ΚΟΥΜΑΝ 5 Ιανουαρίου 2012 #26 Share 5 Ιανουαρίου 2012 μπραβο rik! δινεις ρεστα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 5 Ιανουαρίου 2012 #27 Share 5 Ιανουαρίου 2012 Να πω και εγω τη δικη μου περιπτωση και τι προτεινω στο φιλο. Πριν απο κανενα χρονο, ειχα και εγω το ιδιο θεμα. Αγορασα ενα μετρο λεντοταινια (14,4W), θερμο λευκο. Στο ενυδρειο εχω μονο βαλισνεριες και 2-3 ανουμπιες. Το υψος του ενυδρειου μου ειναι καπου 70-80 εκατοστα νερο (δε θυμαμαι και να μη μετραω τωρα. χωρις διοξειδιο και λιπασματα. Τα φυτα οχι μονο κρατανε, αλλα αναπτυσσονται εστω και με αργους ρυθμους. Μια βαλισνερια γιγαντεα που ειχα δεν την εβγαλε, αλλα το ενυδρειο ηταν φρεσκοστημενο, οποτε δεν μπορω να γνωριζω αν έφταιγε ο φωτισμος ή η λιτη "φυσικη λιπανση" που ειχε. Να διευκρινησω οτι απο τον Ιουλιο η λεντοταινια κοπηκε στους 60 ποντους (αν θυμαμαι καλα) λογω βιοτοπικων απαιτησεων του αμαζονιου. Τα ιδια αποτελεσματα εχω και σε ενα μικρο γαριδαδικο με 20 εκατοστα ταινια και πολλα περισσοτερα φυτα (βαλισνεριες και ανουμπιες). Μονο που η αναπτηξη ειναι κατα πολυ γρηγοροτερη (στο γαριδαδικο εγω κλαδεξει 3 φορες σε ενα χρονο, ενω στο μεγαλο καμια ακομη!) καποτε ειχα και κερατοφυλο, αλλα επειδη φωτισμος δεν ηταν δυνατος δεν ηταν πολυ "γεροδεμενο", παρολη την αναπτυξη του, με αποτελεσμα οποτε το επιανα, για να το κλαδεψω ή να το ξεπληνω, να γεμιζε το ενυδρειο με τα φυλαρακια-αγκαθακια του γιατι εσπαγαν με το παραμικρο. Κατι σαν τη τριχοπτωση δηλαδη!! Συμπερασματα (δικα μου): αν θελεις μια καλη, δυνατη και γρηγορη αναπτυξη ή αν θελεις μετρια προς απαιτητικα φυτα, ΔΕΝ σου κανουν οι ταινιες λεντ. Αν σου αρκει να βλεπεις ευκολα φυτα, χωρις να κλαδευεις συνεχεια, συντηστω μονο ταινιες λεντ, για λογους ασφαλειας, διαρκειας, οικονομιας, θερμοτητας το καλοκαιρι, αποφυγη αλγης.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος