KokkinosK 6 Μαίου 2011 #1 Share 6 Μαίου 2011 Παιδιά θέλω βοήθεια. Θα τρελαθω κάποια στιγμή και θα πάρω τους δρόμους. Έχω σε δύο ενυδρεία με δίσκους, ένα Juwel Rio 300 με 2 μεγαλούτσικους στα 12-13 εκ και 2 στα 8 εκ. και ένα ακόμη με ένα κοπαδάκι μικρών 5-7 εκ. Και στα δύο το pH είναι στο 7 με μηδενικές μετρήσεις αμμωνίας. Το θέμα μου είναι το μεγάλο. Μηχανική φίλτρανση με το εσωτερικό της Juwel και βιολογική με το 2226 wet-dry της Eheim. Αλλαγή 10% του νερού κάθε 7-10 ημέρες με 66% R/O. Ταίζω 4 φορές την ημέρα με ταϊστρα, μεγάλη ποικιλία τροφών σε νιφάδες, κόκκους και κάπου κάπου Tetra delica daphnia και bloodworms. Από καιρό σε καιρό μου εμφανίζουν τα ψάρια, τα μικρά τα συμπτώματα που θεωρούμε πως οφείλονται σε εντερικά προβλήματα: ατονία, μαύρισμα των χρωμάτων και έλειψη διαθεσης για φαγητό. Συνέβη πριν 2-3 μήνες το ίδιο με το 5ο δισκάκι (το μικρότερο) που τελικά δεν μπόρεσα να σώσω παρα την θεραπεία με flagyl 500 ml που έκανα. Εδώ και 3 μέρες έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα. Πάλι το μικρότερο από τα 4 είναι στην γωνία, άτονο, άχρωμο (μαυρισμένο καλύτερα) και χωρίς όρεξη. Το έχω μεταφέρει σε μια 20 λιτρη καραντίνα με σφουγγάρι φίλτρο και θερμοστάτη στους 31 βαθμούς. Βάζω κάθε 8-12 ώρες 1 κάψουλα flagyl 500 αφού κάνω μια αλλαγή 5 λίτρων με νερό από το μεγάλο ενυδρείο. Το ψαράκι δεν ψόφησε - ευτυχώς- αλλά δεν δείχνει και κάποιο σημάδι ανάρωσης. Ακόμη δεν τρώει, ούτε όυαν του δίνω λίγη τροφή με σκορδοζούμι seachem. Έχω δύο ερωτήματα: Τι μπορώ να κάνω και τι στην ευχή προκαλεί το πρόβλημα? Υπάρχει κάποιο μικρόβιο ή μήπως ο μικρός αριθμός των ψαριών στρεσάρει τα μικρότερα? Σημ. Και το άλλο μικρό δεν είναι και στα καλύτερά του παρ' όλο που οι μεγάλοι δεν το κυνηγούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 6 Μαίου 2011 #2 Share 6 Μαίου 2011 Τα κόπρανα πως είναι? Το flagyl είναι κάψουλα-σκόνι ή υγρή μορφή? Εντερικό πρόβλημα συνήθως προκαλείται απο flagellates (πρωτόζωα παράσιτα) ή κάποιο σκουλίκι. Και στης δύο περιπτώσεις χωρηγείται φάρμακο με metro, όπως το flagyl. Τα κόπρανα συνήθως χάνουν το σκούρο τους χρώμα. Στα σκουλίκια συνήθως φαίνεται πάντα φουσκομένη η κοιλιά τους. Τα ψάρια δεν τρώνε καθόλου μα καθόλου? Νομίζω θα ήταν πιο αποτελεσματικό αν άνοιγες μια κάψουλα σε ποτήρι με νερό ενυδρείου. Λίγο πριν τα ταίσεις ρίξε πρώτα το φαγητό στο ποτήρι για να ρουφίξει το φάρμακο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 6 Μαίου 2011 Author #3 Share 6 Μαίου 2011 Τα κόπρανα πως είναι? Δεν τα έχω δει καθόλου. Το flagyl είναι κάψουλα-σκόνι ή υγρή μορφή? Κάψουλες Εντερικό πρόβλημα συνήθως προκαλείται απο flagellates (πρωτόζωα παράσιτα) ή κάποιο σκουλίκι. Και στης δύο περιπτώσεις χωρηγείται φάρμακο με metro, όπως το flagyl. Τα κόπρανα συνήθως χάνουν το σκούρο τους χρώμα. Στα σκουλίκια συνήθως φαίνεται πάντα φουσκομένη η κοιλιά τους. Η κοιλιά του ήταν flat, ούτε φουσκωμένη ούτε ρουφηγμένη. Τα ψάρια δεν τρώνε καθόλου μα καθόλου? Το άρρωστο δεν τρώει καθόλου. Το άλλο που έγραψα πως δεν φαίνεται πολύ καλά, τρώει αν πάει η τροφή κοντά του. Τα δύο μεγάλα πάνε στην τροφή και μετά βόσκουν παντού. Νομίζω θα ήταν πιο αποτελεσματικό αν άνοιγες μια κάψουλα σε ποτήρι με νερό ενυδρείου. Λίγο πριν τα ταίσεις ρίξε πρώτα το φαγητό στο ποτήρι για να ρουφίξει το φάρμακο. Τις κάψουλες τις ανοίγω όλες σε ένα ποτήρι, διαλύω την σκόνη και μετά την ρίχνω στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 6 Μαίου 2011 Author #4 Share 6 Μαίου 2011 Τα κόπρανα πως είναι? Το flagyl είναι κάψουλα-σκόνι ή υγρή μορφή? Κάψουλες Εντερικό πρόβλημα συνήθως προκαλείται απο flagellates (πρωτόζωα παράσιτα) ή κάποιο σκουλίκι. Και στης δύο περιπτώσεις χωρηγείται φάρμακο με metro, όπως το flagyl. Τα κόπρανα συνήθως χάνουν το σκούρο τους χρώμα. Στα σκουλίκια συνήθως φαίνεται πάντα φουσκομένη η κοιλιά τους. Η κοιλιά του ήταν flat, ούτε φουσκωμένη ούτε ρουφηγμένη Τα ψάρια δεν τρώνε καθόλου μα καθόλου? Τα ψάρια δεν τρώνε καθόλου μα καθόλου? Το άρρωστο δεν τρώει καθόλου. Το άλλο που έγραψα πως δεν φαίνεται πολύ καλά, τρώει αν πάει η τροφή κοντά του. Τα δύο μεγάλα πάνε στην τροφή και μετά βόσκουν παντού. Νομίζω θα ήταν πιο αποτελεσματικό αν άνοιγες μια κάψουλα σε ποτήρι με νερό ενυδρείου. Λίγο πριν τα ταίσεις ρίξε πρώτα το φαγητό στο ποτήρι για να ρουφίξει το φάρμακο. Πάντα ανοίγω τις κάψουλες και διαλύω την σκόνη σε νερό του ενυδρείου. Όταν διαλυθεί καλά το ρίχνω στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 7 Μαίου 2011 #5 Share 7 Μαίου 2011 ΚΑΤΑ την γνωμη μου πρεπει ν ανεβεις στους 34.5 για 8 μερες.Μετα την 3η μερα μονο λιγο σπιρουλινα ΜΟΝΟ. Τα σκουλικια που τρωνε φαινεται οτι ειναι βασικα το προβλημα απο πολλους χομπιστες. πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 7 Μαίου 2011 #6 Share 7 Μαίου 2011 Και παροχη αερος(οξυγονου). πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 7 Μαίου 2011 Author #7 Share 7 Μαίου 2011 ΚΑΤΑ την γνωμη μου πρεπει ν ανεβεις στους 34.5 για 8 μερες.Μετα την 3η μερα μονο λιγο σπιρουλινα ΜΟΝΟ. Τα σκουλικια που τρωνε φαινεται οτι ειναι βασικα το προβλημα απο πολλους χομπιστες. πετρος Πέτρο σε ευχαριστώ πολύ αλλά δεν ταϊζω σκουλήκι. Λίγο αποψηραμένο μέσα στο μίγμα των τροφών και πολύ αραιά και που λίγο Tetra delica Bloodworms. Αλλά έχω καιρό να τους δώσω. Πρέπει να φταίει κάτι συγκεκριμένο, αλλά δεν ξέρω τι. Ήδη και το δέυτερο από τα μικρότερα είναι "σκοτινιασμένο" και άτονο. Θα τρελαθώ τελείως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 7 Μαίου 2011 #8 Share 7 Μαίου 2011 Όταν λές Πέτρο σκουλίκι εννοείς και το κατεψυγμένο? Το αποξεραμένο, dried worms μπορεί και αυτό να "πειράξει"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 7 Μαίου 2011 #9 Share 7 Μαίου 2011 Δυστηχως οι δισκοι και τα σκαλαρια ειναι επιρεπεις στα ενδοπαρασιτα ειδικα οταν ειναι μικρα. Περα απο την αγωγη, καλο ειναι οι αλλαγες νερου να γινονται ποιο τακτικα και σε μεγαλυτερη ποσοτητα,και να καθαριζεις τακτικα τα φιλτρα σου, θα αποφευγα φρεσκες και κατεψυγμενες τροφες και bloodworms και επισης μια λαμπα uv δεν θα εκανε κακο. Σου ευχομαι και ελπιζω τα πραγματα να στρωσουνε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 7 Μαίου 2011 Author #10 Share 7 Μαίου 2011 Αυτό ισχύει και για τα tetra delica? Δεν μπορεί όμως να φταίει η τροφή. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Εκτός αν ο μικρός αριθμός των ψαριών με τα 2 μεγαλύτερα δημιουργεί άγχος στα μικρότερα και ενα ενα με την σειρά βγάζουν πρόβλημα. Μπορεί να είναι αυτή η εξήγηση? Και αν ναι τι κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 8 Μαίου 2011 #11 Share 8 Μαίου 2011 ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ γενικως ειναι μολυσμενα. ΚΑΝΟΝΙΚΑ πρεπει να τα περνουν απο ακτινες Γ. ΠΟΙΑ αραγε εταιρεια το κανει? Υπαρχουν και καλλιργειας αλλα και σ αυτα δεν εχω εμπιστοσυνη. πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 8 Μαίου 2011 #12 Share 8 Μαίου 2011 Προσεχτε. Το τι προβλημα εντερικο εχει ο ΔΙΣΚΟΣ μας δεν μπορει να το ξερουμε θελει απο γνωστη κατοπιν εξετασεως στο Μικροσκοπιο. Ετσι λεμε οτι ΚΑΤ ΑΡΧΗ ο Δισκος εχειεσωτερικα παρασιτα. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να δημιουργουνται δευτερογενεις μολυνσεις απο μυκητες βακτηριδια και πρωτοζωα. Τι απο αυτα εχει ο Δισκος μας? Σε ποιο σταδιο ειναι? Γιαυτο εγω προτεινω(οσο ποιο γρηγορα παντα)αυξηση θερμοκρασιας+esha 2000. πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Μαίου 2011 #13 Share 8 Μαίου 2011 Προσεχτε. Το τι προβλημα εντερικο εχει ο ΔΙΣΚΟΣ μας δεν μπορει να το ξερουμε θελει απο γνωστη κατοπιν εξετασεως στο Μικροσκοπιο. Ετσι λεμε οτι ΚΑΤ ΑΡΧΗ ο Δισκος εχειεσωτερικα παρασιτα. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να δημιουργουνται δευτερογενεις μολυνσεις απο μυκητες βακτηριδια και πρωτοζωα. Τι απο αυτα εχει ο Δισκος μας? Σε ποιο σταδιο ειναι? Γιαυτο εγω προτεινω(οσο ποιο γρηγορα παντα)αυξηση θερμοκρασιας+esha 2000. πετρος Ποσο αυξανουμε τη θερμοκρασια και για ποιο ακριβως λογο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 8 Μαίου 2011 #14 Share 8 Μαίου 2011 (edited) Γιαυτο εγω προτεινω(οσο ποιο γρηγορα παντα)αυξηση θερμοκρασιας+esha 2000.πετρος Ανεβασμένη θερμοκρασία + esha2000 (ήπιο φάρμακο με μεγάλο εύρος θεραπείας εσω-εξωπαράσιτα, βακτήρια) + αλάτι Ektozon. Δύο φορές ακολούθησα το συγκεκριμένο και καθάρισα. Ποσο αυξανουμε τη θερμοκρασια και για ποιο ακριβως λογο; Οσες φορές το έκανα το ανέβασα +3 βαθμούς. Λέγεται ότι μειώνει την διάρκεια ζωής παρασίτων με αποτέλεσμα να μη προλαβαίνουν να πολλαπλασιαστούν. Έγινε επεξεργασία 8 Μαίου 2011 - BiggBilly Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 8 Μαίου 2011 Author #15 Share 8 Μαίου 2011 Επειδή τα περισσότερα παράσιτα δεν επιζούν σε υψηλές θερμοκρασίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Μαίου 2011 #16 Share 8 Μαίου 2011 Επειδή τα περισσότερα παράσιτα δεν επιζούν σε υψηλές θερμοκρασίες. Αν ειναι γι αυτο,ποιος ο λογος χρησιμοποιησης φαρμακου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 9 Μαίου 2011 Author #17 Share 9 Μαίου 2011 Αν ειναι γι αυτο,ποιος ο λογος χρησιμοποιησης φαρμακου; Γιατί τα περισσότερα, δεν είναι όλα.. Better safe than sorrow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Μαίου 2011 #18 Share 9 Μαίου 2011 Γιατί τα περισσότερα, δεν είναι όλα.. Better safe than sorrow. Ναι αλλα το φαρμακο δεν θα κανει διακρισεις,και θα τα σκοτωσει ολα..............νομιζω Εγω ξερω τι ρωταω Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 9 Μαίου 2011 Author #19 Share 9 Μαίου 2011 Παιδιά ξεφύγαμε από το αντικείμενο. Έχουμα άρρωστο ψάρι και το θέμα είναι α. τι μπορεί να προκαλεί εντερικά προβλήματα συνέχεια σε ένα ενυδρείο β. τι μπορεί να κάνει κανείς αν η θεραπεία με flagyl 500 ml δεν φέρει αποτέλεσμα, και γ. τι άλλο θα μπορούσε να έχει τα ίδια συμπτώματα, γ1. τι το προκαλέι και γ2. πως το αντιμετωπίζουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Μαίου 2011 #20 Share 9 Μαίου 2011 Δεν εχουμε ξεφυγει καθολου Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 10 Μαίου 2011 Author #21 Share 10 Μαίου 2011 Το καυτό θέμα φίλε Διας είναι τι κάνουμε με το άρρωστο ψάρι και πως προλαμβάνουμε την ίδια κατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Μαίου 2011 #22 Share 10 Μαίου 2011 Το καυτό θέμα φίλε Διας είναι τι κάνουμε με το άρρωστο ψάρι και πως προλαμβάνουμε την ίδια κατάσταση. Συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλε μου Επισης καυτο θεμα και σοβαρο,ειναι οταν προτεινουμε κατι να ξερουμε γιατι το προτεινουμε,και οχι γιατι το ακουσαμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 10 Μαίου 2011 Author #23 Share 10 Μαίου 2011 Έχεις απόλυτο δίκαιο. Για το θέμα μας όμως τι έχεις να πείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Μαίου 2011 #24 Share 10 Μαίου 2011 Έχεις απόλυτο δίκαιο. Για το θέμα μας όμως τι έχεις να πείς? Εγω ειδικα για θεμα ασθενειας,το οποιο ειναι πολυ λεπτο θα μιλησω μονο οταν ειμαι σιγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 10 Μαίου 2011 #25 Share 10 Μαίου 2011 Φιλε kokkinos καταρχας καλο ειναι σαν πρωτη κινηση να βγαλεις τον μικρο απο το ενυδρειο με τους μεγαλους και να τους βαλεις με τους μικροτερους και να δεις συμπεριφορες. Απο την στιγμη που δεν εχεις εμφανη συμπτωματα εντερικων ή βακτηριακων μολυνσεων ισως θα πρεπει να σταματησεις την αγωγη. Θα γνωριζεις αλλωστε πως οι Δισκοι ειναι αρκετα δυσπιστα και ντροπαλα ψαρια ειδικα οταν μπαινουν σε ενα νεο περιβαλλον με μεγαλυτερους απο αυτους, μονο και μονο απο το στρες που μπορουν να εχουν να τους αλλαξει τον χρωματισμο τους και να μην τρωνε. Ακομα και αυτον που εχεις στην καραντινα το οτι δεν τρωει δεν μου φαινεται παραξενω μια που αισθανεται πολυ εκτεθημενος. Οποτε δοκιμασε να τα βαλεις με τους μικροτερους, καντους μια καλη προσαρμογη πριν,αρκετες καβατζες για να αισθανθουν λιγο ποιο ασφαλεις, και χαμηλο φωτησμο και παρατηρησε τις επομενες μερες τις συμπεριφορες τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος