέπει να στρώσει επίσης πρώτα και μετά να μπουν τα κορυ. Αρα μην τα βάλεις αμέσως.

Πάντως πιο ωραίο θέαμα είναι να είναι ίδιο είδος τα ψαρια, αν και είναι και θέμα γούστου.

ΥΓ. Αν άμμος και χαλίκι είναι ίδιο χρώμα τότε ποιος ο λόγος να βάλεις και τα δύο?

Ο βυθός πρέπει να στρώσει επίσης πρώτα και μετά να μπουν τα κορυ. Αρα μην τα βάλεις αμέσως.

Ναι το ξερω

Πάντως πιο ωραίο θέαμα είναι να είναι ίδιο είδος τα ψαρια, αν και είναι και θέμα γούστου.

Δεν ξερω...θα δω...!

ΥΓ. Αν άμμος και χαλίκι είναι ίδιο χρώμα τότε ποιος ο λόγος να βάλεις και τα δύο?

Απλος...εχω κατι στο μυαλο μου που θελει και λιγο χαλικακι..μην φανταστεις λεπτο ειναι και αυτο...το πιο πολυ μεν θα ειναι αμμος...αλλα ποτε ανακατωμενα...!!κοντα στις πετρες που εχω σκοπω να βαλω...εκει θα βαλω το χαλικακι...!

Φίλε καλησπέρα!

Εγώ έχω 3 cory, 2 aenaus και 1 albino σε 26lt γυάλα και δεν εχουν κανενα πρόβλημα!Μάλιστα,επειδή η γυάλα είχε αρχικά στηθεί για μονομάχο,έχει κάτω ψιλό χαλικάκι που δεν φαίνεται να τα ενοχλεί καθόλου!

Πάντως,από αισθητικής άποψης είμαι κι εγώ σύμφωνος στην ανάμειξη των ειδών,αφού διαθέτεις και αρκετά λύτρα ενυδρείο!

Corydoras είναι μία μεγάλη κατηγορία ψαριών που περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά είδη. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των Corydoras είναι ο ήπιος χαρακτήρα τους και το μεγάλο κοπάδι του ίδιου είδους που θέλουν για να νιώθουν ασφαλή και να μη στρεσάρονται. Έχει παρατηρηθεί πως ένα και μόνο Corydoras μπορεί να ψοφήσει μόνο και μόνο επειδή δεν θα τρώει.

Τα albino, δηλαδή η αλφική μορφή των ψαριών, δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο έως μερικές φορές και αδύνατο να ξεχωρίσουμε από ποιο είδος Corydoras κατάγονται. Δηλαδή μπορεί να είναι Albino aeneus, μπορεί sterbai ή και κάτι άλλο. Τα περισσότερα που πουλιούνται στο εμπόριο είναι Albino aeneus (ή τουλάχιστον έτσι φημολογείται).

Αυτό σημαίνει πως σε ένα κοπάδι πχ 20 Aeneus, αν τα 5 είναι albino, παραμένουν Aeneus οπότε θεωρητικά μπορούν να κοπαδιάσουν με τα υπόλοιπα 15. Παρ'όλα αυτά (το έχω παρατηρήσει κι εγώ ο ίδιο) υπάρχουν αναφορές πως τα κανονικά Aeneus συνήθως είναι όλα μαζί και τα albino μαζί, σε δύο ξεχωριστά groups. Αν τώρα είναι ένα Albino σε πολλά κανονικά, τότε το Albino κοπαδιάζει με τα κανονικά. Είναι ένα από τα "ρατσιστικά" φαινόμενα της φύσης... Αν και είναι το ίδιο είδος, είτε τα κανονικά απωθούν σιγά σιγά τα Albino κι αυτά φτιάχνουν τη δική τους ομάδα, είτε από "κοινή συναίνεση" αποφασίζουν να χωριστούν.

Ξαναλέω πως αν βρεθεί ένα Albino σε πολλά κανονικά ή το αντίθετο, τότε δεν υπάρχει θέμα στο κοπάδιασμα και είναι όλα μαζί.

Στη περίπτωση του φίλου μας... Στα λίτρα του προτείνω να μπουν καμιά 15αριά Aeneus. Μπορεί είτε να τα πάρει όλα albino ή όλα κανονικά, είτε να τα χωρίσει σε 7-8 κανονικά-albino είτε να παίξει σε μία δεκάδα από το ένα είδος και 5 από το άλλο. Σε κάθε περίπτωση όλα θα κυλήσουν ομαλά και δεν αποκλείεται να υπάρχει και ζευγάρωμα μεταξύ κανονικών και albino.

Φίλε καλησπέρα!

Εγώ έχω 3 cory, 2 aenaus και 1 albino σε 26lt γυάλα και δεν εχουν κανενα πρόβλημα!Μάλιστα,επειδή η γυάλα είχε αρχικά στηθεί για μονομάχο,έχει κάτω ψιλό χαλικάκι που δεν φαίνεται να τα ενοχλεί καθόλου!

Πάντως,από αισθητικής άποψης είμαι κι εγώ σύμφωνος στην ανάμειξη των ειδών,αφού διαθέτεις και αρκετά λύτρα ενυδρείο!

:thumbup::D Να και ενας που εχει γουστο :thumbup::thumbup:

Corydoras είναι μία μεγάλη κατηγορία ψαριών που περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά είδη. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των Corydoras είναι ο ήπιος χαρακτήρα τους και το μεγάλο κοπάδι του ίδιου είδους που θέλουν για να νιώθουν ασφαλή και να μη στρεσάρονται. Έχει παρατηρηθεί πως ένα και μόνο Corydoras μπορεί να ψοφήσει μόνο και μόνο επειδή δεν θα τρώει.

Τα albino, δηλαδή η αλφική μορφή των ψαριών, δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο έως μερικές φορές και αδύνατο να ξεχωρίσουμε από ποιο είδος Corydoras κατάγονται. Δηλαδή μπορεί να είναι Albino aeneus, μπορεί sterbai ή και κάτι άλλο. Τα περισσότερα που πουλιούνται στο εμπόριο είναι Albino aeneus (ή τουλάχιστον έτσι φημολογείται).

Αυτό σημαίνει πως σε ένα κοπάδι πχ 20 Aeneus, αν τα 5 είναι albino, παραμένουν Aeneus οπότε θεωρητικά μπορούν να κοπαδιάσουν με τα υπόλοιπα 15. Παρ'όλα αυτά (το έχω παρατηρήσει κι εγώ ο ίδιο) υπάρχουν αναφορές πως τα κανονικά Aeneus συνήθως είναι όλα μαζί και τα albino μαζί, σε δύο ξεχωριστά groups. Αν τώρα είναι ένα Albino σε πολλά κανονικά, τότε το Albino κοπαδιάζει με τα κανονικά. Είναι ένα από τα "ρατσιστικά" φαινόμενα της φύσης... Αν και είναι το ίδιο είδος, είτε τα κανονικά απωθούν σιγά σιγά τα Albino κι αυτά φτιάχνουν τη δική τους ομάδα, είτε από "κοινή συναίνεση" αποφασίζουν να χωριστούν.

Ξαναλέω πως αν βρεθεί ένα Albino σε πολλά κανονικά ή το αντίθετο, τότε δεν υπάρχει θέμα στο κοπάδιασμα και είναι όλα μαζί.

Στη περίπτωση του φίλου μας... Στα λίτρα του προτείνω να μπουν καμιά 15αριά Aeneus. Μπορεί είτε να τα πάρει όλα albino ή όλα κανονικά, είτε να τα χωρίσει σε 7-8 κανονικά-albino είτε να παίξει σε μία δεκάδα από το ένα είδος και 5 από το άλλο. Σε κάθε περίπτωση όλα θα κυλήσουν ομαλά και δεν αποκλείεται να υπάρχει και ζευγάρωμα μεταξύ κανονικών και albino.

Ευχαριστω ΠΑΡΑ πολυ φιλε μου για την καθοδιγηση :thumbup: ...εγω σκεφτομουν να βαλω 3 απο το καθενα...!!Και κατι ακομα...επειδη θελω να παρω και εναν πλακοστομο...θα εχουν κανενα προβλημα??...Το παραπονο μου...ειναι οτι τα περισοτερα πετσοπ πουλανε τον κλασικο "μεγαλο" πλακοστομο...και δεν εχουν αυτα που δεν μεγαλωνουν πολυ :thumbup: ...!!Επισεις...θελω να βαλω και εναν "κινεζικο" γλυφτη...siamese algae eater(Crossocheiluw siamensis) αυτο το ειδος πρεπει να ειναι...αλλα εχω ακουσει οτι γινονται μεγαλουτσικοι και λιγο επιθετικοι...θα εχουν προβλημα τα αλλα ψαρακια???Ευχαριστω Παρα πολυ :D

Ευχαριστω ΠΑΡΑ πολυ φιλε μου για την καθοδιγηση :thumbup: ...εγω σκεφτομουν να βαλω 3 απο το καθενα...!!Και κατι ακομα...επειδη θελω να παρω και εναν πλακοστομο...θα εχουν κανενα προβλημα??...Το παραπονο μου...ειναι οτι τα περισοτερα πετσοπ πουλανε τον κλασικο "μεγαλο" πλακοστομο...και δεν εχουν αυτα που δεν μεγαλωνουν πολυ :thumbup: ...!!Επισεις...θελω να βαλω και εναν "κινεζικο" γλυφτη...siamese algae eater(Crossocheiluw siamensis) αυτο το ειδος πρεπει να ειναι...αλλα εχω ακουσει οτι γινονται μεγαλουτσικοι και λιγο επιθετικοι...θα εχουν προβλημα τα αλλα ψαρακια???Ευχαριστω Παρα πολυ :D

Τα Crossocheilus siamensis δεν είναι γατόψαρα και δεν είναι επιθετικά. Είναι νευρικά αλλά όχι επιθετικά. Οπότε θεωρητικά μπορείς να τα βάλεις και κατά προτίμηση μία ομαδούλα των τριών. Άλλοι είναι οι "κινέζοι αλγοφάγοι" (Gyrinocheilus aymonieri) και από αυτά μη βάλεις.

Για το παράπονό σου για τους πλεκόστομους, δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Σε καμία περίπτωση πάντως μη πάρεις κάποιον από τους μεγάλους γιατί μπορεί να έχεις προβληματάκια. Κάνε υπομονή και λογικά κάποια στιγμή θα βρεις κάποιο Ancistrus (πχ το cf. cirrhosus). Κι άπαξ και βρεις πάρε 3-4 να βγάλεις και γέννες :thumbup: Και φυσικά δεν θα έχεις πρόβλημα αν διατηρείς σωστές τις συνθήκες του νερού...

Τα Crossocheilus siamensis δεν είναι γατόψαρα και δεν είναι επιθετικά. Είναι νευρικά αλλά όχι επιθετικά. Οπότε θεωρητικά μπορείς να τα βάλεις και κατά προτίμηση μία ομαδούλα των τριών. Άλλοι είναι οι "κινέζοι αλγοφάγοι" (Gyrinocheilus aymonieri) και από αυτά μη βάλεις.

Για το παράπονό σου για τους πλεκόστομους, δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Σε καμία περίπτωση πάντως μη πάρεις κάποιον από τους μεγάλους γιατί μπορεί να έχεις προβληματάκια. Κάνε υπομονή και λογικά κάποια στιγμή θα βρεις κάποιο Ancistrus (πχ το cf. cirrhosus). Κι άπαξ και βρεις πάρε 3-4 να βγάλεις και γέννες :D Και φυσικά δεν θα έχεις πρόβλημα αν διατηρείς σωστές τις συνθήκες του νερού...

Βασικα...να σου πω την αληθεια εγω στις αρχες αγορασα αυτον...αλλα δεν ξερω τι ειδος ακριβος ειναι...post-42220-1304805577_thumb.jpg ...Αν μπορεις να με βοηθησεις...αν και η φοτο δεν ειναι τελεια...ειναι μικρουλις ακομα...!!!

Παντος ναι...αυτο ειναι το παραπονο μου :/ ...να σου πω...και εγω αυτον ψαχνω εδω και καιρο...αλλα Λαρισα ειμαι...δεν εχει και μεγαλη γκαμα...κλασικα :thumbup: ...!!Θα βαλω και μια πλακοσπιλια...ειχα δει σε ενα παλιοτερο ποστ πως να την κανεις απο καρυδα :thumbup: ...!!Ευχαριστω και πολοι...οι συμβουλες σου ειναι πολυ χρησιμες φιλε μου :thumbup:

Στη φωτογραφία σου είναι αυτό που σου λέω ότι δεν πρέπει να βάλεις...

Στη φωτογραφία σου είναι αυτό που σου λέω ότι δεν πρέπει να βάλεις...

Σαν αρχαριος και εγω..με πιασαν κοτσο :thumbup: ...πφφφ...τον ατυμο...και μου τον ειχε κανει και δωρο και καλα μαζι με τον τον μονομαχο που ειχα παρει...!!...τι κανω τωρα???δεν παιζει αυτος να μπει στο μεγαλο ετσι??

Σαν αρχαριος και εγω..με πιασαν κοτσο :thumbup: ...πφφφ...τον ατυμο...και μου τον ειχε κανει και δωρο και καλα μαζι με τον τον μονομαχο που ειχα παρει...!!...τι κανω τωρα???δεν παιζει αυτος να μπει στο μεγαλο ετσι??

Μωρέ παίζει... Αλλά υπάρχει περίπτωση να σου δημιουργήσει θέματα στο μέλλον. Και κυρίως από τη στιγμή που είναι μόνος του και όχι σε κοπάδι, δε θα αργήσει να βγάλει τον κακό του χαρακτήρα. Στην χειρότερη τον επιστρέφεις στο petshop.

Μωρέ παίζει... Αλλά υπάρχει περίπτωση να σου δημιουργήσει θέματα στο μέλλον. Και κυρίως από τη στιγμή που είναι μόνος του και όχι σε κοπάδι, δε θα αργήσει να βγάλει τον κακό του χαρακτήρα. Στην χειρότερη τον επιστρέφεις στο petshop.

Nαι αλλα αμα γινει μεγαλως...δεν θα τον δεχονται και πισω...παντος...τωρα που πηγα και τον ειδα τον δικο μου...δεν εχει κοκκινα ματια(γυρο απο τα ματια) σε σχεση με αυτα της φοτο...αλλα ...!Προσφατα μου καναν δυο γκουραμι δωρο...και τα εβαλα προς το παρον(μεχρη τιν τριτη που θα ειναι οκ το 200ρι) μαζι με τον κινεζο μου....στιν αρχη κινιγουσε ενα πορτοκαλι...στην συνεχεια(τωρα δλδ) δεν κανει τπτ...απλος καμια φορα...παει να "καθαρισει" το πορτοκαλι γκουραμι...σαν να βεντουζαρει πανω του με αποτελεσμα το αλλο τον ενοχλει λιγο...(αυτο δεν γινεται συχνα...)...!!Τεσπα...τωρα...

1...να βαλω 5-6 cory και 3 κινεζους??

2...να βαλω 2 πλακοστομους και 6-7 cory??

3...να βαλω 2-3 κινεζους μαζι με 2 πλακοστομους???

Υ.Γ Οι αλλοι "κινεζοι" που δεν ειναι τοσο νευρικοι οι siamese...μπαινουν και αυτοι κοπαδακι??Αν ναι τοτε...

4...βαζω 4 siamese και 5-6 cory?? :thumbup:

Nαι αλλα αμα γινει μεγαλως...δεν θα τον δεχονται και πισω...παντος...τωρα που πηγα και τον ειδα τον δικο μου...δεν εχει κοκκινα ματια(γυρο απο τα ματια) σε σχεση με αυτα της φοτο...αλλα ...!Προσφατα μου καναν δυο γκουραμι δωρο...και τα εβαλα προς το παρον(μεχρη τιν τριτη που θα ειναι οκ το 200ρι) μαζι με τον κινεζο μου....στιν αρχη κινιγουσε ενα πορτοκαλι...στην συνεχεια(τωρα δλδ) δεν κανει τπτ...απλος καμια φορα...παει να "καθαρισει" το πορτοκαλι γκουραμι...σαν να βεντουζαρει πανω του με αποτελεσμα το αλλο τον ενοχλει λιγο...(αυτο δεν γινεται συχνα...)...!!Τεσπα...τωρα...

1...να βαλω 5-6 cory και 3 κινεζους??

2...να βαλω 2 πλακοστομους και 6-7 cory??

3...να βαλω 2-3 κινεζους μαζι με 2 πλακοστομους???

Υ.Γ Οι αλλοι "κινεζοι" που δεν ειναι τοσο νευρικοι οι siamese...μπαινουν και αυτοι κοπαδακι??Αν ναι τοτε...

4...βαζω 4 siamese και 5-6 cory?? :thumbup:

Δεν έχω καταλάβει αν οι ερωτήσεις σου είναι μεμονωμένες ή εξαρτώμενες... πχ αν απαντήσω ναι στο 2 και το 4 θα τα βάλεις όλα?

Αυτό που ήδη έχεις καλό είναι να το ξεφορτωθείς και όχι να αυξήσεις τον πληθυσμό τους. Τα Siamese δεν είναι απαραίτητα κοπαδιαστά, αλλά καλό είναι να μπαίνουν σε ομαδούλα και στα υπόψη πως μεγαλώνουν αρκετά... απλά είναι ακίνδυνα για τα άλλα ψάρια. Το τι θα βάλεις είναι δική σου επιλογή και ξαναλέω, πως εξαρτάται και από τις παραμέτρους του νερού σου.

Καλημέρες!

Φίλε συγνώμη άλλα τα έχεις κάνει λίγο κουλουβάχατα!!!

1)Αφού δείχνεις ότι έχεις ωραίο ψώνιο με τα cory γιατί δεν περιορίζεσαι σ'αυτά?Πάρε 10-15 ψάρια και κάνε τα κοπαδάκια σου!

[Προσωπική μου άποψη:θα ήταν ωραίο αποτέλεσμα 3 διαφορετικά κοπάδια των 5 ατόμων,

π.χ.: 4aenaus+1albino/ 5panda και 5sterbai]

Πίστεψέ με το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό!

2)Γενικώς οι γλύφτες είναι ήρεμα(και λίγο φοβιτσιάρικα) ψάρια,δεν ενοχλούν τα υπόλοιπα είδη.Όταν ομως μένουν νηστικοί γίνονται λίγο επιθετικοί!Εγώ έδιωξα τον δικό μου επειδή "χτυπούσε" τα cory όταν έριχνα ταμπλέτα.

3)Από τη στιγμή που το ενυδρείο θα είναι φυτεμένο έχε υπόψιν σου ότι για κάποια φυτά οι γλύφτες είναι απαγορευτικοί γιατί καταστρέφουν τα φύλα τους.Να προτιμήσεις Otocinclus spp. που "δουλεύουν" σαν γλύφτες και είναι και πιο όμορφα ψάρια,αρκεί να είναι τουλάχιστον 3.

Για τους κινέζους που ρωτάς δεν έχω γνώση,οπότε δεν μπορώ να εκφέρω και γνώμη.

Ψάξου πάντως γιατί υπάρχουν πολλές επιλογές και ωραίοι συνδιασμοί κι εσύ φαίνεται ότι έχεις γούστο!

Έγινε επεξεργασία - Nikitas79

Βασικα...να σου πω την αληθεια εγω στις αρχες αγορασα αυτον...αλλα δεν ξερω τι ειδος ακριβος ειναι...post-42220-1304805577_thumb.jpg

Φιλαράκι αυτός είναι ο otocinclus που σου ανέφερα.

Φίλε συγνώμη άλλα τα έχεις κάνει λίγο κουλουβάχατα!!!

Δεν έχει κάνει τίποτα κουλουβάχατα... Ίσα ίσα που δείχνει το απαραίτητο ενδιαφέρον για να φτιάξει ένα σωστό ενυδρείο.

Φιλαράκι αυτός είναι ο otocinclus που σου ανέφερα.

Λάθος!

Τα προηγούμενα ποστ μου ήταν βραδινά και δεν πρόσεξα μία σημαντική λεπτομέρεια... Στη φωτογραφία που μας δείχνεις φαίνεται να έχεις χαλικάκι στο βυθό σου... Δυστυχώς αυτό δε σου επιτρέπει να βάλεις Corydoras, καθότι θέλουν αμμώδη βυθό.

Ψάξου λίγο ΕΔΩ για μερικά είδη ψαριών και αν βρεις κάτι άλλο που να σε ενδιαφέρει το συζητάμε :thumbup:

Δεν έχει κάνει τίποτα κουλουβάχατα... Ίσα ίσα που δείχνει το απαραίτητο ενδιαφέρον για να φτιάξει ένα σωστό ενυδρείο.

Λάθος!

Τα προηγούμενα ποστ μου ήταν βραδινά και δεν πρόσεξα μία σημαντική λεπτομέρεια... Στη φωτογραφία που μας δείχνεις φαίνεται να έχεις χαλικάκι στο βυθό σου... Δυστυχώς αυτό δε σου επιτρέπει να βάλεις Corydoras, καθότι θέλουν αμμώδη βυθό.

Ψάξου λίγο ΕΔΩ για μερικά είδη ψαριών και αν βρεις κάτι άλλο που να σε ενδιαφέρει το συζητάμε :thumbup:

Συγνώμη άλλα δεν κρίνω,ούτε προσβάλω τον φίλο μας!!Καλά κάνει και ψάχνεται τόσο,όλοι μας το κάνουμε αυτό!Απλά ενώ έχει κατασταλάξει σε κάποια είδη το μπερδεύει ξανά προσθέτοντας κι άλλα!

Το ψάρι στη φωτό έμοιαζε με οττο αλλά ίσως να κάνω και λάθος.

Και το χαλικάκι που σωστά παρατήρησες ότι υπάρχει στο βυθό είναι όντως ακατάλληλο για γατόψαρα.

Η λέξη "κουλουβάχατα", από μόνη της, μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις. Ο φίλος μας κάνει κάποιες ερωτήσεις καθότι προφανώς πριν βάλει κάτι μέσα στο ενυδρείο του θέλει να είναι σίγουρος. Κι εγώ αν μπορούσα να βάλω 1000 ψάρια σε 10 λίτρα θα το έκανα, αλλά δεν το κάνω γιατί ξέρω ότι δε γίνεται. Ο φίλος μας που δεν ξέρει, ρωτάει και οι απορίες του μάλιστα είναι και άξιες συζήτησης.

Ας μείνουμε σε όλα τα παραπάνω και να σταματήσουμε το spaming :thumbup:

Και το χαλικάκι που σωστά παρατήρησες ότι υπάρχει στο βυθό είναι όντως ακατάλληλο για γατόψαρα.
Όχι για όλα τα γατόψαρα... Για Corydoras συγκεκριμένα είναι καθώς και για διάφορα άλλα, αλλά όχι για όλα! :D

Δεν έχω καταλάβει αν οι ερωτήσεις σου είναι μεμονωμένες ή εξαρτώμενες... πχ αν απαντήσω ναι στο 2 και το 4 θα τα βάλεις όλα?

Αυτό που ήδη έχεις καλό είναι να το ξεφορτωθείς και όχι να αυξήσεις τον πληθυσμό τους. Τα Siamese δεν είναι απαραίτητα κοπαδιαστά, αλλά καλό είναι να μπαίνουν σε ομαδούλα και στα υπόψη πως μεγαλώνουν αρκετά... απλά είναι ακίνδυνα για τα άλλα ψάρια. Το τι θα βάλεις είναι δική σου επιλογή και ξαναλέω, πως εξαρτάται και από τις παραμέτρους του νερού σου.

Oχι την αποψη σου θελω να μου πεις...ΟΚ θα τον ξεφορτωθω...!!Ουτε εγω ηθελα να αυξησω τον αριθμο τους...αλλα ελεγα αν μπορουσε να μεινει...!Οι παραμετροι του νερο μου...ειναι καλοι για αυτα τα ψαρια...!Αλλα καλητερα θα παω στο 2 :D ....!Ευχαριστω :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...